همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

یکی از مهم‌ترین چالش‌های داوطلبان در طول دوران تحصیل، قبولی در کنکور سراسری است. داوطلبان و دانش‌‌آموزان تلاش می‌کنند تا بهترین نتیجه و رتبه را در کنکور سراسری به دست آورند. اما این پایان کار برای داوطلبان و دانش‌آموزان نیست. داوطلبان پس از قبولی در کنکور سراسری با یک چالش دیگر نیز روبه‌رو می‌شوند و آن انتخاب رشته است. انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه مهم‌ترین تاثیر را بر روی آینده کاری داوطلبان دارد. داوطلبان باید به سراغ انتخاب رشته‌ای بروند که به آن علاقه دارند و در کنار آن درآمد خوبی نیز داشته باشند. داوطلبان گروه ریاضی هنگام انتخاب رشته با رشته‌های مهندسی زیادی روبه‌رو هستند. رشته مهندسی عمران، رشته مهندسی معماری و رشته مهندسی شیمی رشته‌های دانشگاهی محبوب برای داوطلبان گروه ریاضی هستند. اما یک رشته در میان رشته‌های گروه مهندسی از محبوبیت بیشتری برخوردار است. رشته مهندسی کامپیوتر یکی از محبوب‌ترین رشته‌‌های دانشگاهی مابین داوطلبان گروه ریاضی است.

بدون شک رشته مهندسی کامپیوتر در مقایسه با سایر رشته‌های مهندسی محبوبیت زیادی دارد، زیرا علم کامپیوتر روز به روز در حال پیشرفت است. داوطلبان ترجیح می‌دهند رشته‌ای را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند که بازار کار مناسب و درآمد بالایی داشته باشد. رشته مهندسی کامپیوتر در حالت کلی مباحث سیستم‌های کامپیوتری را در دو حوزه مختلف نرم‌افزار و سخت‌افزار بررسی می‌کند. علم کامپیوتر به صورت روزانه در حال پیشرفت است و داوطلبان در حوزه‌های مختلفی امکان فعالیت دارند. با وجود اینکه این رشته یک رشته محبوب مابین داوطلبان گروه ریاضی است، اما داوطلبان اطلاعات زیادی در مورد این رشته ندارند. متاسفانه اکثر داوطلبان این رشته را بدون آگاهی انتخاب می‌کنند و همین موضوع موجب می‌شود که آن‌ها دچار مشکلاتی شوند. تیم محتوای حرف آخر با توجه به اهمیت زیاد این رشته به سراغ معرفی رشته مهندسی کامپیوتر می‌رود و اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

رشته مهندسی کامپیوتر

 

رشته مهندسی کامپیوتر در کدام زیرگروه قرار دارد؟

داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته اطلاعات زیادی در مورد مهندسی کامپیوتر داشته باشند. به همین دلیل ما در این مطلب به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر می‌پردازیم. البته داوطلبان باید به یک نکته مهم توجه داشته باشند. کنکور سراسری سال 1402 مانند کنکور سال‌های اخیر برگزار نمی‌شود. این بدین معنی است که کنکور 1402 با تفاوت‌های بسیار زیادی روبه‌رو شده است. بنابراین داوطلبان قبل از آشنایی با رشته مهندسی کامپیوتر باید به سراغ بررسی تغییرات کنکور سراسری بروند. اولین و مهم‌ترین تغییر کنکور سراسری به حذف دروس عمومی از کنکور مربوط می‌شود. داوطلبان در کنکور سراسری دیگر به سوالات دروس عمومی پاسخ نمی‌دهند.

دروس عمومی دیگر نقشی در کنکور سراسری نخواهند داشت. این بدین معنی است که دروس ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، عربی و دین و زندگی از دفترچه سوالات حذف می‌شوند. اما به این نکته توجه داشته باشید که دروس عمومی به طور کلی از برنامه درسی داوطلبان حذف نمی‌شوند. دروس عمومی بر روی سوابق تحصیلی داوطلبان تاثیر گذار خواهند بود. با توجه به تمامی این شرایط داوطلبان گروه ریاضی در کنکور سراسری باید به سوالات سه درس تخصصی شیمی، فیزیک و ریاضی پاسخ دهند. اما هنوز پاسخ یک سوال مهم را نمی‌دانیم! رشته مهندسی کامپیوتر در کدام زیر گروه قرار دارد؟

یکی دیگر از تغییرات کنکور، حذف زیرگروه‌ها از کنکور است. این بدین معنی است که در کنکور سراسری مفهومی به نام زیرگروه دیگر وجود ندارد. بنابراین رشته مهندسی کامپیوتر در هیچ زیرگروهی قرار ندارد. تمامی رشته‌های گروه ریاضی در یک گروه قرار دارند. با توجه به این شرایط ضرایب دروس تخصصی چگونه محاسبه می‌شوند؟ تمامی رشته‌های گروه ریاضی دارای ضرایب یکسانی هستند. این بدین معنی است که تمامی رشته‌ها برای تمامی دروس تخصصی ضرایب خاصی دارند و این ضرایب با توجه به رشته تغییر نمی‌کنند. مهم‌ترین درس کنکور ریاضی با توجه به ضرایب جدید، درس ریاضی است.

ضرایب دروس تخصصی در کنکور سراسری

نام درس ضریب
ریاضی 12
فیزیک 9
شیمی 7

منابع کنکور ریاضی برای رشته کامپیوتر

درس ریاضی مهم‌ترین درس تخصصی در کنکور است و با ضریب 12 نقش بسیار مهمی را در قبولی داوطلبان در کنکور ایفا می‌کند. بنابراین داوطلبان باید توجه خاصی به این درس داشته باشند. تغییرات کنکور سراسری تنها حذف دروس عمومی، حذف زیرگروه‌ها و تغییر ضرایب دروس تخصصی نیستند. کنکور 1402 و کنکور سال‌های آینده تغییرات زیادی دارند. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری تغییر زمان برگزاری کنکور است. کنکور سراسری دیگر سالی یک بار برگزار نمی‌شود. این آزمون مهم به صورت دو بار در سال برگزار می‌شود. برگزاری کنکور به صورت دو بار در سال برای داوطلبان بسیار مناسب است.

برگزاری کنکور به صورت دو بار در سال موجب کاهش استرس داوطلبان می‌شود. زمانی‌که استرس داوطلبان کاهش پیدا می‌کند آن‌ها شانس بیشتری برای موفقیت در کنکور خواهند داشت. این تغییر از جنبه‌های مختلفی برای داوطلبان مفید است، اما این تغییر موجب ایجاد سوالاتی در ذهن داوطلبان می‌شود. آیا برگزاری کنکور به صورت دو بار در سال موجب تغییراتی در منابع کنکور می‌شود؟ آیا منابع کنکور برای نوبت اول و نوبت یکسان هستند؟ بله منابع کنکور برای نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان برای هر دو نوبت باید مفاهیم و مباحث یکسانی را مطالعه کنند.

متاسفانه گاهی اوقات داوطلبان تصور می‌کنند که برای نوبت اول باید نصف کتاب‌های درسی را مطالعه کنند. این طرز فکر اشتباه است و داوطلبان را دچار مشکل می‌کند. داوطلبان باید کل کتاب‌های پایه دهم، یازدهم و دوازدهم را از سطر اول تا سطر آخر مطالعه کنند. منابع کنکور 1402 برای کنکور ریاضی کتاب‌های ریاضی پایه دهم، هندسه دهم، هندسه یازدهم، آمار و احتمال پایه یازدهم، حسابان پایه یازدهم، حسابان پایه دوازدهم، هندسه پایه دوازدهم، ریاضی گسسته پایه دوازدهم، فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم، شیمی دهم، شیمی یازدهم و شیمی دوازدهم هستند.

