اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و …

بدون دیدگاه

انتخاب رشته به یکی از مهم‌ترین چالش‌های داوطلبان در طول دوران تحصیل تبدیل شده است. تعداد رشته‌های دانشگاهی به قدری زیاد و متنوع است که داوطلبان هنگام انتخاب رشته دچار مشکل می‌شوند. شما هنگام انتخاب رشته به چه معیارهایی توجه می‌کنید؟ مهم‌ترین معیار هنگام انتخاب رشته توجه به مهارت و علاقه فرد است. این بدین معنی است که داوطلبان باید با توجه به علاقه خود به سراغ مطالعه یک رشته تحصیلی بروند. داوطلبان گروه ریاضی برای قبولی در کنکور سراسری به دنبال رشته‌های مهندسی هستند که درآمد زیادی دارند. یکی از رشته‌های محبوب گروه ریاضی، رشته مهندسی معماری است. رشته مهندسی معماری یکی از پردرآمدترین رشته‌های گروه ریاضی در کنار مهندسی عمران است. رشته معماری یک رشته مهندسی با مسائل فنی و هنر است. این بدین معنی است که رشته معماری تنها به مسائل فنی مربوط نمی‌شود. داوطلبان باید توجه زیادی به جنبه هنری این رشته داشته باشند.

داوطلبانی که به رشته مهندسی معماری علاقه دارند باید قدرت تخیل زیادی داشته باشند. رشته مهندسی معماری یک رشته هنری محسوب می‌شود و داوطلبان باید تا حدی ذوق هنری داشته باشند. در حالت کلی می‌توان معماری را به دو بخش مختلف در نظام آموزشی ایران تقسیم کرد. بخش اول نظام آموزش سنتی معماری و بخش دوم نظام آموزش کلاسیک معماری است. هر دو بخش در رشته مهندسی معماری مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر کدام طرح‌های خاص خود را دارند. داوطلبان در رشته مهندسی معماری باید همراه با طراحی و ایده‌پردازی سازه‌های مختلف را در کنار یکدیگر قرار دهند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به سراغ بررسی رشته مهندسی معماری می‌رود و اطلاعات مختلفی را در مورد گرایش‌های این رشته، بازار کار، درآمد، شرایط پذیرش رشته معماری بدون کنکور، معایب و مزایای این رشته و … در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

رشته مهندسی معماری در کدام زیرگروه قرار دارد؟

رشته مهندسی معماری قبل از کنکور سال 1402 در زیرگروه یک گروه آموزشی ریاضی قرار داشت. اما شرایط در حال حاضر برای این رشته متفاوت است. کنکور سراسری سال 1402 و کنکور سال‌های آینده با تفاوت‌های زیادی روبه‌رو شده است. این بدین معنی است که داوطلبان مانند سال‌های اخیر برای کنکور سراسری آماده نمی‌شوند. به عنوان مثال تاثیر معدل در سال 1402 به صورت قطعی محاسبه می‌شود. رتبه نهایی کنکور با یک نمره 60 درصدی و سوابق تحصیلی داوطلبان با یک نمره 40 درصدی محاسبه می‌شود. یکی دیگر از تغییرات مهم کنکور، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. داوطلبان در کنکور سراسری به سوالات دروس عمومی پاسخ نمی‌دهند. بنابراین دروس عمومی دیگر در دفترچه سوالات قرار ندارند. اما این دروس بر سوابق تحصیلی داوطلبان تاثیر خواهند داشت. داوطلبان با توجه به این شرایط تنها باید به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ دهند.

داوطلبان در این شرایط با یک سوال مهم مواجه می‌شوند. با توجه به شرایط جدید رشته مهندسی معماری در کدام زیرگروه ریاضی قرار دارد؟ رشته مهندسی معماری در هیچ زیرگروهی قرار ندارد. یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری، حذف زیرگروه‌ها از کنکور است. این بدین معنی است که در کنکور سراسری دیگر با مفهومی به نام زیرگروه روبه‌رو نیستیم. داوطلبان گروه ریاضی باید با توجه به ضرایب جدید دروس تخصصی به سوالات در کنکور پاسخ دهند. تمامی رشته‌ها در یک گروه قرار دارند و تمامی رشته‌ها دارای ضرایب خاص هستند. دروس تخصصی گروه ریاضی دروس ریاضی، شیمی و فیزیک هستند. تمامی رشته‌های گروه ریاضی برای درس ریاضی دارای ضریب 9 هستند. این بدین معنی است که رشته مهندسی شیمی، مهندسی عمران و تمامی رشته‌ها برای درس ریاضی یک ضریب یکسان دارند. شما می‌توانید در قسمت زیر با ضرایب سه درس تخصصی گروه ریاضی بیشتر آشنا شوید:

ضرایب دروس تخصصی در کنکور سراسری

نام درس ضریب
ریاضی 12
فیزیک 9
شیمی 7

منابع کنکور ریاضی در سال 1402

داوطلبان گروه ریاضی باید قبل از اینکه به سراغ بررسی شرایط رشته مهندسی معماری بروند با منابع کنکور ریاضی آشنا باشند. اما قبل از آشنایی با منابع کنکور ریاضی داوطلبان باید با یک تغییر مهم دیگر نیز در کنکور سراسری آشنا شوند. کنکور سراسری با توجه به شرایط جدید دو بار در سال برگزار می‌شود. این بدین معنی است که داوطلبان در دو نوبت مختلف باید به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ دهند. نوبت اول کنکور سراسری در دی ماه و نوبت دوم کنکور در تیر ماه برگزار می‌شود. با توجه به این شرایط داوطلبان استرس کمتری در کنکور خواهند داشت. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که کدام نتیجه کنکور برای آن‌ها به عنوان نمره نهایی ثبت می‌شود؟ نمره نهایی کنکور با توجه به خواسته داوطلبان انتخاب می‌شود. داوطلبان می‌توانند بالاترین نمره را به عنوان رتبه نهایی خود انتخاب کنند.

برگزاری کنکور سراسری در دو نوبت مختلف برای داوطلبان سوالات مختلفی ایجاد می‌کند. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف چه تاثیری بر روی منابع کنکور ریاضی دارد؟ آیا منابع کنکور برای نوبت اول دی و نوبت دوم تیر ماه یکسان هستند؟ بله منابع کنکور ریاضی در نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان باید کتاب‌های درسی را از سطر اول تا سطر آخر برای کنکور مطالعه کنند. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که منابع کنکور برای نوبت اول کنکور یعنی دی ماه نیز شامل تمامی مفاهیم کتاب درسی است. داوطلبان برای کنکور سراسری باید کتاب‌های ریاضی پایه دهم، هندسه دهم، هندسه یازدهم، آمار و احتمال پایه یازدهم، حسابان پایه یازدهم، حسابان پایه دوازدهم، هندسه پایه دوازدهم، ریاضی گسسته پایه دوازدهم، فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم، شیمی دهم، شیمی یازدهم و شیمی دوازدهم را مطالعه کنند.

