اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

دانش‌آموزان و داوطلبان برای قبولی در کنکور سراسری تمامی تلاش خود را به صورت شبانه‌روزی انجام می‌دهند. آرزوی هر داوطلب و دانش‌آموزی قبولی در کنکور سراسری با کسب یک درصد و رتبه عالی است. اکثر داوطلبان از دوره متوسطه اول آرزوهایی در مورد رشته‌های تحصیلی خود در دانشگاه دارند و از همین دوره برای قبولی در کنکور تلاش‌های خود را انجام می‌دهند. یکی از محبوب‌ترین گروه‌های تحصیلی در کنکور سراسری، گروه علوم تجربی است. گروه علوم تجربی رشته‌های پرطرفدار و پردرآمد زیادی دارد و اکثر داوطلبان به دنبال قبولی در این رشته‌ها هستند. یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه علوم تجربی در کنکور سراسری، رشته دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی از رشته‌های پردرآمد دانشگاهی محسوب می‌شود که رقابت بالایی برای قبولی و پذیرش در آن وجود دارد. این رشته محبوب و پردرآمد مانند رشته پزشکی و رشته داروسازی جزو رشته‌های دکترای عمومی محسوب می‌شود.

دندانپزشکی یک رشته کاملا تخصصی است که حفظ سلامت دهان و دندان را به عهده دارد. داوطلبان گروه تجربی در این رشته نحوه رعایت بهداشت دهان و دندان، معالجه بیماری‌های دهان و معالجه‌‌های عملی را یاد می‌گیرند. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته تحصیلی هستند باید با تمامی جوانب مثبت و منفی این رشته آشنا شوند. رشته دندانپزشکی به داوطلبانی با دست‌های ماهر و توانمند نیاز دارد. داوطلبان باید بتوانند با مهارت‌های عملی خود به درمان افراد با بیماری‌های دهان و دندان بپردازند. یکی از مهم‌ترین کارهایی که داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته انجام دهند، کسب اطلاعات لازم در مورد دندانپزشکی است. داوطلبان باید با معایب، مزایا، گرایش‌های ارشد و دکتری، درآمد و … این رشته آشنا باشند تا با اطلاعات بیشتری به سراغ این رشته بروند. ما در این مطلب تمامی اطلاعات لازم در مورد رشته دندانپزشکی را در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌دهیم.

رشته دندانپزشکی

ضرایب جدید دروس تخصصی در کنکور تجربی

قبل از اینکه به سراغ معرفی رشته دندانپزشکی برویم باید با تغییرات کنکور سراسری بیشتر آشنا شویم. کنکور 1402 همانند کنکور در سال‌های اخیر برگزار نمی‌شود. این کنکور در مقایسه با کنکور سال‌های اخیر با تفاوت‌های زیادی روبه‌رو شده است. یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری که از سال 1402 و کنکور سال‌های آینده اعمال خواهد شد، حذف دروس عمومی از کنکور سراسری است. حذف دروس عمومی به یکی از مهم‌ترین اخبار کنکور در روزهای اخیر تبدیل شده است. دروس ادبیات فارسی، دین و زندگی، عربی و زبان انگلیسی از دفترچه شماره یک حذف می‌شوند. داوطلبان با توجه به این شرایط تنها به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ می‌دهند. بنابراین داوطلبان گروه تجربی قبل از هر مطالعه برای کنکور باید با آخرین تغییرات این آزمون آشنا باشند. داوطلبان در کنکور تجربی باید به سوالات پنج درس تخصصی زیست شناسی، زمین شناسی، فیزیک، شیمی و ریاضی پاسخ دهند.

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم کنکور سراسری با تغییرات بسیار زیادی روبه‌رو شده است. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری حذف زیرگروه‌ها از کنکور است. بدون شک حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری نقش بسیار مهمی در عملکرد داوطلبان دارد. داوطلبان قبل از کنکور 1402 با توجه به هر زیرگروهی به سراغ مطالعه دروس تخصصی می‌رفتند. به عنوان مثال اگر داوطلبی به دنبال قبولی در رشته‌های زیر گروه 1 بود تنها دروس تخصصی مهم این زیرگروه را با توجه به ضرایب مطالعه می‌کرد. اما شرایط در حال حاضر بسیار متفاوت است. تمامی رشته‌های گروه تجربی در یک گروه قرار دارند و داوطلبان باید با توجه به ضرایب جدید دروس تخصصی به سوالات پاسخ دهند. این بدین معنی است که تمامی رشته‌های گروه تجربی دارای ضرایب یکسانی برای دروس تخصصی هستند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

منابع کنکور تجربی برای قبولی در رشته دندانپزشکی

داوطلبان گروه تجربی باید قبل از مطالعه دروس و برنامه‌ریزی کنکور با تغییرات جدید آشنا باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد شرایط جدید کنکور به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها با اطلاعات کافی به سراغ کنکور سراسری بروند. حذف دروس عمومی و حذف زیرگروه‌ها از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری هستند. اما این تغییرات تنها تغییرات مهم در کنکور سراسری نیستند. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری که بسیار اهمیت دارد، برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف است. این بدین معنی است که داوطلبان در کنکور سال 1402 بر خلاف کنکور سال‌های اخیر در دو نوبت آزمون شرکت می‌کنند. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف موجب می‌شود که داوطلبان استرس کمتری در آزمون داشته باشند و نمرات بهتری کسب کنند. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف سوالات زیادی را برای داوطلبان ایجاد کرده است. یکی از این سوالات به منابع کنکور در نوبت اول و نوبت دوم مربوط می‌شود.

آیا منابع کنکور تجربی برای نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند؟ اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که داوطلبان باید توجه زیادی به آن داشته باشند در مورد مطالعه کامل کتاب‌های درسی است. منابع کنکور در نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان برای کنکور دی و تیر ماه باید منابع یکسانی را مطالعه کنند. متاسفانه برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که منابع کنکور برای دی ماه تنها نصف کتاب درسی است! این طرز فکر کاملا اشتباه است. بنابراین داوطلبان گروه تجربی برای هر دو نوبت کنکور باید دروس تخصصی را در پایه‌های دهم، یازدهم  دوازدهم به طور کامل مطالعه کنند. داوطلبان باید کتاب زمین شناسی در پایه یازدهم، ریاضی دهم، ریاضی یازدهم، ریاضی دوازدهم، زیست شناسی دهم، زیست شناسی یازدهم، زیست شناسی دوازدهم، فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم، شیمی دهم، شیمی یازدهم و شیمی دوازدهم را مطالعه کنند.

