آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

بدون دیدگاه

تمامی داوطلبان در دوره متوسطه دوم با یک چالش مهم به نام کنکور روبه‌رو هستند. داوطلبان تمامی تلاش خود را در کنکور انجام می‌دهند تا بهترین رتبه‌ها را در کنکور به دست آورند. مهم‌ترین چالش پس از قبولی در کنکور انتخاب یک رشته مناسب است. داوطلبان تمامی گروه‌های آموزشی به دنبال بهترین رشته هستند. هر داوطلبی برای انتخاب بهترین رشته دانشگاهی معیارهای متفاوتی دارد. این بدین معنی است که تمامی داوطلبان یک معیار مشترک برای انتخاب رشته ندارند. یکی از محبوب‌ترین گروه‌های آموزشی در کنکور سراسری، گروه هنر است. رشته‌های کنکور هنر به عنوان رشته‌های شناور مابین داوطلبان شناخته می‌شود. این بدین معنی است که تمامی داوطلبان گروه‌های آموزشی انسانی، تجربی و ریاضی امکان شرکت در کنکور هنر و قبولی در رشته‌های هنر را دارند. اکثر داوطلبان به دنبال قبولی در رشته های پردرآمد هنر هستند و برای قبولی در این رشته‌ها به صورت شبانه‌روزی دروس مختلف را مطالعه می‌کنند.

تمامی داوطلبان کنکور هنر به دنبال رشته‌هایی با درآمد بالا هستند. این موضوع بسیار طبیعی است. داوطلبان ترجیح می‌دهند زمان خود را صرف رشته‌ای پردرآمد کنند. به نظر شما رشته‌ های پردرآمد هنر چه رشته‌هایی هستند؟ بازار کار این رشته‌ها در حال حاضر در چه شرایطی قرار دارند؟ داوطلبان با چه رتبه‌ای امکان انتخاب رشته‌های پردرآمد را دارند؟ ضرایب دروس تخصصی برای رشته‌های پردرآمد به چه صورتی هستند؟ همانطور که مطالعه می‌کنید داوطلبان سوالات زیادی در مورد رشته های پردرآمد هنر در ایران دارند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به صورت جامع و کامل به سراغ بررسی رشته های پردرآمد هنر می‌رود و اطلاعات کاملی را در مورد این رشته‌ها در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. اما قبل از معرفی رشته های پردرآمد هنر در ایران داوطلبان باید با تغییرات کنکور سراسری آشنا شوند و با توجه به این تغییرات خود را برای کنکور سراسری آماده کنند.

رشته های پردرآمد هنر

تغییرات کنکور هنر در سال 1402

انتخاب یک رشته مناسب نقش بسیار مهمی در آینده تحصیلی و کاری داوطلبان دارد. بنابراین داوطلبان باید با توجه به علاقه و استعداد خود به سراغ انتخاب رشته بروند. رشته های کنکور هنر به صورت شناور در اختیار تمامی داوطلبان قرار می‌گیرند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که داوطلبان زیادی در کنکور هنر شرکت کنند و رقابت بالایی مابین داوطلبان وجود داشته باشد. با توجه به تمامی این شرایط داوطلبان باید برای قبولی در کنکور هنر اطلاعات کاملی در مورد شرایط کنکور داشته باشند. کنکور هنر سال 1402 و کنکور سال‌های آینده چگونه برگزار می‌شوند؟ داوطلبان باید به چه نکاتی در کنکور سراسری دقت کنند؟

یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. این بدین معنی است که داوطلبان در کنکور به سوالات دروس عمومی پاسخ نمی‌دهند. بنابراین سوالات دروس تخصصی تنها سوالات کنکور سراسری هستند. داوطلبان باید دروس تخصصی کنکور هنر را با دقت زیادی مطالعه کنند تا بهترین رتبه را در این کنکور به دست آورند. البته تنها تغییر کنکور سراسری به حذف دروس عمومی محدود نمی‌شود. یکی دیگر از تغییرات مهم کنکور سراسری، حذف زیرگروه‌ها از کنکور است. زیرگروه‌ها از کنکور سراسری حذف می‌شوند و تمامی رشته‌ها تنها در یک گروه قرار می‌گیرند.

حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری موجب ایجاد ابهامات و سوالاتی در ذهن داوطلبان شده است. اگر تمامی رشته‌ها در یک گروه قرار بگیرند، ضرایب دروس تخصصی چگونه محاسبه می‌شوند؟ تمامی رشته‌های گروه هنر دارای ضرایب یکسانی هستند. این بدین معنی است که ضرایب دروس تخصصی با توجه به رشته‌ها تغییر نمی‌کنند. رشته‌های گروه هنر دیگر در پنج دسته مختلف دسته‌بندی نمی‌شوند. تمامی رشته‌های گروه هنر در یک گروه قرار دارند و تمامی رشته‌ها دارای ضرایب یکسان هستند.

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

لیست رشته های کنکور هنر

تمامی رشته‌های کنکور هنر در یک گروه قرار دارند و ضرایب دروس تخصصی برای تمامی رشته‌ها یکسان هستند. شما می‌توانید در قسمت زیر با لیست رشته های کنکور هنر بیشتر آشنا شوید:

آموزش ارتباط تصویری ارتباط تصویری چاپ
هنرهای تجسمی تلویزیون و هنرهای دیجیتالی طراحی و ساخت طلا و جواهر
طراحی پارچه صنایع دستی طراحی لباس
عکاسی فرش کتابت و نگارگری
مجسمه سازی نقاشی نقاشی ايرانی
هنرهای صناعی کاردانی عکاسی خبری کاردانی فرش دستباف
کاردانی گرافیک کاردانی گرافیک رایانه کاردانی هنر سفالگری
کاردانی هنرهای تجسمی کاردانی هنرهای سنتی باستان شناسی
طراحی صنعتی مرمت بناهای تاریخی مرمت و احيای بناهای تاریخی
هنر اسلامی کاردانی باستان شناسی کاردانی طراحی صنعتی
مرمت آثار تاریخی موزه کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاریخی
کاردانی موزه ادبيات نمایشی بازيگری
سینما کارگردانی تلویزیون نمايش عروسکی
کاردانی انيميشن کاردانی هنرهای نمایشی آهنگسازی
موسیقی نظامی نوازندگی موسیقی ايرانی نوازندگی موسیقی جهانی

ضرایب جدید کنکور هنر

موسسه حرف آخر قبل از معرفی رشته های پردرآمد هنر، مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری را به داوطلبان معرفی می‌کند تا داوطلبان با دید بهتری به سراغ مطالعه دروس و انتخاب رشته بروند. حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری موجب ایجاد تغییرات مهمی در کنکور شده است. یکی از این تغییرات به تغییر ضرایب دروس تخصصی مربوط می‌شوند. تمامی رشته‌های کنکور هنر دارای یک ضریب خاص هستند. این بدین معنی است که ضرایب دروس تخصصی با توجه به رشته‎‌ها تغییر نمی‌کنند. ضرایب دروس تخصصی برای کنکور هنر و رشته‌های هنر به صورت ثابت ارائه می‌شوند. شما می‌توانید در قسمت زیر با ضرایب جدید دروس کنکور هنر بیشتر آشنا شوید:

نام درس ضریب
درک عمومی هنر 12
درک عمومی ریاضی و فیزیک 5
خلاقیت تصویری و تجسمی 3

تاثیر معدل در کنکور هنر

کنکور سراسری سال 1402 با تغییرات بسیار زیادی روبه‌رو شده است. بنابراین داوطلبان باید با تمامی این تغییرات آشنا باشند و با توجه به شرایط جدید دروس را برای کنکور مطالعه کنند. دروس عمومی از دفترچه شماره یک حذف می‌شوند. اما این بدین معنی نیست که داوطلبان به هیچ عنوان نباید این دروس را مطالعه کنند. داوطلبان باید برای بهبود سوابق تحصیلی خود دروس عمومی را برای امتحانات نهایی مطالعه کنند. بنابراین دروس عمومی به طور کلی از برنامه درسی حذف نمی‌شوند و داوطلبان باید این دروس را مطالعه کنند.

یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری تغییر تاثیر معدل در کنکور است. تاثیر معدل کنکور تا قبل از سال 1402 به صورت تاثیر مثبت محاسبه می‌شد. اما تاثیر معدل در کنکور در سال 1402 و سال‌های آینده با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. تاثیر معدل در کنکور سراسری به صورت تاثیر قطعی و 40 درصدی محاسبه می‌شود. این بدین معنی است که سوابق تحصیلی داوطلبان در هر صورتی در کنکور محاسبه می‌شود. با توجه به این شرایط رتبه کنکور نیز دارای یک نمره 60 درصدی در کنکور سراسری است. شما می‌توانید در بخش زیر نحوه تاثیر معدل در کنکور سال 1402 و سال‌های آینده را مشاهده کنید:

سال دروس عمومی دروس تخصصی جمع
1402 26 14 40
1403 28 22 50
1404 و کنکور سال‌های آینده 30 30 60

تعداد سوالات کنکور هنر

  • دارای یک دفترچه
  • سوالات درک عمومی هنر: ۵۰ سوال
  • سوالات درک عمومی ریاضی و فیزیک: ۳۰ سوال
  • سوالات خلاقیت تصویری و تجسمی: ۲۰ سوال
  • ۱۰۰ سوال و ۱۱۵ دقیقه

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

معرفی پردرآمد ترین رشته های هنر در ایران

تمامی رشته‌هایی که در این بخش به شما معرفی می‌کنیم از بهترین و پردرآمدترین رشته‌های هنر در ایران محسوب می‌شوند. داوطلبان باید به این نکته توجه کنند که هر رشته‌ای در کنار درآمد بالا باید بازار کار و موقعیت‌های شغلی مناسبی نیز داشته باشد. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین و پردرآمدترین رشته‌های هنر در ایران بیشتر آشنا شوید:

1) رشته سینما: سینما آشکار نمی‌سازد، پنهان می‌دارد

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

یکی از رشته های پردرآمد هنر در ایران، رشته سینماست. اکثر داوطلبان گروه هنر آرزوی تحصیل در رشته سینما را دارند و برای قبولی در این رشته تمامی دروس را به بهترین شکل ممکن مطالعه می‌کنند. سینما با عنوان هنر هفتم نیز در رشته هنر شناخته می‌شود. این رشته با ضبط صدا و تصویر و ترکیب این دو مفاهیم خاصی را به مخاطبین منتقل می‌کند. داوطلبان در رشته سینما با چهار گرایش تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری روبه‌رو می‌شوند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی رشته سینما 4 سال است. داوطلبان در این دوره باید 146 واحد درسی را در 8 ترم تحصیلی سپری کنند. رشته سینما در مقطع کارشناسی ارشد نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. این بدین معنی است که این رشته امکان ادامه تحصیل دارد و داوطلبان برای ادامه تحصیل هیچ مشکلی ندارند.

تعداد کل واحدهای درسی مقطع ارشد رشته سینما 38 واحد است. تعداد واحدهای دروس الزامی 24 واحد و تعداد 8 واحد به دروس اختیاری مربوط می‌شود. دانشجویان باید در این مقطع 6 واحد را به عنوان پایان‌نامه سپری کنند. داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که رشته سینما در مقطع کارشناسی ارشد بدون هیچ گرایشی ارائه می‌شود. مقطع کارشناسی ارشد رشته سینما معمولا در یک مدت زمان 2 ساله در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. این رشته در مقطع دکتری در حال حاضر ارائه نمی‌شود و داوطلبان تا مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل در این رشته پردرآمد هنر را دارند.

رشته سینما نیازی به آزمون عملی و مصاحبه ندارد.

دروس مشترک گرایش‌های رشته سینما

فرهنگ عامه تاریخ فلسفه جامعه‌شناسی موسیقی
آشنایی با هنر در تاریخ آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان آشنایی با هنرهای تجسمی
اصول و مبانی ارتباطات طراحی مقدماتی تمثیل شناسی روانشناسی
تاریخ اجتماعی ایران تاریخ اجتماعی جهان شناخت رنگ معماری
ریتم‌ در هنرها تاریخ سینما عکاسی گزارش‌نویسی
مبانی هنرهای نمایشی اصول فیلمنامه‌نویسی اصول فیلمبرداری اصول کارگردانی

دروس اصلی و تخصصی گرایش تدوین

صدا لابراتوار فیلم آشنایی با نقاشی متحرک مستندسازی
تولید برنامه‌های تلویزیونی آشنایی با سبک‌های سینمایی موسیقی فیلم تدوین
موسیقی تئوری‌های تدوین ترکیب‌‌بندی تصویر شناخت تحلیلی تدوین

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمنامه‌نویسی

آشنایی با متون نمایشی فیلم فیلم سبک‌های ادبی جهان شخصیت‌شناسی
تاریخ ادبیات نمایشی داستان‌نویسی فیلمنامه‌نویسی آشنایی با شعر در ایران و جهان
قصه در ادیان آشنایی با ادبیات کودکان نمایشنامه‌نویسی تحلیل فیلمنامه
تصویرنامه‌نویسی پروژه نهایی

دروس اصلی و تخصصی گرایش کارگردانی

صدا لابراتوار فیلم مستندسازی تحلیل فیلم
آشنایی با نقاشی متحرک آشنایی با متون نمایشی تولید برنامه‌های تلویزیونی آشنایی‌ با سبک‌های سینمایی
موسیقی فیلم جلوه‌های خاص اصول بازیگری کارگردانی
شیوه‌های رهبری بازیگر مدیریت تولید پروژه نهایی

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمبرداری

صدا لابراتوار فیلم تحلیل فیلم جلوه‌های خاص
فیزیک نور و عدسی شناخت ابزار فیلمبرداری فیلمبرداری در نقاشی متحرک فیلمبرداری
شناخت مواد خام پرسپکتیو رنگ و نور نورپردازی ترکیب‌بندی تصویر
گریم تصویربرداری پروژه نهایی

توانایی ها و مهارت های لازم برای رشته سینما

  • روحیه اجتماعی قوی
  • تقویت توانایی داستان ‌سرایی
  • توانایی کار گروهی
  • انضباط شخصی و مدیریت زمان
  • قدرت بیان خوب
  • تسلط بر زبان و ادبیات فارسی
  • علاقه به دروس رشته هنر در هنرستان
  • داشتن اطلاعات عمومی در زمینه هنر
  • علاقه و استعداد هنری ذاتی
  • خلاقیت ذهنی
  • آشنایی با عکاسی
  • توانایی سخنوری شفاف
  • درک نوشتاری
  • تجربیات هنری
  • سازگاری و توانایی انطباق سریع با شرایط و افراد
  • پرورش خلاقیت
  • قدرت تاثیرگذاری
  • درک زبانی
  • توجه به جزئیات
  • مهارت برقراری ارتباط و شبکه‌‌سازی
  • اعتماد به نفس و خود ‌باوری
  • انتقاد پذیری بالا
  • انعطاف‌پذیری
  • دارا بودن ذهن تحلیلگر

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

موقعیت های شغلی برای رشته سینما

  • ساخت فیلم با عوامل غیر حرفه‌ای و حرفه‌ای
  • طراحی گریم و ماسک
  • تاسیس آموزشگاه آزاد سینمایی
  • طراحی و نقاشی صحنه
  • کارگردان سینما
  • طراح صحنه
  • دستیار فیلمبردار
  • نویسنده فیلمنامه
  • تولید برنامه‌های سینما
  • دستیار تدوین و نورپردازی
  • دستیار کارگردان
  • مدرس در فرهنگسراها، مراکز هنری و آموزشی
  • منشی صحنه
  • تدوین‌گر
  • بازیگر
  • منتقد
  • مدرس
  • مدیریت سینماها و سالن‌های نمایش
  • فعالیت در حوزه تبلیغاتی
  • همکاری با سازمان‌های دولتی مانند صدا و سیما

برترین دانشگاه های ایران برای رشته سینما

  • پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران
  • دانشگاه تربیت مدرس
  • دانشگاه صدا و سیما
  • و …

برترین دانشگاه های جهان برای رشته سینما

  • دانشگاه فیلم لودز لهستان
  • آکادمی فیلم پکن
  • دانشکده فیلم لندن
  • مؤسسه فیلم و تلویزیون کانبار NYU
  • موسسه هنرهای کالیفرنیا
  • دانشکده هنرهای سینمایی USC
  • دانشگاه فیلم تورنتو
  • دانشکده ملی فیلم و تلویزیون بریتانیا
  • دانشگاه لا فمیس فرانسه

درآمد رشته سینما: درآمدی بالا اما غیر ثابت

رشته سینما یکی از رشته های پردرآمد هنر است و هیچ شرایطی این موضوع را تغییر نمی‌دهد. اما داوطلبان قبل از انتخاب رشته سینما باید به چند نکته مهم توجه داشته باشند. موقعیت‌های شغلی رشته سینما بسیار متنوع هستند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که هر گرایش و موقعیت شغلی درآمد متفاوتی داشته باشد. افراد با تجربه و با استعداد به راحتی امکان فعالیت در یک موقعیت شغلی با درآمد بالا را دارند. اما گاهی اوقات با توجه به شرایط رشته سینما افراد نمی‌توانند همیشه و در تمامی فواصل موقعیت شغلی داشته باشند. به همین دلیل رشته سینما یک رشته دانشگاهی پردرآمد است که گاهی اوقات درآمد ثابتی ندارد. داوطلبان قبل از انتخاب رشته باید به این نکته توجه داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.