منابع کنکور ریاضی

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
هندسه 1: پایه دهم 1399
هندسه 2: پایه یازدهم 1400
آمار و احتمال: پایه یازدهم 1400
حسابان 1: پایه یازدهم 1400
حسابان 2: پایه دوازدهم 1401
هندسه 3: پایه دوازدهم 1401
ریاضیات گسسته: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

داوطلبان با برخی از تغییرات مهم کنکور سراسری در بخش بالا آشنا شدند. حالا نوبت این است که به سراغ اطلاعات رشته مهندسی کامپیوتر برویم و با این رشته بیشتر آشنا شویم. رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته مهم مابین تمامی رشته‌های تحصیلی در دانشگاه است. علوم و صنایع گوناگونی به مهندسی کامپیوتر وابسته هستند و همین دلیل نیز موجب می‌شود که این رشته اهمیت زیادی در جهان داشته باشد. رشته مهندسی کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می‌پردازد. داوطلبان در این رشته مباحث سیستم‌های کامپیوتری در دو حوزه مختلف سخت‌افزار و نرم‌افزار را مطالعه می‌کنند. البته این بدین معنی نیست که داوطلبان در این رشته تنها این مفاهیم را مطالعه می‌کنند.

رشته مهندسی کامپیوتر با مفاهیمی مانند هوش مصنوعی و شبکه‌های کامپیوتری نیز در ارتباط است. بنابراین رشته مهندسی کامپیوتر مباحث و مفاهیم جامعی را شامل می‌شود. در حالت کلی می‌توان مهندسی کامپیوتر را علم و فناوری طراحی، ساخت و راه‌اندازی قطعات سخت‌افزاری و برنامه‌نویسی برنامه‌های مختلف کامپیوتری معرفی کرد. این رشته به صورت روزانه در حال پیشرفت و تغییر است. بنابراین داوطلبان باید هر روز خود را با تغییرات جدید آپدیت کنند. در ادامه معرفی رشته مهندسی کامپیوتر باید به این نکته اشاره کنیم که این رشته ترکیبی از طراحی نرم‌افزار و ساخت سخت‌افزار است.

کامپیوتر شامل دو بخش مختلف سخت‌افزار و نرم‌افزار است. بخش سخت‌افزار را اجزا فیزیکی مانند مدارها و بردهای الکترونیکی تشکیل می‌دهد. اما بخش نرم‌افزار برنامه‌ها و داده‌هایی را شامل می‌شود که نوع عمل دستورها را مشخص می‌کند. داوطلبانی که در دانشگاه رشته مهندسی کامپیوتر را مطالعه می‌کنند باید تا حدی با مفاهیم و مباحث هر کدام از این بخش‌ها آشنا باشند. پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین موجب می‌شود که نیاز به مهندسان کامپیوتر روز به روز افزایش پیدا کند. رشته مهندسی کامپیوتر زمینه‌های تخصصی زیادی دارد و داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌توانند یک موقعیت شغلی مناسب برای خود پیدا کنند.

رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر به انگلیسی

رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته محبوب مابین داوطلبان گروه ریاضی است. البته داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که رشته کامپیوتر یک رشته محبوب در سراسر جهان است. بنابراین داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی امکان مهاجرت کاری و تحصیلی را دارند. برخی از فارغ‌التحصیلان با توجه به مهارت‌ها و استعدادهای خود می‌توانند به صورت ریموت با سایر کسب و کارهای بین‌المللی کار کنند. با توجه به تمامی این موارد داوطلبان باید با کلمات انگلیسی این رشته به خوبی آشنا شوند. رشته مهندسی کامپیوتر به انگلیسی چیست؟ این رشته چه اصطلاحات مهمی دارد؟ رشته مهندسی کامپیوتر به انگلیسی Computer Engineering است. این رشته در بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار اصطلاحات مختلفی دارد که داوطلبان برای ادامه تحصیل و کار با شرکت‌های خارجی باید با این اصطلاحات آشنا باشند. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین اصطلاحات این رشته آشنا شوید:

معماری کامپیوتر computer architect مرکز کامپیوتر computer center
شبکه کامپیوتر computer network برنامه‌نویسی کامپیوتر computer programming
رمزگذاری اطلاعات data encryption وب اشیا Web of Things
سیستم عامل operating system منطق فازی fuzzy logic
مدارهای کامپیوتری computer circuits طراحی کامپیوتری computer design
گرافیک کامپیوتر computer graphic شبکه کامپیوتر computer network

رشته مهندسی کامپیوتر برای کدام داوطلبان مناسب است؟

بسیاری از داوطلبان با این سوال مواجه هستند که رشته مهندسی کامپیوتر برای کدام داوطلبان مناسب است؟ رشته مهندسی کامپیوتر مناسب افرادی است که به کامپیوتر، برنامه‌نویسی و طراحی سخت‌افزارها علاقه دارند. بنابراین اولویت اول در انتخاب این رشته علاقه است. درس ریاضی برای قبولی در این رشته بسیار مهم است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که داوطلبان در ترم‌های تحصیلی این رشته نیز در دانشگاه با درس ریاضی سروکار زیادی دارند. بنابراین اگر به درس ریاضی علاقه دارید و به دنبال برنامه‌نویسی هستید این رشته انتخاب بسیار مناسبی برای داوطلبان است. داوطلبان در طول دوران تحصیل خود در دوره متوسطه دوم باید به دروس زیر علاقه داشته باشند:

  • ریاضیات گسسته
  • جبر
  • آمار و احتمال
  • مبانی برنامه‌نویسی

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی

داوطلبانی که با اطلاعات کاملی به سراغ مهندسی کامپیوتر می‌روند شانس بیشتری برای موفقیت در این رشته دارند. داوطلبان سوالات زیادی در مورد این رشته دارند. رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی چند سال طول می‌کشد؟ این رشته شامل چند ترم تحصیلی است؟ رشته مهندسی کامپیوتر نیز مانند سایر رشته‌های گروه مهندسی در یک مدت زمان 4 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که زمان استاندارد برای مطالعه این رشته 4 سال است و داوطلبان حداکثر تا 6 سال باید موفق به فارغ‌التحصیلی از دوره کارشناسی این رشته شوند. اگر داوطلبان نتوانند در این مدت زمان دروس دانشگاهی را پاس کنند از دانشگاه اخراج می‌شوند. تعداد واحدهای درسی در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر 140 واحد درسی است. البته گاهی اوقات این تعداد واحد درسی با توجه به دروس پیش نیاز متفاوت است.

داوطلبان گروه ریاضی باید در مدت زمان 8 ترم تحصیلی 140 واحد درسی در این رشته را مطالعه کنند. دروس رشته مهندسی کامپیوتر دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی، دروس تخصصی، دروس اختیاری و دروس تخصصی اختیاری هستند. مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر شامل 22 واحد دروس عمومی، 19 واحد دروس پایه، 67 واحد دروس تخصصی و 29 واحد دروس اختیاری است. هر دانشجو در هر نیمسال تحصیلی می‌تواند حداقل 12 و حداکثر 20 واحد درسی را انتخاب کند. شما می‌توانید در قسمت زیر با تعداد واحدهای درسی این رشته بیشتر آشنا شوید:

  • دروس عمومی: 22 واحد
  • دروس پایه: 19 واحد
  • دروس تخصصی: 67 واحد
  • دروس اختیاری: 29 واحد
  • پروژه: 3 واحد
  • کارآموزی: 3 واحد

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

دروس رشته مهندسی کامپیوتر

دروس عمومی

ادبیات فارسی زبان خارجی تربیت بدنی 1 تربیت بدنی 2
اندیشه اسلامی 1 اندیشه اسلامی 2 انسان در اسلام اخلاق اسلامی 1
حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام عرفان عملی در اسلام انقلاب اسلامی ایران آشنایی با قوانین اساسی
فلسفه اخلاق آیین زندگی اندیشه سیاسی امام تاریخ اسلام
آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران تاریخ تحلیلی صدر اسلام تاریخ امامت
تفسیر موضوعی قرآن تفسیر موضوعی نهج‌البلاغه

دروس پایه

معادلات دیفرانسیل فیزیک 1 ریاضی عمومی 2 ریاضی عمومی 1
مبانی برنامه‌سازی کارگاه عمومی از فیزیک 2 فیزیک 2
آمار و احتمال مهندسی