منابع کنکور تجربی

زمین شناسی

نام کتاب سال چاپ
زمین شناسی پایه یازدهم 1400

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
ریاضی 2: پایه یازدهم 1400
ریاضی 3: پایه دوازدهم 1401

زیست شناسی

نام کتاب سال چاپ
زیست شناسی 1: پایه دهم 1399
زیست شناسی 2: پایه یازدهم 1400
زیست شناسی 3: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

معرفی رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی چه مشخصاتی دارد؟ این رشته برای کدام داوطلبان مناسب است؟ آیا رشته دندانپزشکی خوبه؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد رشته دندانپزشکی دارند و قبل از انتخاب رشته باید پاسخ این سوالات را پیدا کنند. قبل از اینکه به تمامی سوالات داوطلبان پاسخ دهیم باید با رشته دندانپزشکی بیشتر آشنا شویم. دندانپزشکی یک رشته مرتبط با سلامت دهان و دندان است. این بدین معنی است که فارغ‌التحصیلان این رشته تنها به درمان بیماری‌های دهان و دندان و پیشگیری از این بیماری‌ها می‌پردازند. دندانپزشکی یک کار عملی است و فارغ‌التحصیلان این رشته باید همراه با کار عملی از تکنیک‌های زیادی نیز استفاده کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که رشته دندانپزشکی یک رشته با مهارت‌های دستی است. این رشته جزو رشته‌های پردرآمد گروه تجربی محسوب می‌شود و از محبوبیت زیادی مابین داوطلبان برخوردار است.

رشته دندانپزشکی فعالیت‌هایی مانند بررسی سلامت دندان و لثه، عصب کشی دندان، ارتودنسی، خدمات زیبایی دندان، گذاشتن روکش و … را به داوطلبان گروه تجربی آموزش می‌دهد. بنابراین این رشته در حالت کلی تنها به سلامت دهان و دندان مربوط می‌شود. دوره تحصیلی رشته دندانپزشکی کمتر از رشته پزشکی و بیشتر از سایر رشته‌های پیراپزشکی است. دکترای عمومی این رشته پرطرفدار به صورت 6 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان پس از گذراندن 6 سال تحصیلی موفق می‌شوند مدرک دندانپزشکی خود را کسب کنند. البته این دوره 6 ساله به قسمت‌های مختلفی تقسیم می‌شود که در قسمت زیر به توضیح آن می‌پردازیم. بنابراین داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته دندانپزشکی هستند باید این نکته مهم را بدانند که رشته دندانپزشکی یک رشته با طول دوران تحصیلی 6 ساله است.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی به انگلیسی

هر داوطلبی با توجه به علاقه خود به سراغ انتخاب یک رشته تحصیلی می‌رود. داوطلبانی که قبل از انتخاب رشته تحصیلی تمامی جوانب مثبت و منفی یک رشته تحصیلی را در نظر می‌گیرند شانس بیشتری برای موفقیت در آن رشته دارند. زمانی‌که داوطلبان معایب و مزایای رشته تحصیلی مورد علاقه خود را می‌دانند با آمادگی بیشتری دروس تحصیلی آن رشته را مطالعه می‌کنند. داوطلبان گروه تجربی که به دنبال کسب اطلاعات کامل در مورد این رشته تحصیلی هستند آینده شغلی و تحصیلی دندانپزشکی را نیز در نظر می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین سوالات داوطلبان در مورد این رشته تحصیلی مهاجرت کاری و تحصیلی این رشته است. ما در قسمت زیر به طور کامل و جامع در مورد مهاجرت کاری و تحصیلی این رشته اطلاعاتی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهیم. یکی دیگر از سوالاتی که داوطلبان در مورد آن کنجکاو هستند، مفاهیم رشته دندانپزشکی در انگلیسی است.

رشته دندانپزشکی به انگلیسی چیست؟ اکثر داوطلبان به دنبال پاسخ این سوال هستند و اصطلاحات انگلیسی این رشته را جستجو می‌کنند. رشته دندانپزشکی به انگلیسی Dentistry است. به دانشجویانی که در این رشته حضور دارند و دروس این رشته را مطالعه می‌کنند dental students گفته می‌شود. برخی از افراد در زمان کارآموزی خود در کنار دندانپزشکان مشغول به فعالیت هستند به این افراد نیز دستیار دندانپزشکی یا dental resident گفته می‌شود. همان طور که مطالعه می‌کنید هر مفهوم و اصطلاح دندانپزشکی معانی و واژه‌های متفاوتی دارد. داوطلبانی که این رشته تحصیلی را برای آینده خود انتخاب می‌کنند در طول دوران تحصیل خود با این واژه‌ها و اصطلاحات بیشتر آشنا می‌شوند.

مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی

یکی از مهم‌ترین سوالات داوطلبان در مورد این رشته تحصیلی به مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی مربوط می‌شود. مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی چقدر است؟ مدت زمان تحصیل در رشته دندانپزشکی 6 سال است. این بدین معنی است که داوطلبان برای فارغ‌التحصیلی از این رشته باید یک مدت زمان 6 ساله را سپری کنند. دوره 6 ساله رشته دندانپزشکی به دو دوره 2 و 4 ساله تقسیم می‌شود. دوره 2 ساله در رشته دندانپزشکی به دوره علوم پایه معروف است و داوطلبان در این دوره تنها مفاهیم علوم پایه را مطالعه می‌کنند. این بدین معنی است که داوطلبان در این دوره تنها مباحث عمومی پزشکی را مطالعه می‌کنند. دوره علوم پایه رشته دندانپزشکی شامل 43 واحد درسی است. به این نکته توجه داشته باشید که داوطلبان در این دوره تمامی مفاهیم و مباحث را به صورت تئوری یاد می‌گیرند.