منابع کنکور ریاضی

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
هندسه 1: پایه دهم 1399
هندسه 2: پایه یازدهم 1400
آمار و احتمال: پایه یازدهم 1400
حسابان 1: پایه یازدهم 1400
حسابان 2: پایه دوازدهم 1401
هندسه 3: پایه دوازدهم 1401
ریاضیات گسسته: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

 رشته مهندسی معماری چیست 

رشته مهندسی معماری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه ریاضی است. این رشته به دانشجویان آموزش می‌دهد که چگونه محیط داخلی و خارجی خانه را طراحی کنند. رشته معماری تمرکز زیادی بر روی طراحی دارد و از جنبه زیباشناسی ساختمان را بررسی می‌کند. این رشته در مقایسه با سایر رشته‌های ریاضی رونق بسیار زیادی دارد، زیرا افراد به دنبال زیبایی ظاهری خانه‌های خود هستند. بنابراین در حالت کلی می‌توان گفت رشته معماری نه تنها به ساخت بناها و ساختمان‌ها می‌پردازد بلکه در طراحی و مرمت ساختمان‌ها نیز نقش مهمی دارد.

معرفی رشته مهندسی معماری

داوطلبان با مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری در سال 1402 و سال‌های آینده آشنا شدند. حالا نوبت این است که به سراغ معرفی رشته مهندسی معماری برویم و اطلاعات کاملی در مورد رشته مهندسی معماری داشته باشیم. رشته مهندسی معماری در کنار رشته مهندسی عمران یکی از محبوب‌ترین رشته‌های مهندسی در کشور است. البته این رشته نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای جهان یک رشته محبوب محسوب می‌شود. رشته مهندسی معماری یک رشته مهندسی جذاب با ترکیبی از هنر و فن است. مهندسی معماری از دروس هنری و دروس فنی تشکیل شده است. این بدین معنی است که داوطلبان نباید تصور مطالعه یک رشته کاملا فنی را داشته باشند. داوطلبان در قسمت هنری این رشته با مفاهیمی مانند طراحی، زیباشناسی، روش‌های زیباسازی و … آشنا می‌شوند. اما داوطلبان در قسمت فنی این رشته با مفاهیم دشوار دیگری مانند تاسیسات مکانیکی، مقاومت مصالح و تاسیسات الکتریکی روبه‌رو می‌شوند.

رشته مهندسی معماری در اکثر دانشکده‌های فنی و مهندسی و دانشکده‌های هنری در کشور تدریس می‌شود. داوطلبان در رشته مهندسی معماری یاد می‌گیرند که چگونه محیط داخلی و خارجی یک خانه را با ایده‌های جذاب و جدید طراحی کنند. این رشته از رشته‌های گروه ریاضی و فیزیک محسوب می‌شود، اما جنبه‌های هنری این رشته بیشتر از مسائل فنی است. داوطلبانی که در مجموعه‌های فنی و حرفه‌ای یا کار و دانش معماری را انتخاب می‌کنند، مانند سایر داوطلبان امکان ادامه تحصیل در این رشته را دارند. رشته مهندسی معماری به فکر تربیت داوطلبانی است که با استفاده از هنرهای طراحی یک فضای مناسب و جذاب برای افراد به وجود آورند. بنابراین در حالت کلی می‌توان گفت که رشته معماری همراه با مسائل فنی ساخت و ساز به فکر زیبایی محیط یک ساختمان است.

 

رشته مهندسی معماری

 

 

رشته معماری به انگلیسی

در ادامه معرفی رشته مهندسی معماری بهتر است به سراغ سوالات متداول داوطلبان در مورد این رشته برویم. داوطلبان سوالات زیادی در مورد کلمات رشته معماری به انگلیسی دارند. رشته معماری به انگلیسی چیست؟ آیا این رشته در سایر کشورهای جهان نیز از این میزان محبوبیت برخوردار است؟ ما در این بخش به تمامی سوالات داوطلبان پاسخ می‌دهیم. رشته مهندسی معماری به انگلیسی Architecture است. این رشته در سایر کشورهای جهان نیز محبوبیت زیادی دارد و مفاهیم و اصطلاحات این رشته در اکثر کشورهای جهان یکسان است. داوطلبانی که به فکر ادامه تحصیل در سایر کشورهای جهان هستند باید با اصطلاحات این رشته به خوبی آشنا شوند تا مشکلی هنگام تحصیل در خارج از کشور نداشته باشند. شما می‌توانید در قسمت زیر با برخی از اصطلاحات معروف رشته مهندسی معماری بیشتر آشنا شوید:

  • معماری: Architectural
  • اثر معماری: architectural artwork
  • آثار هنری: artworks
  • سبک معماری: architectural style
  • اشکال معماری: architectural forms
  • بتن معماری: architectural concrete
  • پاسیو: Patio
  • بیان هنری: Expression
  • معماری مصری: Egyptian architecture
  • معماری یونان: Greek architecture
  • معماری ایرانی: Persian architecture
  • معماری اسلامی: Islamic architecture
  • رنسانس: Renaissance
  • سبک بین‌المللی: International style
  • معماری ارگانیک: Organic architecture
  • دیوار خارجی: Exterior wall
  • تقارن: Symmetry
  • تناقص: Contradiction
  • فرآیند طراحی: Design process
  • بام شیب دار: Pitched roof
  • پله برقی: Escalator
  • پیمان کار: Contractor
  • مهندس ناظر: Building official
  • زیبایی شناسی: Aesthetics
  • طراحی داخلی: Interior design

تفاوت رشته معماری با مهندسی عمران

بسیاری از داوطلبان قبل از انتخاب رشته با این سوال مواجه می‌شوند که رشته معماری و رشته عمران چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ تفاوت رشته معماری با مهندسی عمران چیست؟

رشته مهندسی معماری ترکیبی از هنر و مسائل فنی است. این بدین معنی است که دانشجویان در رشته معماری نه تنها مسائل فنی را یاد می‌گیرند بلکه آن‌ها این رشته را از جنبه هنر نیز آموزش می‌بینند. بنابراین می‌توان گفت درس‌های هنری در رشته مهندسی معماری نقش بسیار زیادی دارند.