دروس اصلی

کارگاه کامپیوتر برنامه‌سازی پیشرفته آز مدارهای منطقی ساختمان داده و الگوریتم
ریاضیات گسسته مدار منطقی زبان تخصصی کامپیوتر معماری کامپیوتر
مبانی مدارهای الکتریکی و الکترونیکی ساختار و زبان کامپیوتر طراحی سیستم‌های دیجیتال از طراحی سیستم های دیجیتال
آز معماری کامپیوتر طراحی کامپایلرها هوش مصنوعی جبر خطی
ارائه مطالب علمی و فنی طراحی پایگاه داده‌ها سیستم‌های عامل آز سیستم‌های عامل
تحلیل و طراحی سیستم‌ها شبکه‌های کامپیوتری آز شبکه‌های کامپیوتر امنیت داده و شبکه
کارآموزی مهندسی کامپیوتر پروژه مهندسی کامپیوتر

دروس تخصصی

سیگنال‌ها و سیستم‌ها بازیابی پیشرفته اطلاعات انتقال داده‌ها آداب فناوری اطلاعات
طراحی VLSI طراحی الگوریتم‌ها طراحی زبان‌های برنامه‌سازی نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها
مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات سیستم‌های بی‌درنگ سیستم‌های نهفته مهندسی نرم‌افزار
شبیه‌سازی کامپیوتری طراحی شی‌گرایی سیستم‌ها

دروس اختیاری

محاسبات عددی سیستم‌های چند‌رسانه‌ای مبانی بینایی سه‌بعدی کامپیوتری مدارهای منطقی پیشرفته
برنامه‌سازی وب برنامه‌سازی موبایل رایانش چند هسته‌ای مدارهای واسط
تجارت الکترونیکی گرافیک کامپیوتری مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی فا نظریه محاسبات
نظریه بازی‌ها اندازه‌گیری و کنترل کامپیوتری فناوری اطلاعات ایجاد چابک نرم‌افزار
مهندسی کاربرد زبان‌های توصیف سخت‌افزار مقدمه‌ای بر بیوانفورماتیک یادگیری ماشین
آزمون نرم‌افزار آز سخت‌افزار آز اتوماسیون صنعتی آز VLSI
آز مهندسی نرم‌افزار مفاهیم پیشرفته کامپیوتر مفاهیم پیشرفته کامپیوتر 2

گرایش های کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی چه گرایش‌هایی دارد؟ داوطلبان تا قبل از سال 1395 حق انتخاب سه گرایش مختلف را در کنکور سراسری داشتند. گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر به گرایش‌های مهندسی نرم‌افزار، مهندسی سخت‌افزار و مهندسی فناوری اطلاعات تقسیم می‌شوند. البته این شرایط در حال حاضر متفاوت است. دانشگاه‌های دولتی برای رشته مهندسی کامپیوتر هیچ گرایشی ندارند. این بدین معنی است که این رشته بدون گرایش در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. تمامی داوطلبانی که در رشته مهندسی کامپیوتر قبول می‌شوند دروس مشترکی را پاس می‌کنند و پس از اتمام دوره لیسانس در مدرک آن‌ها مهندسی کامپیوتر ثبت می‌شود. برخی از دانشگاه‌های آزاد برای رشته مهندسی کامپیوتر گرایش‌هایی در نظر گرفته است. داوطلبان پس از گذراندن 4 ترم تحصیلی می‌توانند یکی از گرایش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار، فناوری اطلاعات و معماری سیستم‌های کامپیوتری را انتخاب کنند.

گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد

همان طور که در قسمت بالا نیز مطالعه کردید رشته مهندسی کامپیوتر از سال 1395 به بعد دارای هیچ گرایشی نیست. بنابراین تمامی داوطلبان دروس مشترکی را مطالعه می‌کنند و دیگر گرایش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار و فناوری اطلاعات وجود ندارند. اما این شرایط برای ادامه تحصیل برای داوطلبان سوالاتی ایجاد می‌کند. برخی از داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی علاقه دارند وارد بازار کار شوند و سایر داوطلبان به دنبال ادامه تحصیل هستند. رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان در این مقطع می‌توانند با توجه به علاقه و مهارت خود یکی از گرایش‌های کارشناسی ارشد این رشته را انتخاب کنند. بله رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد گرایش‌های مختلفی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبان باید در این دوره چهار نیمسال تحصیلی و 32 واحد درسی را سپری کنند. گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد به صورت زیر هستند:

  • مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش مهندسی نرم‌افزار
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش شبکه‌های کامپیوتری
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش رایانش امن

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری

دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر می‌توانند این رشته را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری نیز انتخاب کنند. رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری نیز با گرایش‌های مختلف در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان باید در مدت زمان 2 الی 3 سال مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر را سپری کنند. تعداد واحدهای درسی این رشته در مقطع دکتری 36 واحد است. داوطلبان می‌توانند در مقطع زیر در گرایش‌های مختلف برای رشته مهندسی کامپیوتر ثبت‌نام کنند:

  • مهندسی کامپیوتر با گرایش نرم‌افزار
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری کامپیوتر
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش هوش مصنوعی
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش الگوریتم‌ها و محاسبات
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش شبکه‌های کامپیوتری
  • مهندسی کامپیوتر با گرایش رایانش امن

معرفی گرایش های مختلف رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار

یکی از گرایش‌های مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم‌افزار است. این گرایش بیشتر مناسب دانش‌آموزان و داوطلبانی است که علاقه به برنامه‌نویسی دارند. معمولا اکثر دانش‌آموزان و داوطلبان علاقه دارند در گرایش نرم‌افزار درس بخوانند زیرا این گرایش با برنامه‌ها داده‌ها سروکار دارد. در واقع می‌توان گفت گرایش نرم‌افزار بخش غیر قابل لمس کامپیوتر است. دانشجویان در این گرایش با برنامه‌ها و داده‌هایی سروکار دارند که نحوه عملکرد کامپیوتر را مشخص می‌‌کنند. نرم‌افزار به عبارتی دیگر مانند روح در کامپیوتر است. دانشجویانی که در این گرایش درس می‌خوانند فعالیت‌هایی مانند ساخت نرم‌افزارها و کد نویسی را آموزش می‌بینند.

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش سخت‌افزار

گرایش سخت‌افزار بر خلاف نرم‌افزار به قسمت‌های سخت‌افزاری و فنی کامپیوتر مربوط می‌شود. داوطلبانی که به طراحی و کنترل سخت‌افزار کامپیوتر علاقه دارند باید به سراغ این گرایش بروند. این گرایش بیشتر بر ساخت و تعمیر سخت‌افزارهای کامپیوتری تمرکز دارد. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می‌کنند با ساخت مدار، روتر و سایر قطعات کامپیوتر آشنا می‌شوند.

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات

گرایش فناوری اطلاعات یا IT یکی دیگر از گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر است. این رشته ترکیبی از چند رشته است و دانشجویان در این گرایش مباحث نظری کامپیوتر، دروسی از مهندسی برق، مدیریت، نرم‌افزار و سخت‌افزار را مطالعه می‌کنند. این گرایش در مقایسه با سخت‌افزار و نرم‌افزار درس‌های آسان‌تری دارد.

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

نرم افزار های کاربردی رشته مهندسی کامپیوتر

  • نرم‌افزار Python
  • نرم‌افزار Matlab
  • نرم‌افزار ویژوال استودیو
  • نرم‌افزار Intellij IDEA
  • نرم‌افزار Xampp
  • نرم‌افزار PhpStorm
  • نرم‌افزار Android Studio
  • نرم‌افزار Power Designer
  • نرم‌افزار MySQL
  • نرم‌افزار Netbeens
  • نرم‌افزار ++C
  • نرم‌افزار QBasic
  • نرم‌افزار Turbo Pascal

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که داوطلبان در مورد رشته مهندسی کامپیوتر دارند به بازار کار این رشته مربوط می‌شود. آیا این رشته بازار کار مناسبی دارد؟ آیا داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌توانند یک کار و موقعیت شغلی مناسب پیدا کنند؟ اولین نکته‌ای که باید در مورد بازار کار مهندسی کامپیوتر به آن توجه کرد، تعداد زیاد داوطلبان این رشته است. اکثر داوطلبان گروه ریاضی این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که این رشته در مقایسه با سایر رشته‌های گروه ریاضی فارغ‌التحصیلان بیشتری داشته باشد. اما آیا این بدین معنی است که بازار کار مهندسی کامپیوتر اشباع شده است؟ جواب این سوال بسیار ساده است. بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر به این سادگی اشباع نمی‌شود، زیرا علم کامپیوتر و تخصص‌های این رشته هر روز در حال پیشرفت است و نیاز به افراد متخصص هر روز بیشتر از روز قبل می‌شود.