دانشجویان پس از گذراندن این دو سال تحصیلی باید در یک آزمون شرکت کنند. قبولی دانشجویان در آزمون علوم پایه به داوطلبان امکان می‌‌دهد تا آن‌ها وارد مرحله بعدی یعنی دوره 4 ساله رشته دندانپزشکی شوند. دوره 4 ساله رشته دندانپزشکی به نام دوره تخصصی همراه با کارآموزی مابین داوطلبان شناخته می‌شود. دانشجویان در این دوره 4 ساله دروس تخصصی را مطالعه کرده و همراه با آن دوره کارآموزی خود را سپری می‌کنند. دوره کارآموزی رشته دندانپزشکی زیر نظر اساتید برای دانشجویان برگزار می‌شود. دانشجویان پس از گذراندن این 4 سال تحصیلی موفق به فارغ‌التحصیلی می‌شوند و به عنوان دندانپزشک وارد بازار کار می‌شوند. کل واحدهای درسی دوره 203 واحد است و داوطلبان باید تمامی دروس را با نمرات مناسبی سپری کنند. داوطلبان با توجه به این شرایط باید در دو دوره مختلف 2 ساله و 4 ساله دروس دندانپزشکی را مطالعه کنند تا موفق به کسب مقام دندانپزشک شوند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

دوره تحصیلی رشته دندانپزشکی در دانشگاه

این رشته یک دوره تحصیلی 6 ساله دارد و به دو مقطع زمانی تقسیم می‌شود:

  1. دوره 2 ساله: علوم پایه
  2. دوره 4 ساله: دوره تخصصی همراه با کارآموزی

علوم پایه: دوره 2 ساله

دانشجویان در دو سال اول تحصیل در رشته دندانپزشکی، دروس علوم پایه را آموزش می‌بینند. این دوره معمولا شامل 43 واحد درسی است. دانشجویان در این دوره تمامی مباحث تئوری را به طور کامل یاد می‌گیرند. دروسی که در این دوره دو ساله به دانشجویان ارائه می‌شوند عبارتند از:

  • بیوشیمی
  • ژنتیک
  • ایمنی‌شناسی
  • بافت‌شناسی
  • میکروب‌شناسی
  • فیزیولوژی نظری
  • فیزیولوژی عملی
  • آناتومی
  • بهداشت عمومی
  • بافت‌شناسی
  • ایمنولوژی
  • آمار پزشکی‌، دندانپزشکی‌ و روش‌ تحقیق

دانشجویان پس از گذراندن این دوره در آزمون علوم پایه شرکت می‌کنند. قبولی در این آزمون، دانشجویان را به دوره بعدی انتقال می‌دهد.

دوره تخصصی همراه با کارآموزی: دوره 4 ساله

دانشجویان پس از گذراندن یک دوره دو ساله وارد دوره تخصصی رشته دندانپزشکی می‌شوند. دوره تخصصی به صورت 4 ساله ارائه می‌شود و شامل دروس زیر است:

  • دندانپزشکی کودکان
  • آسیب‌شناسی دهان
  • نظام پزشکی و طب قانونی
  • جنین و بافت‌شناسی فک و دهان
  • رادیولوژی دهان
  • بیولوژی دهان
  • دندانپزشکی پیشگیری مواد دندانی
  • ارتودنسی
  • گوش، حلق و بینی
  • بهداشت عمومی و اکولوژی
  • بهداشت دهان و تغذیه
  • پریودنتولوژی
  • اندودنتیکس
  • کالبدشناسی و مرفولوژی دندان
  • دندانپزشکی مجتمعی
  • بهداشت محیط زیست
  • بیماری‌های روانی
  • فارماکولوژی
  • جراحی دهان، فک و صورت
  • بیماری‌های درونی
  • دندانپزشکی ترمیمی
  • بیماری‌های دهان و تشخیص
  • پروتزهای ثابت و اکلوژن
  • زبان خارجی اختصاصی
  • پریودنتولوژی

دانشجویان در این دوره 4 ساله، کارآموزی خود را نیز سپری می‌کنند. آن‌ها زیر نظر اساتید از نزدیک با بیماری‌های دهان و دندان آشنا می‌شوند. دانشجویانی که این دوره را با موفقیت سپری می‌کنند به عنوان دندانپزشک عمومی مشغول به کار می‌شوند.

رشته دندانپزشکی

گرایش‌های تخصصی رشته دندانپزشکی

دانشجویان رشته دندانپزشکی پس از گذراندن 6 سال تحصیلی می‌توانند به سراغ گرایش‌های تخصصی یا به عبارتی دیگر دوره تخصص رشته دندانپزشکی بروند. دوره تخصصی رشته دندانپزشکی در یک بازه زمانی 5 ساله در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. دوره تخصص رشته دندانپزشکی در سه بخش مختلف دروس عمومی (دروس نظری)، دروس پایه (دروس عملی نظری) و دروس اختصاصی (دروس عملی) ارائه می‌شود. داوطلبان در دوره تخصصی 5 ساله با دو بازه زمانی متفاوت روبه‌رو هستند. بازه زمانی اول یک مدت زمان یک سال و نیم و بازه زمانی دوم یک مدت زمان سه و نیم ساله است. داوطلبان در مرحله اول یک بازه یک و نیم ساله دارند. آن‌ها باید در این دوره دروس نظری و عملی علوم پایه را مطالعه کنند. دوره اول که شامل دروس پایه است با 43 واحد در اختیار دانشجویان رشته دندانپزشکی قرار می‌گیرد.

همان طور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم دوره تخصص رشته دندانپزشکی شامل دو بازه زمانی است. بازه زمانی اول را در قسمت بالا به دانشجویان معرفی کردیم. بازه زمانی دوم یک دوره سه سال و نیم است. دانشجویان در این دوره به صورت جامع و کامل دروس تخصصی را مطالعه می‌کنند. دانشجویان در این دوره بیشتر بر روی مهارت‌های عملی فعالیت می‌کنند و دروس عملی را سپری می‌کنند. دانشجویان با به پایان رساندن این دوره 5 ساله می‌توانند تخصص خود را دریافت کنند. تخصص رشته دندانپزشکی شامل گرایش‌های مختلفی است. داوطلبان با توجه به علاقه و استعداد خود می‌توانند یکی از گرایش‌های زیر را برای تخصص خود در رشته دندانپزشکی انتخاب کنند.

دوره تخصصی رشته دندانپزشکی

دانشجویان پس از گذراندن دوره 6 ساله می‌توانند به سراغ رشته‌های تخصصی بروند. دوره تخصصی دندانپزشکی، یک بازه زمانی 5 ساله است. دروس این دوره به 3 قسمت تقسیم می‌شوند:

  • دروس عمومی یا نظری
  • دروس پایه یا عملی نظری
  • دروس اختصاصی یا عملی

دوره تخصصی شامل مرحله‌های زیر است:

  • مرحله اول: یک بازه یک و نیم ساله است که دانشجویان درس‌های نظری و عملی علوم پایه را سپری می‌کنند.
  • مرحله دوم: یک بازه سه و نیم ساله است که دانشجویان دروس تخصصی را پشت سر می‌گذارند.

