اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

بدون دیدگاه

داوطلبان و دانش‌آموزان در دوره متوسطه دوم با توجه به گروه آموزشی خود به دنبال رشته‌های خاص و پردرآمدی هستند. گروه آموزشی ریاضی دارای رشته‌های مهندسی پرطرفداری مانند رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی مکانیک است و از طرفی دیگر گروه تجربی نیز رشته‌هایی مانند پزشکی و دندانپزشکی دارد. یکی از محبوب‌ترین گروه‌های تحصیلی در کنکور سراسری، گروه تجربی است. این گروه رشته‌های پرطرفدار و محبوب زیادی دارد که از درآمد بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از رشته‌های گروه تجربی که بازار کار بسیار خوب و مناسبی دارد، رشته پرستاری است. رشته پرستاری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه تجربی است که داوطلبان را برای مراقبت از بیماران و افراد مختلف آماده می‌کند. رشته پرستاری یک رشته محبوب و پرطرفدار مابین داوطلبان خانم است و معمولا داوطلبان خانم برای کسب درآمد مناسب به سراغ این رشته می‌روند. داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی در این رشته در بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی به افراد کمک می‌کنند.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که پرستاران بدون مدرک در حال فعالیت هستند. این طرز فکر بسیار اشتباه و نادرست است. افرادی که مشغول فعالیت در شغل شریف پرستاری هستند باید مدرک معتبر خود را از دانشگاه کسب کنند. پرستاران در محیط‌های بیمارستان و کلینیک‌های پزشکی بیشترین ارتباط را با بیماران دارند. بنابراین پرستاران علاوه بر مراقبت از بیماران وظایف دیگری نیز دارند. رشته پرستاری به افرادی صبور، دلسوز با مهارت‌های خاص نیاز دارد. با توجه به این شرایط داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته هستند باید تمامی مهارت‌های لازم را داشته باشند. البته داوطلبان در کنار مهارت‌های مختلف مورد نیاز پرستاری باید اطلاعات کاملی نیز در مورد این رشته داشته باشند تا با اطمینان بیشتری این رشته را انتخاب کنند. ما در این مطلب به سراغ معرفی جامع و کامل رشته پرستاری می‌رویم و صفر تا صد این رشته را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهیم.

معرفی رشته پرستاری

ضرایب دروس تخصصی رشته پرستاری در کنکور

داوطلبان گروه تجربی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری هستند باید نکات زیادی را قبل از انتخاب رشته در نظر داشته باشد. شرایط کنکور در حال حاضر با کنکور سال‌های اخیر تفاوت‌های زیادی دارد. داوطلبان گروه تجربی قبل از هر کاری باید با شرایط جدید کنکور آشنا باشند. همان طور که می‌دانید کنکور سال 1402 در مقایسه با کنکور سال‌های اخیر با تفاوت‌های زیادی روبه‌رو شده است. یکی از این تفاوت‌ها که تاثیر بسیار مهمی بر روی رتبه نهایی داوطلبان دارد، حذف دروس عمومی از کنکور سراسری است. این بدین معنی است که داوطلبان در کنکور تجربی دیگر به سوالات دروس عمومی پاسخ نمی‌دهند. بنابراین تنها دروسی که داوطلبان به سوالات آن در کنکور سراسری پاسخ می‌دهند، دروس تخصصی هستند. داوطلبان گروه تجربی برای قبولی در رشته‌های تجربی و رشته پرستاری باید به سوالات دروس تخصصی زمین شناسی، زیست شناسی، فیزیک، شیمی و ریاضی پاسخ دهند.

تمامی دروس تخصصی در کنکور سراسری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. داوطلبان باید به تک تک دروس تخصصی برای قبولی در رشته پرستاری اهمیت دهند. البته داوطلبان باید به این نکته توجه کنند که حذف دروس عمومی تنها تغییر کنکور سراسری نیست. یک تغییر دیگر کنکور سراسری که اهمیت بسیار زیادی برای داوطلبان دارد، حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری است. حذف زیرگروه‌ها به این معنی است که داوطلبان با توجه به ضرایب زیرگروه‌ها به سوالات دروس تخصصی پاسخ نمی‌دهند. این بدین معنی است که تمامی رشته‌های کنکور تجربی دارای ضرایب یکسانی در کنکور هستند. به عنوان مثال درس زیست شناسی برای تمامی رشته‌های کنکور تجربی دارای ضریب 12 است و با توجه به رشته خاصی این ضریب تغییر نمی‌کند. ضرایب دروس تخصصی برای کنکور تجربی به صورت زیر هستند:

نام درس ضریب
زمین شناسی 1
ریاضی 7
زیست شناسی 12
فیزیک 7
شیمی 9

منابع کنکور تجربی برای رشته پرستاری

دروس عمومی از کنکور حذف خواهند شد و داوطلبان باید با توجه به این شرایط به سوالات دروس تخصصی در کنکور پاسخ دهند. از طرفی دیگر زیرگروه‌ها از کنکور حذف می‌شوند و تمامی رشته‌ها دارای ضرایب تخصصی یکسانی هستند. اما این دو تغییر تنها تغییرات کنکور سراسری نیستند. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری، برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف است. این بدین معنی است که داوطلبان در دو زمان مختلف در آزمون کنکور شرکت می‌کنند. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف موجب کاهش استرس داوطلبان می‌شود. اما در این شرایط یک سوال اساسی برای داوطلبان ایجاد می‌شود. منابع نوبت اول و دوم کنکور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ آیا منابع درسی این دو نوبت یکسان هستند؟ اولین موردی که داوطلبان باید به آن توجه داشته باشند در مورد منابع درسی کنکور است. داوطلبان تحت هر شرایطی باید برای پاسخگویی به سوالات کتاب‌های دهم، یازدهم و دوازدهم را مطالعه کنند.

دومین نکته‌ای که داوطلبان باید به آن توجه داشته باشند در مورد منابع کنکور در نوبت اول و دوم است. منابع کنکور تجربی در نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان باید در دی ماه و تیر ماه کتاب‌های دروس تخصصی را به طور کامل مطالعه کنند. متاسفانه برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که برای نوبت اول کنکور باید نصف کتاب درسی را بخوانند. اما این طرز فکر اشتباه است. داوطلبان برای کنکور سراسری باید به سراغ کتاب زمین شناسی در پایه یازدهم، ریاضی دهم، ریاضی یازدهم، ریاضی دوازدهم، زیست شناسی دهم، زیست شناسی یازدهم، زیست شناسی دوازدهم، فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم، شیمی دهم، شیمی یازدهم و شیمی دوازدهم بروند. بنابراین منابع کنکور تجربی برای نوبت اول و دوم یکسان هستند.

