اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

تعداد رشته‌های دانشگاهی به قدری زیاد است که هر داوطلبی به راحتی امکان انتخاب یک رشته را برای ادامه تحصیل دارد. داوطلبان با توجه به گروه آموزشی خود می‌توانند رشته‌ دانشگاهی مناسبی انتخاب کنند. یکی از گروه‌های آموزشی در کنکور سراسری، گروه علوم انسانی است. گروه انسانی دارای چند رشته دانشگاهی محبوب و پردرآمد است. اکثر داوطلبان تلاش می‌کنند در رشته‌های پردرآمد و پرطرفدار گروه انسانی تحصیل کنند تا آینده کاری خوبی داشته باشند. یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه انسانی، رشته روانشناسی است. رشته روانشناسی پس از رشته حقوق یکی از محبوب‌ترین رشته‌های روانشناسی محسوب می‌شود که طرفداران بسیار زیادی دارد. این رشته گروه انسانی در حالت کلی به مطالعه فرآیندهای ذهنی در رفتار انسان و موجودات زنده می‌پردازد. به عبارت دیگر رشته روانشناسی به طور کامل و جامع رفتار انسان‌ها و علت شکل گیری برخی از فرآیندهای ذهنی در ذهن انسان را بررسی می‌کند.

علم روانشناسی رفتار انسان‌ها را با توجه به شرایط در زمان‌های مختلف بررسی می‌کند. یک تعریف بسیار معروف برای رشته روانشناسی و رشته پزشکی وجود دارد. داوطلبان در رشته پزشکی به مطالعه و بررسی بدن انسان می‌پردازند، اما داوطلبان گروه انسانی در رشته روانشناسی رفتار و ذهن افراد را بررسی می‌کنند. داوطلبان گروه انسانی که به دنبال قبولی در رشته روانشناسی هستند قبل از هر کاری باید اطلاعات کامل و کافی از این رشته تحصیلی داشته باشند. رشته روانشناسی یکی از رشته‌های محبوب دانشگاهی است که داوطلبان گروه تجربی و ریاضی نیز با توجه به شرایط خاص امکان تحصیل در آن را دارند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به سراغ معرفی رشته روانشناسی می‌رود و اطلاعات کاملی را در مورد شرایط پذیرش در روانشناسی بدون کنکور، درآمد این رشته، معایب و مزایای تحصیل در این رشته، مهاجرت برای رشته روانشناسی و … در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

 

رشته روانشناسی

رشته روانشناسی در کدام زیر گروه قرار دارد؟

بدون شک داوطلبان قبل از اینکه به سراغ انتخاب رشته روانشناسی بروند باید اطلاعات زیادی در مورد این رشته داشته باشند. اما یک فاکتور مهم نیز در این میان وجود دارد. داوطلبان باید با تغییرات کنکور و شرایط برگزاری آن نیز آشنا باشند. تمامی داوطلبان از این موضوع مطلع هستند که کنکور سال 1402 و کنکور سال‌های آینده با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. هر کدام از این تغییرات تاثیرات مهمی بر روی نحوه مطالعه دروس در کنکور سراسری دارند. یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. این بدین معنی است که داوطلبان در کنکور انسانی دیگر به سوالات دروس عمومی پاسخ نمی‌دهند. بنابراین دروس ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، عربی و دین و زندگی در دفترچه سوالات کنکور قرار ندارند. داوطلبان با توجه به این شرایط تنها باید به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ دهند.

شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که رشته روانشناسی در کدام زیرگروه قرار دارد؟ رشته روانشناسی در هیچ زیرگروهی در کنکور قرار ندارد. اما این موضوع چه معنایی دارد؟ یکی دیگر از تغییرات کنکور، حذف زیرگروه‌ها از کنکور است. این بدین معنی است که دیگر رشته‌های گروه انسانی در هیچ زیرگروهی قرار ندارند. با توجه به این شرایط تمامی رشته‌های گروه انسانی در یک گروه قرار دارند. داوطلبان با توجه به این شرایط چگونه باید به سوالات دروس تخصصی پاسخ دهند؟ تمامی رشته‌های گروه انسانی دارای یک ضریب خاص هستند. به عنوان مثال درس ریاضی در کنکور انسانی برای تمامی رشته‌ها دارای یک ضریب یکسان است. درس ریاضی دارای ضریب 6 است و به هیچ عنوان این ضریب تغییر نمی‌کند. بنابراین داوطلبان دیگر نمی‌توانند با توجه به رشته مورد علاقه خود برخی از دروس را مطالعه کنند و به سوالات برخی از دروس در کنکور پاسخ ندهند.

ضرایب دروس تخصصی در کنکور انسانی

نام درس ضریب
ریاضی 6
اقتصاد 2
ادبیات تخصصی 8
عربی تخصصی 5
تاریخ و جغرافیا 5
علوم اجتماعی 5
فلسفه و منطق 5
روانشناسی 2

منابع کنکور انسانی برای رشته روانشناسی

همان طور که در بخش بالا به آن اشاره کردیم کنکور سراسری با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. کنکور سال 1402 و کنکور سال‌های آینده مانند کنکور سال‌های اخیر برگزار نمی‌شود. اولین و مهم‌ترین تغییر کنکور سراسری، حذف دروس عمومی از کنکور است. اما این تغییر تنها تغییر کنکور سراسری نیست. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری که نقش بسیار مهمی در رتبه نهایی داوطلبان دارد، تغییر نحوه برگزار کنکور است. این بدین معنی است که کنکور سراسری مانند سال‌های اخیر تنها در یک نوبت برگزار نمی‌شود. کنکور سراسری در سال 1402 و کنکور سال‌های آینده در دو نوبت برگزار می‌شود. این بدین معنی است که داوطلبان دو بار در سال شانس دارند تا در کنکور سراسری شرکت کنند. داوطلبان بهترین نتیجه را از میان دو نوبت کنکور به عنوان رتبه نهایی خود در کنکور سراسری انتخاب می‌کنند. دو نوبت کنکور سراسری در دی و تیر ماه برگزار می‌شوند.

کنکور سراسری در دو نوبت مختلف و در ماه‌های دی و تیر ماه برگزار می‌شود. این موضوع موجب می‌شود که داوطلبان سوالاتی در مورد منابع کنکور سراسری داشته باشند. آیا منابع کنکور در نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند؟ بله منابع کنکور در هر دو نوبت کنکور سراسری یکسان هستند. داوطلبان باید برای هر دو نوبت کنکور کل مفاهیم کتاب درسی را مطالعه کنند. منابع کنکور کتاب‌های ریاضی و آمار 1، ریاضی و آمار 2، ریاضی و آمار 3، اقتصاد پایه دهم، علوم و فنون ادبی 1، علوم و فنون ادبی 2، علوم و فنون ادبی 3، عربی و زبان قرآن 1، عربی و زبان قرآن 2، عربی و زبان قرآن 3، تاریخ 1، تاریخ 2، تاریخ 3، جغرافیای دهم، جغرافیای یازدهم، جغرافیای دوازدهم، جامعه شناسی 1، جامعه شناسی 2، جامعه شناسی 3، فلسفه یازدهم، فلسفه دوازدهم، منطق دهم و روانشناسی یازدهم هستند.