پیشرفت روزافزون علم موجب شده است که اکثر کسب و کارها به یک یا چند متخصص کامپیوتر نیاز داشته باشند. بنابراین فارغ‌التحصیلان مهندسی کامپیوتر به هیچ عنوان نباید نگران آینده کاری خود باشند، زیرا این رشته بازار کار مناسبی دارد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که متخصصان مهندسی کامپیوتر در مقایسه با سایر داوطلبان سریع‌تر وارد بازار کار می‌شوند. البته به این نکته توجه داشته باشید که داوطلبان در رشته مهندسی کامپیوتر اکثر مفاهیم و مباحث را به صورت تئوری یاد می‌گیرند. بنابراین داوطلبان بهتر است قبل از ورود به بازار کار یک شاخه مهندسی کامپیوتر را برای آینده کاری خود انتخاب کنند و در یک مدت زمان مشخص مهارت‌های عملی رشته را یاد بگیرند. داوطلبان می‌توانند در حوزه‌های مختلفی برای این رشته وارد بازار کار شوند. اگر داوطلبان به زبان‌های برنامه‌نویسی علاقه داشته باشند با سرعت بیشتری وارد بازار کار می‌شوند و فرصت‌های شغلی مناسبی را به دست می‌آورند.

درآمد رشته مهندسی کامپیوتر

یکی از دلایلی که موجب می‌شود داوطلبان رشته خاصی را به عنوان رشته دانشگاهی انتخاب کنند، درآمد آن رشته است. داوطلبان به دنبال رشته‌هایی با بازار کار مناسب و درآمد بالا هستند. رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشته‌های پردرآمد گروه ریاضی است. همین دلیل نیز موجب می‌شود که اکثر داوطلبان گروه ریاضی این رشته را برای آینده کاری خود انتخاب کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که مهندسی کامپیوتر شاخه‌های مختلفی دارد و هر کدام از این شاخه‌ها درآمدهای متفاوتی دارند. بخش‌های خصوصی و بخش‌های دولتی درآمدهای متفاوتی را برای این رشته دارند. فارغ‌التحصیلان می‌توانند به صورت پروژه‌ای با یک شرکت کار کنند یا به صورت دائمی در یک شرکت مشغول به کار شوند. مهندسان کامپیوتر که به عنوان برنامه‌نویس فعالیت می‌کنند در مقایسه با سایر مهندسان کامپیوتر از درآمد بیشتری برخوردار هستند. البته اگر به عنوان مدیر فنی نیز فعالیتی داشته باشید بدون شک درآمد بالایی خواهید داشت.

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

توانایی ها و مهارت های مهندس کامپیوتر

هر فردی که به عنوان مهندس کامپیوتر فعالیت می‌کند باید توانایی‌ها و مهارت‌های خاصی داشته باشد. این بدین معنی است که داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی با توجه به مهارت‌ها و توانایی‌هایی که دارند استخدام می‌شوند. بنابراین داوطلبان باید برخی از توانایی‌ها و مهارت‌های خود را برای موفقیت در این رشته تقویت کنند. به نظر شما یک مهندس کامپیوتر باید چه توانایی‌هایی داشته باشد؟ آیا کار کردن با کامپیوتر و شناخت مفاهیم پایه آن یک مهارت برای داوطلبان محسوب می‌شود؟ داوطلبان باید برخی از مفاهیم اولیه کامپیوتر را به عنوان مهارت بدانند، اما این مهارت‌ها کافی نیستند. داوطلبان باید توانایی‌ها و مهارت‌های زیر را به عنوان مهندس کامپیوتر داشته باشند:

  • طراحی سخت‌افزار و نرم‌افزار
  • اجرای طرح‌های کامپیوتری
  • تجزیه و تحلیل سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری
  • عیب‌یابی کامپیوتر
  • توانایی طراحی وب سایت
  • برنامه‌نویسی
  • تعمیرات سخت‌افزار
  • تسلط بر زبان انگلیسی
  • یادگیری فعال
  • تسلط به زبان‌های برنامه‌نویسی
  • حل مسائل پیچیده
  • تفکر انتقادی
  • پردازش اطلاعات
  • تفکر خلاق
  • ذهنی فعال و ایده پرداز
  • و …

شغل های مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر بازار کار مناسبی دارد و داوطلبان به راحتی می‌توانند درآمد بالایی برای این رشته داشته باشند. شاید برای داوطلبان این سوال پیش آید که فرصت‌های شغلی مهندسی کامپیوتر چگونه است؟ داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی در چه موقعیت‌هایی می‌توانند فعالیت کنند؟ شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین فرصت‌های شغلی مهندسی کامپیوتر بیشتر آشنا شوید:

  • برنامه‌نویسی
  • مهندسی نرم‌افزار
  • معمار برنامه‌های کامپیوتر
  • مدیر داده
  • معمار اطلاعات
  • تحلیلگر امنیت داده
  • مدیر امنیت سیستم‌های اطلاعاتی
  • مهندس شبکه
  • توسعه دهنده وب
  • مهندس سخت‌افزار کامپیوتر
  • مدیر بانک اطلاعاتی
  • تحلیلگر سیستم‌های کامپیوتری
  • مدیر امنیت شبکه
  • گرافیست
  • طراحی وب سایت
  • کارشناس فروش
  • کارشناس فناوری اطلاعات
  • دستیار مدیر پروژه
  • کارشناس آنتی ویروس شبکه
  • توسعه‌دهنده بلاک‌چین
  • توسعه‌دهنده اپلیکیشن‌های موبایل

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

شرایط ورود به رشته مهندسی کامپیوتر: قبولی بدون کنکور

داوطلبان گروه ریاضی برای پذیرش در رشته مهندسی کامپیوتر دو راه پیش روی خود دارند. راه اول شرکت در آزمون سراسری و قبولی در کنکور سراسری است. داوطلبان باید دروس تخصصی را با دقت بسیار زیادی مطالعه کنند تا رتبه‌ مناسبی در کنکور سراسری به دست آورند. بنابراین داوطلبانی که رتبه مناسبی در کنکور به دست می‌آورند به راحتی امکان پذیرش در رشته مهندسی کامپیوتر را دارند. گاهی اوقات بنابه دلایل مختلف داوطلبان نمی‌توانند درصدهای مناسبی برای دروس تخصصی به دست آورند. داوطلبان در این شرایط باید چه کاری انجام دهند؟ آیا آن‌ها دیگر نمی‌توانند در رشته مهندسی کامپیوتر قبول شوند؟ سازمان سنجش برای داوطلبانی که به صورت مستقیم در کنکور سراسری قبول نشده‌اند یک راه دیگر ارائه می‌دهد. داوطلبان می‌توانند در رشته مهندسی کامپیوتر بدون کنکور قبول شوند.

رشته مهندسی کامپیوتر بدون کنکور نیز در اختیار داوطلبان گروه ریاضی قرار می‌گیرد. داوطلبان گروه ریاضی با توجه به سوابق تحصیلی خود می‌توانند در این رشته بدون کنکور پذیرش شوند. سوابق تحصیلی درخشان یک راه مناسب برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر بدون کنکور است. البته به این نکته توجه داشته باشید که هر دانشگاهی شرایط خاص خود را برای پذیرش در این رشته دارد. داوطلبان می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی و در دوره نوبت دوم، دانشگاه‌های پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد بدون کنکور در این رشته تحصیلی پذیرش شوند.