منابع کنکور تجربی 1402

زمین شناسی

نام کتاب سال چاپ
زمین شناسی پایه یازدهم 1400

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
ریاضی 2: پایه یازدهم 1400
ریاضی 3: پایه دوازدهم 1401

زیست شناسی

نام کتاب سال چاپ
زیست شناسی 1: پایه دهم 1399
زیست شناسی 2: پایه یازدهم 1400
زیست شناسی 3: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

معرفی رشته پرستاری

رشته پرستاری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در گروه تجربی است. اکثر داوطلبان خانم علاقه دارند تا این رشته را به عنوان شغل خود در آینده انتخاب کنند. داوطلبان برای انتخاب این رشته دلایل زیادی دارند. یکی از این دلایل به بازار کار خوب این رشته مربوط می‌شود. فارغ‌التحصیلان این رشته به راحتی می‌توانند شغل مناسبی داشته باشند و از درآمد بالایی نیز برخوردار شوند. افرادی که به عنوان پرستار مشغول به فعالیت هستند باید مدرک معتبری داشته باشند. این بدین معنی است که افراد بدون داشتن مدرک دانشگاهی نمی‌توانند به عنوان پرستار فعالیتی داشته باشند. فردی که به عنوان پرستار فعالیت می‌کند وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارد. اما این تنها وظیفه یک پرستار نیست. پرستاران در کنار پزشکان در بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند و وظایف زیادی به عهده دارند. رشته پرستاری یکی از رشته‌های محبوب پیراپزشکی است که طرفداران بسیار زیادی مابین داوطلبان گروه تجربی دارد.

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم رشته پرستاری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های پیراپزشکی محسوب می‌شود. رشته‌های پزشکی و رشته‌های پیراپزشکی یکسان نیستند. برخی از داوطلبان به اشتباه تصور می‌کنند این رشته‌ها یکسان هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما این طرز فکر اشتباه است. داوطلبان فارغ‌التحصیل رشته پزشکی، پزشک نامیده می‌شوند، اما به داوطلبان فارغ‌التحصیل رشته پیراپزشکی، پیراپزشک گفته می‌شود. یک پرستار باید به دنبال حمایت‌های جسمی، روانی و اجتماعی بیمار باشد و تمامی فعالیت‌های خود را در این مسیر برنامه‌ریزی کند. رشته پرستاری به دنبال داوطلبانی است که عاشق انسان و انسانیت باشند و در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی به بیماران کمک کنند. این رشته جزو رشته‌هایی محسوب می‌شود که همیشه بازار کار مناسبی دارد. رشته پرستاری یک شغل محبوب و مقدس مابین افراد جامعه است و به همین دلیل پرستاران همیشه آینده کاری مناسبی دارند.

رشته پرستاری

پرستاری چند ترم است؟

داوطلبان گروه تجربی قبل از انتخاب هر رشته تحصیلی باید اطلاعات زیادی در مورد رشته مورد علاقه خود داشته باشند. این کار موجب‌ می‌شود که داوطلبان با اطلاعات بیشتری به سراغ انتخاب رشته تحصیلی بروند. یکی از متداول‌ترین سوالات داوطلبان در مورد دروس رشته پرستاری و ترم‌های تحصیلی این رشته است. رشته پرستاری چند ترم است؟ داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری هستند باید 130 واحد درسی را در مدت زمان 4 سال مطالعه کنند. این بدین معنی است که رشته پرستاری 8 ترم تحصیلی است. داوطلبانی که رشته پرستاری را انتخاب می‌کنند باید 22 واحد دروس عمومی، 15 واحد دروس پایه، 54 واحد دروس تخصصی، 18 واحد دروس کارآموزی در عرصه را سپری کنند. بنابراین رشته پرستاری 8 ترم دارد و یک رشته تحصیلی 4 ساله است. داوطلبان برای گذراندن مقطع کارشناسی در این دوره باید تمامی دروس را با دقت بسیار زیادی مطالعه کنند.

داوطلبان پس از طی دوره 4 ساله می‌توانند مدرک کارشناسی خود را از این رشته به دست آورند. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که پرستاران باید برای فعالیت خود مدرک داشته باشند و این مدرک باید از دانشگاه و مراکز معتبر باشد. برخی از دانشجویان پرستاری پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری هستند. آیا داوطلبان امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری را دارند؟ بله داوطلبان می‌توانند در ارشد و دکتری این رشته نیز به ادامه تحصیل بپردازند. بنابراین داوطلبان نباید هیچ نگرانی در مورد ادامه تحصیل این رشته محبوب داشته باشند. شما می‌توانید در قسمت زیر با تمامی دروس رشته پرستاری در مقطع کارشناسی آشنا شوید.

دروس رشته پرستاری

دروس عمومی: 22 واحد

مبانی نظری اسلام ادبیات فارسی اخلاق اسلامی
زبان عمومی انقلاب اسلامی تربیت بدنی 1 و 2
تاریخ و تمدن اسلامی دانش خانواده و جمعیت تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران
آشنایی با منابع اسلامی

دروس پایه رشته پرستاری: 15 واحد

تشریح میکروب شناسی فیزیولوژی
انگل شناسی ژنتیک و ایمونولوژی آمار حیاتی مقدماتی
بیوشیمی تحقیق در پرستاری فناوری اطلاعات در پرستاری

دروس تخصصی رشته پرستاری: 54 واحد

تغذیه و تغذیه درمانی اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماری‌های شایع در ایران روانشناسی فردی و اجتماعی
داروشناسی زبان تخصصی فرایند آموزش بیمار
اخلاق پرستاری و ارتباط حرفه‌ای پرستاری سلامت فرد و خانواده پرستاری سلامت جامعه
پرستاری و بهداشت محیط پرستاری بهداشت مادر و نوزاد بررسی وضعیت سلامت
اصول و مهارت‌های پرستاری مفاهیم پایه پرستاری پرستاری در اختلالات سلامت مادر و نوزاد
پرستاری بزرگسالان / سالمندان 1، 2 و 3 مراقبت‌های پرستاری در منزل مراقبت‌های جامع پرستاری در بخش‌های ویژه
پرستاری اورژانس در بحران‌ها و حوادث غیر مترقبه پرستاری کودک سالم پرستاری بیماری‌های کودکان
پرستاری بهداشت روان پرستاری بیماری‌های روان اصول مدیریت خدمات پرستاری