منابع کنکور انسانی

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی و آمار 1: پایه دهم 1399
ریاضی و آمار 2: پایه یازدهم 1400
ریاضی و آمار 3: پایه دوازدهم 1401

اقتصاد

نام کتاب سال چاپ
اقتصاد پایه دهم 1399

زبان و ادبیات فارسی

نام کتاب سال چاپ
علوم و فنون ادبی 1: پایه دهم 1399
علوم و فنون ادبی 2: پایه یازدهم 1400
علوم و فنون ادبی 3: پایه دوازدهم 1401

زبان عربی

نام کتاب سال چاپ
عربی زبان قرآن 1: پایه دهم 1399
عربی زبان قرآن 2: پایه یازدهم 1400
عربی زبان قرآن 3: پایه دوازدهم 1401

تاریخ

نام کتاب سال چاپ
تاریخ 1: پایه دهم 1399
تاریخ 2: پایه یازدهم 1400
تاریخ 3: پایه دوازدهم 1401

جغرافیا

نام کتاب سال چاپ
جغرافیای ایران: پایه دهم 1399
جغرافیای 2: پایه یازدهم 1400
جغرافیای کاربردی 3: پایه دوازدهم 1401

علوم اجتماعی

نام کتاب سال چاپ
جامعه شناسی 1: پایه دهم 1399
جامعه شناسی 2: پایه یازدهم 1400
جامعه شناسی 3: پایه دوازدهم 1401

فلسفه

نام کتاب سال چاپ
فلسفه یازدهم 1400
فلسفه دوازدهم 1401

منطق

نام کتاب سال چاپ
منطق پایه دهم 1399

روانشناسی

نام کتاب سال چاپ
روانشناسی یازدهم 1400

معرفی رشته روانشناسی

داوطلبان گروه انسانی در بخش بالا با مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری آشنا شدند. بنابراین ما در ادامه مطلب به سراغ معرفی رشته روانشناسی می‌رویم و این رشته را به داوطلبان معرفی می‌کنیم. رشته روانشناسی به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بررسی فرآیندهای ذهنی در انسان می‌پردازد. به عبارت دیگر این رشته ذهن و روان انسان را مطالعه می‌کند. علم روانشناسی بررسی می‌کند که انسان در شرایط مختلف چگونه عکس‌العمل نشان می‌دهد. این رشته رفتارها و فرآیندهای روانی مانند ادراک، احساس، شخصیت، هوش و هیجان را به طور جامع و کامل بررسی می‌کند. داوطلبانی که به این رشته دانشگاهی علاقه دارند باید مهارت‌های کافی برای تصمیم‌گیری و حل مسائل مختلف را داشته باشند. رفتارهای انسان با توجه به موقعیت‌های مختلف تغییر می‌کند و رشته روانشناسی بررسی می‌کند که این تغییرات چه تاثیری بر روی زندگی افراد دارند. بنابراین این رشته در حالت کلی با ذهن و روان افراد سروکار دارد.

یکی از نکات مهم که باید در مورد رشته روانشناسی بدانید، شناور بودن این رشته است. رشته روانشناسی یک رشته تحصیلی شناور است. اما منظور از رشته شناور چیست؟ رشته شناور به رشته‌ای گفته می‌شود که از سایر گروه‌های آموزشی نیز دانشجو قبول می‌کند. این بدین معنی است که رشته روانشناسی از هر سه رشته تجربی، ریاضی و انسانی دانشجو می‌پذیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که ظرفیت اصلی این رشته برای داوطلبان و دانش‌آموزان گروه انسانی است. داوطلبان گروه تجربی تنها می‌توانند رشته روانشناسی با گرایش بالینی را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند. داوطلبان می‌توانند در دانشگاه‌ها با دوره‌های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و آزاد برای این رشته پذیرش شوند. در حالت کلی رشته روانشناسی به شناخت بعد معنوی و درونی انسان‌ها می‌پردازد. این رشته ترس‌ها و نگرانی‌های انسان را درک می‌کند و برای آن راه‌حل‌های مختلفی ارائه می‌دهد.

رشته روانشناسی به انگلیسی

داوطلبان گروه انسانی که به دنبال قبولی در رشته روانشناسی هستند باید اطلاعات زیادی در مورد این رشته داشته باشند. کسب اطلاعات کافی و لازم در مورد رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها شانس بیشتری برای موفقیت در دانشگاه داشته باشند. رشته روانشناسی یکی از رشته‌های محبوب گروه انسانی است که داوطلبان زیادی را به خود جذب می‌کند. محبوبیت این رشته تحصیلی موجب می‌شود که برخی از داوطلبان بدون مطالعه به سراغ این رشته تحصیلی بروند. این کار بسیار اشتباه است و داوطلبان را در آینده دچار مشکلاتی می‌کند. بنابراین داوطلبان باید اطلاعات کاملی در مورد رشته تحصیلی خود داشته باشند. یکی از متداول‌ترین سوالات داوطلبان در مورد این رشته در مورد کلمات انگلیسی روانشناسی است. رشته روانشناسی به انگلیسی چیست؟ اصطلاحات این رشته به زبان انگلیسی چیست؟ داوطلبان در رشته روانشناسی با اصطلاحات انگلیسی این رشته آشنا می‌شوند؟

اکثر داوطلبان به دنبال پاسخ این سوالات هستند، زیرا آن‌ها برای ادامه تحصیل به فکر مهاجرت هستند. اول از همه به این موضوع اشاره کنیم که رشته روانشناسی به انگلیسی، psychology می‌شود. این رشته همان طور که در ایران یک رشته دانشگاهی محبوب محسوب می‌شود در اکثر کشورهای جهان نیز محبوب است. به راحتی می‌توان عنوان کرد که رشته روانشناسی جزو رشته‌های پردرآمد و پرطرفدار در جهان است. اصطلاحات زیادی در رشته روانشناسی وجود دارد که داوطلبان باید کلمات انگلیسی آن را یاد بگیرند. داوطلبان گروه انسانی در این رشته با اصطلاحات مختلفی مانند روانشناسی تحلیلی (analytical psychology)، روانشناسی کاربردی (applied psychology)، روانشناسی کودک (child psychology)، روانشناسی استدلالی (discursive psychology)، روانشناسی تجربی (Experimental psychology)، هوش عمومی (general intelligence)، روانشناسی سلامت (health psychology) و … آشنا می‌شوند.

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

رشته روانشناسی چند ترم است؟

رشته‌های گروه انسانی مانند رشته‌های گروه ریاضی مدت زمان مناسبی از لحاظ طول دوران تحصیلی دارد. رشته روانشناسی نیز یکی از رشته‌های انسانی با مدت زمان مناسب مطالعه است. این رشته در مقطع کارشناسی در یک مدت زمان 4 ساله و 8 ترم تحصیلی در اختیار داوطلبان گروه انسانی قرار می‌گیرد. البته گاهی اوقات داوطلبان زمان بیشتری را در این رشته تحصیل می‌کنند و این مدت زمان به 5 الی 6 سال نیز تغییر پیدا می‌کند. اما مدت زمان ایده‌آل برای فارغ‌التحصیلی این رشته 4 سال است. داوطلبان گروه انسانی که به دنبال مطالعه رشته روانشناسی هستند باید 144 واحد درسی را در این رشته سپری کنند. دروس رشته روانشناسی به دروس عمومی، دروس پایه و اصلی، دروس تخصصی و دروس اختیاری تقسیم می‌شوند. دروس عمومی شامل 23 واحد، دروس پایه و اصلی شامل 71 واحد، دروس تخصصی شامل 40 واحد و دروس اختیاری شامل 10 واحد هستند.