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

مزایا و معایب رشته مهندسی کامپیوتر

رشته‌های تحصیلی به قدری زیاد هستند که هر داوطلبی با توجه به استعداد خود می‌تواند یک رشته مناسب پیدا کند. داوطلبان قبل از هر کاری باید اطلاعات کاملی در مورد رشته مورد علاقه خود داشته باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد رشته تحصیلی دید مناسبی به داوطلبان می‌دهد تا داوطلبان بهترین انتخاب‌ را داشته باشند. رشته مهندسی کامپیوتر یک رشته پردرآمد است که بازار کار مناسبی نیز دارد. اما تنها این دو معیار کافیست تا داوطلبان این رشته تحصیلی را برای آینده کاری خود انتخاب کنند؟ داوطلبان باید با تمامی جوانب مثبت و منفی این رشته تحصیلی آشنا باشند. مزایای رشته مهندسی کامپیوتر بیشتر است یا معایب آن؟ تیم محتوای حرف آخر در این بخش به بررسی معایب و مزایای رشته مهندسی کامپیوتر می‌پردازد و مهم‌ترین نکات را به داوطلبان معرفی می‌کند.

به نظر شما مهم‌ترین دشواری و چالش رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟ یکی از مهم‌ترین دشواری‌های این رشته به سلامتی افراد مربوط می‌شود. مهندسان کامپیوتر و برنامه‌نویس‌ها ساعات طولانی را پشت میز سپری می‌کنند. آن‌ها به صورت مداوم و روزانه به صفحه مانیتور خیره می‌شوند. همین دلایل موجب می‌شوند که مهندسان کامپیوتر با مشکلات سلامتی روبه‌رو شوند. شاید مهم‌ترین دشواری و چالش این رشته نیز به سلامتی مربوط شود. اما راه‌های زیادی وجود دارند تا مهندسان کامپیوتر مراقب سلامتی خود باشند. یکی دیگر از چالش‌های مهم این رشته، تکراری بودن وظایف است. مهندسان کامپیوتر در طول روز کارهای از پیش تعیین شده‌ را انجام می‌دهند و گاهی اوقات این وظایف تکراری هستند.

مزایای تحصیل در رشته کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر معایب و دشواری‌هایی دارد، اما هیچ کدام از این معایب موجب نمی‌شوند که داوطلبان از این رشته صرف نظر کنند. مهندسی کامپیوتر در کنار معایبی که دارد از مزایای زیادی تشکیل شده است. مهم‌ترین مزیت این رشته تحصیلی بازار کار مناسب آن است. رشته مهندسی کامپیوتر بازار کار مناسبی دارد و موقعیت‌های شغلی آن بسیار زیاد است. این بدین معنی است که فارغ‌التحصیلان به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شوند و یک شغل مناسب داشته باشند. اما این تنها مزیت این رشته تحصیلی نیست. مهندسی کامپیوتر درآمد بسیار بالایی دارد. مهندسان کامپیوتر نباید هیچ نگرانی در مورد درآمد این رشته داشته باشند، زیرا مهندسی کامپیوتر حقوق مناسبی دارد. رشته مهندسی کامپیوتر از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد و داوطلبان به راحتی امکان ادامه تحصیل در مقاطع مختلف را دارند.

مهندسان کامپیوتر و برنامه‌نویس‌ها در هر محیط کاری امکان فعالیت دارند. به عنوان مثال برنامه‌نویس‌ها می‌توانند با شرکت‌های خارجی و ایرانی به صورت ریموت فعالیت کنند. بنابراین آن‌ها هیچ محدودیتی نسبت به محیط کاری خود ندارند. یکی دیگر از مزایای مهم این رشته امکان مهاجرت و دریافت بورسیه تحصیلی است. این بدین معنی است که داوطلبان برای ادامه فعالیت یا تحصیل خود به راحتی می‌توانند اقدام به مهاجرت کنند. رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشته‌های محبوب در جهان محسوب می‌شود که در اکثر کشورها درآمد بسیار بالایی دارد. مهندسی کامپیوتر امنیت روانی و آرامش بالایی دارد، زیرا مهندسان با افراد بسیار کمی در شغل خود سروکار دارند. با توجه به این شرایط می‌توان متوجه شد که مزایای رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر بیشتر از معایب آن است.

همه اطلاعات لازم در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

بهترین دانشگاه‌ های خارج از کشور برای رشته کامپیوتر

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که هر داوطلبی با آن روبه‌رو است، امکان تحصیل یا ادامه تحصیل این رشته در خارج از کشور است. بسیاری از داوطلبان می‌پرسند آیا می‌توان این رشته را در خارج از کشور ادامه داد؟ بله امکان ادامه تحصیل این رشته در خارج از کشور امکان‌پذیر است. اما چگونه؟ برای اینکه بتوانید در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور برای این رشته تحصیل کنید باید به سایت دانشگاه مراجعه کنید. شما می‌‌توانید با مراجعه به سایت دانشگاه مدارک مورد نیاز را مطالعه کنید و متوجه شوید که شرایط تحصیل در آن دانشگاه را دارید یا خیر. با توجه به رتبه‌بندی جهانی بهترین دانشگاه‌ها برای رشته مهندسی کامپیوتر عبارتند از:

  • دانشگاه Massachusetts
  • دانشگاه Stanford
  • دانشگاه California-Berkeley
  • دانشگاه Carnegie Mellon
  • دانشگاه Georgia

بهترین دانشگاه‌های ایران برای رشته کامپیوتر

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه شیراز
  • دانشگاه علامه طباطبایی

رتبه لازم برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر

رتبه منطقه دانشگاه دوره
78 منطقه 1 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
103 منطقه 1 دانشگاه الزهرا(س) روزانه
200 منطقه 1 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
298 منطقه 1 دانشگاه صنعتی شریف پردیس خودگردان
470 منطقه 1 دانشگاه صنعتی امیرکبیر پردیس خودگردان
560 منطقه 1 دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) – قزوین روزانه
742 منطقه 1 دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی روزانه
987 منطقه 1 دانشگاه شهید باهنر – کرمان نوبت دوم
1275 منطقه 1 دانشگاه تبریز روزانه
1901 منطقه 1 دانشگاه صنعتی شریف پردیس خودگردان
2264 منطقه 1 دانشگاه فردوسی – مشهد نوبت دوم
7009 منطقه 1 دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد – دماوند غیرانتفاعی
12406 منطقه 1 دانشگاه شهید باهنر – کرمان روزانه
28258 منطقه 1 دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد – دماوند غیرانتفاعی
387 منطقه 2 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1160 منطقه 2 دانشگاه بوعلی سینا – همدان روزانه
1398 منطقه 2 دانشگاه صنعتی شیراز روزانه
1998 منطقه 2 دانشگاه علم و فناوری مازندران – بهشهر نوبت دوم
2077 منطقه 2 دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ غیرانتفاعی
2388 منطقه 2 دانشگاه گیلان – رشت روزانه
3465 منطقه 2 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا نوبت دوم
4120 منطقه 2 دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ غیرانتفاعی
4325 منطقه 2 دانشگاه مازندران – بابلسر نوبت دوم
7201 منطقه 2 دانشگاه علم و فناوری مازندران – بهشهر روزانه
7787 منطقه 2 دانشگاه رازی کرمانشاه روزانه
10326 منطقه 2 دانشگاه ملایر روزانه
11132 منطقه 2 دانشگاه میبد روزانه
15406 منطقه 2 دانشگاه سمنان نوبت دوم
28506 منطقه 2 دانشگاه ولایت – ایرانشهر روزانه
186 منطقه 3 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
196 منطقه 3 دانشگاه فردوسی – مشهد روزانه
274 منطقه 3 دانشگاه الزهرا(س) روزانه
1520 منطقه 3 دانشگاه رازی کرمانشاه روزانه
1520 منطقه 3 دانشگاه رازی کرمانشاه روزانه
2451 منطقه 3 دانشگاه دامغان روزانه
4201 منطقه 3 دانشگاه خلیج فارس – بوشهر روزانه
5009 منطقه 3 دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی – اصفهان غیرانتفاعی
8207 منطقه 3 دانشگاه جهرم روزانه
8967 منطقه 3 دانشگاه غیرانتفاعی ارشاد – دماوند غیرانتفاعی