2) رشته طراحی صنعتی: تلفیق هنر و صنعت

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

اگر بخواهیم لیستی از رشته های پردرآمد هنر تهیه کنیم بدون شک رشته طراحی صنعتی جزو رشته‌های اول این لیست است. رشته طراحی صنعتی یکی از رشته های پردرآمد و محبوب در ایران است که یک رشته ترکیبی با هنر، صنعت و تجارت محسوب می‌شود. کسب و کارهای دولتی و خصوصی به طراحی صنعتی توجه زیادی دارند و همواره به دنبال فارغ‌التحصیلان این رشته هستند. رشته طراحی صنعتی به داوطلبان نحوه طراحی با نرم‌افزارهای طراحی را آموزش می‌دهد. رشته طراحی صنعتی در پنج گرایش طراحی محصول، طراحی دکوراسیون، طراحی محیطی، طراحی خودرو و طراحی بسته‌بندی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. مقطع کارشناسی رشته طراحی صنعتی در یک مدت زمان 4 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. تعداد کل واحدهای درسی در مقطع کارشناسی این رشته 135 واحد است.

داوطلبان در مقطع کارشناسی رشته طراحی صنعتی باید 20 واحد دروس عمومی، 42 واحد دروس پایه، 36 واحد دروس اصلی و 37 واحد دروس تخصصی را مطالعه کنند. رشته طراحی صنعتی در اکثر دانشگاه‌های کشور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه می‌شود. برخی از دانشگاه‌ها برای کارشناسی ارشد این رشته گرایش طلا و جواهر را ارائه می‌دهند و اکثر دانشگاه‌ها برای این رشته هیچ گرایش خاصی را ارائه نمی‌دهند. مقطع کارشناسی ارشد رشته طراحی صنعتی 38 واحد درس دارد. دروس اصلی و تخصصی 30 واحد، دروس انتخابی 2 واحد و پایان‌نامه 6 واحد از دروس این رشته را در مقطع ارشد تشکیل می‌دهند.

رشته طراحی صنعتی دارای آزمون عملی است

دروس اصلی رشته طراحی صنعتی

مبانی سینماتیک الکتریسیته و نور نقشه کشی صنعتی تاریخ طراحی صنعتی
مهندسی عوامل انسانی ارزیابی تولیدات صنعتی طرح اشیا در تمدن اسلامی اقتصاد مدیریت تولیدات صنعتی
مواد و روش‌های ساخت جامعه شناسی صنعتی طراحی به کمک کامپیوتر طراحی فنی

دروس تخصصی رشته طراحی صنعتی

مبانی طراحی صنعتی پروژه طراحی صنعتی مهندسی عوامل انسانی طرح های سریع
ارتباط با  کارخانجات مبلمان بیونیک مهندسی عوامل انسانی

دروس پایه رشته طراحی صنعتی

  • مبانی هنرهای تجسمی
  • کارگاه طراحی پایه
  • عکاسی پایه
  • حجم سازی
  • مدل ‌سازی
  • هنر و تمدن اسلامی
  • آشنایی با هنر در تاریخ
  • فرم و فضا
  • هندسه
  • مهندسی عوامل انسانی (ارگونومی)
  • ریاضی کاربردی
  • فیزیک (ایستایی)

دروس اختیاری

  • مبانی طراحی تعاملی
  • تاریخ طراحی صنعتی معاصر
  • زبان تخصصی
  • روش تحقیق و ارائه
  • کاربرد علوم انسانی در طراحی صنعتی

موقعیت های شغلی برای رشته طراحی صنعتی

  • طراحی محصول
  • دفترهای خصوصی مربوط به طراحی صنعتی
  • صنایع تولید سیستم‌های کامپیوتری
  • کارخانه‌های تولید بسته‌بندی
  • طراحی اصلاحی
  • طراحی نظامی
  • طراحی خودرو
  • شهرداری‌ و سازمان زیباسازی
  • طراحی بسته بندی
  • طراحی لوازم الکترونیکی مصرفی
  • طراحی هویت
  • طراحی محیطی
  • طراحی مبلمان
  • طراحی لوازم پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی
  • طراحی دکوراسیون
  • فعالیت در شرکت‌های دولتی و خصوصی
  • صنایع مبلمان و دکور
  • طراحی تجهیزات پزشکی
  • صنایع تولید لوازم صوتی و تصویری
  • شرکت‌های طراحی داخلی
  • طراحی جواهرات
  • صنعت اسباب ‌بازی
  • شرکت‌های طراحی داخلی
  • طراحی لوازم ورزشی
  • صنعت نوشت ‌افزار
  • طراحی و تولید ماشین‌های ساختمانی یا ماشین‌آلات سنگین
  • ایده‌پردازی یا مدل‌سازی تبلیغاتی

توانایی ها و مهارت های لازم برای رشته طراحی صنعتی

  • مهارت مدیریت زمان
  • قدرت تخیل و تفکر خلاق
  • روحیه کار تیمی
  • داشتن دید فضایی و قدرت تجسم بالا
  • پایه قوی در دروس هندسه، ریاضی، هنر و فیزیک
  • علاقه و استعداد در طراحی
  • صبر و حوصله زیاد
  • آشنایی و علاقه به کامپیوتر
  • دقت در مشاهده
  • علاقه و استعداد در خلق و ابداع کردن
  • مهارت‌های بازاریابی و جذب مشتری
  • مهارت حل مساله
  • مهارت فنی و مکانیکی
  • خلاقیت
  • توانایی دیدن جزئیات در محدوده نزدیک
  • توانایی گوش دادن و درک اطلاعات و ایده‌ها
  • توانایی ارائه ایده‌های غیرعادی و هوشمندانه
  • گردآوری اطلاعات
  • تصمیم‌گیری و حل مسئله

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف طراح صنعتی

  • تحقیق درباره کاربران محصول و روش‌های مختلف استفاده از آن
  • طرح ایده یا ایجاد نقشه
  • استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری برای ایجاد مدل‌های مجازی طرح‌های مختلف
  • بررسی هزینه‌های مواد و تولید برای تعیین ملزومات ساخت
  • ارائه طرح‌ها و نمونه‌ها به مشتریان برای تایید
  • ارزیابی ایمنی
  • و …

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته طراحی صنعتی

  • دانشگاه هنر تبریز
  • دانشگاه هنر تهران
  • دانشگاه علم و صنعت
  • دانشگاه اصفهان
  • و …

درآمد رشته طراحی صنعتی

موقعیت‌های شغلی رشته طراحی صنعتی به قدری زیاد و متنوع هستند که هر داوطلبی به راحتی پس از فارغ‌التحصیلی صاحب کار می‌شود. رشته طراحی صنعتی در هر موقعیت شغلی درآمد بالایی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. این بدین معنی است که طراحان به هیچ عنوان مشکل درآمد و حقوق نخواهند داشت، زیرا در هر موقعیت شغلی به این افراد نیاز است.

