درس عربی یکی از درسهای عمومی نسبتا دشوار برای داوطلبان تمامی گروههای آزمایشی در کنکور سراسری است. اکثر داوطلبان علاقه ندارند به تستهای این درس در کنکور سراسری پاسخ دهند و همین موضوع نیز موجب میشود که رتبه نهایی آنها تحت تاثیر قرار بگیرد. اما داوطلبان دیگر نباید نگران درس عربی باشند زیرا استاد واعظی درس عربی را به بهترین شکل به داوطلبان آموزش میدهد. یکی از مباحثی که داوطلبان در یادگیری آن مشکل دارند، مبحث ترکیبات وصفی و اضافی است.
ترکیبات وصفی و اضافی هر سال در کنکور سراسری مطرح میشود و طراحان از این مبحث سوالی را برای داوطلبان آماده میکنند. این مبحث در بخشهایی مانند ترجمه، تعریب و قواعد به صورت مستقیم و غیر مستقیم مطرح میشود. بنابراین داوطلبان باید این مبحث را به صورت عمیق یاد بگیرند تا بتوانند به سوالات آن در کنکور سراسری پاسخ دهند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب مبحث ترکیبات وصفی و اضافی را به صورت خلاصه جمعبندی میکند سپس استاد واعظی به صورت تصویری این مبحث را به داوطلبان و دانشآموزان کنکوری آموزش میدهد.
تعداد سوالات عربی در کنکور سراسری
- تعداد سوالات عربی در کنکور: ۲۵ سوال
- ضریب درس: ۲
- سوالات از شماره ۲۶ الی ۵۰ در دفترچه عمومی
- مدت زمان پاسخگویی به سوالات عربی در کنکور: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پاسخگویی به هر سوال: ۴۸ ثانیه
ترکیب وصفی و اضافی در زبان عربی
عربی کنکور دارای مباحث زیادی است که داوطلبان باید هر مبحث را به صورت جداگانه و به صورت کامل آموزش ببینند. یکی از مباحثی که داوطلبان باید آن را با دقت زیادی مطالعه کنند، مبحث ترکیبات وصفی و ترکیبات اضافی است. اگر در یک جمله دو اسم پشت هر هم قرار بگیرند، ترکیب اسمی تشکیل میشود. ترکیب اسمی دو نوع است:
- ترکیب وصفی
- ترکیب اضافی
اما هر کدام از این مباحث به چه معنی هستند؟ اول از ترکیب وصفی شروع کنیم.
ترکیب وصفی چیست؟
زمانیکه یک اسم با یک صفت همراه میشود به آن تبریک وصفی میگوییم. بنابراین ترکیب وصفی از اسم و صفت تشکیل میشود. اسم برای نامیدن انسان، حیوان و اشیا به کار میرود و صفت ویژگی را نشان میدهد. به عبارت دیگر میتوان گفت ترکیب وصفی از موصوف و صفت تشکیل شده است. در این ترکیب، صفت بیان کننده ویژگیهای موصوف است.
ترکیب اضافی چیست؟
ترکیب اضافی ترکیبی است که از مضاف و مضاف الیه تشکیل شده است. به عبارت دیگر هر گاه دو اسم با یکدیگر همراه شوند این ترکیب به وجود میآید. اسم اول در ترکیب اضافی، مضاف است و به اسم دوم، مضاف الیه گفته میشود.
نکات مهم کنکور در مورد ترکیبات وصفی و اضافی
شما میتوانید زمانی که تستهای کنکور را حل میکنید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
- در ترکیب وصفی، صفت بیان کننده ویژگیهای موصوف است.
- در ترکیب وصفی، اسم و صفت از هم جدا نمیشوند.
- در ترکیب وصفی، صفت وجود خارجی ندارد.
- اگر اسم دوم، اسم اول را توصیف کند به آن ترکیب، ترکیب وصفی گفته میشود.
- اگر اسم دوم فقط به اسم اول نسبت داده شود و به هیچ عنوان آن را توصیف نکند به آن ترکیب اضافی گفته میشود.
- صفت باید در چهار مورد با موصوف خود هماهنگ باشد: جنس، تعداد، معرفه و نکره، اعراب
- صفت و مضاف الیه نقش هستند.