دروس کارآموزی: 18 واحد

اصول و مهارت‌های پرستاری پرستاری بهداشت مادران و نوزاد پرستاری سلامت جامعه/ فرد و خانواده / محیط
پرستاری بزرگسالان، سالمندان 1 پرستاری بزرگسالان، سالمندان 2 پرستاری بزرگسالان، سالمندان 3
پرستاری در مشکلات شایع ایران پرستاری کودک سالم و پرستاری بیماری‌های کودکان پرستاری بهداشت روان و پرستاری بیماری‌های روان
فارماکولوژی بالینی پرستاری مراقبت‌های ویژه

دروس کارآموزی در عرصه: 21 واحد

پرستاری بهداشت مادران و نوزاد پرستاری سلامت جامعه، فرد و خانواده، محیط پرستاری بزرگسالان، سالمندان و پرستاری مراقبت در منزل
پرستاری بیماری‌های کودکان اصول مدیریت خدمات پرستاری پرستاری مراقبت‌های ویژه
پرستاری اورژانس در بحران‌ها و حوادث غیر مترقبه

 

گرایش‌های ارشد رشته پرستاری

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد نیز گرایش‌هایی دارد. داوطلبانی که به دنبال مدارک بهتری هستند باید در گرایش‌های ارشد و دکتری این رشته تحصیل کنند. طول دوران تحصیلی رشته کارشناسی ارشد 2 سال است. داوطلبان باید در این مدت زمان 26 واحد درسی را با دقت زیادی مطالعه کنند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که رشته پرستاری در مقطع ارشد چه گرایش‌هایی دارد؟ رشته پرستاری جزو رشته‌هایی محسوب می‌شود که گرایش‌های ارشد زیادی دارد. شما می‌توانید در قسمت زیر با انواع گرایش‌های ارشد این رشته محبوب آشنا شوید:

  • پرستاری اورژانس
  • رشته علوم بهداشتی در تغذیه
  • رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)
  • رشته روان پرستاری
  • اتاق عمل
  • رشته پرستاری داخلی – جراحی
  • سم شناسی
  • ژورنالیسم پزشکی
  • رشته آمار زیستی
  • رشته پرستاری کودکان
  • رشته ارزیابی فناوری سلامت
  • مدیریت توانبخشی
  • تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
  • مدیریت پرستاری
  • رشته آموزش بهداشت
  • رشته تکنولوژی گردش خون
  • برنامه‌ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی
  • اکولوژی انسانی
  • پرستاری توانبخشی
  • رشته اپیدمیولوژی
  • تاریخ علوم پزشکی
  • رشته علوم تغذیه
  • رشته علوم تشریحی
  • رشته اقتصاد بهداشت
  • رشته پرستاری مراقبت‌های ویژه نوزادان
  • رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی
  • رشته زیست فناوری پزشکی
  • رشته پرستاری سالمندی
  • رشته نانوتکنولوژی پزشکی
  • رشته ارگونومی
  • آموزش پزشکی
  • رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
  • رشته پرستاری نظامی
  • رشته فناوری اطلاعات سلامت
  • رشته پرستاری مراقبت‌های ویژه
  • رشته فیزیولوژی
  • رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
  • رشته انفورماتیک پزشکی
  • رشته پرستاری سلامت جامعه
  • رشته رفاه اجتماعی
  • رشته سلامت سالمندی

 

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

دکترای پرستاری

آیا رشته پرستاری در مقطع دکترا گرایش‌هایی دارد؟ آیا امکان ادامه تحصیل رشته پرستاری در مقطع دکترا وجود دارد؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد مقطع دکترای پرستاری و گرایش‌های این رشته دارند. رشته پرستاری در مقطع دکترا نیز گرایش‌هایی دارد و داوطلبان به راحتی می‌توانند در این رشته و در این مقطع تحصیل کنند. دکترای پرستاری شامل 45 واحد درسی است و داوطلبان در مدت زمان 4 سال باید این دروس را مطالعه کنند. بنابراین مدت زمان تحصیل رشته پرستاری در مقطع دکتری 4 سال است. داوطلبان باید در این دوره 19 واحد دروس تخصصی، 6 واحد دروس اختیاری و 20 واحد پایان ‌نامه را مطالعه کنند. گرایش‌های دکتری رشته پرستاری به صورت زیر هستند:

  • سلامت و رفاه اجتماعی
  • اپیدمیولوژی
  • مددکاری اجتماعی
  • گفتار درمانی
  • بیولوژی تولید مثل
  • بهداشت باروری
  • سالمند شناسی
  • فیزیولوژی
  • انفورماتیک پزشکی
  • سلامت در بلایا و فوریت‌ها

طرح اجباری پرستاری

11 رشته در گروه علوم تجربی وجود دارند که داوطلبان باید برای آن‌ها طرح اجباری سپری کنند. رشته پرستاری نیز جزو رشته‌هایی است که طرح اجباری دارند. اما طرح اجباری چیست؟ فارغ‌التحصیلان 11 رشته گروه تجربی پس از اتمام رشته تحصیلی خود باید 2 سال در مناطق محروم فعالیت کنند. فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری باید در یک مدت زمان 2 ساله طرح اجباری خود را سپری کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که افرادی که طرح اجباری را سپری می‌کنند به صورت منظم حقوقی را نیز به صورت ماهانه دریافت می‌کنند.