3) رشته بازیگری: پردرآمد اما خطرناک

رشته های پردرآمد هنر

ما در این مطلب رشته های پردرآمد هنر را به تمامی داوطلبان معرفی می‌کنیم تا داوطلبان قبل از انتخاب رشته دید کاملی نسبت به رشته مورد نظر خود داشته باشند. یکی دیگر از رشته های پردرآمد هنر، رشته بازیگری است. رشته بازیگری در میان رشته های پردرآمد هنر یکی از دشوارترین رشته‌ها محسوب می‌شود. این بدین معنی است که موفقیت در این رشته به عوامل زیادی بستگی دارد. بازیگران در مدت زمان مشخصی درآمد بسیار بالایی دارند، اما ممکن است پس از گذشت یک زمان مشخص دیگر درآمد بالایی نداشته باشند. بنابراین داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته بازیگری این نکات را در نظر بگیرند. رشته بازیگری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای هیچ گرایشی نیست. این بدین معنی است که تمامی داوطلبان باید دروس اصلی و تخصصی مشخصی را مطالعه کنند.

همانطور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم رشته بازیگری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هیچ گرایشی ندارد. داوطلبان می‌توانند برای رشته‌های کارشناسی ارشد به سراغ مجموعه هنرهای نمایشی و سینما بروند. رشته‌هایی مانند کارگردانی، بازیگری، تهیه کنندگی، سینما، رادیو، ادبیات نمایشی و تولید سیما از جمله رشته‌های کارشناسی ارشد هنرهای نمایشی و سینماست. رشته بازیگری تنها در 4 دانشگاه تهران، زابل، هنر و شهید باهنر کرمان در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. دانشگاه تهران و دانشگاه هنر را می‌توان بهترین دانشگاه‌های کشور برای رشته بازیگری معرفی کرد. رشته بازیگری در مقطع کارشناسی در مدت زمان 4 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان باید در 8 ترم تحصیلی دروس رشته بازیگری را سپری کنند. در حال حاضر برخی از دانشگاه‌های کشور رشته بازیگری را بدون کنکور و با توجه به سوابق تحصیلی در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند.

رشته بازیگری دارای آزمون عملی است.

دروس اصلی رشته بازیگری

تاریخ‌ نمایش‌ جامعه‌شناسی آشنايی با ادبيات‌ كهن‌ ايران‌ و جهان‌ آشنايی با هنرهای تجسمی
اصول‌ و مبانی ارتباطات‌ آشنايی‌ با هنر در تاریخ‌ آشنايی با ادبيات‌ معاصر ايران‌ و جهان‌ فرهنگ‌ عامه‌ و تمثيل‌شناسي‌
تاریخ‌ فلسفه‌ آشنايی با تعزيه‌ مبانی دكور و صحنه‌آرايی مبانی نمايشنامه‌نويسی
مبانی بازیگری مبانی‌ نمایش‌ عروسکی روش‌ تحقیق‌ و تدوین‌ پايان‌نامه‌ نمايش‌ در ايران‌

دروس تخصصی رشته بازیگری

امکانات‌ صحنه‌ نمايش‌ ايمائی شيوه‌های نمايش‌ در ايران‌ ماسک و گريم‌
سبک‌ها و شيوه‌های اجرا تحلیل‌ نمايشنامه‌ شخصيت‌شناسی تربیت‌ حس‌،
اجرای كارگاه‌های نمايش‌های ايرانی بازيگری سینما دیدن‌ و تحلیل‌ نمايش‌ بازيگری راديو و تلویزیون‌

توانایی ها و مهارت های لازم برای رشته بازیگری

  • توانایی گوش دادن، درک اطلاعات و ایده‌ها
  • درک نوشتاری بالا
  • تقلید و بداهه سازی
  • تفکر خلاق
  • تلاش و پشتکار
  • توانایی سازگاری با محیط
  • هوش و خلاقیت بالا
  • مهارت‌های فنی
  • انضباط شخصی
  • توانایی تحلیل و تفسیر نقش‌ها
  • وقت شناسی
  • توانایی حفظ کردن متن
  • علاقمند به کار تیمی و گروهی
  • اعتماد به نفس بالا
  • انتقاد پذیری بالا
  • فن بیان بالا
  • آشنایی با گروه‌های مختلف مردم
  • توانایی کار در شرایط دشوار
  • توانایی کار در ساعات طولانی
  • توان و تناسب بدنی مناسب
  • مهارت ارتباطی و شنیداری خوب
  • توانایی صحبت در جمع و در جلوی دوربین
  • خلاق و با استعداد

موقعیت های شغلی رشته بازیگری

  • مربی بازیگری در آموزشگاه‌های آزاد
  • فعالیت در تیزرهای تبلیغاتی
  • فعالیت در سینما
  • کارگردانی تئاتر صحنه‌ای
  • کارگردانی تئاتر تلویزیونی
  • کارشناس نمایش در مراکز فرهنگی
  • بازیگری
  • دستیار کارگردان سینما
  • صحنه آرایی
  • نمایشنامه نویسی
  • فعالیت در تلویزیون
  • فعالیت در تئاتر

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف بازیگر

  • تحقیق و بررسی روی نقش خود
  • تمرین
  • حفظ کردن متن فیلم نامه یا نمایشنامه
  • دادن تست اولیه
  • مطالعه اسکریپت برای تعیین الزامات پروژه
  • حضور به موقع در جلسات تمرین
  • تمرین برای مهارت‌های ورزشی یا هنری
  • دادن تست اولیه
  • همکاری کامل با کارگردان و گروه
  • ارتباط با مدیر برنامه خود برای یافتن نقش بعدی

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته بازیگری

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه هنر
  • دانشگاه زابل
  • دانشگاه شهید باهنر-کرمان

بهترین دانشگاه های جهان برای رشته بازیگری

  • دانشگاه ملبورن استرالیا
  • دانشگاه استنفورد
  • مدرسه جولیارد
  • دانشگاه هاروارد

درآمد رشته بازیگری

رشته بازیگری جزو رشته‌ های پردرآمد هنر در ایران محسوب می‌شود. اما داوطلبان باید قبل از انتخاب این رشته در مورد چالش‌های بازیگری اطلاعات زیادی داشته باشند. بازیگران با توجه به استعداد و تجربه کاری خود درآمدهای مختلفی را دریافت می‌کنند. این بدین معنی است که تمامی بازیگران حقوق یکسانی ندارند. اکثر بازیگران در ایران دارای یک شغل دوم نیز هستند. عواملی مانند شهرت، سابقه، تجربه کاری و … درآمد بازیگران در ایران را تشکیل می‌دهند. بنابراین داوطلبان قبل از انتخاب این رشته باید بدانند که رشته بازیگری گاهی اوقات درآمد بالایی دارد و برخی اوقات هیچ درآمد و حقوق مناسبی ندارد.

4) رشته نقاشی: رشته کمتر شناخته شده

رشته های پردرآمد هنر

رشته نقاشی یکی دیگر از رشته های پردرآمد هنر است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این رشته درآمد پایینی دارد، اما این طرز تفکر اشتباه است. فارغ‌التحصیلان رشته نقاشی امکان فعالیت در موقعیت‌های شغلی مختلفی مانند صدا و سیما، آموزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، نشریه‌های مطبوعاتی، سازمان میران و فرهنگ و … را دارند. یکی از نکات مهم که باید در مورد رشته نقاشی به یاد داشته باشید، نیمه متمرکز بودن این رشته است. پذیرش رشته نقاشی به صورت نیمه متمرکز است. این بدین معنی است که داوطلبان قبل از ورود به دانشگاه مورد سنجش و آزمون قرار می‌گیرند. بنابراین استعداد حرف اول و آخر را در رشته نقاشی می‌زند. رشته نقاشی در دو گرایش مختلف در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. گرایش‌های نقاشی عمومی و نقاشی دیواری جزو گرایش‌های این رشته هستند و بازار کار مناسبی دارند. داوطلبان و دانشجویان باید در مقطع کارشناسی این رشته 160 واحد درسی را سپری کنند.

داوطلبانی که رشته نقاشی را به عنوان رشته دانشگاهی خود انتخاب می‌کنند باید به دروس طراحی، نقاشی، تصویرسازی، تاریخ هنر و مبانی هنرهای تجسمی علاقه داشته باشند. داوطلبان در مقطع کارشناسی رشته نقاشی باید 160 واحد درسی را مطالعه کنند. دروس رشته نقاشی شامل دروس عمومی 39 واحد، دروس پایه 32 واحد، دروس اصلی 32 واحد، دروس تخصصی 49 واحد و دروس اختیاری 8 واحد هستند. رشته نقاشی از زیر مجموعه هنرهای تصویری و طراحی محسوب می‌شود و در مقطع ارشد دارای هیچ گرایشی نیست. رشته نقاشی در مقطع دکتری در ایران ارائه نمی‌شود. اما فارغ‌التحصیلان ارشد رشته نقاشی در دیگر رشته‌های دکتری مجاز به انتخاب رشته هستند. مجموعه هنرهای تصویری و طراحی دارای هفت رشته ارتباط تصویری، تصویرسازی، تصویر متحرک، نقاشی، باستان شناسی، مرمت اشیا فرهنگی و تاریخی و باستان شناسی، عکاسی و هنرهای رایانه‌ای هستند.