مرحله اول: دروس پایه

دروس پایه دوره تخصصی شامل 43 واحد زیر است:

  • فیزیولوژی
  • ایمنی‌شناسی
  • بیوشیمی
  • ژنتیک انسانی
  • تشریح
  • بافت‌شناسی انسانی
  • آسیب‌شناسی عمومی
  • روانشناسی عمومی
  • میکروب‌شناسی
  • ژنتیک انسانی
  • جنین‌شناسی
  • فیزیک پزشکی

مرحله دوم: دروس اختصاصی

دانشجویان برای داشتن مهارت‌های بیشتر در دندانپزشکی دروس زیر را باید سپری کنند:

  • بیولوژی دهان
  • پریودنتولوژی
  • دندانپزشکی ترمیمی
  • رادیولوژی دهان
  • کالبدشناسی و مرفولوژی دندان
  • فارماکولوژی
  • بهداشت دهان و تغذیه‌
  • جنین و بافت‌شناسی فک و دهان
  • آسیب‌شناسی دهان
  • ارتودنسی
  • اندودنتیکس
  • بیماری‌های دهان و تشخیص
  • نظام پزشکی و طب قانونی
  • بهداشت عمومی و اکولوژی
  • بهداشت محیط زیست

 

رشته دندانپزشکی

تخصص‌های رشته دندانپزشکی

  • اندودنتیست: (درمان ریشه دندان، اندودنتیکس، اندودانتیکس Endodontics)
  • پریودنتیست (لثه، پریودنتیکس، پریودانتیکس Periodontics)
  • ارتودنتیست: (ارتودنسی، ارتودنتیکس، ارتودانتیکس Orthodontics)
  • پروستودنتیست: (پروتزهای دندانی، پرستودنتیکس، پرستودانتیکس Prosthodontics)
  • ترمیمی و زیبایی: (Cosmetic and Restorative Dentistry)
  • پاتولوژی (آسیب شناسی)
  • فک و دهان و صورت: (Oral and Maxillofacial Pathology)
  • بیماری های دهان، فک و صورت: (Oral Medicine)
  • جراحی فک و دهان و صورت: (Oral and Maxillofacial Surgery)
  • رادیولوژی فک و دهان و صورت: (Oral and Maxillofacial Radiology)
  • کودکان: (Pedodontics)

مهارت‌های مورد نیاز دندانپزشک

دانش‌آموزان برای تحصیل در این رشته باید مهارت‌ها و توانایی‌های زیر را داشته باشند:

  • توجه به جزئیات
  • داشتن قدرت ارتباط
  • روابط عمومی بالا
  • قدرت رهبری
  • دلسوزی

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی بدون کنکور

گروه تجربی یکی از محبوب‌ترین گروه‌های تحصیلی مابین داوطلبان و دانش‌آموزان است. این گروه در مقایسه با سایر گروه‌های آموزشی رشته‌های پردرآمد و پرطرفدار زیادی دارد. بسیاری از داوطلبان در این گروه آموزشی علاقه دارند تا به سراغ رشته‌هایی مانند پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی بروند. رقابت مابین این رشته‎‌ها بسیار زیاد است و داوطلبان باید تلاش زیادی داشته باشند تا در یکی از این رشته‌ها قبول شوند. متاسفانه برخی از داوطلبان بنا به دلایل مختلف نمی‌توانند در رشته دندانپزشکی یا رشته مورد علاقه خود قبول شوند. این داوطلبان در چنین شرایطی به دنبال راه‌های جایگزین برای قبولی در رشته دندانپزشکی هستند. آیا امکان تحصیل در رشته دندانپزشکی بدون کنکور امکان‌پذیر است؟ آیا داوطلبان با سوابق تحصیلی درخشان می‌توانند بدون کنکور در رشته دندانپزشکی ثبت‌نام کنند؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد این موضوع دارند و پاسخ به این سوالات به یکی از مهم‌ترین چالش‌های داوطلبان گروه علوم تجربی تبدیل شده است.

آیا تحصیل در رشته دندانپزشکی بدون کنکور امکان‌پذیر است؟ نه خیر این رشته تحصیلی به هیچ عنوان بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار نمی‌گیرد. تنها داوطلبانی می‌توانند در رشته دندانپزشکی به ادامه تحصیل بپردازند که در کنکور سراسری قبول شوند. متاسفانه برخی از داوطلبان با فرض اینکه نمرات بالایی در سوابق تحصیلی دارند به فکر ثبت‌نام در رشته دندانپزشکی بدون کنکور هستند. اما این شرایط به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست. داوطلبان گروه تجربی که به دنبال قبولی در این رشته پرطرفدار هستند باید یک رتبه عالی در کنکور سراسری به دست آورند. داوطلبان باید دروس تخصصی زمین شناسی، زیست شناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی را به بهترین شکل ممکن برای کنکور سراسری مطالعه کنند تا بهترین درصدها و رتبه‌ها را در کنکور سراسری به دست آورند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

طرح دو ساله رشته دندانپزشکی: آیا این طرح اختیاری است؟

برخی از رشته‌های گروه علوم تجربی دارای طرح اجباری هستند. این بدین معنی است که داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی باید یک مدت زمان 2 ساله را به مناطق محروم اعزام شوند و به افراد نیازمند خدمت‌رسانی کنند. آیا رشته دندانپزشکی نیز جزو رشته‌های با طرح اجباری است؟ بله رشته دندانپزشکی نیز دارای یک طرح اجباری دو ساله است. این بدین معنی است که داوطلبان پس از گذراندن دوره 6 ساله خود و پس از فارغ‌التحصیلی باید در طرح اجباری شرکت کنند. دانشجویان در این دوره 2 ساله به یکی از مناطق محروم اعزام می‌شوند و به افراد خدمات دندانپزشکی ارائه می‌دهند. البته به این نکته توجه داشته باشید که داوطلبان در این دوره به صورت ماهیانه حقوق نیز دریافت می‌کنند. بنابراین طرح دندانپزشکی نیز مانند 11 رشته دیگر گروه تجربی دارای طرح اجباری است.

دانشجویان پس از گذراندن این طرح دو ساله می‌توانند وارد بازار کار شوند و فعالیت‌های خود را در رشته دندانپزشکی شروع کنند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که دانشجویان در این دوره دو ساله باید چه کارهایی انجام دهند؟ دانشجویان در این دوره دو ساله در مناطق محروم خدمات دندانپزشکی ارائه می‌دهند. این خدمات دندانپزشکی شامل کشیدن دندان، ترمیم و پر کردن دندان، درمان کانال ریشه، پروتز، درمان لثه و … است. به عبارت دیگر دانشجویان در این مناطق به افرادی کمک می‌کنند که امکانات لازم برای خدمات درمانی دندانپزشکی را در شهرها ندارند.