شرایط معافیت از طرح پرستاری

برخی از رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی دارای طرح اجباری هستند. این بدین معنی است که داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی باید یک طرح دو ساله را سپری کنند. داوطلبان در این طرح باید به مناطق محروم بروند و در آن مناطق خدماتی را به بیماران و افراد ارائه دهند. رشته پرستاری نیز دارای طرح اجباری دو ساله است. اما برخی از افراد با توجه به شرایط خاص می‌توانند از این طرح معاف شوند. شما می‌توانید در قسمت زیر با شرایط معافیت از طرح اجباری رشته پزشکی بیشتر آشنا شوید:

  • همسران و فرزندان شهدا، آزادگان و مفقودین جنگ تحمیلی
  • برادر و خواهر شهید
  • آزادگان و همسران و فرزندان آزادگان
  • فرزند جانباز ۵۰ درصد و بیشتر
  • همسر جانباز ۷۰ درصد و بیشتر
  • جانبازان بالای ۲۵ درصد
  • بانوان با حضانت کودک
  • تک فرزند خانواده
  • فارغ‌التحصیلان مرد رشته پرستاری که با حداقل ۲۱ ماه خدمت نظام وظیفه در حرفه علوم پزشکی
  • مشمولان سربازی بیمار با تایید شورای عالی پزشکی
  • مشمولان شاغل در پزشکی قانونی به شرط ۲۴ ماه خدمت در پزشکی قانونی
  • مشمولان با سن بالای 45 سال
  • بانوان با فوت همسر
  • رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه
  • برندگان مدال طلای کشوری از المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • ۱۰ نفر اول کنکور تجربی

رشته پرستاری

معرفی رشته پرستاری و حقوق آن + بازار کار

یکی از مهم‌ترین مواردی که در معرفی رشته پرستاری باید به آن اشاره کنیم، حقوق و بازار کار این رشته است. بدون شک دانشجویانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شوند. درآمد و حقوق این رشته کاملا به مهارت و تجربه افراد بستگی دارد. دانشجویانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز درمانی و … می‌توانند فعالیت کنند. در حالت کلی می‌توان به راحتی گفت بازار کار رشته پرستاری بسیار مناسب است و فارغ‌التحصیلان این رشته درآمد بالایی خواهند داشت.

کدام دانشگاه‌ها برای رشته پرستاری دانشجو قبول می‌کنند

اکثر دانشگاه‌های کشور برای رشته پرستاری در تمامی مقاطع دانشجو قبول می‌کنند. داوطلبانی که به دنبال پذیرش رشته پرستاری هستند در دانشگاه‌های زیر می‌توانند تحصیل کنند:

دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشگاه علوم پزشکی دزفول دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
دانشگاه علوم پزشکی اراک دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس دانشگاه علوم پزشکی البرز دانشگاه علوم پزشکی زابل
دانشگاه علوم پزشکی ایلام دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشکده علوم پزشکی سمنان
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشگاه علوم پزشکی بابل دانشگاه علوم پزشکی بم دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
دانشگاه علوم پزشکی قم دانشکده علوم پزشکی تبریز دانشگاه شاهد
دانشگاه علوم پزشکی کاشان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود دانشگاه علوم پزشکی قزوین
دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی فسا دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
دانشگاه علوم پزشکی لرستان دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشکده علوم پزشکی یزد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دانشکده علوم پزشکی ساوه
دانشکده علوم پزشکی اسفراین دانشگاه علوم پزشکی ارتش دانشگاه علوم پزشکی سراب
دانشکده علوم پزشکی خلخال دانشکده علوم پزشکی بهبهان دانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشکده علوم پزشکی تربت جام دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر دانشگاه علوم پزشکی گلستان
دانشگاه علوم پزشکی کرمان دانشکده علوم پزشکی آبادان دانشگاه علوم پزشکی کردستان
دانشکده علوم پزشکی سیرجان دانشکده علوم پزشکی کرمانشاه دانشکده علوم پزشکی شوشتر
دانشگاه علوم پزشکی گناباد دانشکده علوم پزشکی گراش دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشکده علوم پزشکی نیشابور دانشکده علوم پزشکی لارستان دانشکده علوم پزشکی مراغه

بهترین دانشگاه‌های جهان برای پرستاری

  • دانشگاه پنسیلوانیا
  • دانشگاه کینگز لندن
  • دانشگاه جانز هاپکینز
  • دانشگاه واشنگتن
  • دانشگاه ساوت‌همپتون
  • دانشگاه ییل
  • دانشگاه منچستر

لیست دانشگاه‌های آزاد برای رشته پرستاری

دانشگاه‌های آزاد زیادی در کشور وجود دارند که رشته پرستاری را در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌دهند. شما می‌توانید در قسمت زیر با اسامی دانشگاه‌های آزاد در کشور بیشتر آشنا شوید:

بخش اول

  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد بناب
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد تبریز
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد کلیبر
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد مراغه
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد مرند
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد ارومیه
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد مهاباد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد اردبیل
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد خلخال
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد اصفهان – خوراسگان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد دهاقان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد فلاورجان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد کاشان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد گلپایگان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد کرج
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد ایلام
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد پزشکی تهران
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد دماوند
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد ورامین

بخش دوم

  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد شهرکرد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد بیرجند
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد طبس
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد قاینات
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد سبزوار
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد علوم پزشکی مشهد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد فردوس
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد قوچان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد کاشمر
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد گناباد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد نیشابور
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد آبادان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد اهواز
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد میبد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد یزد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد همدان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد ملایر
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد تویسرکان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد اراك

بخش سوم

  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد خمین
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی ساری
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی چالوس
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی تنکابن
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی بابل
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی درود
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی خرم آباد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی علی گودرز
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی بروجرد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی لاهیجان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی رشت
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی آستارا
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی گرگان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی گنبد کاووس
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی آزادشهر
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی علی آباد کتول
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی گچساران
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی یاسوج
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی کرمان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی شهر بابک

بخش چهارم

  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی سیرجان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی سنندج
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی قم
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی قزوین
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی فیروز آباد
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی داراب
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی جهرم
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی تاکستان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی لارستان
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی کازرون
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی اقلید
  • دانشگاه آزاد علوم پزشکی استهبان

وظایف پرستار

داوطلبان گروه تجربی قبل از انتخاب هر رشته‌ای باید اطلاعات کافی در مورد آن رشته تحصیلی داشته باشند. اگر یک رشته پردرآمد و پرطرفدار است باید تمامی جوانب آن توسط داوطلبان بررسی شود. یکی از مهم‌ترین سوالات داوطلبان در مورد رشته پرستاری به وظایف پرستار مربوط می‌شود. وظایف پرستار چیست؟ یک پرستار در محیط بیمارستان و در سایر محیط‌های پزشکی چه وظایفی دارد؟ اولین و مهم‌ترین وظیفه یک پرستار ارزیابی سریع بیمار در وضعیت بحرانی و آسیب دیده است. پرستار باید شرایط بیمار را به خوبی تشخیص دهد و با توجه به آن اقداماتی انجام دهد. از طرفی دیگر پرستار باید ارتباط خوبی با بیمار برقرار کند تا بیمار بدون استرس در محیط بیمارستان حضور داشته باشد. یکی دیگر از وظایف پرستاران در محیط‌های پزشکی و بیمارستان، بررسی دقیق پرونده پزشکی بیمار است. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین وظایف یک پرستار بیشتر آشنا شوید:

  • بررسی مشخصات پرونده بیمار و ارائه گزارش
  • بررسی وضعیت بیمار مانند بررسی دمای بدن، فشار خون و …
  • کمک به پزشکان و سایر اعضای تیم پزشکی
  • دارو دادن به بیمار با تجویز و اجازه پزشک
  • تزریقات، تمیز کردن زخم‌ها و پانسمان
  • ارائه مشاوره و آموزش به بیماران
  • بررسی علائم حیاتی و انجام آزمایش‌ها
  • بررسی و کنترل سطح هوشیاری
  • گرفتن نمونه خون شریانی و سایر ترشحات بدن طبق نظر پزشک
  • انجام اقدامات احیا قلبی و ریوی (CPR)
  • راهنمایی و انتقال بیماران به اورژانس در صورت نیاز به بستری
  • اطمینان از عملکرد صحیح وسایل و تجهیزات اتاق CPR
  • اندازه‌گیری قند خون مددجو با استفاده از دستگاه گلکومتر
  • هماهنگی با واحد‌‌های مختلف جهت انجام اقدامات کلینیکی و پاراکلينيکي
  • دادن داروهای آنتی دوت بر طبق دستور پزشک
  • سم زدایی فوری بر حسب نوع مسمومیت
  • و …

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

رشته پرستاری بدون کنکور

رشته‌های پیراپزشکی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی مابین داوطلبان گروه تجربی محسوب می‌شوند. داوطلبان برای قبولی در رشته‌های پیراپزشکی به صورت مداوم دروس تخصصی را مطالعه می‌کنند تا بهترین درصدها و رتبه را در کنکور سراسری به دست آورند. همان طور که می‌دانید در حال حاضر برخی از رشته‌های دانشگاهی بدون کنکور در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌گیرند. همین موضوع موجب می‌شود که داوطلبان علاقمند به رشته پرستاری نیز سوالاتی در این مورد داشته باشند. آیا رشته پرستاری بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد؟ آیا تحصیل در رشته پرستاری بدون کنکور امکان‌پذیر است؟ جواب این سوال بستگی به رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری دارد. گاهی اوقات سازمان سنجش برخی از رشته‌های پیراپزشکی را بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. اما این بدین معنی نیست که داوطلبان همیشه به این رشته‌ها بدون کنکور دسترسی خواهند داشت. بنابراین رشته پرستاری بدون کنکور امکان‌پذیر نیست.

داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری هستند باید برای کنکور سراسری آماده شوند. این بدین معنی است که رشته پرستاری بدون کنکور دانشجو قبول نمی‌کند. داوطلبان گروه تجربی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری هستند باید تمامی دروس تخصصی گروه تجربی را مطالعه کنند. متاسفانه برخی از داوطلبان دروس تخصصی را مطالعه نمی‌کنند و با فرض اینکه نمرات بالایی در امتحانات دارند به سراغ انتخاب رشته پرستاری بدون کنکور می‌روند. این کار بسیار اشتباه است، داوطلبان برای رشته پرستاری باید در کنکور سراسری شرکت کنند و به سوالات پنج درس تخصصی پاسخ دهند. گاهی اوقات با توجه به شرایط ممکن است برخی از رشته‌های گروه پیراپزشکی بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار گیرد. در این شرایط سازمان سنجش در دفترچه ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور را به داوطلبان معرفی می‌کند.

شهریه رشته پرستاری بدون کنکور

داوطلبان و دانش‌آموزان قبل از هر تصمیم و انتخابی باید اطلاعات زیادی در مورد رشته‌ تحصیلی خود داشته باشند. یکی از نکاتی که داوطلبان باید توجه زیادی به آن داشته باشند در مورد شرایط تحصیل در رشته پرستاری بدون کنکور است. بسیاری از داوطلبان با تصور اینکه رشته پرستاری بدون کنکور برگزار می‌شود اقدام به ثبت‌نام در سایت‌های مختلف کرده و هزینه‌های زیادی را برای ثبت‌نام پرداخت می‌کنند. این کار بسیار اشتباه است و به نحوی داوطلبان را دچار دردسر می‌کند. رشته پرستاری بدون کنکور امکان‌پذیر نیست و اگر سازمان سنجش این رشته را بدون کنکور اعلام کند داوطلبان باید هزینه ثبت‌نام را در سایت سازمان سنجش پرداخت کنند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

مهاجرت برای رشته پرستاری

رشته پرستاری یک رشته محبوب و پرطرفدار در ایران و اکثر کشورهای جهان است. برخی از فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری پس از پایان تحصیل خود به دنبال مهاجرت هستند. آیا مهاجرت برای رشته پرستاری پس از فارغ‌التحصیلی امکان‌پذیر است؟ بله فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری به راحتی می‌توانند برای مهاجرت اقدام کنند. اکثر کشورهای جهان به دنبال فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری هستند. این بدین معنی است که داوطلبان برای مهاجرت کاری با مشکلی روبه‌رو نمی‌شوند، زیرا نیاز به پرستاری و پرستاران در تمامی نقاط جهان روز به روز در حال افزایش است. یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان رشته پرستاری باید به آن توجه داشته باشند، مدرک تحصیلی است. اگر به دنبال مهاجرت برای رشته پرستاری هستید باید مدرک تحصیلی شما مرتبط با رشته پرستاری باشد. بنابراین داشتن مدرک معتبر با رشته پرستاری اولین معیار مهم برای مهاجرت است.

شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که مدارک مورد نیاز برای مهاجرت در رشته پرستاری چیست؟ اولین مدرکی که داوطلبان باید به آن دسترسی داشته باشند، مدرک معتبر و دانشگاهی رشته پرستاری است. هر کشوری شرایط و قوانین مخصوص خود را برای مهاجرین دارد، بنابراین فارغ‌التحصیلان باید به سایت‌های مخصوص هر کشوری مراجعه کنند تا از قوانین باخبر شوند. پرستاران در کنار مدرک معتبر پرستاری باید مدرک زبان، مدارک شناسایی، ترجمه نمرات و … را به همراه داشته باشند. میزان دستمزد پرستاران با توجه به سابقه کار، سطح تحصیلات، نوع شغل و عوامل دیگر می‌تواند متفاوت باشد. کشورهایی مانند استرالیا، نروژ، آلمان، کانادا، سوئیس، ایرلند و … بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران محسوب می‌شوند.