داوطلبان گروه انسانی می‌توانند رشته روانشناسی را در کارشناسی با گرایش‌های مختلفی مطالعه کنند. رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش مختلف است. این رشته شامل گرایش‌های روانشناسی بالینی، روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناسی صنعتی، روانشناسی عمومی و سازمانی است. داوطلبان در هر گرایشی دروس تخصصی خاص خود را دارد و با توجه به گرایش دروس اصلی نیز تغییر پیدا می‌کند. داوطلبان گروه انسانی در ترم‌های اول این رشته مفاهیم پایه و تئوری را یاد می‌گیرند و به صورت جامع و کامل با مفاهیم روانشناسی آشنا می‌شوند. دانشجویان رشته روانشناسی در ترم‌های پایانی با توجه به گرایش تحصیلی خود مفاهیم کامل‌تری را در مورد روانشناسی یاد می‌گیرند. شما می‌توانید در قسمت زیر با دروس عمومی، دروس پایه و اصلی، دروس تخصصی و دروس اختیاری مقطع کارشناسی این رشته آشنا شوید:

(رشته روانشناسی در حال حاضر در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد)

معرفی رشته روانشناسی در دانشگاه  

رشته روانشناسی در دانشگاه به صورت 4 ساله ارائه می‌شود. دانشجویان این رشته باید در 8 ترم تمامی دروس این رشته را سپری کنند. تعداد واحدهایی که دانشجویان برای رشته روانشناسی سپری می‌کنند با توجه به دانشگاه‌ها می‌تواند متفاوت باشد. اما در حالت کلی دانشجویان ملزم به سپری کردن 144 واحد درسی برای رشته روانشناسی هستند. واحدهای درسی دوره کارشناسی برای رشته روانشناسی به صورت زیر است:

  • دروس عمومی: 23 واحد
  • دروس پایه و اصلی: 71 واحد
  • دروس تخصصی: 40 واحد
  • دروس اختیاری: 10 واحد

دروس رشته روانشناسی

دانشجویان رشته روانشناسی باید ۲۳ واحد دروس عمومی را در مقطع کارشناسی این رشته سپری کنند، این رشته‌ها عبارتند از:

    • مبانی نظری اسلام
    • اخلاق اسلامی
    • انقلاب اسلامی
    • تاریخ و تمدن اسلامی
    • آشنایی با منابع اسلامی
    • ادبیات فارسی
    • زبان عمومی
    • تربیت بدنی ۱
    • تربیت بدنی ۲

دانشجویان باید در کنار درس‌های عمومی، درس‌های پایه و اصلی را نیز مطالعه کنند. درس‌های پایه و اصلی برای این رشته ۷۱ واحد است. درس‌های پایه و اصلی روانشناسی عبارتند از:

    • روانشناسی عمومی ۱
    • روانشناسی عمومی ۲
    • آمار استنباطی
    • روانشناسی رشد ۱
    • روانشناسی عمومی ۲
    • آمار توصیفی
    • مبانی جامعه‌شناسی
    • روش تحقیق در روانشناسی
    • روانشناسی یادگیری
    • روانشناسی تربیتی
    • روانشناسی اجتماعی
    • شخصیت
    • بهداشت روانی
    • تاریخچه و مکاتب روانشناسی
    • فیزیولوژی عمومی
    • روانشناسی احساس و ادراک
    • روانشناسی فیزیولوژیک
    • علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی
    • کلیات فلسفه
    • متون روانشناسی به زبان‌های خارجی ۱
    • روانشناسی تجربی
    • انگیزش و هیجان
    • روان‌سنجی
    • آسیب‌شناسی روانی
    • روانشناسی مرضی کودک

دانشجویان این رشته باید ۴۰ واحد درس تخصصی نیز در مقطع کارشناسی برای این رشته سپری کنند. دروس تخصصی این رشته عبارتند از:

  • آسیب‌شناسی روانی ۲
  • طرح‌های پژوهشی آزمایشگاهی
  • مقدمات نوروپسیکولوژی
  • تفکر و زبان
  • متون روانشناسی عمومی ۲
  • سمینار در مسائل روانشناسی عمومی
  • روانشناسی جنایی
  • پژوهش‌های علمی (انفرادی) در روانشناسی عمومی
  • روانشناسی مشاوره و راهنمایی
  • ارزشیابی شخصیت
  • روانشناسی هوش و سنجش آن
  • روانشناسی پویایی گروه
  • روانشناسی کودکان استثنایی
  • اختلالات یادگیری

دروس اختیاری مقطع کارشناسی رشته روانشناسی

دروس اختیاری رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی ۱۰ واحد است. دانشجویان می‌توانند با توجه به علاقه خود ۱۰ واحد از دروس اختیاری زیر را انتخاب کنند:

  • کاربرد کامپیوتر در تجزیه و تحلیل آماری
  • روانشناسی اجتماعی، کاربردی
  • فلسفه اسلامی
  • بازپروری معلولین
  • روانشناسی مدیریت
  • انسان‌شناسی در اسلام
  • مددکاری اجتماعی
  • روانشناسی تفاوت‌های فردی
  • روانشناسی اجتماعی، تجربی
  • روانشناسی و آموزش کودکان معلول
  • مقدمات ریاضی
  • روانشناسی صنعتی و سازمانی
  • اعتیاد (آسیب‌شناسی و درمان آن)
  • نگرش‌ها و تغییر آن
  • آسیب‌شناسی اجتماعی
  • روانشناسی کودکان تیزهوش و آموزش‌های آن (شاخه عمومی و گرایش بالینی)

 

دروس رشته روانشناسی

گرایش های روانشناسی در مقطع ارشد

آیا داوطلبان رشته روانشناسی پس از فارغ‌التحصیلی امکان ادامه تحصیل دارند؟ آیا رشته روانشناسی در مقطع ارشد گرایش‌هایی دارد؟ بله داوطلبان گروه انسانی پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع کارشناسی با توجه به علاقه خود می‌توانند در مقطع ارشد به ادامه تحصیل بپردازند. رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش‌های مختلفی است. طول دوره تحصیلی کارشناسی ارشد حداقل دو سال و حداکثر 3 سال است. دانشجویان در این مدت زمان باید 38 واحد درسی را مطالعه کنند. دروس رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد شامل دروس اجباری، سمینار و پایان‌نامه است. دانشجویان در این دوره باید 32 واحد دروس اجباری، 2 واحد سمینار و 4 واحد پایان‌نامه را سپری کنند. گرایش‌های ارشد رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد به صورت زیر هستند:

  • کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
  • کارشناسی ارشد روانشناسی– روانسنجی
  • کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی
  • کارشناسی ارشد خانواده درمانی
  • کارشناسی ارشد بالینی کودک و نوجوان
  • کارشناسی ارشد روانشناسی اسلامی
  • کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
  • کارشناسی ارشد آموزش کودکان استثنایی

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

 

معرفی گرایش های مختلف روانشناسی

1) معرفی رشته روانشناسی عمومی

یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های کارشناسی روانشناسی، روانشناسی بالینی است. این گرایش پایه و اساس علم روانشناسی را بررسی می‌کند و با مشکلات مربوط به رفتار، یادگیری و … آشنا می‌شود. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می‌کنند باید درس‌هایی مانند طرح‌ها و پژوهش‌های آزمایشگاهی، ارزشیابی ‌شخصیت، روانشناسی ‌پویایی‌ گروه‌، روانشناسی ‌کودکان ‌استثنایی‌، سمینار در مسائل ‌روانشناسی عمومی‌، اختلالات ‌یادگیری و … را مطالعه کنند.