وظایف دندانپزشک

به نظر شما یک دندانپزشک چه وظایفی دارد؟ بسیاری از داوطلبان قبل از اینکه به سراغ انتخاب این رشته بروند به دنبال وظایف یک دندانپزشک هستند. دندانپزشک وظایف مختلفی دارد و تمامی وظایف او به سلامت دهان و دندان مربوط می‌شود. بهترین زمان مراجعه به دندانپزشک 6 ماه یک بار یا سالی یک بار است. این موضوع موجب می‌شود که سلامت دهان و دندان به طور منظم ارزیابی شود و مشکلات جدی ایجاد نشود. اما مهم‌ترین سوال داوطلبان در این بخش در مورد وظایف یک دندانپزشک است. دندانپزشک علاوه بر رسیدگی به سلامت دهان و دندان چه کارهایی انجام می‌دهد؟ یک دندانپزشک وظیفه بررسی سلامت دندان و لثه را بر عهده دارد. این کار بر اساس معاینه چشمی و عکس صورت می‌گیرد. یکی دیگر از کارهایی که دندانپزشکان باید آن را برای فرد بیمار انجام دهند، جرم گیری است. جرم گیری دندان و لثه باکتری‌ها را از بین می‌برد.

دندانپزشکان با توجه به تخصص خود وظایف مختلفی دارند. برخی از دندانپزشکان تنها مسئول دندانپزشکی کودکان و اطفال هستند. برخی از آن‌ها تنها مسئول درمان ریشه هستند. دندانپزشکان دیگر تخصص جراحی فک و صورت را دارند. بنابراین هر دندانپزشکی وظایف خاص خود را دارد و این موضوع با توجه به تخصص دندانپزشک تغییر می‌کند. در حالت کلی و بدون در نظر گرفتن تخصص یک دندانپزشک وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • پیشگیری از گسترش بیماری‌های دهان و دندان
  • تشخیص بیماری‌های مختص به دهان
  • معالجه مشکلات مربوط به دهان و دندان
  • تشخیص عفونت و معالجه عفونت در دندان
  • ترمیم ناهنجاری‌های دندان
  • جرم گیری دندان
  • عصب کشی دندان
  • انجام جراحی لثه
  • رسیدگی به ترمیم و زیبایی دندان
  • درمان ریشه
  • ترمیمی و بیلداپ دندان
  • اصلاح مشکلات مربوط به جویدن
  • کمک به درمان دندان قروچه
  • و …

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

سختی های رشته دندانپزشکی

هر رشته تحصیلی و هر شغلی سختی های خاص خود را دارد. بدون شک نمی‌توان رشته‌ای را پیدا کرد که داوطلبان را دچار دردسر نکند یا یک رشته آسان و بی چالش باشد. بنابراین داوطلبان باید از این موضوع مطلع باشند که هر رشته تحصیلی دشواری های خاص خود را دارد. داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته تحصیلی از تمامی سختی های رشته مورد علاقه خود آگاه باشند. آیا رشته دندانپزشکی دشوار است؟ آیا رشته دندانپزشکی دشواری هایی دارد؟ در جواب این دو سوال باید اینگونه پاسخ داد که بله رشته دندانپزشکی نیز سختی های خاص خود را دارد. اما این موضوع موجب نمی‌شود که داوطلبان این رشته را انتخاب نکنند. یکی از دشواری های رشته دندانپزشکی به نوع نشستن مربوط می‌شود. متاسفانه کار دندانپزشکان به نحوی است که آن‌ها باید بیشتر زمان خود را بر روی صندلی بنشینند. همین موضوع در طولانی مدت موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

نوع نشستن یک دندانپزشک موجب می‌شود که او در طولانی مدت دچار مشکلات گردن و کمر شود. به عبارت دیگر مهره‌های کمر دندانپزشکان در مقایسه با سایر افراد زودتر دچار مشکل می‌شود. بنابراین یکی از مهم‌ترین سختی های رشته دندانپزشکی به سلامت دندانپزشک مربوط می‌شود. دندانپزشکان تمام ساعات کاری خود را به صورت نشسته می‌گذارنند. این موضوع به مرور زمان آن‌ها را با مشکلات جدی و سختی روبه‌رو می‌کند. بنابراین داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته تحصیلی هستند باید از این موضوع آگاه باشند که مشکلات جسمانی زیادی خواهند داشت. البته این بدین معنی نیست که این مشکلات قابل حل نیستند. دندانپزشکان با انجام حرکات ورزشی می‌توانند از بروز مشکلات زیادی جلوگیری کنند. یکی دیگر از دشواری های این رشته به امکان انتقال بیماری‌های عفونی مربوط می‌شود. دندانپزشکان ممکن است با مشکلاتی مانند انتقال بیماری ایدز یا هپاتیت روبه‌رو شوند.

معایب رشته دندانپزشکی

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم هر رشته تحصیلی دشواری های خاص خود را دارد. داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته تحصیلی خود به سراغ بررسی معایب و مزایای رشته تحصیلی بروند. آیا رشته دندانپزشکی معایبی دارد؟ مزایای این رشته تحصیلی بیشتر است یا معایب آن؟ بله رشته دندانپزشکی در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد. داوطلبان باید با توجه به این جوانب رشته دندانپزشکی را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند. ما در این قسمت به سراغ بررسی معایب رشته دندانپزشکی می‌رویم و سپس مزایای این رشته را بررسی می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین معایب این رشته، رقابت بالای داوطلبان در کنکور است. این بدین معنی است که تعداد داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته هستند بسیار زیاد است. بنابراین داوطلبان باید به صورت شبانه‌روزی دروس تخصصی را مطالعه کنند تا بالاترین رتبه را در کنکور سراسری به دست آورند.