آموزش تصویری ترکیبات وصفی و اضافی عربی در کنکور سراسری
شما میتوانید در ویدیو زیر آموزش تصویری این مبحث را مشاهده کنید. استاد محمد واعظی با روشهای خاص و فن بیانی که دارد این مطلب را به بهترین شکل ممکن آموزش میدهد:
چگونه ترکیبات وصفی و اضافی را از یکدیگر تشخیص دهیم؟
شاید یکی از سوالاتی که برای تمامی داوطلبان کنکوری پیش میآید در مورد نحوه تشخیص ترکیبات وصفی و اضافی از یکدیگر است. ما چگونه میتوانیم ترکیبات وصفی و اضافی را از یکدیگر تشخیص دهیم؟ شما میتوانید در قسمت زیر چند روش را برای تشخیص این ترکیبات مطالعه کنید:
1) کسره را حذف کنید
اگر میخواهید ترکیبات وصفی و اضافی را از یکدیگر تشخیص دهید باید کسره بین دو کلمه را حذف کنید. سپس بعد از کلمه اول علامت ویرگول بگذارید و در آخر فعل، است قرار دهید. اگر عبارت بعد از انجام این کارها معنی پیدا کرد، ترکیب وصفی است و اگر جمله معنی نداشت ترکیب اضافی است.
2) حرف اضافه ” تر ” اضافه کنید
یکی دیگر از راههایی که با استفاده از آن میتوانید ترکیبات وصفی و اضافی را از یکدیگر تشخیص دهید اضافه کردن “تر ” است. به آخر کلمه دوم این حرف اضافه را اضافه کنید اگر عبارت معنی داد ترکیب وصفی است. اما اگر جمله معنی نداد ترکیب اضافی است.
3) از کلمه بسیار استفاده کنید
زمانیکه کلمه بسیار را در وسط دو کلمه قرار میدهیم به راحتی میتوان ترکیبات وصفی و اضافی را تشخیص داد. اگر بعد از قرار دادن کلمه، جمله معنی داد ترکیب وصفی است و اگر جمله معنی نداد این بدین معنی است که جمله ترکیب اضافی است.
4) از حرف ” ی ” استفاده کنید
حرف ” ی ” را به آخر کلمه اول اضافه کنید، اگر عبارت مورد نظر شما معنی داشت این بدین معنی است که ترکیب وصفی است. اما اگر جمله معنی نداشت جمله مورد نظر اضافی است.
عربی کنکور با حرف آخر
استاد محمد واعظی یکی از بهترین اساتید کشور است که درس عربی را با روشهای خاص و منحصربهفرد به داوطلبان و دانشآموزان آموزش میدهد. همان طور که میدانید هر بخش از درس عربی با الگوها و نقشهراههای خاص توسط استاد واعظی تدریس میشود. داوطلبانی که به دنبال تراز مناسب برای درس عربی هستند بهتر است با آموزشهای استاد واعظی همراه باشند و عربی را با استاد واعظی مطالعه کنند. شما میتوانید ویدیو نظرات رتبههای برتر کنکور در مورد تدریس استاد واعظی را نیز مشاهده کنید و نظرات آنها را نیز بدانید. برای داشتن اطلاعات بیشتر و دیدن ویدیوهای آموزشی به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کنید یا به بخش ویدیوهای آموزشی حرف آخر بروید.
6 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
لطفا یه قسمتی از عربی تخصصی انسانی هم قرار بدین
سلام دوست عزیز تو لینک زیر میتونین نمونه تدریس عربی انسانی رو مشاهده کنین، به زودی برای عربی انسانی هم نکات آموزشی قرار داده میشه
https://harfeakhar.com/product/arabic/arabic-humanities/
یه سوال بسیار بسیار مهم
آیا موسسه برا دروس تخصصی انسانی برنامه ای داره ؟؟؟؟
شیر مادرتون جواب بدین
سلام دوست عزیز، هر موقع محصولات انسانی آماده بشن تو سایت و کانال تلگرام اطلاع رسانی انجام میشه
صحیحه فرمایشتون
اما شما از قبل باید خبر بدین ک مثن ریاضی انسانی ۱ ماه دیگه میاد و حتی بقیه درسا هم
راستی
بقیه درسا مث جامعه شناسی ، روان شناسی
فلسفه منطق ، اقتصاد و … دبیراشون معلوم نی
اینا قضیه شون چجوری میشه؟؟
اول دبیر باید استخدام شه دبیر ؟؟