رشته مهندسی عمران بیشتر بر مسائل فنی تاکید می‌کند. در واقع می‌توان گفت دانشجویانی که رشته مهندسی عمران می‌خوانند بیشتر با سازه‌ها کار دارند و طراحی و زیبایی را در اولویت کار خود قرار نمی‌دهند. دانشجویان در این رشته با مسائل مربوط به هنر کمتر سروکار دارند.

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

لیسانس معماری چند سال طول میکشد

داوطلبان گروه ریاضی که به دنبال قبولی در رشته مهندسی معماری هستند باید به دروس تخصصی کنکور ریاضی توجه زیادی داشته باشند. قبولی در رشته مهندسی معماری کار دشواری نیست و داوطلبان با مطالعه منظم دروس شانس بالایی برای قبولی در کنکور سراسری دارند. یکی از سوالاتی که داوطلبان در مورد این رشته تحصیلی با آن مواجه هستند در مورد مدت زمان تحصیل در مهندسی معماری است. لیسانس معماری چند سال طول می‌کشد؟ داوطلبان در مقطع لیسانس چند واحد درسی را سپری می‌کنند؟ رشته مهندسی معماری مانند سایر رشته‌های مهندسی گروه ریاضی در یک مدت زمان 4 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان در این دوره 8 ترم تحصیلی را پیش روی خود دارند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که داوطلبان قبل از شروع دروس اصلی یک نیمسال دروس پیش نیاز را مطالعه می‌کنند که جزو سنوات تحصیل نخواهد بود.

داوطلبان گروه ریاضی در مدت زمان 4 سال و 8 ترم تحصیلی باید 140 واحد درسی را مطالعه کنند. دروس رشته مهندسی معماری از دروسی مانند دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی، دروس تخصصی و دروس اختیاری تشکیل شده است. داوطلبان سوالات زیادی در مورد گرایش‌های کارشناسی رشته معماری دارند. آیا رشته معماری در مقطع کارشناسی گرایش‌هایی دارد؟ به این سوال باید اینگونه پاسخ داد که مقطع کارشناسی تا چند سال اخیر هیچ گرایش خاصی نداشت. اما در حال حاضر شرایط گرایش‌های این رشته تغییر کرده است. رشته مهندسی معماری در حال حاضر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش مهندسی معماری و معماری داخلی است. شما می‌توانید در قسمت زیر با دروس رشته معماری و تعداد واحدهای این دروس بیشتر آشنا شوید:

رشته مهندسی معماری چند واحد است؟

دانشجویان در مقطع کارشناسی رشته مهندسی معماری باید در مجموع 140 واحد را سپری کنند. دانشجویان در یک دوره 4 ساله و 8 واحد ترمی دروس زیر را مطالعه می‌کنند:

  • دروس عمومی: 20 واحد
  • دروس پایه: 29 واحد
  • دروس اصلی: 60 واحد
  • دروس تخصصی: 27 واحد
  • دروس اختیاری: 4 واحد

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

دروس رشته مهندسی معماری

دروس عمومی: 20 واحد

  • مبانی نظری اسلام
  • اخلاق اسلامی
  • انقلاب اسلامی
  • تاریخ و تمدن اسلامی
  • منابع اسلامی
  • ادبیات فارسی
  • زبان عمومی
  • تربیت بدنی ۱
  • تربیت بدنی ۲

دروس پایه: 29 واحد

  • هندسه کاربردی
  • کارگاه مصالح
  • درک و بیان محیط
  • بیان معماری ۱
  • بیان معماری 2
  • هندسه مناظر
  • ریاضیات و آمار
  • انسان، طبیعت، معماری
  • مقدمات طراحی معماری ۱
  • مقدمات طراحی معماری 2

دروس اصلی: 60 واحد

  • مبانی نظری معماری
  • آشنایی با معماری جهان
  • برداشت از بناهای تاریخی
  • آشنایی با معماری معاصر
  • نقشه‌برداری
  • تنظیم شرایط محیطی
  • تاسیسات الکتریکی
  • مقاومت مصالح و سازه‌های فلزی
  • تاسیسات مکانیکی
  • سازه‌های بتنی
  • ایستایی
  • متره و برآورد
  • مدیریت و تشکیلات کارگاه
  • مصالح ساختمانی
  • ساختمان ۱
  • ساختمان 2
  • روستا 1
  • روستا 2
  • طرح معماری ۱
  • طرح معماری 2
  • طرح معماری 3

تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

دروس تخصصی: 27 واحد

  • آشنایی با مبانی برنامه‌ریزی کالبدی
  • تحلیل فضاهای شهری
  • آشنایی با مرمت ابنیه
  • طرح معماری ۴
  • طرح معماری 5
  • طراحی فنی طرح نهایی

دروس اختیاری: 4 واحد

  • حقوق معماری
  • اخلاق معماری
  • تعمیر و نگهداری ساختمان
  • روش تحقیق
  • زبان تخصصی
  • ایران شناسی
  • معماری جهان اسلام
  • تاریخ شهرهای ایران
  • آشنایی با سایر هنرها
  • سازه های نو
  • فرآیند و روش‌های معماری
  • کاربرد کامپیوتر در معماری

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

گرایش های رشته مهندسی معماری در مقطع کارشناسی

  • مهندسی معماری با گرایش مهندسی معماری
  • مهندسی معماری با گرایش داخلی

گرایش های ارشد معماری

رشته مهندسی معماری در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش اصلی مهندسی معماری و مهندسی معماری داخلی است. دانشجویان پس از 4 سال و 8 ترم تحصیلی امکان فارغ‌التحصیلی از این رشته را دارند. برخی از داوطلبان با این سوال مواجه می‌شوند که آیا رشته مهندسی معماری در مقطع ارشد گرایش‌هایی دارد؟ بله داوطلبان با توجه به علاقه خود می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد گرایش‌های مختلفی را انتخاب کنند. مدت زمان تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد به صورت 2 ساله و 3 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان در این مدت زمان باید 32 واحد درسی را سپری کنند. تعداد واحدهای دروس تخصصی، دروس پایه، دروس اختیاری و پایان‌نامه در هر گرایش کارشناسی ارشد متفاوت است. داوطلبان رشته مهندسی معماری با توجه به گرایش‌های زیر می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد به ادامه تحصیل بپردازند:

  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش مهندسی معماری
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش معماری منظر
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش معماری اسلامی
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش تکنولوژی معماری
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش انرژی معماری
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش مدیریت پروژه و ساخت
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش مرمت بناها و بافت‌های تاریخی
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش معماری داخلی
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش بازسازی پس از سانحه
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش مطالعات معماری ایران
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش طراحی شهری
  • کارشناسی ارشد معماری با گرایش برنامه‌ریزی شهری