بدون شک مهم‌ترین مشکل این رشته تحصیلی به مشکلات جسمانی دندانپزشکان مربوط می‌شود. دندانپزشکان در طول روز به صورت ثابت و یکنواخت هستند و همین موضوع نیز موجب دردهای عضلانی و مفصلی می‌شود. یکی دیگر از مشکلاتی که دندانپزشکان با آن روبه‌رو هستند بیماری‌های واگیردار و عفونی است. البته به این نکته توجه داشته باشید که دندانپزشکانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند به هیچ عنوان بیمار نمی‌شوند. بنابراین معایب رشته دندانپزشکی به نحوی است که داوطلبان با رعایت برخی از نکات ساده کمتر دچار مشکل می‌شوند. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند دندانپزشکان را با مشکلاتی روبه‌رو کند به اعتراض بیماران مربوط می‌شود. گاهی اوقات بیماران طرز رفتار مناسبی ندارند و پس از درمان خود دندانپزشکان را با مشکلاتی مواجه می‌کنند. بنابراین این رشته به دلیل ارتباط مستقیم با افراد گاهی اوقات موجب دردسرهایی می‌شود.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی
رشته دندانپزشکی

مزایای رشته دندانپزشکی

معایب رشته دندانپزشکی بسیار اندک است. این بدین معنی است که داوطلبان بدون هیچ دردسر و مشکلی می‌توانند به فکر انتخاب این رشته تحصیلی باشند. اما این رشته مزایایی دارد که داوطلبان باید با آن‌ها آشنا باشند. اولین و مهم‌ترین مزیت رشته دندانپزشکی، بازار کار این رشته تحصیلی است. این رشته تحصیلی از بازار کار خوبی برخوردار است و فارغ‌التحصیلان به راحتی می‌توانند پس از اتمام دوران تحصیل خود وارد بازار کار شوند. این رشته امنیت روانی و آرامش زیادی دارد و داوطلبان را با چالش‌ها و دردسرهای زیادی روبه‌رو نمی‌کند. مدت زمان ورود به این رشته دانشگاهی در مقایسه با رشته پزشکی کمتر است. داوطلبان در مدت زمان 6 ساله موفق به کسب دکترای خود می‌شوند. بنابراین مدت زمان این رشته داوطلبان را با مشکلات زیادی روبه‌رو نمی‌کند. داوطلبان با توجه به این شرایط نباید هیچ نگرانی در مورد انتخاب این رشته تحصیلی داشته باشند.

رشته دندانپزشکی یکی از پردرآمدترین رشته‌های گروه تجربی محسوب می‌شود. این رشته درآمد بسیار بالایی دارد و داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی از درآمد بالایی برخوردار می‌شوند. یکی دیگر از مزایای این رشته امکان کسب بورسیه تحصیلی است. داوطلبان به راحتی می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال بورسیه تحصیلی باشند. رشته دندانپزشکی نیازی به شیفت‌های شبانه و اجباری ندارد. دندانپزشکان با توجه به شرایط خود می‌توانند زمان مراجعه بیماران را مشخص کنند. همان طور که مطالعه می‌کنید رشته دندانپزشکی مزایای زیادی دارد و معایب آن در مقابل این موارد بسیار کمتر است. دندانپزشکان نیز مانند پزشکان در جامعه از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار هستند، زیرا این افراد تحت هر شرایطی به بیماران کمک می‌کنند.

حقوق دانشجویان دندانپزشکی

سوالات زیادی در مورد انتخاب رشته دندانپزشکی وجود دارد و داوطلبان به دنبال پاسخ این سوالات هستند. بسیاری از داوطلبان یک سوال مهم در مورد حقوق دانشجویان در رشته دندانپزشکی دارند. آیا دانشجویان در طول دوران رشته دندانپزشکی حقوقی دریافت می‌کنند؟ متاسفانه برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که دانشجویان در طول دوران تحصیل حقوقی دریافت می‌کنند. این طرز فکر کاملا اشتباه است. دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی و هنگام شرکت در طرح اجباری به صورت ماهیانه حقوق دریافت می‌کنند. بنابراین حقوق دانشجویان در زمان طرح اجباری و در مناطق محروم است.

رشته دندانپزشکی
رشته دندانپزشکی

درامد رشته دندانپزشکی

افرادی که به دنبال قبولی در رشته دندانپزشکی هستند باید بدانند که این رشته درآمد بسیار مناسبی دارد. این رشته جزو رشته‌های پردرآمد گروه تجربی است و فارغ‌التحصیلان این رشته از لحاظ مالی نباید نگران باشند. به عنوان مثال دندانپزشک با تخصص جراحی فک و صورت سالانه 1 الی 2 میلیارد درآمد دارد. البته این مبلغ بستگی به عوامل زیادی دارد و دندانپزشکان می‌توانند درآمد بیشتری نیز داشته باشند. یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند موجب افزایش درآمد دندانپزشک شود افزایش شیفت کاری است. دندانپزشکانی که شیفت کاری زیادی دارند از درآمد بالایی نیز برخوردار هستند. بنابراین به راحتی می‌توان گفت که رشته دندانپزشکی همراه با رشته پزشکی از پردرآمدترین رشته‌های تحصیلی در کشور و جهان هستند که درآمد بسیار بالایی دارند.

پزشکی یا دندانپزشکی

آیا رشته پزشکی خوبه؟ آیا رشته دندانپزشکی خوبه؟ کدام رشته برای مطالعه بهتر است، پزشکی یا دندانپزشکی؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد انتخاب رشته دندانپزشکی و پزشکی دارند. هر دو رشته از رشته‌های محبوب و پردرآمد گروه تجربی هستند. همین موضوع نیز موجب سردرگمی داوطلبان هنگام انتخاب رشته تحصیلی می‌شود. اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که بد و بدتری یا خوب و خوب‌تری وجود ندارد. هر دو رشته مزایا و معایب خود را دارند و داوطلبان باید با توجه به علاقه خود به سراغ این رشته‌ها بروند. بنابراین داوطلبان با توجه به هر شرایطی که یکی از این رشته‌ها را انتخاب می‌کنند باید خیال راحتی داشته باشند. هر دو رشته جایگاه اجتماعی بالایی در جامعه دارند و درآمد هر دو رشته نیز بسیار مناسب و ایده‌آل است. اما این دو رشته تفاوت‌های اندکی نیز با هم دارند.

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم رشته دندانپزشکی و رشته پزشکی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و داوطلبان با توجه به این تفاوت‌ها می‌توانند یکی از رشته‌ها را برای خود انتخاب کنند. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین تفاوت‌های این دو رشته تحصیلی بیشتر آشنا شوید:

 

رشته پزشکی رشته دندانپزشکی
طول دوره تحصیلی در این رشته 8 سال است طول دوره تحصیلی در این رشته 6 سال است
رشته پزشکی شیفت اجباری دارد این رشته شیفت اجباری ندارد
کسب درآمد بالا با کسب مدرک تخصص کسب درآمد بالا با مدرک دکترای عمومی
فشار و آسیب‌های جسمانی کمتر فشار و آسیب‌های جسمانی بیشتر
هزینه تاسیس مطب مناسب است هزینه تاسیس کلینیک زیاد است
روبه‌رو شدن بیشتر با مرگ و میر احتمال روبه‌رو شدن با مرگ و میر نزدیک صفر