رشته نقاشی دارای آزمون عملی است.

دروس پایه رشته نقاشی

مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌ کارگاه‌ طراحی‌ پایه‌ کارگاه‌ عکاسی‌ پایه هندسه‌ مناظر و مرایا
کارگاه‌ چاپ‌های‌ دستی‌ کارگاه‌ حجم‌سازی‌ هنر و تمدن‌ اسلامی‌ آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌
تجزیه‌ و تحلیل‌ و نقد آثار هنرهای‌ تجسمی‌

دروس‌ اصلی‌ رشته نقاشی

کارگاه‌ طراحی‌ نقاشی‌ دیواری‌ کارگاه‌ نقاشی‌ دیواری‌
کارگاه‌ نقاشی‌ تاریخ‌ عمومی‌ نقاشی‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ و نقد آثار نقاشی‌

دروس تخصصی

کارگاه طراحی کارگاه نقاشی کارگاه نقاشی
مرمت آثار نقاشی طرح عملی جامع طرح و رساله نهایی

توانایی ها و مهارت های مورد نیاز برای رشته نقاشی

  • ایده پرداز
  • ذوق و شم هنری فراوان
  • مهارت زیبایی شناسی
  • تشخیص تمایز رنگ
  • تیز بین
  • مهارت جزئی گرایی
  • توانایی ارتباط نزدیک با جامعه و افراد
  • توانایی ارتباط با هنر و هنرمندان
  • ذوق هنری
  • استعداد بالا
  • خلاق
  • مهارت مدیریت زمان
  • شناخت کامل رنگ‌ها
  • صبر و پشتکار زیاد
  • علاقه به تدریس و آموزش
  • با حوصله و صبور
  • قادر به خلق آثار هنری

موقعیت های شغلی برای رشته نقاشی

  • برگزاری گالری‌ها
  • فعالیت به عنوان گرافیست
  • تدریس در دانشگاه و مدارس
  • فعالیت در شهرداری
  • فعالیت در صدا و سیما
  • فعالیت در مطبوعات و نشریات
  • فعالیت در میراث فرهنگ
  • فعالیت در وزارت فرهنگ ارشاد
  • نقاش پرتره
  • معلم هنر
  • چهره نگاری
  • تاریخی نگاری
  • طراحی جواهرات
  • طراحی مبلمان
  • طبیعت نگاری
  • پویانمایی
  • طراحی فرش
  • طراح
  • فعالیت به عنوان هنرمند چند رسانه‌ای

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف فارغ‌التحصیل رشته نقاشی

  • ارتباط نزدیک با جامعه و مخاطب
  • انتخاب رنگ یا پوشش مورد نیاز برای کار
  • آشنایی با تاریخ هنر
  • استفاده از موادی مثل خودکار و جوهر، آبرنگ، زغال، رنگ روغن و …
  • فراهم کردن وسایل مورد نیاز
  • نگهداری اسناد اثر هنری برای ترسیم سبک‌ها
  • ارتباط با هنر و هنرمندان در سراسر کشور
  • آشنایی با رسانه‌های تصویری و تجسمی
  • نظافت و نگهداری ابزار و تجهیزات
  • آشنایی با اصول و مبانی طراحی فیگوراتیو و انتزاعی

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته نقاشی

  • دانشگاه هنر تبریز
  • دانشگاه هنر سمنان
  • دانشگاه هنر تهران
  • دانشگاه هنر شیراز
  • دانشگاه هنر اصفهان
  • دانشگاه علوم تحقیقات

درآمد رشته نقاشی

رشته نقاشی جزو رشته های پردرآمد هنر محسوب می‌شود. اما داوطلبان باید نکاتی را در ذهن خود در مورد درآمد این رشته به یاد داشته باشند. فارغ‌التحصیلان رشته نقاشی مجوز کار به صورت آزاد و پروژه‌ای را دارند. درآمد رشته نقاشی برای افراد با تجربه و با استعداد بسیار زیاد است. البته داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که نقاشان با کشیدن نقاشی و فروش آن درآمد زیادی نخواهند داشت. نقاشان با برگزاری کلاس‌های آموزشی و فعالیت در سازمان‌های دولتی و خصوصی درآمد بیشتری به دست می‌آورند.

5) رشته گرافیک: خلاقیت و پشتکار

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

رشته های زیادی را به عنوان رشته های پردرآمد هنر می‌توان معرفی کرد. رشته‌های گروه هنر به صورت شناور هستند و همین موضوع نیز موجب محبوبیت بیش از حد این رشته‌ها شده است. یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه هنر که محبوبیت زیادی مابین داوطلبان دارد، رشته گرافیک است. این رشته فرصت‌های شغلی زیادی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. رشته گرافیک در حال حاضر تنها در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان در مقطع کارشناسی باید در مدت زمان 4 سال دروس مربوط به این رشته را سپری کنند. دروس عمومی در مقطع کارشناسی رشته گرافیک 26 واحد و دروس تخصصی 39 واحد هستند.

داوطلبان در رشته گرافیک به ابزارهایی مانند دوربین عکاسی، گواش، قلم مو، مقوا آبرنگ، مداد رنگی، پاستل، رنگ روغن، مداد طراحی و … نیاز دارند. رشته گرافیک در مقطع کارشناسی دارای گرایش‌های پوستر و نشانه، تصویرسازی، چاپ و دسته‌بندی، گرافیک تزئینی و محیطی است. این رشته جزو رشته‌های محبوب در جامعه محسوب می‌شود، زیرا موقعیت‌های شغلی زیادی دارد. این بدین معنی است که فارغ‌التحصیلان رشته گرافیک به راحتی می‌توانند یک موقعیت شغلی مناسب برای خود پیدا کنند.

رشته گرافیک دارای آزمون عملی است.

دروس عمومی

دین و زندگی تربیت بدنی عربی
زبان خارجی ریاضی ادبیات فارسی
جغرافیای عمومی و استان زبان فارسی آمادگی دفاعی

دروس پایه

طراحی مبانی هنرهای تجسمی تاریخ هنر ایران
کارگاه چاپ دستی خوشنویسی، عکاسی

دروس تخصصی

تاریخ هنر جهان کارگاه گرافیک مبانی تصویرسازی
عکاسی علم مناظر و مرایا مبانی و کاربرد رایانه
پایه و اصول صفحه آرایی خط در گرافیک طراحی

توانایی و مهارت های مورد نیاز برای رشته گرافیک

  • ذوق هنری و خلاقیت
  • اعتماد به نفس بالا
  • درک و مدیریت انتظارات
  • تبدیل داده و ایده به تصاویر
  • مهارت‌های ارتباطی
  • داشتن ذوق هنری و مهارت در طراحی
  • توانایی کار تیمی
  • مدیریت زمان
  • مهارت خوب ارتباطی
  • توانایی کار تحت فشار
  • طراحی در سطح ابتدایی
  • پشتکار در انجام کار و کسب دانش
  • توان بازاریابی خوب
  • داشتن دید هنری
  • خلاق و با استعداد
  • مسئولیت‌پذیری در ارائه کار
  • تسلط به نرم افزارهای گرافیک
  • توانایی برقراری ارتباط با افراد برای بازاریابی بهتر