انواع پرستاران

پرستاران وظایف مختلفی دارند و هر کدام از آن‌ها باید با توجه به حوزه کاری خود مهارت‌های مختلفی داشته باشند. این بدین معنی است که هر پرستاری نقش خاص خود را دارد و وظایف هر پرستاری با پرستار دیگر متفاوت است. بنابراین انواع مختلفی از پرستاری وجود دارد و هر کدام از آن‌ها وظایف خاص خود را دارند. ما در قسمت زیر انواع پرستاران را از لحاظ وظایف دسته‌بندی می‌کنیم و انواع پرستاران را به داوطلبان توضیح می‌دهیم:

1) پرستار ثبت شده

یکی از انواع پرستاران، پرستار ثبت شده است. اما پرستار ثبت شده به چه افرادی گفته می‌شود؟ پرستاران ثبت شده پرستارانی هستند که مدرک کاردانی یا کارشناسی پرستاری را دارند. این پرستارها به پزشک در امور درمانی کمک می‌کنند.

2) پرستار بیهوشی

پرستار بیهوشی که به آن پرستار متخصص بیهوشی نیز گفته می‌شود تنها در مراحل پزشکی به بیهوشی بیمار کمک می‌کند. پرستاران برای انجام فعالیت‌های پرستار بیهوشی باید مدرک کارشناسی پرستاری را داشته باشند.

3) پرستار عملی

پرستاران عملی وظایف و کارهای خود را تحت نظارت پرستار ثبت شده انجام می‌دهند. این پرستاران معمولا کارهایی مانند تزریق، پانسمان و بررسی علائم حیاتی را انجام می‌دهند.

4) پرستار خانواده

پرستار خانواده مسئولیت مراقبت‌های یک خانواده را به عهده دارد و فعالیت‌های خود را به عنوان تیم مراقبت‌های بهداشتی انجام می‌دهد.

5) پرستار زایمان

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم هر پرستاری وظایف خاص خود را دارد. یکی دیگر از انواع پرستاران، پرستار زایمان است. پرستار زایمان در تولد نوزادان کمک می‌کند.

6) پرستار متخصص بالینی

پرستار متخصص بالینی یک پرستار متخصص است که به تشخیص و درمان بیماری در حوزه تخصص خود می‌پردازد.

7) پزشک پرستار

پزشک پرستار تحت نظارت پزشک فعالیت می‌کند. این نوع پرستار بیماری‌ها را تشخیص می‌دهد و برای آن‌ها دارو تجویز می‌کند.

8) پرستار اتاق عمل

پرستاری که در اتاق عمل فعالیت می‌کند به مراقبت‌های بعد و قبل از عمل می‌پردازد. پرستار اتاق عمل به ارتباط بین بیماران و افراد خانواده کمک می‌کند.

9) پرستار اورژانس

پرستار منتخب اتاق اورژانس بیمارانی که در معرض تروما یا آسیب قرار دارند را در درمان می‌کند.

10) سرپرست پرستار

سرپرست پرستار یا ناظر پرستار بر کار تمامی پرستاران نظارت می‌کند.

11) پرستار ثبت‌نام انکولوژی

پرستار ثبت‌نام انکولوژی در بخش سرطان از بیماران سرطانی و افرادی که در معرض بیماری هستند نگهداری می کنند.

12) پرستار بخش دیالیز

این پرستاران در بخش دیالیز فعالیت می‌کنند و به افرادی که مشکل نارسایی کلیوی دارند کمک می‌کنند.

13) پرستار واحد مراقبت پس از بیهوشی

پرستار واحد مراقبت پس از بیهوشی در اتاق عمل فعالیت می‌کنند و وظیفه مراقبت و نگهداری از بیماران را پس از عمل به عهده دارند.

14) پرستار کودک

پرستار کودک تنها یک وظیفه مهم دارد و آن نیز مراقبت و نگهداری کودک تحت هر شرایطی است.

15) پرستار مدرسه

پرستار مدرسه وظیفه پشتیبانی پزشکی، آموزش و درمان را در یک مدرسه به عهده دارد.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

پرستاری به پزشکی

رشته پرستاری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های پیراپزشکی است که سالانه تعداد زیادی از داوطلبان برای قبولی در آن تلاش می‌کنند. داوطلبانی که در رشته پرستاری قبول می‌شوند باید در مدت زمان 4 سال مدرک لیسانس خود را دریافت کنند. گاهی اوقات دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی به فکر تغییر رشته هستند. این داوطلبان به دنبال رشته پزشکی هستند. آیا فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری می‌توانند به سراغ پزشکی بروند؟ جواب این سوال بله است. فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری در مقطع کارشناسی می‌توانند در آزمون لیسانس به پزشکی شرکت کرده و در صورت کسب یک نمره مناسب و قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه به ادامه تحصیل در رشته پزشکی بپردازند. بنابراین داوطلبان پس از قبولی در آزمون به راحتی می‌توانند در رشته پزشکی مشغول به تحصیل شوند.

داوطلبانی که به دنبال تغییر رشته پرستاری به پزشکی هستند باید برخی از شرایط را نیز در نظر داشته باشند. همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم داوطلبان پس از آزمون کتبی و مصاحبه می‌توانند رشته خود را تغییر دهند. اما داوطلبان باید شرایط خاصی را نیز داشته باشند. داوطلبان باید معدل کل دیپلم آن‌ها بالاتر از 18 باشد. از طرفی دیگر معدل مقطع کارشناسی داوطلبان باید بیشتر از 16 باشد. داوطلبان باید حداکثر 25 سال سن داشته باشند و داوطلبان آقا نیز باید خدمت سربازی خود را به اتمام برسانند. داوطلبانی که این شرایط را دارند به راحتی امکان تغییر رشته پرستاری به پزشکی برای آن‌ها وجود دارد.