مهاجرت برای رشته دندانپزشکی

آیا امکان ادامه تحصیل برای رشته دندانپزشکی خارج از کشور وجود دارد؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد این موارد دارند و به دنبال پاسخ این سوال‌ها هستند. اولین و مهم‌ترین نکته در مورد رشته دندانپزشکی در مورد امکان مهاجرت و ادامه تحصیل این رشته پردرآمد است. برخی از کشورها حقوق‌ بسیار مناسبی برای دندانپزشکان در نظر گرفته‌اند. همین موضوع نیز موجب مهاجرت کاری برای فارغ‌التحصیلان این رشته می‌شود. اکثر کشورها برای مهاجرت دندانپزشکان و دریافت ویزای کار محدودیت سنی دارند. بنابراین داوطلبان باید توجه زیادی به این موضوع داشته باشند. افرادی که برای ادامه تحصیل یا کار به سراغ مهاجرت می‌روند باید تمامی مدارک خود را به تایید کشور مقصد برسانند و کشور مقصد مدارک آن‌ها را تایید کند. یکی دیگر از نکاتی که دندانپزشکان باید به آن توجه داشته باشند در مورد اجازه طبابت است. آن‌ها باید به کشوری مهاجرت کنند که اجازه طبابت را داشته باشند.

رشته دندانپزشکی جزو رشته‌های محبوب در سراسر جهان است که درآمد بسیار بالایی نیز دارد. دانشجویانی که پس از فارغ‌التحصیلی به فکر مهاجرت هستند باید به زبان کشور مقصد تسلط داشته باشند. برخی از کشورها برای اجازه کار دوره‌های آموزشی خاصی را برای دندانپزشکان برگزار می‌کنند. تمامی این موارد به کشور مقصد بستگی دارد. این بدین معنی است که داوطلبان باید قبل از هر کاری به سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنند و از شرایط ادامه تحصیل در آن دانشگاه و کشور مطلع شوند. کشورهایی مانند آلمان، کانادا، اتریش، دانمارک، استرالیا و آمریکا بهترین کشورها برای ادامه تحصیل و کار دندانپزشکی محسوب می‌شوند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

دانشگاه های دولتی برای پذیرش رشته دندانپزشکی

  • دانشکده دندانپزشکی اراک
  • دانشکده دندانپزشکی ارتش
  • دانشکده دندانپزشکی اردبیل
  • دانشکده دندانپزشکی ارومیه
  • دانشکده دندانپزشکی اصفهان
  • دانشکده دندانپزشکی البرز
  • دانشکده دندانپزشکی اهواز
  • دانشکده دندانپزشکی ایلام
  • دانشکده دندانپزشکی بابل
  • دانشکده دندانپزشکی بجنورد
  • دانشکده دندانپزشکی بقیه الله
  • دانشکده دندانپزشکی بوشهر
  • دانشکده دندانپزشکی بیرجند
  • دانشکده دندانپزشکی تبریز
  • دانشکده دندانپزشکی تهران
  • دانشکده دندانپزشکی رفسنجان
  • دانشکده دندانپزشکی زاهدان
  • دانشکده دندانپزشکی زنجان
  • دانشکده دندانپزشکی سمنان
  • دانشکده دندانپزشکی شاهد
  • دانشکده دندانپزشکی شهرکرد
  • دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی
  • دانشکده دندانپزشکی شیراز
  • دانشکده دندانپزشکی قزوین
  • دانشکده دندانپزشکی قم
  • دانشکده دندانپزشکی کاشان
  • دانشکده دندانپزشکی کردستان
  • دانشکده دندانپزشکی کرمان
  • دانشکده دندانپزشکی کرمانشاه
  • دانشکده دندانپزشکی گلستان
  • دانشکده دندانپزشکی گیلان
  • دانشکده دندانپزشکی لرستان
  • دانشکده دندانپزشکی مازندران
  • دانشکده دندانپزشکی مشهد
  • دانشکده دندانپزشکی هرمزگان
  • دانشکده دندانپزشکی همدان
  • دانشکده دندانپزشکی یاسوج
  • دانشکده دندانپزشکی یزد

لیست دانشگاه های آزاد اسلامی برای رشته دندانپزشکی

  • دانشکده پزشکی آزاد اردبیل
  • دانشکده پزشکی آزاد تبریز
  • دانشکده پزشکی آزاد تنکابن
  • دانشکده پزشکی آزاد تهران
  • دانشکده پزشکی آزاد زاهدان
  • دانشکده پزشکی آزاد ساری
  • دانشکده پزشکی آزاد شاهرود
  • دانشکده پزشکی آزاد قشم
  • دانشکده پزشکی آزاد قم
  • دانشکده پزشکی آزاد کازرون
  • دانشکده پزشکی آزاد کرمان
  • دانشکده پزشکی آزاد کیش
  • دانشکده پزشکی آزاد مشهد
  • دانشکده پزشکی آزاد نجف ‌آباد
  • دانشکده پزشکی آزاد یزد

لیست دانشگاه های پردیس خودگردان برای دندانپزشکی

بخش اول

  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی ارومیه
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی اردبیل
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی البرز – كرج
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی شهيد بهشتي – تهران
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی بيرجند
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی مشهد
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی جندي شاپور – اهواز
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی زنجان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی سمنان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی زاهدان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی شيراز
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی قزوين

بخش دوم

  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی کردستان – سنندج
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی كرمان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی کرمانشاه
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی گلستان – گرگان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی گیلان – رشت
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی بابل
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی مازندران – ساري
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی اراك
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی یزد
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی همدان
  • دانشگاه پردیس خودگردان علوم پزشکی بندر عباس

رتبه‌های قبول شده در رشته دندانپزشکی به تفکیک دانشگاه‌ها

رتبه‌های زیر مربوط به کنکور سال 1397  است

بخش اول رتبه‌های برتر دندانپزشکی

رتبه کشوری

رتبه سهمیه منطقه دانشگاه سراسری

دوره

82

37  

منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  

روزانه – نيمسال اول

83

31 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکی مشهد

روزانه

94

41 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه – نيمسال اول
119 52 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

132

56 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه – نيمسال اول
181 83 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

192

86 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

214

99 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه – نيمسال اول
232 95 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

244

116 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
255 123 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

257

124 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

263

105 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
279 34 منطقه 3

دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

293 142 منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

300 145 منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال دوم
339 163 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

346 133 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

369

176 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
370 145 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

373

146 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان روزانه
376 181 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

382

149 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه-نيمسال دوم
387 187 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه-نيمسال دوم

بخش دوم رتبه‌های برتر دندانپزشکی

 