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

1) گرایش مهندسی معماری

یکی از مهم‌ترین گرایش‌های ارشد مهندسی معماری، گرایش معماری است. دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند طراحی نمای بیرونی و داخلی ساختمان‌ها را آموزش می‌بینند. در واقع می‌توان گفت هدف اصلی این گرایش طراحی ساختمان‌های زیبا و مفید نسبت به محیط زیست است. دانشجویان در این گرایش باید 32 واحد را سپری کنند. این 32 واحد شامل درس‌های پایه، دروس تخصصی، پروژه‌های طراحی و دروس اختیاری به شرح زیر است:

  • دروس پایه: 8 واحد
  • دروس تخصصی: 8 واحد
  • پروژه‌های طراحی: 14 واحد
  • دروس اختیاری: 2 واحد

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

2) گرایش معماری منظر

گرایش معماری منظر ما بین دانشجویان ارشد محبوبیت زیادی ندارد و دانشجویان کمتر به سراغ این گرایش می‌روند. دانشجویان در این گرایش طراحی پارک، باغ‌ها و … را آموزش می‌بینند. دانشجویان باید در حالت کلی 32 واحد این گرایش را سپری کنند. این گرایش شامل‌ دروس تخصصی، دروس اختیاری و پایان‌نامه به صورت زیر است:

  • دروس تخصصی: 25 واحد
  • دروس اختیاری: 2 واحد
  • پایان‌نامه: 5 واحد

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

3) گرایش معماری اسلامی

گرایش معماری اسلامی یکی دیگر از گرایش‌های ارشد این رشته است که بر استفاده از اصول اسلامی در ساخت و مرمت بناهای تاریخی اشاره دارد. دانشجویان در این رشته باید 32 واحد سپری کنند. این گرایش‌ شامل دروس اختصاصی، دروس اختیاری و دروس پایه به شرح زیر است:

  • دروس پایه: 8 واحد
  • دروس اختصاصی: 8 واحد
  • دروس طراحی و پایان‌نامه: 14 واحد
  • دروس اختیاری: 2 واحد

4) گرایش تکنولوژی معماری

گرایش تکنولوژی نیز یکی دیگر از گرایش‌های رشته معماری است که استفاده از جدیدترین فناوری‌ها را برای ساخت ساختمان‌ها آموزش می‌دهد. دانشجویان در این گرایش باید 32 واحد درسی را با توجه به دروس زیر سپری کنند:

  • دروس تخصصی: 24 واحد
  • دروس اختیاری: 4 واحد
  • پایان‌نامه: 4 واحد

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

5) گرایش انرژی معماری

یکی از جدیدترین گرایش‌های رشته معماری، گرایش انرژی معماری است. هدف این گرایش بررسی آلودگی‌های زیست محیطی و تاثیر آن بر صنعت ساختمان است. معماری سبز هدفی است که دانشجویان در این گرایش آن را یاد می‌گیرند.  دانشجویان در این گرایش 32 واحد را سپری می‌کنند که درس‌های تخصصی، اختیاری و پایان‌نامه آن به صورت زیر هستند:

  • دروس تخصصی: 20 واحد
  • دروس اختیاری: 6 واحد
  • پایان‌نامه: 6 واحد

6) گرایش مدیریت پروژه و ساخت

دانشجویان در این گرایش 32 واحد را طبق دروس زیر سپری می‌کنند:

  • دروس تخصصی: 17 واحد
  • دروس اختیاری: 9 واحد
  • پایان‌نامه: 4 واحد
  • سمینار: 2 واحد

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

7) گرایش مرمت بناها و بافت‌های تاریخی

این گرایش به دانشجویان مرمت بناها و بافت‌های تاریخی را آموزش می‌دهد. دانشجویان در این گرایش آموزش می‌بینند تا پس از حوادث بناها را بازسازی کنند و بناهای تاریخی را به بهترین شکل مرمت کنند. دانشجویان در این دوره 32 واحد را طبق درس‌های زیر سپری می‌کنند:

  • دروس تخصصی: 22 واحد
  • دروس اختیاری: 4 واحد
  • پایان‌نامه: 6 واحد

8) معرفی رشته معماری داخلی

دانشجویان این گرایش تنها مسائل مربوط به معماری داخلی را بررسی می‌کنند. دکوراسیون داخلی و طراحی محیط‌های داخلی در برنامه اصلی دانشجویان این گرایش وجود دارد. این گرایش 33 واحد درسی به شرح زیر دارد:

  • دروس تخصصی: 27 واحد
  • پایان‌نامه: 6 واحد

رشته مهندسی معماری

9) گرایش بازسازی پس از سانحه

هدف این گرایش آموزش دانشجویان بر اساس مبناهایی مانند بازسازی، مقاوم‌سازی و … است. دانشجویان در این گرایش باید 32 واحد درسی را به صورت زیر پشت سر بگذارند:

  • دروس تخصصی: 24 واحد
  • دروس اختیاری: 4 واحد
  • پایان‌نامه: 4 واحد

10) گرایش مطالعات معماری ایران

این گرایش یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های ارشد معماری است که بررسی و نقد تاریخ معماری ایران می‌پردازد. دانشجویان در این گرایش 32 واحد را طبق دروس زیر سپری می‌کنند:

  • دروس تخصصی: 18 واحد
  • دروس اختیاری: 8 واحد
  • پایان‌نامه: 6 واحد

رشته مهندسی معماری

 

گرایش های مهندسی معماری در مقطع دکتری

رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های محبوب گروه انسانی است که از مقطع کارشناسی تا مقطع دکتری گرایش‌های مختلفی دارد. دانشجویان رشته مهندسی معماری پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع ارشد می‌توانند در گرایش‌های مختلف مقطع دکتری به ادامه تحصیل بپردازند. دانشجویان باید در مقطع دکتری رشته مهندسی معماری 36 واحد درسی را مطالعه کنند. طول دوره تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی معماری 6 نیم سال تحصیلی و حداکثر 8 نیمسال تحصیلی است. دانشجویان در مقطع دکتری رشته مهندسی معماری می‌توانند یکی از گرایش‌های زیر را با توجه به علاقه و مهارت خود انتخاب کنند:

  • دکتری معماری گرایش مهندسی معماری
  • دکتری معماری گرایش معماری اسلامی
  • دکتری معماری گرایش منظر معماری

ادامه تحصیل رشته معماری در خارج از کشور

دانشجویان می‌توانند برای ادامه تحصیل این رشته به خارج از کشور نیز مراجعه کنند. برای این کار دانشجویان باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه نمایند و اطلاعات مربوط به دانشگاه را مطالعه کنند. هر دانشگاهی شرایط پذیرش را در سایت قرار داده است و دانشجویان با استفاده از این شرایط می‌توانند در دانشگاه مورد نظر خود تحصیل کنند.