لیست دانشگاه های آزاد برای رشته کامپیوتر

بخش اول

  • دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
  • دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی
  • دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
  • دانشگاه آزاد واحد کرج
  • دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
  • دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
  • دانشگاه آزاد واحد فیروزکوه
  • دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
  • دانشگاه آزاد واحد مشهد
  • دانشگاه آزاد واحد پردیس
  • دانشگاه آزاد واحد تبریز
  • دانشگاه آزاد واحد اهواز
  • دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی آزاد تهران
  • دانشگاه آزاد واحد اصفهان – خوراسگان
  • دانشگاه آزاد واحد شیراز

بخش دوم

  • دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر
  • دانشگاه آزاد واحد پرند
  • دانشگاه آزاد واحد قزوین
  • دانشگاه آزاد واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری
  • دانشگاه آزاد واحد خمینی شهر
  • دانشگاه آزاد واحد رودهن
  • دانشگاه آزاد واحد کرمان

لیست دانشگاه‌ های دولتی برای رشته مهندسی کامپیوتر

بخش اول

  • دانشگاه آیت اله بروجردی – بروجرد
  • دانشگاه زابل
  • دانشگاه گلستان – گرگان (محل تحصیل دانشکده فنی و مهندسی علی آباد کتول)
  • دانشگاه کوثر (ویژه خواهران) – بجنورد
  • دانشگاه صنعتی شاهرود
  • دانشکده فنی و حرفه‌ای دختران تهران – دکتر شریعتی
  • دانشگاه یزد
  • دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام
  • دانشگاه آیت الله حایری – میبد
  • مجتمع آموزش عالی بم
  • دانشگاه گلستان – گرگان
  • دانشگاه گنبد (محل تحصیل دانشکده فنی و مهندسی مینو دشت)
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان – زاهدان (محل تحصیل دانشکده صنعت و معدن خاش)
  • دانشگاه صنعتی شریف – تهران
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر – تهران
  • دانشگاه حکیم سبزواری – سبزوار
  • دانشگاه صنعتی شیراز
  • دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) – قزوین
  • دانشگاه ایلام
  • دانشگاه صنعتی قم
  • دانشگاه گیلان – رشت

بخش دوم

  • دانشگاه اراک
  • دانشگاه جهرم
  • دانشگاه صنعتی کرمانشاه
  • دانشگاه کردستان – سنندج
  • دانشگاه صنعتی بابل
  • دانشگاه شاهد – تهران
  • دانشگاه صنعتی کرمانشاه
  • مجتمع آموزش عالی سراوان
  • دانشگاه رازی – کرمانشاه
  • دانشگاه صنعتی شیراز
  • دانشگاه گیلان – رشت (محل تحصیل دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان (رودسر))
  • دانشگاه زنجان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه صنعتی همدان
  • دانشگاه بجنورد
  • دانشگاه شهرکرد
  • دانشگاه صنعتی بیرجند
  • دانشگاه لرستان – خرم آباد

بخش سوم

  • دانشگاه اردکان
  • دانشگاه لرستان – خرم آباد (محل تحصیل مرکز آموزش عالی الشتر)
  • دانشگاه علم و صنعت ایران – تهران
  • دانشگاه لرستان – خرم آباد
  • مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین
  • دانشگاه صنعتی جندی شاپور – دزفول
  • دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل
  • دانشگاه بزرگمهر قاینات
  • دانشگاه علم و فناوری مازندران – بهشهر
  • دانشگاه لرستان – خرم آباد (محل تحصیل مرکز آموزش عالی پل دختر)
  • دانشگاه شهید باهنر – کرمان
  • دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس بین‌المللی کیش)
  • دانشگاه خلیج فارس – بوشهر
  • دانشگاه سلمان فارسی – کازرون
  • مجتمع آموزش عالی گناباد
  • دانشگاه فردوسی مشهد

بخش چهارم

  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء(ص) – بهبهان
  • دانشگاه فرزانگان (ویژه خواهران) – سمنان
  • دانشگاه مازندران – بابلسر
  • مرکز آموزش عالی شهرضا
  • دانشگاه شهید بهشتی – تهران
  • دانشگاه تهران (محل تحصیل دانشکده فنی فومن واقع در شهرستان فومن استان گیلان)
  • دانشگاه بناب
  • دانشگاه تربت حیدریه
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی – تهران
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه شهید چمران – اهواز
  • مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
  • دانشگاه شهرکرد

بخش پنجم

  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیل
  • دانشگاه کردستان – سنندج
  • مرکز آموزش عالی کاشمر
  • دانشگاه شهید مدنی آذربایجان – تبریز
  • دانشگاه خوارزمی – تهران (محل تحصیل واحد کرج)
  • دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس فارابی قم)
  • دانشگاه ملایر
  • مرکز آموزش عالی لار
  • دانشگاه بوعلی سینا – همدان
  • دانشگاه فسا
  • دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی – تهران
  • دانشگاه صنعتی سیرجان
  • دانشگاه هرمزگان – بندر عباس (محل تحصیل مجتمع آموزش عالی میناب)
  • دانشگاه شیراز
  • دانشگاه سیدجمال‌الدین اسد آبادی – اسد آباد همدان
  • دانشگاه فناوری‌های نوین سبزوار- حضرت زینب (س) (ویژه خواهران)
  • مرکز آموزش عالی محلات (ویژه برادران)

بخش ششم

  • دانشگاه الزهرا (س) – تهران (ویژه خواهران)
  • دانشگاه مهندسی فناوری‌های نوین – قوچان
  • دانشگاه دامغان
  • دانشگاه ولایت – ایرانشهر
  • مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه – زنجان
  • دانشگاه صنعتی ارومیه
  • دانشگاه ولی عصر(عج) – رفسنجان
  • دانشگاه قم
  • دانشگاه بیرجند
  • دانشگاه ایلام
  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه هرمزگان – بندرعباس
  • دانشگاه کاشان
  • دانشگاه خلیج فارس – بوشهر
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان – زاهدان
  • دانشگاه صنعتی اصفهان

لیست دانشگاه های غیر انتفاعی برای مهندسی کامیپوتر

بخش اول

  • موسسه غیرانتفاعی البرز – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی آل طه – تهران (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی ایوانکی
  • موسسه غیرانتفاعی بصیر – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی ایرانمهر – قروه
  • موسسه غیرانتفاعی بعثت – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی الوند – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی ادیب مازندران – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی ایمان و اندیشه – ملایر
  • موسسه غیرانتفاعی ابرار – تهران (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی باختر – ایلام
  • دانشکده غیرانتفاعی رفاه – تهران (ویژه خواهران)
  • دانشگاه غیرانتفاعی صنعتی سجاد – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی بهار – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی پویش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی پیشتازان – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی تجن – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی پارسیان – بیدستان قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی پویا – یاسوج
  • موسسه غیرانتفاعی تاکستان – تاکستان استان قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی تعالی – قم

بخش دوم

  • دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا(ع) – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی علوم و فنون مازندران – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی آبا – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی پویندگان دانش – چالوس
  • موسسه غیرانتفاعی جویندگان علم – کوهدشت
  • موسسه غیرانتفاعی پاسارگاد – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی تمیشان – بهشهر
  • موسسه غیرانتفاعی بهمنیار – کرمان
  • دانشگاه غیرانتفاعی چابهار
  • موسسه غیرانتفاعی پیروزان – فردوس
  • دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی ابن یمین – سبزوار
  • موسسه غیرانتفاعی توحید – گلوگاه مازندران
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – خوزستان
  • موسسه غیرانتفاعی ادیبان – گرمسار
  • موسسه غیرانتفاعی توس – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی جاوید – جیرفت
  • موسسه غیرانتفاعی پیام – گلپایگان
  • موسسه غیرانتفاعی پردیسان – فریدون کنار
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی توسعه دانش – سنندج
  • موسسه غیرانتفاعی امام جواد(ع) – یزد