400

155 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
403 157 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تبریز

روزانه

405

197 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

408

199 منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

421

159 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال دوم

428

57 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي قم

روزانه

435

164 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه – نيمسال دوم
457 219 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال دوم

462

223 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
468 227 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

469

228 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
493 73 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

501

77 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
502 183 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

518

251 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
528 191 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تبریز

روزانه

536

261 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
548 81 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

555

202 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
564 276 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال دوم

568

205 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
572 281 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

581

288 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي گیلان -رشت روزانه
588 292 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

600

213 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

610

217 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
616 221 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

بخش سوم رتبه‌های برتر دندانپزشکی

620

223 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

653

96 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي شيراز روزانه
665 329 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي يزد

روزانه

677

98 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي پردیس خودگردان – نيمسال دوم
685 245 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تبريز

روزانه

686

341 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
687 101 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

روزانه – نيمسال اول

692

104 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

698

344

منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکي مازندران -ساري

روزانه

713

253 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

719

254 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شيراز روزانه
742 117 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

754

366 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روزانه
758 368 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

771

374 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي ارومیه روزانه
812 127 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي کرمان

روزانه

817

292 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
820 398 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تبريز

روزانه

820

294 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي البرز-کرج روزانه
823 295 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

روزانه

828

299 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان روزانه
834 402 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تبريز

روزانه

861

138 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
869 421 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تبريز

روزانه

869

309 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي البرز-کرج روزانه
888 315 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

894

435 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي بابل روزانه
900 439 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

بخش چهارم رتبه‌های برتر دندانپزشکی

909

145 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي تبريز روزانه
918 448 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران

روزانه

928

453 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي تهران روزانه
941 331 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

948

334 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تبريز روزانه
950 336 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

959

471 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
960 472 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شيراز

روزانه

962

473 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان روزانه
966 340 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شيراز

روزانه

969

478 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روزانه – نيمسال دوم
970 479 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اراک

روزانه

972

152 منطقه 3 دانشگاه علوم پزشکي مشهد روزانه
981 344 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي تبريز

روزانه

1001

493 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي شيراز روزانه
1003 494 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان

روزانه

1006

496 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي اصفهان روزانه
1011 500 منطقه 2 دانشگاه علوم پزشکي همدان

روزانه

1015

355 منطقه 1 دانشگاه علوم پزشکي شیراز

روزانه

بهترین دانشگاه‌ها برای دندانپزشکی

ما در این قسمت 15 دانشگاه برتر کشور برای آموزش این رشته را برای شما معرفی می‌کنیم.

  1. دانشگاه شهید بهشتی
  2. دانشگاه تهران
  3. دانشگاه کرمان
  4. دانشگاه مشهد
  5. دانشگاه اصفهان
  6. دانشگاه تبریز
  7. دانشگاه شیراز
  8. دانشگاه شاهد
  9. دانشگاه شهید صدوقی یزد
  10. دانشگاه همدان
  11. دانشگاه ارتش
  12. دانشگاه بابل
  13. دانشگاه زاهدان
  14. دانشگاه قزوین
  15. دانشگاه رفسنجان

دانش‌آموزان و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به این لینک با دانشگاه‌های علوم پزشکی برتر کشور بیشتر آشنا شوند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته دندانپزشکی

دوره‌های آموزشی حرف آخر برای داوطلبان گروه تجربی

تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به صورت جامع و کامل رشته دندانپزشکی را به داوطلبان معرفی کرده است. داوطلبان با اطلاعات کامل می‌توانند به سراغ انتخاب این رشته تحصیلی بروند. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان بهترین عملکرد خود را در کنکور سراسری داشته باشند، دوره‌های آموزشی خاصی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر با استفاده از جدیدترین روش‌های آموزشی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. این دوره‌ها توسط بهترین اساتید ایران تدریس می‌شوند. اساتیدی مانند مهران قاسمی، عبدالرضا منتظری، پیمان کامیار، علی سلوکی، محمد همدانی و … از اساتید حرف آخر هستند که با روش‌ها و الگوهای خاص خود مفاهیم دروس تخصصی را به داوطلبان آموزش می‌دهند. داوطلبان گروه تجربی با مشاهده دوره‌های دروس تخصصی گروه تجربی به راحتی تمامی مفاهیم دروس را یاد می‌گیرند و به سوالات دروس تخصصی در کنکور به خوبی پاسخ می‌دهند.

موسسه حرف آخر از سال 1401 نحوه ارائه دوره‌های آموزشی خود را تغییر داده است. این موسسه دوره‌های آموزشی خود را در بستر vod حرف آخر ارائه می‌کند. ارائه ویدیوهای آموزشی در بستر vod حرف آخر به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها به صورت آنلاین و آفلاین ویدیوهای آموزشی دوره‌های مختلف را مشاهده کنند. موسسه حرف آخر از سال 1390 همراه دانش‌آموزان و داوطلبان است و برای آموزش بهتر داوطلبان از روش‌های جدیدی استفاده می‌کند. این موسسه برای اینکه داوطلبان با یک برنامه آموزشی کامل برای کنکور آماده شوند از مشاوره و برنامه‌ریزی هوشمند استفاده می‌کند. بنابراین داوطلبان با جدیدترین و بهترین امکانات برای کنکور سراسری آماده می‌شوند.

سوالات متداول در مورد رشته دندانپزشکی

1) آیا تحصیل در رشته دندانپزشکی بدون کنکور امکان‌پذیر است؟

نه خیر رشته دندانپزشکی در هیچ دانشگاهی بدون کنکور دانشجو قبول نمی‌کند.

2) رشته دندانپزشکی شامل چند سال و چند ترم است؟

رشته دندانپزشکی در یک دوره 6 ساله همراه با 12 ترم در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌گیرد.

3) آیا رشته دندانپزشکی تخصص دارد؟

بله فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به مدت 5 سال برای کسب مدرک تخصص خود به ادامه تحصیل بپردازند.

4) آیا دندانپزشکی شامل طرح اجباری است؟

طرح رشته دندانپزشکی به صورت اجباری است و داوطلبان باید به مدت دو سال این طرح را در مناطق محروم سپری کنند.

5) آیا قبولی در دندانپزشکی دشوار است؟

جواب این سوال کاملا بستگی به نحوه مطالعات داوطلبان و دانش‌آموزان دارد. دانش‌آموزانی که برای کنکور برنامه‌ریزی دقیقی دارند در این مسیر موفق‌تر عمل می‌کنند.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد این رشته با مشاوران حرف آخر تماس بگیرید یا به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.