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

رشته مهندسی معماری مناسب چه کسانی است؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان قبل از انتخاب رشته باید به آن توجه داشته باشند، مهارت و علاقه آن‌ها نسبت به یک رشته تحصیلی است. به نظر شما رشته مهندسی معماری مناسب چه کسانی است؟ کدام داوطلبان می‌توانند این رشته تحصیلی را برای خود انتخاب کنند؟ اول از همه باید بگوییم که رشته مهندسی معماری برای افرادی با ذهن خلاق بسیار مناسب است. داوطلبانی که به سراغ این رشته تحصیلی می‌روند باید قدرت تخیل زیادی داشته باشند. این رشته به داوطلبانی با ایده‌های خلاقانه و جدید نیاز دارد. این رشته تنها یک رشته فنی نیست و داوطلبان در کنار مسائل فنی با هنر نیز سروکار دارند. به راحتی می‌توان گفت که جنبه هنری این رشته بسیار زیاد است و داوطلبان باید به کارهای هنری علاقه داشته باشند.

هزینه های رشته مهندسی معماری

یکی از مهم‌ترین سوالات داوطلبان در مورد رشته مهندسی معماری در مورد هزینه‌های این رشته است. رشته مهندسی معماری چه هزینه‌هایی دارد؟ آیا این رشته یک رشته پر هزینه برای داوطلبان است؟ رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های پر هزینه گروه ریاضی است. متاسفانه داوطلبان هزینه‌های زیادی برای تهیه وسایل در این رشته دارند. اگر داوطلبان در دانشگاه‌های دولتی قبول شوند و هزینه‌ای برای شهریه پرداخت نکنند باز هم با هزینه‌های دیگری در طول تحصیل مواجه هستند. داوطلبان معمولا در ترم اول با هزینه‌های زیادی روبه‌رو هستند، زیرا هیچ کدام از وسایل معماری را ندارند.

به عنوان مثال داوطلبان باید همیشه کاغذهایی مانند A3 و کاغذ پوستی را داشته باشند. این وسایل نیز با توجه به شرایط حال حاضر قیمت‌های زیادی دارند. داوطلبان باید وسایلی مانند خط کش فلزی، گونیا، مدادرنگی، آبرنگ، مارکر و … را برای رشته مهندسی معماری تهیه کنند. در حالت کلی این رشته برای داوطلبان هزینه‌های زیادی دارد و داوطلبان باید این شرایط را قبل از ورود به رشته مهندسی معماری در نظر داشته باشند.

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

رشته معماری هنرستان

رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های محبوب در جامعه محسوب می‌شود که رشته مهندسی و رشته هنری است. برخی از دانش‌آموزان از همان دوران مدرسه به فکر تحصیل این رشته هستند. دانش‌آموزان می‌توانند پس از به پایان رساندن سال نهم وارد هنرستان شوند و این رشته تحصیلی را به مدت دو سال در هنرستان سپری کنند. دانش‌آموزان در این دوران دروس تخصصی مانند طراحی، ترسیم فنی و نقشه‌کشی، مبانی هنرهای تجسمی، مبانی و کاربرد رایانه، نقشه‌کشی معماری، بناهای تاریخی، تاسیسات ساختمان، نقشه‌برداری و مبانی طراحی معماری را مطالعه می‌کنند. دانش‌‌آموزان پس از گذراندن این دو سال در آزمون سراسری شرکت می‌کنند و برای کارشناسی این رشته آماده می‌شوند.

ایا رشته مهندسی معماری سخت است

ایا رشته مهندسی معماری سخت است؟ آیا رشته مهندسی معماری ارزش خواندن دارد؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد رشته مهندسی معماری دارند. پاسخ هر کدام از این سوالات تا حد زیادی به داوطلبان کمک می‌کند که آن‌ها رشته معماری را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند یا به سراغ یک رشته دیگر بروند. اولین موردی که باید به آن پاسخ دهیم این است که رشته معماری ارزش خواندن دارد. داوطلبانی که به هنر و معماری علاقه دارند شانس زیادی برای موفقیت در این رشته دارند. بنابراین رشته‌ معماری یک از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی گروه ریاضی است که ارزش خواندن و ادامه تحصیل را دارد.

رشته مهندسی معماری یک رشته دشوار محسوب می‌شود. اما این بدین نیست که داوطلبان در این رشته با چالش‌های غیرممکن روبه‌رو هستند. رشته معماری یک رشته عملی همراه با هنر است. بنابراین داوطلبانی که وارد این رشته تحصیلی می‌شوند باید از این موضوع مطلع باشند. داوطلبان در اکثر ترم‌های این رشته در حال انجام پروژه‌های عملی هستند و ایده‌های خلاقانه خود را به این پروژه‌ها اضافه می‌کنند. رشته مهندسی معماری یک رشته نسبتا سخت محسوب می‌شود که ارزش خواندن و مطالعه را دارد، زیرا بازار کار خوبی دارد و از درآمد مناسبی برخوردار است.

معایب رشته مهندسی معماری

داوطلبان گروه ریاضی و تمامی گروه‌های آموزشی باید قبل از انتخاب هر رشته تحصیلی، اطلاعات زیادی در مورد رشته داشته باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها بهترین نتیجه را در طول دوران تحصیل بگیرند. داوطلبانی که به رشته مهندسی معماری علاقه دارند باید با معایب و مزایای این رشته تحصیلی به خوبی آشنا شوند. رشته مهندسی معماری نیز مانند سایر رشته‌های گروه ریاضی دارای معایب و مزایایی است. شما به هیچ عنوان نمی‌توانید یک رشته تحصیلی را بدون عیب و دشواری معرفی کنید. رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های محبوب گروه ریاضی است که گاهی اوقات داوطلبان را با چالش‌های سختی روبه‌رو می‌کند. اولین چالش این رشته تحصیلی، هزینه زیاد است. با فرض اینکه داوطلبان در یک دانشگاه دولتی این رشته را مطالعه کنند، آن‌ها باید در طول دوران 4 ساله خود هزینه‌های زیادی را برای وسایل معماری پرداخت کنند.

داوطلبان با توجه به این شرایط باید این نکته را در نظر داشته باشند که این رشته هزینه‌های زیادی برای آن‌ها خواهد داشت.  یکی دیگر از معایب این رشته تحصیلی به پذیرش دانشگاه‌های برتر کشور مربوط می‌شود. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته تحصیلی و در بهترین دانشگاه کشور هستند باید رتبه بسیار مناسبی به دست آورند. این رشته با سایر رشته‌های تحصیلی گروه ریاضی یک تفاوت کوچک دارد. رشته مهندسی معماری در دانشگاه دولتی و سراسری بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار نمی‌گیرد. این موضوع نیز یکی از معایب این رشته تحصیلی است. این بدین معنی است که داوطلبانی که می‌خواهند در دانشگاه دولتی و در دوره روزانه قبول شوند باید رتبه مناسبی در کنکور سراسری به دست آورند.