مزایای رشته پرستاری

هر رشته تحصیلی مزایا و معایب خاص خود را دارد. این بدین معنی است که هیچ رشته دانشگاهی تنها دارای مزایا یا معایب نیست. داوطلبان گروه تجربی، ریاضی و انسانی قبل از انتخاب هر رشته تحصیلی باید اطلاعات زیادی در مورد آن رشته تحصیلی داشته باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد هر رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها با اطلاعات بیشتری به سراغ تحصیل در یک رشته بروند. رشته پرستاری جزو محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در کشور است. این رشته نیز مانند سایر رشته‌های دانشگاه دارای معایب و مزایایی است. ما در این قسمت مهم‌ترین مزایای رشته پرستاری را به داوطلبان گروه تجربی معرفی می‌کنیم. اولین و مهم‌ترین مزیت رشته پرستاری، بازار کار این رشته است. این بدین معنی است که رشته پرستاری بازار کار مناسبی دارد و فارغ‌التحصیلان این رشته به راحتی صاحب کار می‌شوند و در محیط‌های پزشکی و بیمارستا‌ن‌ها حضور پیدا می‌کنند.

بازار کار مناسب رشته پرستاری تنها مزیت انتخاب این رشته پیراپزشکی نیست. این رشته مزایای دیگری مانند مدت زمان کم تحصیلی را نیز دارد. داوطلبان این رشته تنها در یک مدت زمان 4 ساله می‌توانند مدرک کارشناسی خود را دریافت کرده و سپس مشغول به فعالیت شوند. پرستاران نیاز ندارند تا 8 سال صبر کنند تا اجازه فعالیت داشته باشند. یکی دیگر از مزایای این رشته تحصیلی جایگاه مناسب پرستاران در جامعه است. پرستاران معمولا همراه با پزشکان و متخصصان فعالیت می‌کنند و همین موضوع نیز جایگاه اجتماعی آن‌ها را افزایش داده است. داوطلبان گروه تجربی برای قبولی در رشته پرستاری رقابت چندانی ندارند. رشته پرستاری رشته محبوب و پرطرفداری است. اما مانند رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی رقابت بالایی برای قبولی در کنکور سراسری ندارند. بنابراین داوطلبان با خیال راحت می‌توانند دروس تخصصی را مطالعه کنند و در رشته پرستاری قبول شوند.

معایب رشته پرستاری

داوطلبان در قسمت بالا مزایای تحصیل در رشته پرستاری را مطالعه کردند. همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم هر رشته تحصیلی دارای معایب و مزایای مختلف است. رشته پرستاری در کنار مزایای خود معایب زیادی نیز دارد. داوطلبان با توجه به این شرایط باید با دقت بسیار زیادی به سراغ انتخاب این رشته تحصیلی بروند. اولین و مهم‌ترین عیب این رشته تحصیلی سختی کار است. پرستاران به صورت مستقیم با بیمار در ارتباط هستند. این موضوع نیز سختی کار پرستاران را افزایش داده است. پرستاران ساعات طولانی از زمان خود را صرف مراقبت و نگهداری از بیماران می‌کنند. بنابراین داوطلبانی که به سراغ این رشته تحصیلی می‌روند باید با این حقیقت آشنا باشند. پرستاران باید بتوانند کم خوابی و بی خوابی را رعایت کنند، زیرا در محیط‌های بیمارستان و اورژانس فرصت کمی برای استراحت وجود دارد. بنابراین دومین مشکل این رشته تحصیلی استراحت کم است.

افرادی که به عنوان پرستار در بیمارستان یا مراکز درمانی فعالیت می‌کنند باید در شرایط بحرانی آرامش خود را حفظ کنند. این بدین معنی است که پرستاران باید در شرایط بحرانی و استرس زا بهترین عملکرد را داشته باشند، زیرا جان بیماران و سلامت آن‌ها در دست پرستاران است. پرستاران به هیچ عنوان نباید خطاهای زیادی انجام دهند. برخی از خطاها ممکن است منجر به آسیب جسمی بیماران شوند. رشته پرستاری خطرپذیری بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال در زمان بیماری کرونا بسیاری از پرستاران به صورت شبانه‌روزی در محیط بیمارستان حضور داشتند و با توجه به ریسک بالای این بیماری به افراد مختلف در بیمارستان کمک می‌کردند. همان طور که مطالعه می‌کنید رشته پرستاری در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد. اما این موضوع موجب نمی‌شود که داوطلبان علاقه کمتری به این رشته داشته باشند.

اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته پرستاری

درجات پرستاری در بیمارستان

رشته پرستاری یکی از دشوارترین رشته‌های تحصیلی در دانشگاه است که داوطلبان را با دردسرها و چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌کند. فارغ‌التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل خود می‌توانند مشغول به فعالیت شوند. اما تمامی پرستاران دارای یک نوع وظیفه خاص نیستند. این بدین معنی است که هر پرستاری با توجه سطح تحصیلات و تجربه خود در محیط بیمارستان مشغول به یک فعالیت خاص می‌شود. ما در قسمت زیر درجات شغل پرستاری را در اختیار داوطلبان عزیز قرار می‌دهیم تا آن‌ها اطلاعات بیشتری در مورد پرستاری داشته باشند.

  • مترون
  • سوپروایزر
  • هدنرس
  • استف
  • پرستار روتیشن
  • بهیار
  • کمک پرستار

آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری

رتبه در سهمیه سهمیه قبولی جنسیت دانشگاه دوره
623 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی تهران روزانه
2037 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) مرد دانشگاه علوم پزشکی تبریز روزانه
2361 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تهران روزانه
1236 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه
1364 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی مشهد روزانه
1523 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی شیراز روزانه
1984 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روزانه
3204 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی کاشان روزانه
3206 منطقه 2 مرد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روزانه
3398 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی البرز – کرج روزانه
3419 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز روزانه
2103 منطقه 3 زن دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (محل تحصیل خاش) روزانه
2729 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی همدان (محل تحصیل نهاوند) روزانه
2844 منطقه 3 زن دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روزانه
2914 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی زنجان روزانه

رتبه و تراز لازم برای قبولی در پرستاری

در ادامه معرفی رشته پرستاری به سراغ تراز و رتبه لازم برای قبولی در این رشته می‌رویم. این سوال برای بسیاری از داوطلبان پیش می‌آید که رتبه و تراز لازم برای قبولی در رشته پرستاری چیست. ما در قسمت زیر برای هر سهمیه منطقه رتبه و ترازهای لازم را توضیح می‌دهیم.