بخش سوم

  • دانشگاه غیرانتفاعی خیام – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی دانا – یاسوج
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – کرمانشاه
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر – یزد (محل تحصیل واحد یزد)
  • دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری – نور
  • موسسه غیرانتفاعی ارشاد – دماوند (محل تحصیل واحد تهران)
  • موسسه غیرانتفاعی اندیشمند – لاهیجان
  • موسسه غیرانتفاعی آمل
  • موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان پیشرو – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی آپادانا – شیراز
  • دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی آفرینش – بروجرد
  • موسسه غیرانتفاعی چهل ستون – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی اترک – قوچان
  • موسسه غیرانتفاعی بینش و دانش – محمدیه قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی اکباتان – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی حکیمان – بجنورد
  • موسسه غیرانتفاعی انرژی – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی بیهق ـ سبزوار
  • موسسه غیرانتفاعی حکیم جرجانی – گرگان

بخش چهارم

  • دانشگاه غیرانتفاعی شمال – آمل
  • موسسه غیرانتفاعی دانشستان – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی آیندگان – تنکابن
  • موسسه غیرانتفاعی خاوران – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی اوج – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی اروندان – خرمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی پارسا – بابلسر
  • موسسه غیرانتفاعی خراسان – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی آذرآبادگان – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی افضل کرمانی – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی اثیرالدین ابهری – ابهر
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ – تهران
  • موسسه غیرانتفاعی کمال – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی دامون – فومن
  • موسسه غیرانتفاعی احرار- رشت
  • موسسه غیرانتفاعی رحمان – رامسر
  • موسسه غیرانتفاعی اشراق – بجنورد
  • موسسه غیرانتفاعی دارالفنون – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی دیلمان – لاهیجان

بخش پنجم

  • موسسه غیرانتفاعی دانشوران – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی رجا – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی رهجویان دانش – برازجان
  • موسسه غیرانتفاعی صبا – ارومیه
  • موسسه غیرانتفاعی روزبه – زنجان
  • موسسه غیرانتفاعی سلمان – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی رشد دانش – سمنان
  • موسسه غیرانتفاعی صبح صادق – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی سمنگان – آمل
  • موسسه غیرانتفاعی علامه نایینی – نایین
  • موسسه غیرانتفاعی شاندیز – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی راهبرد شمال – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی زند دانش گستر – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی صدرالمتالهین – تهران (ویژه برادران)
  • موسسه غیرانتفاعی رشدیه – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی رهنما – اهواز
  • موسسه غیرانتفاعی صفاهان – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی فولاد – فولادشهر اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی مازندران – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی مراغه
  • موسسه غیرانتفاعی علم و فن – ارومیه

بخش ششم

  • موسسه غیرانتفاعی زرندیه – زرندیه
  • موسسه غیرانتفاعی طبرستان – چالوس
  • موسسه غیرانتفاعی کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی سناباد – گلبهار
  • موسسه غیرانتفاعی علوم توسعه پایدار آریا – گرمسار
  • موسسه غیرانتفاعی سردار جنگل – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری آریان – امیرکلا بابل
  • موسسه غیرانتفاعی کمیل – کردکوی
  • موسسه غیرانتفاعی سراج – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی لیان – بوشهر
  • موسسه غیرانتفاعی لقمان حکیم – آق قلا گلستان
  • موسسه غیرانتفاعی سیمای دانش – کوچصفهان رشت
  • موسسه غیرانتفاعی سینا – کاشان
  • موسسه غیرانتفاعی مارلیک – نوشهر
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری سپاهان – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه امینی – بهنمیر بابلسر
  • موسسه غیرانتفاعی شرق گلستان – گنبدکاووس
  • موسسه غیرانتفاعی مجازی ایرانیان – تهران
  • موسسه غیرانتفاعی صائب – ابهر
  • موسسه غیرانتفاعی شهاب دانش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی طبری – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه حلی – چالوس

بخش هفتم

  • موسسه غیرانتفاعی شفق – تنکابن
  • موسسه غیرانتفاعی عمران و توسعه – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی صالحان – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی مجازی رایانه‌ای – تهران
  • موسسه غیرانتفاعی عبدالرحمن صوفی رازی – زنجان
  • موسسه غیرانتفاعی شهریار – آستارا
  • موسسه غیرانتفاعی غزالی – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی کوشیار – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی عقیق – شاهین شهر اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه جعفری – رفسنجان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه رفیعی – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی فخرالدین اسعد گرگانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی علامه طبرسی – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی مجازی فاران مهر دانش – تهران

بخش هشتم

  • موسسه غیرانتفاعی غیاث الدین جمشید کاشانی – آبیک
  • موسسه غیرانتفاعی فروردین – قائمشهر
  • موسسه غیرانتفاعی معراج – سلماس
  • موسسه غیرانتفاعی کار (محل تحصیل واحد رفسنجان)
  • موسسه غیرانتفاعی فن و دانش – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی قدیر – لنگرود
  • موسسه غیرانتفاعی مغان – پارس آباد
  • موسسه غیرانتفاعی کومش – سمنان
  • موسسه غیرانتفاعی کارون – اهواز
  • موسسه غیرانتفاعی مولانا – آبیک

بخش نهم

  • موسسه غیرانتفاعی غزالی – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی فخر رازی – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی فناوری آبیدر – سنندج
  • موسسه غیرانتفاعی میرداماد – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی قشم
  • موسسه غیرانتفاعی مهر – کرمان
  • موسسه غیرانتفاعی گنجنامه – همدان
  • موسسه غیرانتفاعی هاتف – زاهدان
  • موسسه غیرانتفاعی کادوس – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی کاوش – محمود آباد
  • موسسه غیرانتفاعی کبیر غرب – کرمانشاه
  • موسسه غیرانتفاعی مهر آوران – کرمان

بخش دهم

  • موسسه غیرانتفاعی مهر آستان – آستانه اشرفیه
  • موسسه غیرانتفاعی مهر اروند – آبادان
  • موسسه غیرانتفاعی مهر اراک
  • موسسه غیرانتفاعی وحدت – تربت جام
  • موسسه غیرانتفاعی میثاق – رفسنجان
  • موسسه غیرانتفاعی نبی اکرم(ص) – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی مهر آیین ـ بندرانزلی
  • موسسه غیرانتفاعی میلاد گلستان – مینودشت
  • موسسه غیرانتفاعی نور هدایت – شهرکرد
  • موسسه غیرانتفاعی هیرکانیا – بندرگز
  • موسسه غیرانتفاعی یاسین – بروجرد
  • موسسه غیرانتفاعی هدف – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی نوین – اردبیل
  • موسسه غیرانتفاعی هرمزان – بیرجند

لیست دانشگاه های پیام نور برای رشته کامپیوتر

بخش اول

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز تبریز
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز گرمی
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد اهرم
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – تهران شمال
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد جلفا
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد درگز
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد اشنویه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد ورزقان
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز پاکدشت
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد درود
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد آذر شهر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد پلدشت
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – واحد پارس آباد
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر دیر
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز پرند
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر دیلم
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر کنگان
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز دماوند
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز بیرجند
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – مرکز بجنورد

بخش دوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز بناب
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز فردوس
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد زنوز
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد بندر گناوه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد اسکو
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – مرکز ورامین
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد اسفراین
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد خواف
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز قائن
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز ارومیه
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد خورموج
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد سلماس
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – واحد شبانکاره
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد اشخانه
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد ری
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد جاجرم
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد اسدیه
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد شهر جدید پردیس
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد شهریار
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد فیروزکوه
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد ملارد
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد بشرویه

بخش سوم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز شبستر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد ممقان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد شیروان
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – واحد لواسانات
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالی – واحد فاروج
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – واحد حاجی آباد
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز بوکان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز آران و بیدگل
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد چناران
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – واحد فیرورق
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد سراب
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد ملکان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز تربت حیدریه
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز خوی
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اردستان
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز بروجن

بخش چهارم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز مراغه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز سبزوار
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز مهاباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز شهرکرد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز فریمان
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز اردبیل
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد گوگان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد شربیان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد بنیس
  • دانشگاه پیام نور استان اردبیل – مرکز خلخال
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز نطنز
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز تیران
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز شاهین دژ

بخش پنجم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز میانه
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز خوانسار
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد جوین نقاب
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز وزوان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد عجب شیر
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد اهر
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز قوچان
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد بستان آباد
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز ماکو
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز میاندواب
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز آبادان

