روش مطالعه درس عربی را در این مطلب از سایت موسسه حرف آخر با هم بررسی می کنیم. درس عربی از محدود درس هایی است که اگر شما بخواهید بطور کامل به سوالات آن پاسخ دهید باید از همه قسمت های کتاب اطلاعات تان کامل باشد و از اکثر مطالب کتاب آگاهی جامعی داشته باشید. اینکه شما بخواهید یک درس را تنها بخوانید یا یک مبحث را فقط بخوانید حتی اگر بطور کامل و جامع بخوانید در تست زدن به شما کمک نمیکند. اطلاعات شما درخصوص ترجمه و قواعد باهم تکمیل میشود و زمینه را برای پاسخ خای صحیح تان فراهم و آماده میکند.
یک نکته دیگر که برخ یداوطلبان به آن دقت نمیکنند درست خواندن عبارات عربی است.این نکته یک پوئن مثبت است که هم در ترجمه و هم در بکارگیری صحیح و درست واصولی قواعد عربی میتواند کمک بزرگی به شما کند. تنها روش دستیابی به این مورد مطالعه دقیق و ریز به ریز و جز به جز کتاب های درس عربی می باشد. اگر با کلمات و عبارات در درس عربی آشنا باشید تقزیبا بالای ۸۵ درصد از عباراتی را که در سوالات استفاده میشود را می شناسید.
پیشرفت در پاسخگویی به تست های ترجمه و قواعد عربی
برای پیشرفت در پاسخگویی به تست ها لازم و ضرورت دارد که شما یک آگاهی جامع و کامل از قواعد و ترجمه در درس عربی داشته باشید. از روزی که شروع به خواندن و آماده سازی خود برای کنکور می کنید لازم است که روزانه حداقل یک ساعت و حداکثر ۳ ساعت را به خواندن درس عربی اختصاص دهید.
بهترین زمان مطالعه قواعد درس عربی و ترجمه
بهترین زمان برای مطالعه درس عربی هم میتواند شب ها چند ساعت قبل از خواب باشد. البته برای برنامه ریزی می توانید آن را با برنامه درسی تان تطبیق کنید. باید مطالعه درس عربی شما برای کنکور به گونه ای باشد که در هفته ۱۲ ساعت مطالعه درس عربی را داشته باشید. بهترین حالت روزی ۲ ساعت مطالعه برای درس عربی است.
زمان مطالعه ترجمه و قواعد درس عربی را به ۴ بخش تقسیم کنید
۱- مطالعه قواعد درس عربی
از زمان شروع مطالعه تا زمان تسلط کامل بر روی قواعد درس عربی باید روزانه حداقل یک ساعت را به خواندن قواعد درس عربی اختصاص دهید. زیرا برای پاسخ دادن به تست های بخش قواعد درسی کتاب عربی لازم است که شما تسلط کامل را بر روی قواعد پیدا کنید. تسلط کامل باید به گونه ای باشد که بتوانید اسامی منصرف و غیر منصرف را نام ببرید و مفعول مطلق را تعریف نمایید و یا اینکه بدانید کدام کلمات متعلق به جمع مونث سالم و جمع مذکر سالم است. قواعد درس عربی را مانند کتاب درسی دین و زندگی باید از حفظ شوید. گرچه این کار سخت است اما بسیار کمک کننده و جلوبرنده است.
۲- به مدت ۱۵ دقیقه تست بزنید
بعد از خواندن یک ساعت قواعد درس عربی ۱۵ دقیقه را به زدن ۲۵ تست اختصاص دهید. دراین خصوص می توانید از ابتدای کار از تست های موضوعی استفاده کنید و مقداری که جلوتر رفتید از تست های جامع نیز استفاده کنید. تست های موضوعی معمولا وقت و زمان کمتری از شما میگیرند.بنابراین درخصوص تست های موضوعی تعداد بیشتری تست میتوانید حل کنید. مهم این است که بتوانید به زمان توجه کنید و خود را عادت دهید که در تایم زمانی ۱۵ دقیقه تست حل کنید چراکه شما در کنکور برای پاسخگویی به ۲۵ سوال عمومی عربی بیشتر از ۲۰ دقیقه وقت ندارید. که ما این ۵ دقیقه را به عنوان زمان ذخیره یا زمانهای پرتی درنظر میگیریم.
تمرین خود را به اینصورت ادامه دهید
درپایان ۱۵ دقیقه هرچند تست هم که مانده بود و نزده بودید رها کنید
باتکرار این تمرین به این توانایی برسید که در ۱۵دقیقه و یا کمتر بتوانید ۲۵ تست را پاسخ دهید.
۳- به مدت ۱۵ دقیقه تست ها را تحلیل و بررسی کنید خصوصا قواعد درس عربی
در ۱۵ دقیقه بعد به تحلیل و بررسی و آنالیز تستهایی که پاسخ دادید بپردازید. اینکار به شما کمک میکند که بدانید کدام یک را درست یا غلط زدهاید. این تحلیل از خود تست زدن هم مهمتر است تا جایی که اگر آن را انجام ندهید تقریبا میتوان گفتتست زدن شما بی فایده بوده است.
۴- به مدت ۱۵ دقیقه ترجمه لغات و معانی بخوانید
درمرحله بعد از قواعد درس عربی:
۱۵ دقیقه را به خواندن لغتها و معانی انها اختصاص دهید ابتدا ازکتاب عربی ۱ شروع کنید.
هر شب هر تعداد لغت که می توانید بخوانید و بر دایره لغات خود بیفزایید.
بدانید که خیلی از لغات عربی ۱ در کتاب عربی ۲ و عربی ۳ بکاررفته و بسیارمهم می باشد.
نکات پایانی برای تکمیل روش مطالعه درس عربی
- برنامه را تا زمانی که تسلط شما بر قواعد عربی به حد مطلوب برسد، باید ادامه پیدا کند.
- در مطالعه قواعد درس عربی بسیار کوشا باشید و روزانه تکرار کنید
- نگران طولانی شدن زمان برنامه نباشید.
- به طرز شگفتانگیزی قواعد درس عربی به کار شما میآید.
- برای تثبیت آنچه میخوانید، بیش از تست زدن، تمرین ترکیب مؤثر است.
- ترکیب کردن را همزمان با شروع مطالعه عربی آغاز کنید و به مرور زمان، آن را افزایش دهید
- یک ساعت و ۱۵ دقیقه مطالعه کتاب و جزوه را با ترکیب کردن، تقسیم کنید
- نباید هیچ یک از دو کار برای شما خستهکننده شود.
- در ترکیب هم توصیه میکنیم از کتاب سال اول شروع کنید.
- متن کتاب سرشار از نکات مهم ترکیبی است که بسیار مهم هستند.
- هر چند وقت یکبار، متون ترکیبشده خود را با یک منبع معتبر مقایسه کنید تا اشکالات آن را بفهمید.
نکته آخر حرف آخر : حین ترکیب یک کاغذ بردارید و هر فعلی که میبینید، سه حرف اصلی، وزن ماضی و مضارع آن را یادداشت کنید.