 

اطلاعات کامل در مورد رشته مهندسی معماری همراه با گرایش‌ها، بازار کار و ...

 

مزایا رشته مهندسی معماری

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم هر رشته تحصیلی معایب و مزایای خاص خود را دارد. شما در بخش قبلی با مهم‌ترین معایب رشته معماری آشنا شدید. تیم محتوای حرف آخر در ادامه مطلب به سراغ مزایای رشته معماری می‌رود و مهم‌ترین مزایای این رشته تحصیلی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. رشته مهندسی معماری خطرپذیری بسیار پایینی دارد. این بدین معنی است که داوطلبان در بازار کار این رشته با خطراتی مواجه نمی‌شوند. اکثر داوطلبان با دکوراسیون و طراحی‌های داخلی سروکار دارند و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند. داوطلبان می‌توانند از مقطع کارشناسی تا مقطع دکتری در این رشته به ادامه تحصیل بپردازند. یکی دیگر از مزایای مهم رشته مهندسی معماری، مدت زمان کم ورود به بازار کار این رشته است. داوطلبان پس از 4 سال از مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل می‌شوند و با توجه به شرایط خود وارد بازار کار می‌شوند.

داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی از این رشته به راحتی وارد بازار کار می‌شوند. گرایش‌های مختلف این رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها در مشاغل و گرایش‌های مورد علاقه خود به فعالیت ادامه دهند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که درآمد رشته معماری چقدر است؟ این موضوع به مسائل زیادی بستگی دارد، اما در حالت کلی این رشته مهندسی یکی از رشته‌های پردرآمد گروه ریاضی محسوب می‌شود. بازار کار این رشته بسیار مناسب است و داوطلبان در حوزه‌های مختلفی می‌توانند مشغول به کار شوند. با توجه به تمامی این شرایط می‌توان متوجه شد که مزایای رشته تحصیلی معماری بسیار زیاد است و داوطلبان با مطالعه این رشته تحصیلی راه مناسبی را در آینده شغلی خود خواهند داشت.

بهترین دانشگاه برای رشته معماری در ایران

  • دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز
  • دانشگاه هنر تهران
  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه امیرکبیر تهران
  • دانشگاه هنر اصفهان

اطلاعات جامع و کامل در مورد دانشگاه امیرکبیر تهران

بهترین دانشگاه برای رشته معماری در جهان

  • دانشگاه MIT
  • دانشگاه بریتیش کلمبیا
  • دانشگاه معماری بارتلت در لندن
  • دانشگاه لایبنیتس در هانوفر
  • دانشگاه کالیفرنیا، برکلی
  • دانشگاه صنعتی دلفت
  • دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)
  • دانشگاه سیدنی
  • دانشگاه کیپ‌تاون (UCT)

رشته مهندسی معماری

نرم‌افزارهای کاربردی رشته مهندسی معماری

  • نرم‌افزار SketchUp
  • نرم‌افزار 3D Max
  • نرم‌افزار Autocad
  • نرم‌افزار Revit
  • نرم‌افزار Photoshop
  • نرم‌افزار InDesign
  • نرم‌افزار CorelDraw
  • نرم‌افزار Tekla Structures
  • نرم‌افزار Graphisoft ArchiCAD

بازار کار و درآمد مهندسی معماری

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در معرفی رشته مهندسی معماری باید به آن توجه کرد، بازار کار مناسب این رشته است. دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی با انتخاب‌های بسیار متنوعی در این حوزه روبه‌رو هستند. در حالت کلی می‌توان گفت دانشجویانی که از این رشته فارغ‌التحصیل شده‌اند از درآمد بسیار بالایی برخوردار هستند. یک مهندس معمار در جامعه فعالیت‌های زیر را انجام می‌دهد:

  • تاسیس دفتر طراحی برای معماری‌های داخلی و خارجی ساختمان
  • مدیریت و اجرای پروژه‌های معماری
  • مهندس ناظر بر فعالیت‌های عمرانی
  • سرپرستی دفترهای مشاوره معماری
  • طراحی ساختمان‌ها
  • طراحی پارک‌ها
  • طراحی دکوراسیون داخلی
  • فعالیت به عنوان نقشه کش
  • مشاوره ساخت و ساز
  • طراحی نماهای مختلف

رشته مهندسی معماری

رشته مهندسی معماری بدون کنکور

آیا رشته مهندسی معماری بدون کنکور امکان‌پذیر است؟ این سوال شاید به ذهن بسیاری از داوطلبان کنکور رسیده باشد. جواب این سوال بسیار ساده است. پذیرش در رشته مهندسی معماری در دانشگاه سراسری بدون کنکور امکان‌پذیر نیست. این بدین معنی است که داوطلبان نمی‌توانند بدون کنکور در دانشگاه‌های سراسری برای این رشته تحصیل کنند. اما دانشگاه‌های آزاد و علمی کاربردی با توجه به سابقه تحصیل داوطلبان بدون کنکور دانشجو قبول می‌کنند. بنابراین رشته مهندسی معماری بدون کنکور فقط در دانشگاه‌های آزاد و  علمی کاربردی امکان‌پذیر است.

رتبه لازم برای قبولی در رشته مهندسی معماری

جدول شماره 1:

رتبه سهمیه قبولی دانشگاه دوره
78 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) دانشگاه تهران روزانه
69 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه تهران روزانه
1062 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه هنر اصفهان روزانه
3983 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه صنعتی شاهرود روزانه
921 منطقه 1 دانشگاه تهران روزانه
935 منطقه 1 دانشگاه تهران روزانه
1952 منطقه 1 دانشگاه شیراز روزانه
3564 منطقه 1 دانشگاه هنر اصفهان روزانه

 

جدول شماره 2:

10722 منطقه 1 دانشگاه صنعتی شاهرود روزانه
374 منطقه 2 دانشگاه تهران روزانه
624 منطقه 2 دانشگاه تهران روزانه
698 منطقه 2 دانشگاه تهران روزانه
770 منطقه 2 دانشگاه علم و صنعت ایران – تهران روزانه
914 منطقه 2 دانشگاه فردوسی – مشهد روزانه
1008 منطقه 2 دانشگاه شیراز روزانه
1034 منطقه 2 دانشگاه شهید بهشتی روزانه

 

جدول شماره 3:

1218 منطقه 2 دانشگاه فردوسی – مشهد روزانه
2418 منطقه 2 دانشگاه هنر اصفهان روزانه
2528 منطقه 2 دانشگاه یزد روزانه
4601 منطقه 2 دانشگاه کاشان روزانه
301 منطقه 3 دانشگاه شیراز روزانه
311 منطقه 3 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
612 منطقه 3 دانشگاه فردوسی – مشهد روزانه
665 منطقه 3 دانشگاه هنر اصفهان روزانه
1132 منطقه 3 دانشگاه یزد روزانه
1487 منطقه 3 دانشگاه کاشان روزانه

لیست دانشگاه های دولتی برای رشته معماری

بخش اول

  • دانشگاه شیراز
  • مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
  • دانشگاه رازی – کرمانشاه
  • دانشگاه یزد
  • دانشگاه هنر – اصفهان
  • دانشگاه هنر – تهران
  • دانشگاه گلستان – گرگان
  • دانشگاه خلیج فارس – بوشهر
  • دانشگاه کردستان – سنندج
  • دانشگاه شهید باهنر – کرمان
  • دانشگاه صنعتی بابل
  • دانشگاه شیراز

بخش دوم

  • دانشگاه قم دانشگاه کاشان
  • دانشگاه ملایر
  • دانشکده فنی و مهندسی گرمسار
  • دانشگاه ایلام
  • دانشگاه صنعتی جندی شاپور – دزفول
  • دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران – دکتر شریعتی
  • دانشگاه هنر اسلامی تبریز
  • دانشگاه حکیم سبزواری – سبزوار
  • دانشگاه گیلان – رشت
  • دانشگاه شهید چمران – اهواز
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان – زاهدان
  • دانشگاه زابل

بخش سوم

  • دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
  • دانشگاه مازندران – بابلسر
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه رازی – کرمانشاه
  • دانشگاه صنعتی شاهرود
  • دانشگاه علم و صنعت ایران – تهران
  • دانشگاه شهید بهشتی – تهران
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه زنجان

بخش چهارم

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه آیت اله بروجردی – بروجرد
  • دانشگاه بوعلی سینا – همدان
  • دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی – تهران
  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه ایلام
  • دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) – قزوین
  • دانشگاه بناب
  • دانشگاه بجنورد

لیست دانشگاه های غیرانتفاعی برای رشته معماری

بخش اول

  • موسسه غیرانتفاعی ایوانکی
  • موسسه غیرانتفاعی ارم – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی پیام – گلپایگان
  • موسسه غیرانتفاعی آیندگان – تنکابن
  • دانشگاه غیرانتفاعی سوره – تهران
  • موسسه غیرانتفاعی آپادانا – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی آبا – آبیک
  • دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی پویندگان دانش – چالوس
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ – تهران

بخش دوم

  • موسسه غیرانتفاعی البرز – قزوین
  • دانشگاه غیرانتفاعی خیام – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی کمال – ارومیه
  • دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی – اصفهان
  • دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری – نور
  • موسسه غیرانتفاعی استرآباد – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی آبان هراز – آمل
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر – یزد (محل تحصیل واحد یزد)
  • موسسه غیرانتفاعی تابناک – لامرد

بخش سوم

  • دانشگاه غیرانتفاعی چابهار
  • موسسه غیرانتفاعی پویش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی ابن یمین – سبزوار
  • موسسه غیرانتفاعی ایرانمهر – قروه
  • دانشگاه غیرانتفاعی شمال – آمل
  • دانشگاه غیرانتفاعی صنعتی سجاد – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی علوم و فنون مازندران – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی آفاق – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی آمل
  • موسسه غیرانتفاعی اترک – قوچان
  • موسسه غیرانتفاعی اسرار – مشهد

بخش چهارم

  • موسسه غیرانتفاعی احرار- رشت
  • موسسه غیرانتفاعی ارشاد – دماوند (محل تحصیل واحد تهران)
  • موسسه غیرانتفاعی اسوه – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی امام جواد(ع) – یزد
  • موسسه غیرانتفاعی امین – فولاد شهر اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی اشراق – بجنورد
  • موسسه غیرانتفاعی اقبال لاهوری – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی انرژی – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی بعثت – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی توحید – گلوگاه مازندران

بخش پنجم

  • موسسه غیرانتفاعی بینالود – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی بیهق ـ سبزوار
  • موسسه غیرانتفاعی پردیسان – فریدون کنار
  • موسسه غیرانتفاعی پاسارگاد – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی پارس رضوی – گناباد
  • موسسه غیرانتفاعی پارسیان – بیدستان قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی پرتو – زاهدان
  • موسسه غیرانتفاعی توس – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی توسعه دانش – سنندج

بخش ششم

  • موسسه غیرانتفاعی ثامن – نیشابور
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – خوزستان
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی دیلمان – لاهیجان
  • موسسه غیرانتفاعی حافظ – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی خزر – محمودآباد

بخش هفتم

  • موسسه غیرانتفاعی چرخ نیلوفری آذربایجان – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی حکمت – قم
  • موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی دارالفنون – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی خاوران – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی راغب اصفهانی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی راهبرد شمال – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی سراج – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی راهیان نوین دانش – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی سردار جنگل – رشت

بخش هشتم

  • موسسه غیرانتفاعی رحمان – رامسر
  • موسسه غیرانتفاعی عرفان – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی قائم – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی شهاب دانش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی رسام – کرج (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی سارویه – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی رشد دانش – سمنان
  • موسسه غیرانتفاعی سبز – آمل
  • موسسه غیرانتفاعی روزبه – زنجان
  • موسسه غیرانتفاعی سپهر – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی سفیر دانش – ایلام
  • موسسه غیرانتفاعی سلمان – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی سمنگان – آمل

بخش نهم

  • موسسه غیرانتفاعی شاندیز – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی شاهرود
  • موسسه غیرانتفاعی شفق – تنکابن
  • موسسه غیرانتفاعی شهریار – آستارا
  • موسسه غیرانتفاعی شمس – گنبد کاووس
  • موسسه غیرانتفاعی صالحان – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی علامه نایینی – نایین
  • موسسه غیرانتفاعی علوم توسعه پایدار آریا – گرمسار
  • موسسه غیرانتفاعی صائب – ابهر
  • موسسه غیرانتفاعی صفاهان – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی غزالی – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی مازندران – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی طبری – بابل