2) معرفی رشته روانشناسی بالینی

گرایش رشته روانشناسی بالینی یکی از گرایش‌های پر طرفدار این رشته است. این گرایش اختلالات روحی، اختلالات رفتاری و عاطفی را در انسان‌ها بررسی می‌کند. دانشجویان در گرایش روانشناسی بالینی به درک و پیش بینی و درمان بیماری‌هایی مانند آشفتگی‌های هیجانی و … می‌پردازند.

چگونه عربی کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟

درس‌هایی مانند عربی به تلاش بیشتری در کنکور نیاز دارند. اکثر دانش‌آموزان از این درس متنفر هستد و ترجیح می‌دهند عربی را برای کنکور مطالعه نکنند. اما هر مشکلی یک راه حل نیز دارد. شما می‌توانید با مطالعه درست و جمع بندی های مناسب بهترین نتیجه را برای عربی کنکور کسب کنید. اگر با سوال چگونه عربی کنکور را ۱۰۰ بزنیم مواجه هستید بهتر است این مطلب را مطالعه کنید.

3) روانشناسی کودکان استثنایی

یکی دیگر از گرایش‌های رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی، روانشناسی کودکان استثنایی است. این گرایش مشکلات و مسائل مربوط به کودکان با مشکلات ذهنی و جسمی، کودکان تیز هوش و سایر مشکلات کودکان را بررسی می‌کند.

4) روانشناسی صنعتی و سازمانی

گرایش‌های روانشناسی در مقطع کارشناسی بسیار زیاد هستند و دانشجویان با توجه به علاقه‌ای که دارند به سراغ یکی از گرایش‌ها می‌روند. یکی دیگر از گرایش‌های این رشته، روانشناسی صنعتی و سازمانی است. این گرایش مشکلات و مسائل مربوط به نیروی انسانی در محیط‌های کار را بررسی می‌کند. این گرایش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و دانشجویان این رشته باید با مشکلات کارکنان و کارگران در محیط کار بیشتر آشنا شوند و راه‌حل‌هایی برای این مشکلات پیدا کنند.

5) معرفی رشته روانشناسی تربیتی   

دانشجویان در این گرایش باید روش‌های آموزش را یاد بگیرند. در واقع می‌توان گفت این گرایش با روش‌های یادگیری و آموزش سروکار دارد. دانشجویان روانشناسی تربیتی یاد می‌گیرند تحت هر شرایطی چگونه افراد را بشناسند و مطالبی را به آن‌ها آموزش دهند. دانشجویان در این رشته درس‌هایی مانند نظریات تربیتی و مکاتب فلسفی، نظریه های رشد و روانشناسی تربیتی و … را مطالعه می‌کنند.

6) معرفی رشته روانشناسی شخصیت

یکی دیگر از گرایش‎‌های رشته روانشناسی، رشته روانشناسی شخصیتی است. این گرایش در مقایسه با سایر گرایش‌های این رشته محبوبیت زیادی دارد و دلیل آن چالش‌های زیاد این رشته است. در این رشته ابعاد مختلف شخصیت مورد بررسی قرار می‌گیرد و جنبه‌هایی مانند الگوهای خاص تفکر، احساسات و رفتار انسان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معرفی رتبه های برتر حرف آخر در کنکور ۹۹

کنکور ۹۹ با تمامی دردسرها و مشکلات مربوط به بیماری کرونا به پایان رسید. ما به عنوان تیم حرف آخر به تمامی داوطلبان کنکور که در این شرایط سخت نه تنها با این بیماری مبارزه کردند بلکه برای کنکور نیز آماده شدند، یک خسته نباشید حسابی می‌گوییم. حرف اخر مانند سال‌های پیش باز هم در کنکور حرف آخر را زد. رتبه های برتر حرف آخر در کنکور ۹۹ به قدری زیاد هستند که معرفی تک تک آن‌ها کار را برای ما دشوار می‌کند …

گرایش های دکترای رشته روانشناسی

رشته روانشناسی یکی از رشته‌های محبوب گروه انسانی است که تا مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل دارد. دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند یکی از گرایش‌های دکترای این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که مقطع دکترای رشته روانشناسی چند سال طول می‌کشد؟ دکترای رشته روانشناسی چند ترم دارد؟ ترم مجاز برای فارغ‌التحصیلی مقطع دکتری برای دانشجویان 3 الی 5 سال است. این بدین معنی است که دانشجویان باید در این مدت زمان به فکر فارغ‌التحصیلی باشند. گرایش‌های مقطع دکتری این رشته به صورت زیر هستند:

  • دکترای روانشناسی بالینی
  • دکترای روانشناسی عمومی
  • دکترای روانسنجی
  • دکترای روانشناسی تربیتی
  • دکترای علوم شناختی

انواع علم روانشناسی در تحقیق و مطالعه

  • روانشناسی زیستی
  • روانشناسی بالینی
  • روانشناسی شناختی
  • روانشناسی قیاسی
  • روانشناسی رشدی
  • روانشناسی جنایی
  • روانشناسی سازمانی و صنعتی
  • روانشناسی شخصیتی
  • روانشناسی اجتماعی

شرایط تاسیس مطب روانشناسی

دانشجویان رشته روانشناسی پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال یک کار مناسب با درآمد مناسب هستند. این موضوع نیز بسیار طبیعی است که داوطلبان به دنبال کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود باشند. یکی از بهترین راه‌ها برای ادامه فعالیت فارغ‌التحصیلان، تاسیس یک مطب روانشناسی است. البته تاسیس مطب روانشناسی شرایط خاص خود را دارد. این بدین معنی است که هر فردی شرایط تاسیس مطب روانشناسی را ندارد. یکی از مهم‌ترین شرایط تاسیس مطب روانشناسی داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد است. شرایط تاسیس مطب روانشناسی به صورت زیر است:

  • داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد
  • گذشتن حداقل یک از سال از فارغ‌التحصیلی
  • پایان خدمت سربازی
  • گذراندن دوره کارورزی
  • داشتن مدرک کارورزی
  • عضویت در سازمان نظام روانشناسی
  • ارائه درخواست
  • آزمون و مصاحبه علمی تخصصی

چگونه رتبه برتر کنکور شویم؟ (معرفی بهترین روش‌ها)

دانشگاه‌های برتر روانشناسی در ایران

رشته روان شناسی از محبوبیت زیادی مابین دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور برخوردار است. دانش‌آموزان باید تمامی اطلاعات لازم در مورد رشته و دانشگاه را قبل از انتخاب رشته بدانند تا انتخاب درستی داشته باشند. دانشگاه‌های زیادی در ایران وجود دارند که دانش‌آموزان می‌توانند رشته روان شناسی را در آنجا بخوانند. برخی از این دانشگاه‌ها عبارتند از:

  1. دانشگاه اصفهان
  2. دانشگاه تبریز
  3. دانشگاه تهران
  4. دانشگاه علامه طباطبایی تهران
  5. دانشگاه شهید بهشتی تهران
  6. فردوسی مشهد
  7. دانشگاه ارومیه
  8. دانشگاه الزهرا تهران
  9. دانشگاه بوعلی‌سینا همدان
  10. دانشگاه بیرجند
  11. دانشگاه خوارزمی
  12. دانشگاه رازی کرمانشاه
  13. دانشگاه زنجان
  14. دانشگاه سیستان و بلوچستان
  15. دانشگاه شهید چمران اهواز
  16. دانشگاه شهید باهنر كرمان
  17. دانشگاه كاشان
  18. دانشگاه گیلان
  19. دانشگاه یزد