حداقل تراز لازم برای قبولی در رشته پرستاری سهمیه منطقه 1

مثال 1:

اولین داوطلبی که ترازهای آن را بررسی می‌کنیم محل سکونت او رفسنجان است. این داوطلب توانسته است در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان برای رشته پرستاری قبول شود. رتبه این داوطلب در زیرگروه اول، 2430 است. شما می‌توانید در قسمت زیر ترازهای این داوطلب را مشاهده کنید:

درس تراز
ادبیات فارسی 53/4
عربی 40
دین و زندگی 94//7
زبان انگلیسی 78/8
زمین شناسی 0
ریاضیات 30
زیست شناسی 74/7
فیزیک 62/3
شیمی 64/8

مثال 2:

در ادامه معرفی رشته پرستاری به سراغ دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس می‌رویم. داوطلبی که محل سکونت او بندرعباس است و برای زیرگروه 1 رتبه 2533 را دارد ترازهای زیر را برای رشته پرستاری کسب کرده است:

درس تراز
ادبیات فارسی 38/7
زبان عربی 73/4
دین و زندگی 80
زبان انگلیسی 65/4
زمین شناسی 0
ریاضیات 42/3
زیست شناسی 89/4
فیزیک 55/6
شیمی 50

مثال 3:

داوطلبی که محل سکونت او گناباد است در دانشگاه علوم پزشکی گناباد با رتبه 2473 قبول شده است. ترازهای تیم داوطلب برای قبولی در رشته پرستاری به صورت زیر است:

درس تراز
ادبیات فارسی 54/7
عربی 84
دین و زندگی 84
زبان انگلیسی 46/7
زمین شناسی 0
ریاضیات 50
زیست شناسی 71/4
فیزیک 71/2
شیمی 56/2

حداقل تراز لازم برای قبولی در رشته پرستاری سهمیه منطقه 2

مثال 1:

داوطلبی که محل سکونت او دزفول است در رشته پرستاری رتبه 2355 دارد و در دانشگاه علوم پزشکی دزفول قبول شده است. ترازهای این داوطلب برای قبولی در رشته پرستاری به صورت زیر است:

درس تراز
ادبیات فارسی 80
عربی 85/4
دین و زندگی 89/4
زبان انگلیسی 50/7
زمین شناسی 4
ریاضیات 45/6
زیست شناسی 76
فیزیک 63/4
شیمی 50

مثال 2:

داوطلبی که محل سکونت او بندرعباس است رتبه 2396 را در زیرگروه دارد. این داوطلب توانسته است در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس قبول شود. ترازهای این داوطلب به صورت زیر است:

درس تراز
ادبیات فارسی 52
عربی 60
دین و زندگی 77/4
زبان انگلیسی 69/4
زمین شناسی 24
ریاضیات 57/8
زیست شناسی 82
فیزیک 68/9
شیمی 71/5

حداقل تراز لازم برای قبولی در پرستاری سهمیه منطقه 3

مثال

داوطلبی که در کاشان ساکن است، رتبه 1197 را در زیرگروه خود دارد. این داوطلب توانسته است در دانشگاه علوم پزشکی کاشان قبول شود. ترازهای این داوطلب به صورت زیر است:

درس تراز
ادبیات فارسی 52
عربی 62/7
دین و زندگی 90/7
زبان انگلیسی 62/7
زمین شناسی 8
ریاضی 51/2
زیست شناسی 75/4
فیزیک 66/7
شیمی 78/5

دوره‌های موسسه حرف آخر برای رشته پرستاری

تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به طور کامل تمامی اطلاعات لازم در مورد رشته پرستاری را در اختیار داوطلبان قرار داده است. داوطلبان قبل از انتخاب این رشته تحصیلی می‌توانند این مطلب را مطالعه کنند و با اطمینان بیشتری به سراغ انتخاب این رشته تحصیلی بروند. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان گروه تجربی به راحتی در رشته پرستاری قبول شوند دوره‌هایی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. دوره‌های موسسه حرف آخر به طور کامل و جامع تمامی مفاهیم دروس تخصصی را به داوطلبان آموزش می‌دهند. این بدین معنی است که داوطلبان گروه تجربی با تهیه دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر نیازی به مطالعه دوره‌ها و کتاب‌های دیگر ندارند. دوره‌های موسسه حرف آخر توسط بهترین اساتید ایران در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرند. موسسه حرف آخر برای تدریس دروس تخصصی گروه تجربی با بهترین اساتید ایران همکاری می‌کند.

موسسه حرف آخر از سال 1390 همراه داوطلبان و دانش‌آموزان است و دوره‌های آموزشی مختلفی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبان در تمامی گروه‌های آموزشی به راحتی می‌توانند دوره‌های آموزشی این موسسه را انتخاب کنند و برای کنکور سراسری آماده شوند. اساتیدی مانند عبدالرضا منتظری، مهران قاسمی، پیمان کامیار، علی سلوکی، محمد همدانی و … در این موسسه مشغول به فعالیت هستند و با روش‌های خاص و ابتکاری خود دروس مختلف را به داوطلبان آموزش می‌دهند. داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته پرستاری هستند می‌توانند دوره‌های تجربی حرف آخر را استفاده کنند و بهترین رتبه را در کنکور سراسری به دست آورند.

 سوالات متداول در مورد رشته پرستاری

1) آیا رشته پرستاری ارزش خواندن دارد؟

جواب این سوال کاملا به علاقه داوطلبان بستگی دارد. این رشته با بیماران، محیط بیمارستان و درمانگاه‌ها ارتباط دارد. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته هستند باید چالش‌های این رشته را قبول کنند.

2) آیا رشته پرستاری دارای طرح اجباری است؟

بله رشته پرستاری جزو رشته‌هایی است که دانشجویان بعد از مقطع کارشناسی باید دو سال در طرح اجباری شرکت کنند.

3) آیا این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری گرایش‌هایی دارد؟

بله دانشجویان می‌توانند با توجه به علاقه خود در یکی از مقاطع ارشد و دکتری تحصیل کنند.

4) ساعات کاری پرستاران به چه صورتی است؟

این موضوع به بیمارستان و سرپرست بخش مربوطه بستگی دارد. هر پرستاری در یک ماه تعدادی شیفت مشخص و معین دارد و زمان شیفت‌ها متغیر است.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد این رشته با مشاوران حرف آخر تماس بگیرید یا به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.