موقعیت های شغلی رشته گرافیک

  • طراحی صفحات مجله و تبلیغات روزنامه
  • طراحی گرافیکی هویت بصری
  • ساخت بازی‌های ویدئویی
  • طراحی آلبوم‌های هنری
  • طراحی گرافیکی در بسته‌بندی محصول
  • رابط بازی‌ها
  • طراحی تیشرت
  • طراحی کتاب‌ها
  • طراحی الگوهای گرافیکی برای منسوجات
  • طراحی تبلیغات روی وسایل نقلیه عمومی
  • طراحی روزنامه‌ها
  • طراحی گزارش‌های سالانه
  • طراحی مجلات
  • طراحی تقویم و سررسید
  • طراحی کاتالوگ‌ها
  • طراحی خبرنامه‌ها
  • طراحی کارت پستال و بروشور
  • طراحی صفحات وب
  • طراحی جلد کتاب
  • طراحی تصاویر مجلات و کسب و کارهای آنلاین
  • طراحی بیلبوردها
  • طراحی رمان‌های گرافیکی
  • طراحی فضاهای رویدادها و کنفرانس
  • طراحی پوسترها، آگهی ها و بیلبوردها
  • طراحی برنامه
  • طراحی بروشورهای چاپی و دیجیتالی
  • طراحی گرافیکی در انیمیشن‌سازی

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف گرافیست

  • انتخاب عکس‌ها و حروف چاپی، توسعه طرح بندی و طراحی لوگو
  • ایجاد اینفوگرافیک‌ها
  • ایجاد نقاشی دیواری
  • ساخت ویدیوهای آموزشی
  • ایجاد تریلرها
  • ایجاد آگهی‌ها
  • تهیه طرح‌های اولیه
  • ایده پردازی و توسعه طرح
  • تصحیح کار و با کیفیت کردن طرح
  • ایجاد الگوهای بازاریابی ایمیل
  • ارائه طرح نهائی
  • ارائه و آماده سازی پاورپوینت‌ها برای مشتری
  • ایجاد تبلیغات رسانه‌ای، بنرها و گرافیک‌ها
  • تعیین هدف طرح
  • ایجاد آرم‌های متحرک
  • ایجاد ویدیوهای تبلیغاتی
  • آماده سازی تصاویر برای وب سایت‌ها و وبلاگ‌ها
  • بررسی طرح‌های نهایی و پیشنهاد ارتقا در صورت لزوم
  • تعیین زمان لازم برای ایجاد طرح
  • تعیین قیمت برای سفارش دهنده
  • برقراری ارتباط با مشتری برای تعیین نیازها و بودجه پروژه

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته گرافیک

  • دانشگاه هنر اصفهان
  • دانشگاه هنر تهران
  • دانشگاه هنر تبریز
  • دانشگاه هنر شیراز
  • دانشگاه صدا و سیما

درآمد رشته گرافیک

رشته گرافیک موقعیت‌های شغلی بسیار زیادی دارد. این بدین معنی است که داوطلبان به راحتی امکان فعالیت در یک حوزه کاری را دارند. اکثر افرادی که به عنوان گرافیست فعالیت دارند از حقوق و درآمد بالایی برخوردار هستند. این افراد به راحتی می‌توانند به صورت پاره وقت و تمام وقت فعالیت کنند. برخی از گرافیست‌ها برای کسب درآمد بیشتر با شرکت‌های خارجی به صورت دورکاری نیز فعالیت می‌کنند.

6) رشته عکاسی: ثبت لحظات خاطره انگیز

رشته های پردرآمد هنر

رشته‌های هنر به صورت رشته‌های شناور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که تمامی داوطلبان در گروه‌های آموزشی امکان ثبت‌نام در این رشته‌ها را داشته باشند. البته داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که برخی از رشته‌های گروه هنر نیازمند آزمون عملی هستند. بنابراین استعداد و مهارت در رشته‌های هنر حرف اول و آخر را می‌زنند. یکی دیگر از رشته‌های پردرآمد هنر که محبوبیت زیادی مابین داوطلبان دارد، رشته عکاسی است. رشته عکاسی داوطلبان را با فنون و حالت‌های مختلف عکاسی آشنا می‌کند. موقعیت‌های شغلی رشته عکاسی بسیار زیاد و متنوع هستند. این بدین معنی است که داوطلبان رشته عکاسی نباید نگرانی در مورد بازار کار داشته باشند. مقطع کارشناسی رشته عکاسی 4 سال است و داوطلبان در این دوره باید 121 واحد درسی را مطالعه کنند. داوطلبان باید حداقل در 8 ترم تحصیلی دروس رشته عکاسی را با نمرات مناسب پاس نمایند.

داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع کارشناسی امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را نیز دارند. رشته عکاسی در مقطع کارشناسی ارشد هیچ گرایشی ندارد. البته داوطلبان باید به این موضوع توجه داشته باشند که این رشته در مقطع کارشناسی نیز گرایشی ندارد. داوطلبان در مقطع کارشناسی باید 32 واحد دروس پایه، 23 واحد دروس اصلی، 56 واحد دروس تخصصی و 10 واحد دروس اختیاری را مطالعه کنند. این رشته در مقطع کاردانی یا هنرستان نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

دروس پایه رشته عکاسی

مبانی هنرهای تجسمی آشنایی با هنرهای سنتی ایران کارگاه عکاسی رنگی
کارگاه عکاسی پایه کارگاه طراحی پایه هندسه مناظر و مرایا
هنر و تمدن اسلامی آشنایی با هنر در تاریخ آشنایی با رشته‌های هنری

دروس اصلی رشته عکاسی

شیمی عمومی و شیمی عکاسی تجزیه و تحلیل و نقد عکس فنون بازسازی عکس
تاریخچه عکاسی فیزیک و ابزار شناسی آشنایی با فیلمبرداری
نورپردازی فنون عرضه و نمایش عکس کارگاه تخصصی عکاسی

دروس تخصصی رشته عکاسی

کارگاه عکاسی 1 کارگاه عکاسی 3 کارگاه عکاسی 4
کارگاه عکاسی 2 کارگاه عکاسی 5 کارگاه عکاسی 6

دروس اختیاری رشته عکاسی

تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی کارگاه ارتباط تصویری عمومی سطح یک کارگاه تصویرسازی سطح یک
کارگاه چاپ کارگاه تصویرسازی سطح یک کارگاه حجم سازی
تصویر متحرک 1 تاریخچه کتابت خوشنویسی و طراحی حروف

توانایی ها و مهارت های لازم برای رشته عکاسی

  • تیز بین و کنجکاو
  • فعال
  • توانایی تنظیم نور و موقعیت برای گرفتن بهترین عکس‌های ممکن
  • کنجکاوی و ماجراجویی
  • تفکر خلاق
  • آشنایی با مدلینگ در صورت عکس‌برداری از مدل و لباس‌‌ها
  • با استعداد و خلاق
  • داشتن ذوق هنری
  • تجزیه و تحلیل لحظه‌ها
  • صبر و تمرکز بالا
  • علاقه به تکنولوژی
  • شناخت اجزای دوربین عکاسی و انواع لنزها
  • دقت به جزئیات
  • خلاقیت و دید هنری
  • مسلط به کار با کامپیوتر
  • آشنایی با صنعت مد
  • برخورداری از عملکرد سریع در زمان عکاسی
  • آشنایی با اصول و فنون عملی و تئوری عکاسی

موقعیت های شغلی رشته عکاسی

  • تدریس در آموزشگاه‌های عکاسی
  • مشاور در چاپ و انتشار تصاویر، پوستر و عکس در آژانس‌های تبلیغاتی
  • عکاسی خبری و ورزشی
  • فعالیت در تلویزیون و رسانه‌ها
  • فعالیت در روزنامه‌ها
  • فعالیت در آتلیه عکاسی
  • عکاسی صنعتی
  • فعالیت در گالری‌های هنری
  • عکاسی از مجالس
  • فعالیت در آژانس‌های تبلیغاتی
  • عکاسی در حوزه تجاری
  • تکنسین چاپ در چاپخانه‌های عکس
  • عکاسی برای مجلات
  • نشریات و روزنامه‌ها
  • موسسات آموزش عکاسی
  • عکاسی از چهره
  • فعالیت در سازمان‌های ورزشی
  • فعالیت در مجله‌ها
  • تکنسین لابراتوار و داروهای عکاسی در چاپخانه عکس
  • فعالیت در خبرگزاری
  • فعالیت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی
  • فعالیت در انتشارات‌
  • فعالیت در موزه‌ها
  • عکاس آزاد
  • عکاس تبلیغاتی