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

دانشگاه‌های برتر روان شناسی در جهان

بسیاری از داوطلبان علاقه دارند برای تحصیل به خارج از کشور مراجعه کنند. رشته روان شناسی یکی از رشته‌هایی است که در کشورهای خارجی اهمیت زیادی به آن داده می‌شود. موقعیت تحصیل برای این رشته دانشگاهی در خارج از کشور زیاد است. دانش‌آموزان برای مقطع کارشناسی و دانشجویانی که می‌خواهند کارشناسی ارشد را در خارج از کشور مطالعه کنند باید به سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنند و اطلاعات پذیرش را مشاهده کنند. برترین دانشگاه‌های برتر روان شناسی در جهان عبارتند از:

  • دانشگاه هاروارد
  • دانشگاه استنفورد
  • دانشگاه کمبریج
  • دانشگاه آکسفورد
  • دانشگاه کالیفرنیا
  • دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)
  • دانشگاه ییل

رشته روان شناسی سخته یا آسون؟

بسیاری از داوطلبان این سوال را می‌پرسند که رشته روان شناسی سخت است؟ این سوال کاملا بستگی به نحوه مطالعه شما دارد. تمامی رشته‌های دانشگاهی دشوار هستند. هیچ رشته آسانی نداریم و داوطلبان در هر رشته‌ای که حضور داشته باشند باید درس‌های عمومی و تخصصی آن را مطالعه کنند. رشته روان شناسی نیز سختی‌های خاص خود را دارد. اما انتخاب سخت و آسان بودن آن به عهده دانشجویان است.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

فرصت‌های شغلی رشته روان شناسی

  • روانشناس مدرسه
  • مشاور
  • مشاور ژنتیکی
  • فعالیت به عنوان نمایندگان فروش
  • روانشناس قانونی
  • روانشناس ورزش
  • روانشناس بالینی
  • کارشناس تبلیغات
  • تکنسین و مشاور
  • تکنسین و مشاور سلامت روان
  • مددکار اجتماعی
  • کارشناس خدمات عمومی و اجتماعی
  • مشاور توان‌بخشی
  • مشاور خانواده

رشته روانشناسی بدون کنکور

همان طور که در بخش بالا نیز به آن اشاره کردیم کنکور سال 1402 و کنکور سال‌های آینده با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. داوطلبان گروه انسانی برای قبولی در رشته روانشناسی باید به سوالات هشت درس تخصصی با دقت زیادی پاسخ دهند. کسب یک درصد و رتبه مناسب در کنکور به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها در رشته روانشناسی قبول شوند. متاسفانه برخی از داوطلبان بنا به دلایل مختلف نمی‌توانند یک رتبه مناسب در کنکور به دست آورند و به همین دلیل در رشته روانشناسی قبول نمی‌شوند. داوطلبانی که در کنکور برای این رشته قبول نمی‌شوند به هیچ عنوان نباید نگران باشند. رشته روانشناسی جزو رشته‌های تحصیلی محسوب می‌شود که بدون کنکور در اختیار داوطلبان گروه انسانی قرار می‌گیرد. اما پذیرش رشته روانشناسی بدون کنکور شرایط خاص خود را دارد. این بدین معنی است که داوطلبان باید شرایط خاصی داشته باشند تا در این رشته ثبت‌نام کنند.

پذیرش رشته روانشناسی بدون کنکور با توجه به شرایط خاصی انجام می‌شود. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که داوطلبان گروه ریاضی و تجربی نیز می‌توانند با توجه به شرایط خاص برای این رشته بدون کنکور ثبت‌نام کنند. داوطلبانی که به دنبال قبولی بدون کنکور در این رشته هستند باید سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشند. این بدین معنی است که داوطلبان با سوابق تحصیلی درخشان شانس پذیرش در این رشته و بدون برگزاری کنکور را دارند. پذیرش بدون کنکور رشته روانشناسی به جز دانشگاه‌های سراسری در نوبت روزانه و شبانه در سایر دانشگاه‌ها انجام می‌شود. داوطلبان می‌توانند در دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور، موسسات غیر انتفاعی، پردیس‌های مجازی، پردیس‌های خودگردان و دانشگاه‌های آزاد بدون کنکور برای این رشته تحصیلی ثبت‌نام کنند.

 

رشته روان شناسی

درآمد و آینده شغلی رشته روانشناسی

رشته روانشناسی یکی از پردرآمدترین رشته‌های تحصیلی در دانشگاه است. دانشجویان فارغ‌التحصیل این رشته به راحتی می‌توانند درآمد مناسبی داشته باشند و در حوزه‌های مختلف مشغول به کار شوند. بنابراین فارغ‌التحصیلان این رشته به هیچ عنوان نباید نگران درآمد و آینده شغلی خود باشند. اگر بخواهیم یک درآمد تصادفی برای این رشته بیان کنیم می‌توان به درآمد 4 تا 12 میلیون اشاره کرد.

معایب رشته روانشناسی

تعداد رشته‌های دانشگاهی در گروه‌های آموزشی مختلف بسیار زیاد است. این بدین معنی است که داوطلبان با توجه به شرایط و علاقه خود می‌توانند به راحتی یکی از رشته‌های دانشگاهی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. وجود تعداد زیاد رشته‌های دانشگاهی نباید داوطلبان را در انتخاب رشته تحصیلی دچار اشتباه کند. داوطلبان باید قبل از هر انتخاب رشته‌ای اطلاعات زیادی در مورد رشته مورد علاقه خود داشته باشند. داوطلبان گروه انسانی که به دنبال رشته روانشناسی هستند باید با تمامی جوانب مثبت و منفی این رشته آشنا شوند. رشته روانشناسی نیز مانند سایر رشته‌های دانشگاهی معایب و مزایایی دارد. داوطلبان باید قبل از هر کاری با معایب و مزایای این رشته آشنا شوند تا شانس بیشتری برای موفقیت در این رشته داشته باشند. ما در این بخش به سراغ معرفی مهم‌ترین معایب این رشته تحصیلی می‌رویم تا داوطلبان با شناخت بیشتری به سراغ این رشته بروند.

اولین و مهم‌ترین دشواری این رشته تحصیلی، آرامش و امنیت روانی پایین است. روانشناسان روزانه با افراد بسیاری سروکار دارند که اکثر این افراد دچار مشکلات شدید روحی و روانی هستند. همین موضوع موجب می‌شود که روانشناس چالش‌های زیادی را به صورت روزانه تجربه کنند. سختی کار این رشته نسبت به درآمد آن بسیار زیاد است. این بدین معنی است که روانشناسان در تمامی ساعات کاری خود با مشکلات مردم سروکار دارند و احساسات آن‌ها همیشه باید ثابت باشد. درآمد این رشته در مقایسه با سختی کار آن پایین است. البته این بدین معنی نیست که درآمد روانشناسی پایین است. روانشناسان با توجه به مهارت‌های خود به راحتی می‌توانند درآمد بسیار بالایی داشته باشند. روانشناسان باید بسیار صبور و با حوصله باشند تا مشکلات افراد را حل کنند. بنابراین داشتن روحیه همدلی در این رشته مهم است.