بخش ششم

  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – مرکز هشترود
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد جغتای
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز آبادان (محل تحصیل منطقه آزاد اروند)
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد باغ بهادران
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد کلیبر
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – مرکز فارسان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز زرین شهر
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز کاشمر
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد هشتگرد
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد ایلخچی
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی – واحد قره اغاج
  • دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی – مرکز نقده
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد اردل
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد بوئین و میاندشت
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز گناباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز دولت آباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد خمینی شهر
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد بلداجی

بخش هفتم

  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز شهرضا
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد نظر آباد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد خوراسگان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز اهواز
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد گرمدره
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز کوهپایه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز مشهد
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد مبارکه
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد شلمزار
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز گلپایگان
  • دانشگاه پیام نور استان ایلام – مرکز ایلام
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز بندر امام خمینی(ره)
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز بین‌المللی عسلویه
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد فرخ شهر

بخش هشتم

  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز سمیرم
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز نیشابور
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد ورزنه
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز برازجان
  • دانشگاه پیام نور استان چهار محال و بختیاری – واحد گندمان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد داران
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد دهق
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد هفتگل
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز بهبهان
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز شاهرود
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد بجستان
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز بوشهر
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی – مرکز طبس
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز نایین
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد دهاقان
  • دانشگاه پیام نور استان بوشهر – مرکز برازجان (محل تحصیل سعدآباد)
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – واحد علویجه
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – واحد تایباد
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – مرکز کرج
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – واحد طالقان

بخش نهم

  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز خرمشهر
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز ابهر
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد ایذه
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد شوشتر
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز رامهرمز
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز جیرفت
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد باغملک
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز گرمسار
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز نور آباد ممسنی
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز زنجان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد اندیمشک
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز ایرانشهر
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز شادگان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد بستان
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز قیدار
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز رفسنجان

بخش دهم

  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز دزفول
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد امیدیه
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز سوسنگرد
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد شوش
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز سیرجان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد اقلید
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز خاش
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – مرکز قیدار (محل تحصیل سجاس رود)
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد اروند کنار
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد آغاجاری
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز کرمان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز داراب
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان (محل تحصیل سرخه)
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد ترکالکی
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد ماهشهر

بخش یازدهم

  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد گتوند
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز بویین زهرا
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد خاوران
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز تاکستان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز خرامه
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز زابل
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد صائین قلعه
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز سنندج
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز دامغان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد زرقان
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – واحد مسجد سلیمان
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز قزوین
  • دانشگاه پیام نور استان زنجان – واحد طارم (آب بر)
  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز زاهدان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز شیراز
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد انار

بخش دوازدهم

  • دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستان – مرکز سراوان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز اوز
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز کازرون
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز صفاشهر
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز جهرم
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز فسا
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد باغین
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز استهبان
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز مریوان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز فیروزآباد
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – واحد آوج
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد لار
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد سپیدان
  • دانشگاه پیام نور استان قم – مرکز قم
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز کازرون (محل تحصیل خشت)
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – واحد الوند قزوین
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – مرکز بیجار

بخش سیزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد سروستان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد کشکوییه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد زنگی آباد
  • دانشگاه پیام نور استان قم – واحد دستجرد خلجستان
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد بانه
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد کوار
  • دانشگاه پیام نور استان قم – واحد سلفچگان
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز الیگودرز
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد سقز
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز بروجرد
  • دانشگاه پیام نور استان کردستان – واحد قروه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد بردسیر

بخش چهاردهم

  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد سپیدان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد زرند
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز پلدختر
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد عنبرآباد
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد نی ریز
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز بافت
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز خرم آباد
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – واحد ششده و قره بلاغ
  • دانشگاه پیام نور استان قم – واحد جعفریه
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد ریگان
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – واحد شهر بابک
  • دانشگاه پیام نور استان قم – واحد کهک
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد ازنا
  • دانشگاه پیام نور استان کرمان – مرکز بم
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد دورود

بخش پانزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز اسلام آباد غرب
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گرگان
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – واحد کردکوی
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد آستارا
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز گنبد کاووس
  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – واحد کنگاور
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – واحد رامیان
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد کوهدشت
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز تالش
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد چرام
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد دهدشت

بخش شانزدهم

  • دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه – مرکز کرمانشاه
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد لنگرود
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – واحد نور آباد دلفان
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – مرکز بندر ترکمن
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز صومعه سرا
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – مرکز دوگنبدان
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد قائم شهر
  • دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمد – واحد لیکک
  • دانشگاه پیام نور استان لرستان – مرکز الشتر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز آمل
  • دانشگاه پیام نور استان گلستان – واحد علی آباد کتول
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد آستانه اشرفیه
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – مرکز رشت
  • دانشگاه پیام نور استان گیلان – واحد لاهیجان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد قورچی باشی (چهارچشمه)
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز بابل
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد زیرآب

بخش هفدهم

  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز بهشهر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز رامسر
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد کله بست
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد اشتیان
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز محمود آباد
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز بهار
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد کمیجان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز محلات
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز تویسرکان
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد غرق آباد(نوبران)
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز تفت
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد فرمهین
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز میناب
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز کبودر آهنگ
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز بافق
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد بهنمیر
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد تفرش
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد فامنین
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد نوشهر
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز شازند

بخش هجدهم

  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز تنکابن
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز دلیجان
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد پل سفید
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – واحد میلاجرد
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – مرکز ملایر
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز خمین
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – مرکز ساری
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد بستک
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد بندپی غربی
  • دانشگاه پیام نور استان مازندران – واحد رینه
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز ساوه
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز بندر عباس
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز اراک
  • دانشگاه پیام نور استان مرکزی – مرکز ساوه
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – واحد قشم
  • دانشگاه پیام نور استان هرمزگان – مرکز بین‌المللی کیش
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز اردکان
  • دانشگاه پیام نور استان همدان – واحد قهاوند

دوره های آموزشی موسسه حرف آخر برای کنکور

موسسه حرف آخر در این مطلب به طور کامل و جامع رشته مهندسی کامپیوتر را به داوطلبان گروه ریاضی معرفی کرده است. داوطلبان با مطالعه این مطلب می‌توانند اطلاعات بیشتری در مورد این رشته داشته باشند و با آگاهی بیشتری این رشته را انتخاب کنند. اما داوطلبان با مطالعه اطلاعات رشته مهندسی کامپیوتر در این رشته قبول نمی‌شوند. داوطلبان باید دروس تخصصی گروه ریاضی را با دقت زیادی مطالعه کنند تا بهترین درصدها و رتبه را در کنکور سراسری به دست آورند. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان بهترین عملکرد را در کنکور سراسری داشته باشند، دوره‌های آموزشی خاصی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبان گروه ریاضی می‌توانند دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر را با تدریس بهترین اساتید کشور یاد بگیرند. اساتید این دوره اساتید مانند عبدالرضا منتظری، پیمان کامیار، علی سلوکی و مهران قاسمی هستند.

سوالات متداول در مورد رشته مهندسی کامپیوتر

1) رشته مهندسی کامپیوتر در کدام زیرگروه قرار دارد؟

زیرگروه‌ها از کنکور سراسری حذف شده‌اند و تمامی رشته‌های گروه ریاضی در یک گروه قرار دارند.

2) آیا تحصیل در رشته کامپیوتر بدون کنکور امکان‌پذیر است؟

بله داوطلبان می‌توانند در دانشگاه‌های پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد بدون کنکور برای این رشته پذیرش شوند.

3) آیا رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی گرایش‌هایی دارد؟

این رشته از سال 1395 دارای هیچ گرایشی در مقطع کارشناسی نیست.

4) آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در مقطع ارشد و دکتری وجود دارد؟

بله داوطلبان می‌توانند در یکی از مقاطع ارشد و دکتری به ادامه تحصیل بپردازند.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد رشته‌های دانشگاهی به وبلاگ موسسه حرف آخر مراجعه کنید و برای اطلاع از آخرین اخبار کنکور به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.

 

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.