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف عکاس

  • تنظیم نور و مهیا نمودن ملزومات
  • بررسی کیفیت عکس‌ها و تصاویر
  • آشنایی با تکنولوژی و فناوری در حوزه عکاسی
  • برقراری ارتباط با مشتریان
  • شناخت و درک کافی از موضوعات عکاسی
  • روتوش و چاپ عکس‌
  • حفاظت و نگهداری از تمام تجهیزات دوربین
  • مرتب کردن دوربین‌ها و لنز‌ها
  • شارژ باتری‌ها بعد از اتمام کار
  • مرتب کردن فلاش‌ها
  • جلوگیری از نوردهی زیاد یا کم
  • کار با نرم‌افزارهای کاربردی
  • شناسایی و یافتن لوکیشن‌های عکاسی

بهترین دانشگاه ها برای رشته عکاسی

  • دانشگاه هنر
  • دانشگاه هنر اصفهان
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه نیشابور

درآمد رشته عکاسی

رشته عکاسی جزو رشته‌های پردرآمد هنر محسوب می‌شود. این رشته از بازار کار بسیار مناسبی برخوردار است. داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی امکان فعالیت در موقعیت‌های شغلی مختلفی را دارند. درآمد رشته عکاسی چقدر است؟ حقوق یک عکاس چگونه محاسبه می‌شود؟ برخی از داوطلبان به دنبال درآمد و حقوق مشخصی برای رشته عکاسی هستند. این افراد به هیچ عنوان نمی‌توانند درآمد دقیق رشته عکاسی را بدانند، زیرا درآمد این رشته به معیارهای زیادی بستگی دارد. میزان درآمد عکاسان با توجه به نوع کار متفاوت است. این بدین معنی است که عکاسان تمام وقت، پاره وقت و پروژه‌ای با توجه به حجم کاری مبالغ مختلفی را دریافت می‌‌کنند.

7) رشته دکوراسیون داخلی: صفر تا صد طراحی خانه

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

 

رشته‌های پردرآمد هنر به قدری زیاد و متنوع هستند که شاید نتوان تمام این رشته‌ها را در یک مطلب معرفی کرد. ما در این مطلب تلاش می‌کنیم تا رشته های پردرآمد هنر که بازار کار بسیار مناسبی دارند را به داوطلبان معرفی کنیم. یکی از رشته‌های پردرآمد هنر که دشواری‌های زیادی دارد، رشته دکوراسیون داخلی است. رشته دکوراسیون داخلی در مقطع کارشناسی شامل 134 واحد درسی است. داوطلبان باید در این مقطع 20 واحد دروس عمومی، 34 واحد دروس پایه، 27 واحد دروس اصلی، 39 واحد دروس تخصصی، 8 واحد دروس اختیاری و 6 واحد پایان‌نامه را مطالعه کنند. داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که رشته دکوراسیون داخلی با رشته معماری داخلی متفاوت هستند.

دروس اصلی رشته دکوراسیون داخلی

  • فرم و فضا
  • مبانی معماری
  • مبانی معماری داخلی
  • هندسه مناظر و مزایا
  • انسان، طبیعت و معماری داخلی
  • انسان، طبیعت، وارگونومی
  • مقدمات طراحی معماری
  • مقدمات طراحی معماری داخلی
  • عکاسی
  • عکاسی
  • نماد شناسی
  • هندسه کاربردی
  • ریاضیات و آمار

توانایی ها و مهارت های مورد نیاز برای رشته دکوراسیون داخلی

  • توجه به جزئیات
  • توانایی تصمیم گیری
  • توانایی انتقال ایده به مشتری
  • تنظیم و مدیریت ملاقات‌ها
  • انعطاف پذیری
  • ارتباط شفاهی مناسب
  • ذهن باز داشتن
  • طراحی نمونه نهایی مطابق نیازهای مشتری
  • آشنایی با روحیات مشتریان
  • توانایی کنترل هزینه‌ها
  • مهارت‌های مذاکره و مدیریتی
  • خلاقیت
  • مهارت مدیریت پروژه
  • قابلیت برقراری همکاری با افراد مختلف
  • مهارت طراحی و مدل سازی کامپیوتری
  • سخت کوش بودن
  • عیب یابی
  • تسلط به نرم‌افزارهای طراحی

موقعیت های شغلی رشته دکوراسیون داخلی

  • کابینت کاری آشپزخانه
  • طراحی مطب‌های روانشناسی
  • طراحی مراکز دندانپزشکی
  • طراحی آزمایشگاه‌ها
  • طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مغازه
  • طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی اداری
  • طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مسکونی
  • طراحی دکوراسیون داخلی مراکز تفریحی
  • طراحی سالن‌های آتلیه

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

وظایف طراح داخلی

  • ملاقات با مشتریان برای آگاهی از نیازها و نظرات آن‌ها
  • تهیه طرح اولیه برای نشان دادن به مشتریان
  • مشخص کردن زمان‌بندی و تخمین هزینه‌های پروژه
  • ایجاد طرح‌های نهایی با کمک برنامه‌های کامپیوتری
  • نظارت بر نصب و اجرای طرح‌ها
  • نظارت بر اجرای کار
  • شناخت مبانی رنگ
  • آگاهی از فضا برای طراحی بهتر
  • اطلاع از روند و تاریخچه طراحی

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته دکوراسیون داخلی

  • دانشگاه هنر شیراز
  • دانشگاه غیرانتفاعی شمال – آمل
  • دانشگاه هنر تهران
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ

درآمد رشته دکوراسیون داخلی

رشته دکوراسیون داخلی نیز با توجه به موقعیت‌های شغلی مختلف درآمدهای متنوعی دارد. داوطلبانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند به هیچ عنوان نباید نگران درآمد و حقوق خود باشند. درآمد این رشته بسیار مناسب است و افراد با توجه به استعداد و تجربه کاری خود درآمدهای مختلفی دریافت می‌کنند. داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند به صورت دورکاری، تمام وقت و پاره وقت در این رشته به ادامه فعالیت بپردازند.

8) طراح مد و لباس: وارد صنعت مد شوید

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

 

آخرین رشته‌ای که در این مطلب به داوطلبان معرفی می‌کنیم، رشته طراح مد و لباس است. رشته طراحی مد و لباس نیز یکی از رشته‌ های پردرآمد هنر در ایران است که توسط بسیاری از داوطلبان انتخاب می‌شود. همانطور که از نامش پیداست داوطلبان در این رشته شیوه‌ها و تکنیک‌های طراحی پوشاک را یاد می‌گیرند. این رشته برای داوطلبان خانم و آقا مناسب است و هر داوطلبی به راحتی امکان انتخاب این رشته را دارد. رشته طراحی لباس با خیاطی بسیار متفاوت است. بنابراین داوطلبان باید از تفاوت این دو رشته به خوبی آگاه باشند. داوطلبان در مقطع کارشناسی رشته طراحی لباس باید در یک مدت زمان 4 ساله دروس طراحی لباس را مطالعه کنند. برخی از دانشگاه‌ها این رشته را بدون کنکور و با توجه به سوابق تحصیلی در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند.

رشته طراحی لباس در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش طراحی لباس و طراحی پارچه است. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که آیا رشته طراحی لباس در مقطع ارشد نیز گرایش‌هایی دارد؟ تمامی داوطلبان در مقطع ارشد طراحی لباس امکان مطالعه گرایش طراحی پارچه و لباس را دارند. کارشناسی طراحی لباس شامل 132 واحد درسی است. داوطلبان باید در مقطع کارشناسی در مدت زمان 4 سال و 8 ترم تحصیلی دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی، دروس تخصصی و دروس انتخابی را مطالعه کنند. گرایش‌های رشته طراحی لباس با یکدیگر در ارتباط هستند و نقاط مشترک زیاد دارند. داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند که هر گرایش طراحی لباس موقعیت‌های شغلی مختلفی در بازار کار دارد.