مزایای رشته روانشناسی

رشته روانشناسی در کنار معایب خود مزایایی نیز دارد. به راحتی می‌توان این موضوع را بیان کرد که مزایای رشته روانشناسی بیشتر از معایب آن است. این بدین معنی است که هیچ داوطلبی به خاطر سختی‌های این رشته مطالعه روانشناسی را کنار نمی‌گذارد. اما در هر حالتی داوطلبان باید از معایب و مزایای این رشته مطلع باشند. یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در روانشناسی، امکان ارتباط با افراد مختلف در جامعه است. روانشناسان با اکثر افراد جامعه در ارتباط هستند و به آن‌ها کمک می‌کنند. یکی دیگر از مزایای این رشته تحصیلی، درآمد بسیار مناسب این رشته است. روانشناسی جزو رشته‌هایی محسوب می‌شود که درآمد بسیار بالایی دارد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که درآمد روانشناسان به عواملی مانند مهارت، تجربه و … بستگی دارد. روانشناسان به دو صورت شخصی یا وابسته به مراکز مختلف فعالیت می‌کنند. بنابراین این رشته از لحاظ درآمد و بازار کار مشکلی ندارد.

طول تحصیل رشته روانشناسی زیاد نیست. داوطلبان پس از 4 سال از مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل می‌شوند. بنابراین این شرایط نیز یک مزیت مهم برای داوطلبان محسوب می‌شود. یکی دیگر از مزایای مهم این رشته تحصیلی امکان ادامه تحصیل است. داوطلبان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز می‌توانند به ادامه تحصیل این رشته بپردازند. این رشته بدون کنکور و همراه با کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. بنابراین داوطلبان از بابت قبولی در این رشته نیز مشکلات زیادی ندارند. داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را نیز دارند. بورسیه تحصیلی برای این رشته بسیار مناسب است و داوطلبان با نمرات عالی و درخشان می‌توانند در دانشگاه‌های خارج از کشور به ادامه تحصیل بپردازند. همان طور که مطالعه می‌کنید مزایای رشته روانشناسی بسیار زیاد است و داوطلبان به راحتی می‌توانند با این رشته صاحب یک آینده شغلی مناسب شوند.

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

وظایف روانشناسان

شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که یک روانشناس چه وظایفی دارد؟ هر روانشناسی با توجه به گرایش تحصیلی خود وظایف مختلفی دارد. روانشناسان دارای تخصص‌های گوناگون هستند و با توجه به تخصص خود باید مهارت‌های زیادی داشته باشند. در حالت کلی یک روانشناس باید از تمامی جهات بیمار خود را راهنمایی کند. این راهنمایی می‌تواند در زمینه شغلی، زندگی، تحصیلی و … باشد. روانشناسان با استفاده از روش‌های مختلف تلاش می‌کنند تا اختلالات شخصیتی، وسواس، اضطراب، خشونت و … را درمان کنند. در حالت کلی می‌توان اینگونه عنوان کرد که روانشناس اختلالات روحی و روانی افراد را تشخیص می‌دهد و یک راه‌حل موثر به بیمار معرفی می‌کند. روانشناسی انواع مختلفی مانند روانشناسی بالینی، روانشناسی شناختی، روانشناسی رشد، روانشناسی تکاملی، روانشناسی قضایی، روانشناسی اعصاب و روانشناسی سلامت دارد. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین وظایف روانشناسان در حوزه‌های مختلف آشنا شوید:

  • مطالعه رفتار و عملکرد مغز در شرایط مختلف
  • درک و پیش‌بینی رفتار بیماران
  • تجویز داروهای مناسب برای هر بیمار
  • کمک به زوج‌ها برای حل مشکلات
  • تدوین و اجرای برنامه‌های درمانی
  • تشخیص اختلالات روانی، رفتاری و هیجانی افراد
  • شناخت و بررسی الگوهای رفتاری و ذهنی
  • روان درمانی
  • مشاوره
  • فعالیت در سازمان‌های دولتی به عنوان مشاور
  • بررسی اثربخشی روش‌های درمانی
  • همکاری با مددکاران اجتماعی
  • ارزیابی منظم وضعیت روانی بیمار و ثبت مشخصات
  • انجام تست‌های مختلف روانشناسی
  • مصاحبه تشخیصی و بالینی با فرد بیمار
  • و …

مهاجرت رشته روانشناسی

بسیاری از داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی به فکر ادامه تحصیل هستند. برخی از روانشناسان نیز برای ادامه کار خود به فکر مهاجرت هستند. آیا رشته روانشناسی امکان ادامه تحصیل یا کار را در خارج از کشور دارد؟ بله فارغ‌التحصیلان و روانشناسان می‌توانند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مسافرت کنند یا به دنبال ویزای کاری باشند. رشته روانشناسی یکی از رشته‌های پرکاربرد و منحصربه‌فرد در ایران و جهان است. همین موضوع نیز موجب شده است که روانشناسان به راحتی امکان کار در کشورهای دیگر را داشته باشند.

بهترین کشورهای دنیا برای ادامه تحصیل رشته روانشناسی کدام کشورها هستند؟ کشورهای زیادی را می‌توان برای ادامه تحصیل رشته روانشناسی معرفی کرد، اما کشورهای کانادا، استرالیا و آلمان جزو بهترین کشورها هستند. افرادی که به دنبال بورسیه تحصیلی هستند باید نمرات مناسبی داشته باشند. البته یک فاکتور مهم دیگر نیز وجود دارد و آن زبان کشور مقصد است. دانشجویان باید مدرک زبان معتبری با توجه به کشور مقصد خود داشته باشند.

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته روانشناسی

 

لیست دانشگاه های دولتی برای رشته روانشناسی

بخش اول

  • دانشگاه اراک
  • دانشگاه اردکان
  • دانشگاه الزهرا (س) – تهران (ویژه خواهران)
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه بجنورد
  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه بوعلی سینا – همدان
  • دانشگاه بیرجند
  • دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) – قزوین
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه سمنان (محل تحصیل دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی مهدی شهر)
  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه خلیج فارس – بوشهر
  • دانشگاه خوارزمی – تهران (محل تحصیل واحد کرج)
  • دانشگاه رازی – کرمانشاه
  • دانشگاه زنجان
  • دانشگاه سلمان فارسی – کازرون
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان – زاهدان
  • دانشگاه شاهد – تهران
  • دانشگاه شهرکرد
  • دانشگاه شهید باهنر – کرمان
  • دانشگاه شهید بهشتی – تهران
  • دانشگاه شهید چمران – اهواز
  • دانشگاه شهید مدنی آذربایجان – تبریز
  • دانشگاه شهید مطهری – تهران
  • دانشگاه شیراز

بخش دوم

  • دانشگاه علامه طباطبایی – تهران
  • دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی – تهران
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه کاشان
  • دانشگاه کردستان – سنندج
  • دانشگاه گیلان – رشت
  • دانشگاه لرستان – خرم آباد
  • دانشگاه مازندران – بابلسر
  • دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
  • دانشگاه مراغه
  • دانشگاه ملایر
  • دانشگاه هرمزگان – بندرعباس
  • دانشگاه یاسوج
  • دانشگاه یزد
  • مرکز آموزش عالی اقلید
  • دانشگاه سلمان فارسی – کازرون

لیست دانشگاه های غیر انتفاعی برای روانشناسی

بخش اول

  • دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی ایوانکی
  • دانشگاه غیرانتفاعی خیام – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی شمال – آمل
  • دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری – نور
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ – تهران
  • دانشکده غیرانتفاعی رفاه – تهران (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی آذرآبادگان – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی آرمان رضوی – مشهد (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی آریو برزن – نور آباد ممسنی
  • موسسه غیرانتفاعی آفاق – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی آل طه – تهران (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی ادیب مازندران – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی المهدی مهر – اصفهان (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی برایند – شاهرود
  • موسسه غیرانتفاعی بصیر – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی بیهق ـ سبزوار
  • موسسه غیرانتفاعی تابناک – لامرد
  • موسسه غیرانتفاعی تاکستان – تاکستان استان قزوین