بخش دهم

  • موسسه غیرانتفاعی علامه امینی – بهنمیر بابلسر
  • موسسه غیرانتفاعی علامه جعفری – رفسنجان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه حلی – چالوس
  • موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی علامه طبرسی – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی علامه فیض کاشانی – کاشان
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری آریان – امیرکلا بابل
  • موسسه غیرانتفاعی عمران و توسعه – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی فردوس – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی فروردین – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی مارلیک – نوشهر
  • موسسه غیرانتفاعی کادوس – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی کار (محل تحصیل واحد قزوین)

بخش یازدهم

  • موسسه غیرانتفاعی کارون – اهواز
  • موسسه غیرانتفاعی لیان – بوشهر
  • موسسه غیرانتفاعی کسری – رامسر
  • موسسه غیرانتفاعی کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی کوثر – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی کوشیار – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی گیل – رودبار
  • موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی لقمان حکیم – آق قلا گلستان
  • موسسه غیرانتفاعی مازیار – رویان نور

بخش دوازدهم

  • موسسه غیرانتفاعی معراج – سلماس
  • موسسه غیرانتفاعی مهر آستان – آستانه اشرفیه
  • موسسه غیرانتفاعی معماری و هنر پارس – تهران
  • موسسه غیرانتفاعی مهر آوران – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی مهر آیین ـ بندرانزلی
  • موسسه غیرانتفاعی مولانا – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی میرداماد – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی میرعماد – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی میزان – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی نبی اکرم(ص) – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی نجف آباد

بخش سیزدهم

  • موسسه غیرانتفاعی نور هدایت – شهرکرد
  • موسسه غیرانتفاعی نیما – محمود آباد
  • موسسه غیرانتفاعی وحدت – تربت جام
  • موسسه غیرانتفاعی هاتف – زاهدان
  • موسسه غیرانتفاعی هرمزان – بیرجند
  • موسسه غیرانتفاعی هنر – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی یاسین – بروجرد

لیست دانشگاه های پیام نور رشته معماری

بخش اول

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز تبریز
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز بوکان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز تیران
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز بوشهر
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز دامغان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز گناباد
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز شهرکرد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز مشهد

بخش دوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز شبستر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز مهاباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز دولت آباد
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر کنگان
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز پرند
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز بیرجند
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – مرکز بجنورد
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز زاهدان

بخش سوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد اسکو
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز میاندواب
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان ایلام – مرکز ایلام
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – تهران شرق
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز اهواز
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز قائن
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز اوز

بخش چهارم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز ارومیه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد سلماس
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد هشتگرد
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر گناوه
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد سلطانیه
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز زنجان
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – مرکز یاسوج
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز جهرم
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز شیراز

بخش پنجم

  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد نی ریز
  • دانشگاه پیام نور استان قم – مرکز قم
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز سنندج
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز کرمان
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد دهدشت
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گرگان
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گنبد کاووس
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز الیگودرز
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز خرم آباد
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد نوشهر

بخش ششم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز رفسنجان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز سیرجان
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز رشت
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد دورود
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز بابل
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز ساری
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز میبد
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز اراک
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز خمین

بخش هفتم

  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز بندر عباس
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز رزن
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز رضوانشهر صدوق
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – واحد زارچ
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز بهار
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز همدان
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد دمق
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز یزد
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – واحد ابرکوه

دوره‌های حرف آخر برای رشته مهندسی معماری

رشته مهندسی معماری یکی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی مابین داوطلبان گروه ریاضی است. تمامی داوطلبان گروه ریاضی قبل از انتخاب این رشته باید اطلاعات زیادی در مورد معماری به دست آورند. داوطلبان باید با بازار کار و درآمد این رشته آشنا شوند تا بدانند پس از فارغ‌التحصیلی چه آینده کاری در انتظار آن‌هاست. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان گروه ریاضی بتوانند بهترین نتایج را در کنکور سراسری به دست آورند و در این رشته قبول شوند، دوره‌های آموزشی خاصی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. همان طور که می‌دانید داوطلبان گروه ریاضی باید در کنکور سراسری به سوالات سه درس تخصصی پاسخ دهند. موسسه حرف آخر برای هر سه درس دوره‌های آموزشی خاصی را آماده کرده است و این دوره‌ها را با جدیدترین روش‌های آموزشی در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر از جدیدترین و متنوع‌ترین روش‌های آموزشی برای آموزش دروس تخصصی استفاده می‌کنند.

موسسه حرف آخر برای تدریس دروس تخصصی گروه ریاضی با بهترین اساتید کشور همکاری می‌کند. اساتید این دوره آموزشی اساتیدی مانند استاد عبدالرضا منتظری، استاد مهران قاسمی، استاد علی سلوکی و استاد پیمان کامیار هستند. تمامی این اساتید از بهترین اساتید کشور محسوب می‌شوند که دروس تخصصی را با روش‌های خاص و الگوهای ابتکاری تدریس می‌کنند. داوطلبان گروه ریاضی با مشاهده دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر به منابع آموزشی دیگری نیاز نخواهند داشت. داوطلبان می‌توانند ویدیوهای آموزشی این موسسه را در بستر vod حرف آخر مشاهده کنند. بستر vod حرف آخر به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها تمامی ویدیوها را به صورت آنلاین و آفلاین مشاهده کنند.

سوالات متداول در مورد رشته مهندسی معماری

1) آیا پذیرش در مهندسی معماری بدون کنکور امکان‌پذیر است؟

دانشگاه‌های سراسری برای این رشته بدون آزمون دانشجو قبول نمی‌کنند. اما دانشگاه‌های آزاد و علمی کاربردی با توجه به سوابق تحصیل برای این رشته بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند.

2) رشته معماری برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که به ساخت و ساز علاقه دارند و در کنار آن از قوه تخیل و هنر خود نیز استفاده می‌کنند باید به سراغ این رشته بروند.

3) رتبه لازم برای قبولی در رشته مهندسی معماری چیست؟

برای این سوال یک جواب قطعی وجود ندارد اما داوطلبانی که تراز بالایی در درس ریاضی و فیزیک دارند و رتبه زیر 1000 کسب کردند در این رشته تحصیل می‌کنند.

4) آیا رشته مهندسی معماری در مقطع کارشناسی گرایشی دارد؟

بله این رشته در حال حاضر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش مهندسی معماری و مهندسی معماری داخلی است.

5) رشته مهندسی معماری چند ترم است و چند سال طول می‌کشد؟

رشته معماری در مقطع کارشناسی از 8 ترم تحصیلی تشکیل شده است که در مدت زمان 4 سال در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد رشته‌های دانشگاهی به وبلاگ موسسه حرف آخر مراجعه کنید و برای اطلاع از آخرین اخبار کنکور به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.