دروس عمومی  

  • معارف اسلامی
  • اخلاق و تربیت اسلامی
  • انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن
  • تاریخ اسلامی
  • متون اسلامی
  • فارسی
  • زبان خارجی
  • تربیت بدنی

دروس پایه

  • طراحی
  • مبانی هنرهای تجسمی
  • آشنایی با هنر در تاریخ
  • آشنایی با هنرهای سنتی
  • آشنایی با هنرهای معاصر
  • عکاسی پایه
  • هنر و تمدن اسلامی

دروس تخصصی

  • طراحی لباس
  • الگوسازی
  • دوخت
  • نمایش مد
  • سایز بندی
  • الگوسازی و دوخت لباس کودک
  • طراحی لباس کودک و نوجوان
  • زبان تخصصی
  • کارآموزی
  • پروژه

دروس اصلی     

  • تاریخ پارچه و نساجی
  • تاریخ پوشاک ایران
  • تاریخ پوشاک جهان
  • شناخت الیاف و پارچه
  • دوخت سنتی
  • کاربرد رایانه در طراحی لباس
  • کاربرد رایانه در طراحی الگو
  • الگوسازی روی مانکن
  • بررسی آثار طراحان لباس
  • روش تحقیق
  • مدیریت تولید
  • بافت پارچه
  • چاپ پارچه
  • طراحی لباس مقدماتی
  • جامعه‌شناسی هنر
  • آشنایی با پارچه و لباس‌های سنتی
  • عفاف و حجاب

دروس اختیاری

  • هندسه نقوش
  • نماد شناسی
  • کاربرد رنگ و پارچه در طراحی لباس
  • طراحی الگو در بخش صنعت
  • عکاسی
  • تجزیه و تحلیل آثار هنری
  • مبانی رایانه
  • طراحی لباس آقایان
  • الگوسازی لباس آقایان

مهارت ها و توانایی های لازم برای رشته مد و طراحی لباس

  • مهارت‌های طراحی و فنی مانند دوخت و برش
  • داشتن هوش تجسمی و تصویری
  • تقویت مهارت خیاطی
  • روحیه رقابتی
  • افزایش دانش در حوزه طراحی لباس
  • مهارت‌های محاسباتی برای اندازه‌گیری، طراحی، برش، کشیدن الگو
  • مهارت‌های تجسم قوی
  • مهارت‌های عمومی و تخصصی برای ارتباط با مشتریان عادی و حرفه‌ای صنعت مد
  • مهارت‌های ارتباطی مناسب
  • علاقه به طراحی
  • توانایی کار تیمی
  • ایده‌ پرداز بودن
  • توانایی استفاده از برنامه‌های طراحی کامپیوتر
  • توانایی طراحی عالی
  • آشنایی با نرم‌افزارهای کامپیوتری
  • دقت به جزئیات
  • هوش تجاری و اقتصادی
  • مهارت‌های بصری
  • حس زیبایی ‌شناسی قوی
  • توانایی طراحی و نقاشی
  • تفکر هنری
  • مهارت بازاریابی و فروش
  • خلاقیت بالا
  • آشنایی با اصول مدیریت
  • توانایی کار تیمی

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

موقعیت های شغلی برای طراح لباس

  • طراحی پوشاک آماده
  • طراحی پوشاک سفارشی
  • فعالیت در کارخانجات و تولیدی‌ پوشاک
  • راه‌اندازی کسب و کار خود و کارآفرینی
  • آموزش طراحی
  • فعالیت به عنوان طراح زیورآلات
  • طراح لباس در شرکت‌های طراحی لباس
  • طراحی لباس‌های تولید انبوه
  • طراحی لباس سینما و تئاتر
  • طراحی لباس‌های سفارشی
  • راه‌اندازی بوتیک
  • تاسیس کارگاه تولیدی

وظایف طراح لباس

  • انتخاب رنگ، پارچه، لوازم تزئینی و سبک مناسب برای هر طرح
  • تخمین هزینه مواد و تولید
  • امکان برقراری ارتباط کلامی با تولیدکننده و مصرف کننده
  • تهیه نمونه‌های اولیه
  • طراحی لوازم جانبی مرتبط با دنیای مد
  • طراحی لباس‌های مختلف
  • گزارش ‌نویسی و مستندسازی
  • شناخت موجودی و نیاز بازار
  • آشنایی با انواع پارچه
  • نظارت بر تولید طرح‌ها

بهترین دانشگاه های ایران برای رشته طراحی لباس

  • دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ
  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه الزهرا
  • دانشگاه امیرکبیر
  • دانشگاه غیرانتفاعی فیض‌الاسلام اصفهان

بهترین دانشگاه های جهان برای رشته طراحی لباس

  • دانشگاه هنر لندن
  • مدرسه طراحی رود آیلند (RISD)
  • موسسه پرات
  • آکادمی طراحی آیندهوون
  • دانشگاه پلی تکنیک میلان

درآمد رشته طراحی لباس

صنعت مد در هر زمان و مکانی همواره در حال پیشرفت است. این بدین معنی است که داوطلبانی که رشته طراحی لباس را برای آینده کاری خود در نظر می‌گیرند شانس بالایی برای موفقیت دارند. امروزه بیشتر مردم به پوشیدن لباس‌های متنوع علاقه دارند. به همین دلیل موقعیت‌های شغلی مختلفی برای طراحی لباس و مد وجود دارد. رشته طراحی لباس یکی از رشته‌ های پردرآمد هنر است که بازار کار بسیار مناسبی نیز دارد. موقعیت‌های شغلی رشته طراحی لباس به قدری زیاد هستند که داوطلبان برای انتخاب کار دچار مشکل نمی‌شوند. درآمد رشته طراحی لباس به عوامل مختلفی مانند محیط کار، سابقه کاری، استعداد، مهارت، توافق با کارفرما و … بستگی دارد. افرادی که طرح‌ها و ایده‌های جدید در صنعت مد دارند به راحتی صاحب یک درآمد بالا و مناسب در این رشته می‌شوند.

بهترین رشته هنر برای دختر

  • موسیقی
  • نقاشی
  • هنر فرش
  • گرافیک
  • معماری داخلی
  • نقشه کشی معماری

بهترین کشورهای جهان برای مطالعه رشته هنر

  • اسپانیا
  • یونان
  • ایتالیا
  • ترکیه
  • فرانسه
  • کانادا
  • انگلیس
  • آلمان
  • هلند

بهترین رشته های هنر برای مهاجرت

  • تاریخ هنر
  • هنر تجاری و تبلیغاتی
  • طراحی صنعتی
  • طراحی داخلی
  • هنرهای دیجیتال
  • فیلم و هنرهای سینمایی
  • انیمیشن کامپیوتری
  • بازی و رسانه‌های تعاملی
  • طراحی مد
  • معماری
  • عکاسی
  • موسیقی و تولید موسیقی
  • مجسمه سازی
  • گیم و طراحی رسانه‌های تعاملی
  • تئاتر موزیکال

آشنایی بیشتر با رشته های پردرآمد هنر در ایران

حرف آخر

تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به صورت جامع و کامل رشته های پردرآمد هنر را به داوطلبان معرفی کرد. یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان هنگام انتخاب رشته باید به آن توجه داشته باشند، علاقه و استعداد است. این بدین معنی است که داوطلبان باید با توجه به علاقه و استعداد خود به سراغ یک رشته دانشگاهی بروند. زمانی رشته های پردرآمد هنر برای داوطلبان مفید خواهند بود که داوطلبان به این رشته‌ها علاقه داشته باشند. کنکور سراسری یکی از مهم‌ترین چالش‌های تحصیلی برای داوطلبان محسوب می‌شود. اما انتخاب رشته مناسب نیز برای داوطلبان اهمیت زیادی دارد. داوطلبانی که به دنبال قبولی در بهترین رشته‌های دانشگاهی هستند باید دروس کنکور را با استفاده از بهترین منابع مطالعه کنند.

سوالات متداول در مورد رشته های پردرآمد هنر

1) آیا تمامی رشته های گروه هنر دارای آزمون عملی هستند؟

بله اکثر رشته های گروه هنر دارای آزمون عملی هستند.

2) ضرایب رشته های پردرآمد هنر چگونه محاسبه می‌شوند؟

ضرایب کنکور هنر با توجه به ضرایب جدید محاسبه می‌شوند. درک عمومی هنر با ضریب 12، درک عمومی ریاضی و فیزیک با ضریب 5 و خلاقیت و تصویر تجسمی با ضریب 3 ضرایب کنکور هنر را تعیین می‌کنند.

3) کنکور هنر شامل چند زیرگروه است؟

کنکور هنر با توجه به آخرین تغییرات کنکور دارای هیچ زیرگروهی نیست. تمامی رشته‌های کنکور هنر در یک گروه قرار دارند.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد کنکور به وبلاگ موسسه حرف آخر مراجعه کنید و برای اطلاع از آخرین دوره‌های آموزشی حرف آخر به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور نیز مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.