بخش دوم

  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – خوزستان
  • موسسه غیرانتفاعی چرخ نیلوفری آذربایجان – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی حکمت رضوی – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی حکیم جرجانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی حکیم طوس – مشهد (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی حکیم ناصرخسرو – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی حکیم نظامی – قوچان
  • موسسه غیرانتفاعی حکیمان – بجنورد
  • موسسه غیرانتفاعی خراسان – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی خرد – بوشهر
  • موسسه غیرانتفاعی خردگرایان مطهر – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی راغب اصفهانی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی راهبرد شمال – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی رجا – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی رسالت – کرمان (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی روزبه – زنجان
  • موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی زند دانش گستر – شیراز

بخش سوم

  • موسسه غیرانتفاعی سراج – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی سناباد – گلبهار
  • موسسه غیرانتفاعی سهروردی – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی شاندیز – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی شاهرود
  • موسسه غیرانتفاعی شرق گلستان – گنبد کاووس
  • موسسه غیرانتفاعی شکوه شرق – زاهدان (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی شمس – گنبد کاووس
  • موسسه غیرانتفاعی شهریار – آستارا
  • موسسه غیرانتفاعی طلوع مهر – قم
  • موسسه غیرانتفاعی عبدالرحمن صوفی رازی – زنجان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه امینی – بهنمیر بابلسر
  • موسسه غیرانتفاعی علامه جعفری – رفسنجان
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری سپاهان – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی فاطمیه – شیراز (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی فروردین – قائم شهر
  • موسسه غیرانتفاعی فروغ دانش – یاسوج
  • موسسه غیرانتفاعی فرهمند – لاریجان

بخش چهارم

  • موسسه غیرانتفاعی فرهیختگان – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی فیض‌الاسلام – خمینی شهر اصفهان (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی قدیر – لنگرود
  • موسسه غیرانتفاعی کار (محل تحصیل واحد رفسنجان)
  • موسسه غیرانتفاعی کاویان – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی گنجنامه – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی مهر – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی میلاد گلستان – مینودشت
  • موسسه غیرانتفاعی نوآوران – کوهدشت لرستان
  • موسسه غیرانتفاعی هاتف – زاهدان
  • موسسه غیرانتفاعی هشت بهشت – اصفهان

لیست دانشگاه های پیام نور برای روانشناسی

بخش اول

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز بناب
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز تبریز
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز شبستر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز مراغه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز مرند
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز میانه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز هشترود
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد اهر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد بستان آباد
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد جلفا
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد زنوز
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد سراب
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد شربیان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد عجب شیر

بخش دوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد گوگان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد ملکان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد هادی شهر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد هریس
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز ارومیه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز بوکان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز خوی
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز شاهین دژ
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز ماکو
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز مهاباد
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز میاندواب
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز نقده

بخش سوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد پیرانشهر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد تکاب
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد سردشت
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد سلماس
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد سیه چشمه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد فیرورق
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد قره ضیاالدین
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز اردبیل
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز خلخال
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز گرمی
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز مشکین شهر
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد ارشق (رضی)
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد پارس آباد

بخش چهارم

  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد گیوی
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد نمین
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد نیر
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد هیر
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اردستان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز تیران
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز خوانسار
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز دولت آباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز زرین شهر
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز سمیرم
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز شهرضا
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز فریدون شهر

بخش پنجم

  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز کوهپایه
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز گلپایگان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز نطنز
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز وزوان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد باغ بهادران
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد بوئین و میاندشت
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد بهارستان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد جرقویه علیا
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد چادگان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد خور
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد خوراسگان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد داران
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد زاینده رود
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد زواره

بخش ششم

  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد قهدریجان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد گز
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد مبارکه
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد نوش آباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد ورزنه
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد هرند
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – مرکز کرج
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد اشتهارد
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد ماهدشت
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد نظر آباد
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد هشتگرد
  • دانشگاه پیام نور استان ایلام – مرکز ایلام
  • دانشگاه پیام نور استان ایلام – واحد آبدانان
  • دانشگاه پیام نور استان ایلام – واحد سرابله
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز برازجان

بخش هفتم

  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز بوشهر
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز بین‌المللی عسلویه
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد خورموج
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – تهران جنوب
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز پاکدشت
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز پرند
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز حسن آباد
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز دماوند
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز ورامین
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد اسلامشهر
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد بهارستان رباط کریم
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد پیشوا
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد ری
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد شهر جدید پردیس
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد شهریار

بخش هشتم

  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد فیروزکوه
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد لواسانات
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد ملارد
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز بروجن
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز شهرکرد
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز فارسان
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد اردل
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد شلمزار
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد فرخ شهر
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد لردگان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز طبس
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز بیرجند

بخش نهم

  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز فردوس
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز قائن
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد اسدیه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد بشرویه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد حاجی آباد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد خوسف
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد زهان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد سرایان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد نهبندان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز تربت حیدریه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز سبزوار
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز فریمان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز قوچان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز کاشمر

بخش دهم

  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز گناباد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز مشهد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز نیشابور
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد باخرز
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد بجستان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد تایباد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد تربت جام
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد جغتای
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد خواف
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد درود
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد رشتخوار
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد سرخس
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد سرولایت

بخش یازدهم

  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد کلات
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – مرکز بجنورد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد اسفراین
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد اشخانه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد جاجرم
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد گرمه
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز آبادان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز اهواز
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز بندر امام خمینی(ره)
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز بهبهان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز دزفول
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز رامهرمز
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز سوسنگرد
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز شادگان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد آغاجاری

بخش دوازدهم

  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد اندیکا
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد اندیمشک
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد ایذه
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد باغملک
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد بستان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد ترکالکی
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد رامشیر
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد شوشتر
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد گتوند
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد مسجد سلیمان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد هفتگل
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد هندیجان
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز زنجان

بخش سیزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز قیدار
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد خرمدره
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد سلطانیه
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد صائین قلعه
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد ماه نشان
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز دامغان
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز شاهرود
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز گرمسار
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – واحد ایوانکی
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – واحد مهدی شهر
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – واحد میامی
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز ایرانشهر
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز چابهار

بخش چهاردهم

  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز خاش
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز زابل
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز زاهدان
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز سراوان
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – واحد راسک
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز آباده
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز استهبان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز اوز
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد بوانات
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز جهرم
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز خرامه
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز داراب
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز شیراز

بخش پانزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز صفاشهر
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز فسا
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز فیروزآباد
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز کازرون
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز لامرد
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد ارسنجان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد اقلید
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد بیرم
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد خاوران
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد زرین دشت
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد سپیدان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد فراشبند
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد نودان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد نی ریز
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز بویین زهرا

بخش شانزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز تاکستان
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز قزوین
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – واحد آوج
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – واحد دانسفهان
  • دانشگاه پیام نور استان قم – مرکز قم
  • دانشگاه پیام نور استان قم – واحد دستجرد خلجستان
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز بیجار
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز سنندج
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز مریوان
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد دیواندره
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد سرو آباد
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد سقز
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد قروه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز بافت
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز بم
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز جیرفت

