درس عربی یکی از درسهای عمومی در کنکور سراسری است که با ضریب 2 نقش مهمی در تراز داوطلبان و دانشآموزان دارد. معمولا داوطلبان علاقهای ندارند درس عربی را با دقت زیادی برای کنکور مطالعه کنند، زیرا درس عربی در مقایسه با سایر درسهای عمومی کمی دشوار است. یکی از مباحث عربی که داوطلبان و دانشآموزان باید در کنکور سراسری تستهای آن را حل کنند، مبحث ساختار جمله است. داوطلبان باید بدانند که در زبان عربی ساختار یک جمله چگونه است.
مبحث ساختار جمله در عربی حرف آخر توسط استاد محمد واعظی تدریس میشود. داوطلبان میتوانند با روشهایی که استاد آموزش میدهد، این مبحث را به سادگی یاد بگیرند و تراز بالایی در درس عربی کسب کنند. حرف آخر تلاش میکند اکثر ویدیوهای آموزشی درس عربی را با تدریس استاد واعظی در اختیار داوطلبان کنکوری قرار بدهد. ما در این مطلب ساختار جمله در درس عربی را به شما توضیح میدهیم تا این مبحث را به خوبی آموزش ببینید.
ساختار جمله: جمله اسمیه و جمله فعلیه
ساختار جمله در زبان عربی از جمله اسمیه و جمله فعلیه تشکیل میشود. اما جمله اسمیه و جمله فعلیه چیست؟ جمله اسمیه از مبتدا و خبر تشکیل شده است و جمله فعلیه دارای فعل، فاعل و مفعول است. به عبارت دیگر میتوان گفت که هر جملهای که با فعل شروع شود، جمله فعلیه است اما اگر جملهای با اسم شروع شود به صورت قطعی نمیتوان گفت که جمله اسمیه است.
جمله اسمیه
ساختار جمله در جمله اسمیه دارای مبتدا و خبر است. نکات زیر را در مورد جمله اسمیه به یاد داشته باشید:
- مبتدا همیشه به صورت یک اسم است.
- البته به این نکته توجه داشته باشید که ضمیر هم اسم محسوب میشود.
- خبر سه نوع دارد: مفرد، فعل و شبه جمله
- یک جمله اسمیه میتواند مضاف الیه یا مجرور باشد.
جمله فعلیه
یک جمله فعلیه با فعل شروع میشود. این بدین معنی است که هر جمله با فعل شروع شود به آن جمله فعلیه گفته میشود. ساختار جمله فعلیه به صورت فعل+ فاعل + مفعول است. در ساختار جمله فعل دارای انواع مختلفی است. فعل ماضی، فعل مضارع و فعل امر میتوانند در جمله فعلیه قرار داشته باشند.
- جمله فعلیه به چند نوع مختلف وجود دارد.
- زمانی که جمله فعلیه به صورت لازم است باید برای اینکه جمله معنی کاملی داشته باشد فعل و فاعل وجود داشته باشد.
- زمانی که جمله فعلیه به صورت متعدی باشد برای اتمام معنای جمله باید علاوه بر فعل و فاعل، مفعول نیز وجود داشته باشد.
چگونه میتوان جمله اسمیه و جمله فعلیه را از یکدیگر تشخیص داد؟
بیشتر داوطلبان در مورد ساختار جمله و اینکه جمله اسمیه یا فعلیه است دچار اشتباه میشوند. اما چگونه باید جمله اسمیه و جمله فعلیه را از یکدیگر تشخیص داد؟ اگر میخواهید این جملهها را از یکدیگر تشخیص دهید باید به جارو مجرور و قید آن توجه کنید. شما باید جارو مجرور و قید را در کنار بگذارید اگر بعد از جارو مجرور و قید فعل آمده باشد به آن جمله، جمله فعلیه گفته میشود. اگر با اسم شروع شده باشد به آن جمله فعلیه گفته میشود. شما میتوانید به آسانی با استفاده از این روش در ساختار جمله، جمله اسمیه و جمله فعلیه را تشخیص دهید و به تستهای عربی در کنکور سراسری پاسخ دهید.
آموزش مبحث ساختار جمله توسط استاد واعظی
استاد واعظی در این ویدیو به دانشآموزان و داوطلبان مبحث ساختار جمله را در درس عربی آموزش میدهد. داوطلبان با استفاده از روشهای خاص و منحصربهفرد استاد واعظی میتوانند به راحتی تمامی مباحث درس عربی را یاد بگیرند. داوطلبان و دانشآموزان میتوانند برای مشاهده ویدیوهای بیشتر به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کنند یا به قسمت ویدیوهای آموزشی حرف آخر بروند و ویدیوهای آموزشی را مشاهده نمایند.
تراز بالای عربی با عربی حرف آخر
هر درسی در موسسه حرف آخر توسط استاد خاصی تدریس میشود و داوطلبان به راحتی با استاد مربوطه میتوانند درسها را یاد بگیرند. عربی در موسسه حرف آخر توسط استاد واعظی بهترین مدرس عربی در کشور تدریس میشود. استاد واعظی برای تدریس درس عربی از روشهای خاصی استفاده میکند تا داوطلبان بتوانند به راحتی مباحث دشوار را یاد بگیرند. اگر به دنبال یک تراز مناسب در کنکور سراسری برای درس عربی هستید بهتر است از پکیجهای عربی حرف آخر استفاده کنید.