بخش هفدهم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز رفسنجان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز سیرجان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز کرمان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد ارزوئیه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد بردسیر
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد رابر
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد راور
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد رودبار
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد ریگان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد زرند
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد شهداد
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد شهر بابک
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد کشکوییه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد کوهبنان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد کهنوج

بخش هجدهم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد منوجان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز اسلام آباد غرب
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز جوانرود
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز سنقر
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز کرمانشاه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد پاوه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد تازه آباد ثلاث باباجانی
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد روانسر
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد سرپل ذهاب
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد صحنه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد قصر شیرین
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد کرند غرب
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد کنگاور
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد گیلان غرب

بخش نوزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد هرسین
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – مرکز دوگنبدان
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – مرکز یاسوج
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد باشت
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد چرام
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد دهدشت
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد سی سخت
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد لنده
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز بندر ترکمن
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گرگان
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گنبد کاووس
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – واحد کردکوی
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – واحد گالیکش

بخش بیستم

  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز تالش
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز رودسر
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد آستارا
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد آستانه اشرفیه
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد املش
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد رضوانشهر
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد شفت
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد منجیل
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز الشتر
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز بروجرد
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز پل دختر
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز خرم آباد
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد ازنا
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد دورود
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد کوهدشت
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد نور آباد دلفان

بخش بیست و یکم

  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز آمل
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز بابل
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز بهشهر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز رامسر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز ساری
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد بندپی غربی
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد چمستان
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد رینه
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد قائم شهر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد نوشهر
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز اراک
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز خمین
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز دلیجان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز ساوه
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز شازند

بخش بیست و دوم

  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز محلات
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد اشتیان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد غرق آباد(نوبران)
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد فرمهین
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد قورچی باشی (چهارچشمه)
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد کمیجان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد میلاجرد
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز بندر عباس
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز بندر لنگه
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز میناب
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد ابوموسی
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد بستک
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد پارسیان
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد دهبارز

بخش بیست و سوم

  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد سیریک
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد فین
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز اسد آباد
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز بهار
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز تویسرکان
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز رزن
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز کبودر آهنگ
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز ملایر
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز نهاوند
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز همدان
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد دمق
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد فامنین
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد قروه درجزین
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد قهاوند
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز اردکان
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز بافق

بخش بیست و چهارم

  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز تفت
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز رضوان شهر صدوق
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز مهریز
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز میبد
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز یزد
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – واحد ابرکوه
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – واحد زارچ
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – واحد مروست

آخرین رتبه قبولی داوطلبان در رشته روانشناسی منطقه 1

 

رشته روان شناسی برای داوطلبان گروه انسانی
2646 اراک دانشگاه اراک
2058 مهدی شهر دانشگاه سمنان
2481 تبریز دانشگاه شهید مدنی آذربایجان – تبریز
1941 کاشان دانشگاه کاشان
2990 بیرجند دانشگاه بیرجند
3479 بجنورد دانشگاه بجنورد
3114 اراک دانشگاه اراک
4069 بویر احمد دانشگاه یاسوج
5171 اقلید مرکز آموزش عالی اقلید
8999 دلفان ( نورآباد ) دانشگاه لرستان -خرم آباد

آخرین رتبه قبولی داوطلبان در رشته روانشناسی منطقه 2

 

4491 ارومیه دانشگاه ارومیه
3321 زنجان دانشگاه زنجان
3526 مهدی شهر دانشگاه سمنان
3406 کرمانشاه دانشگاه رازی – کرمانشاه
4867 کرمانشاه دانشگاه رازی – کرمانشاه
5142 سنندج دانشگاه کردستان – سنندج
5731 کازرون (خشت) دانشگاه سلمان فارسی – کازرون
5632 بوشهر دانشگاه خلیج فارس – بوشهر
6467 ملایر دانشگاه ملایر
9886 پلدختر دانشگاه لرستان – خرم آباد

 آخرین رتبه قبولی داوطلبان در رشته روانشناسی منطقه 3

 

5998 اقلید مرکز آموزش عالی اقلید
5293 اهواز دانشگاه شهید چمران – اهواز
5948 گنبد کاووس دانشگاه گنبد
5592 اردبیل دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
5166 خرم آباد دانشگاه لرستان – خرم آباد
5901 مراغه دانشگاه مراغه
7370 بویر احمد(یاسوج) دانشگاه یاسوج
13970 لار مرکز آموزش عالی لار
12831 لار مرکز آموزش عالی لار
12739 پلدختر دانشگاه لرستان – خرم آباد

دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر

رشته‌های دانشگاهی به قدری زیاد و متنوع هستند که داوطلبان هنگام انتخاب رشته با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. بهترین کار برای انتخاب رشته کسب اطلاعات کافی در مورد رشته تحصیلی است. داوطلبان گروه انسانی که به دنبال قبولی در رشته روانشناسی هستند در این مطلب با تمامی جوانب مثبت و منفی این رشته آشنا شدند. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان به راحتی در این رشته قبول شوند، دوره‌های آموزشی خاصی را برای داوطلبان آماده کرده است. این موسسه مفاهیم هشت درس تخصصی گروه انسانی را به صورت جامع و کامل در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبان با مشاهده این دوره‌های آموزشی به بهترین شکل ممکن مفاهیم دروس تخصصی کنکور انسانی را یاد می‌گیرند. این موسسه مفاهیم دروس اقتصاد، روانشناسی، ریاضی، ادبیات تخصصی، عربی، فلسفه، منطق، تاریخ و جغرافیا و جامعه شناسی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

اساتید دوره‌های آموزشی حرف آخر از میان بهترین اساتید کشور انتخاب شده‌اند. اساتید دوره‌های موسسه حرف آخری استاد عبدالرضا منتظری، استاد عابد حدودی، استاد منتظری، استاد حامی وحدت، استاد رضایی مهر و … هستند. تمامی اساتید موسسه حرف آخر با استفاده از جدیدترین روش‌های آموزشی مفاهیم را به داوطلبان آموزش می‌دهند. موسسه حرف آخر از سال 1390 همراه با دانش‌آموزان و داوطلبان است و دوره‌های جدیدی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. این موسسه از سال 1401 نحوه ارائه دوره‌های آموزشی خود را تغییر داده است. داوطلبان دوره‌های آموزشی این موسسه را می‌توانند در بستر vod حرف آخر مشاهده کنند. این ویژگی به داوطلبان امکان می‌دهد تا آن‌ها به صورت آنلاین و آفلاین ویدیوهای آموزشی را مشاهده کنند.

سوالات متداول در مورد رشته روانشناسی

1) آیا رشته روانشناسی بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد؟

بله رشته روانشناسی بدون کنکور و با توجه به سوابق تحصیلی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

2) آیا رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی گرایش‌هایی دارد؟

این رشته در سال‌های اخیر گرایش‌های مختلفی داشت، اما در حال حاضر این رشته در مقطع کارشناسی دارای هیچ گرایشی نیست.

3) آیا رشته روانپزشکی و روانشناسی یکسان هستند؟

خیر این دو رشته یکسان نیستند. روانپزشک فردی است که پس از اتمام دوره 7 ساله پزشکی عمومی در آزمون تخصص رشته روانپزشکی قبول شده است و شرایط تجویز دارو را دارد. اما روانشناس تنها به مطالعه اختلالات روانی و تشخیص بیماری‌ها می‌پردازد.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد این رشته با مشاوران حرف آخر تماس بگیرید یا به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور نیز مطلع شوید.