انتخاب یک دانشگاه مناسب برای ادامه تحصیل کار دشواری است. داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته و دانشگاه معیارهای زیادی را در نظر بگیرند. کیفیت آموزشی دانشگاه و تدریس توسط اساتید برتر برای بسیاری از داوطلبان یک معیار مهم محسوب میشود. یکی از بهترین دانشگاههای کشور که هر دو معیار را در اختیار داوطلبان قرار میدهد، دانشگاه تبریز است. تیم محتوای حرف آخر با توجه به محبوبیت دانشگاه تبریز در این مطلب به سراغ معرفی دانشگاه تبریز میرود و تمامی اطلاعات مهم در مورد این دانشگاه را در اختیار داوطلبان قرار میدهد.
دانشگاه تبریز یکی از قدیمیترین دانشگاههای کشور محسوب میشود که در سال 1326 تاسیس شده است. این دانشگاه یک دانشگاه دولتی است که وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت میکند. دانشگاه تبریز دومین دانشگاه بزرگ و با سابقه ایران محسوب میشود و داوطلبان زیادی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند. این دانشگاه به لحاظ وسعت بعد از دانشگاه صنعتی اصفهان بزرگترین دانشگاه کشور است. وسعت این دانشگاه در حدود 600 هکتار است و دانشکدههای زیادی در این دانشگاه وجود دارند.
تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به معرفی دانشگاه تبریز میپردازد و امکانات رفاهی و دانشکدههای این دانشگاه را به داوطلبان معرفی میکند. داوطلبان در این مطلب میتوانند با رشتههای تحصیلی این دانشگاه آشنا شوند و با شناخت بیشتری به سراغ تحصیل در این دانشگاه بروند.
درباره دانشگاه تبریز
- تاسیس در شهر تبریز
- تاسیس در سال 1326
- وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
- دومین دانشگاه بزرگ ایران از نظر وسعت
- 20 دانشکده
- دارای امکانات رفاهی، آموزشی و ورزشی متنوع
- خوابگاهها
- مرکز بهداشت و مشاوره
- موزهها
- 4 رشته کاردانی
- 164 رشته کارشناسی
- 322 رشته کارشناسی ارشد
- 209 رشته دکتری
- و …
معرفی دانشگاه سراسری تبریز
دانشگاه تبریز دومین دانشگاه بزرگ ایران و یکی از قدیمیترین دانشگاههای ایران محسوب میشود. یکی از مهمترین نکاتی که در معرفی دانشگاه تبریز باید به آن اشاره کرد، تاسیس این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه تاسیس شده در ایران است. این دانشگاه در سال 1326 در مرکز شهر تبریز تاسیس شده است و یکی از بزرگترین دانشگاههای این شهر محسوب میشود.
معرفی دانشگاه تبریز: مساحت دانشگاه
این دانشگاه دومین دانشگاه بزرگ ایران است. محوطه این دانشگاه به صورت کاملا یکپارچه 275 هکتار بود. شمال دانشگاه تبریز یک منطقه کاملا سر سبز است که به عنوان باغ گیاهشناسی مورد استفاده قرار میگیرد. بخش جنوبی دانشگاه مربوط به ساختمان کتابخانه مرکزی این دانشگاه است. قسمتهای جنوبی و شمالی دانشگاه تبریز به دلیل احداث کمربندی میانی به دو قسمت تشکیل شده است. این دو بخش از طریق یک پل روگذر با یکدیگر در ارتباط هستند. مساحت دانشگاه تبریز با توجه به تغییراتی که در آن صورت گرفته است در حدود 323،895 متر مربع است که برای ساختمانها و فضاهای آموزشی دانشگاه در نظر گرفته شده است.
معرفی دانشجویان و هیات علمی دانشگاه تبریز
یکی دیگر از نکاتی که در معرفی دانشگاه تبریز باید به آن توجه کنید تعداد بالای عضو هیات علمی و تعداد دانشجویان است. دانشگاه تبریز بیش از 800 نفر عضو هیئت علمی دارد و تعداد دانشجویان این دانشگاه در حدود 24000 نفر است.
معرفی افتخارات و فعالیتهای علمی دانشگاه تبریز
فعالیتهای علمی این دانشگاه بسیار با ارزش است و دانشجویان و اساتید دانشگاه تبریز در حوزه علمی تلاشهای زیادی کردهاند. این دانشگاه در حدود 18671 مقاله بینالمللی دارد و در حدود 32 همایش در دانشگاه تبریز برگزار شده است. فعالیتهای علمی این دانشگاه به صورت زیر است:
- کل مقالات در داخل کشور دانشگاه تبریز: 17388 مقاله
- کل مقالات ISI دانشگاه تبریز: 18671 مقاله
- تعداد مجلات: 22 ژورنال
معرفی دانشگاه تبریز: افتخارات
درخشش دانشگاه تبریز و کسب رتبههای برتر در جشنواره جذب دانشجویان بینالمللی | درخشش دانشگاه تبریز در رتبهبندی QS |
کسب رتبه اول در نمایشگاه جامع دستاوردهای 30 ساله نظام در سال 87 | انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان یکی از 10 دانشگاه برتر کشور |
دریافت لوح تقدیر از معاون رییس جمهور در ترویج فرهنگ زیست محیطی | اولین دانشگاه ایرانی عضو هیئت اجرایی اتحادیه دانشگاههای جهان IAU)) |
درخشش دانشگاه تبریز در رتبهبندی دانشگاههای کشورهای اسلامی | درخشش دانشگاه تبریز در رتبهبندی جهانی یو.اس.نیوز |
کسب رتبه جهانی در حوزههای مختلف موضوعی در رتبهبندی جهانی لایدن | درخشش دانشگاه تبریز در رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۰ در حوزههای موضوعی مختلف |
معرفی دانشگاه تبریز: مراکز مطالعاتی و پژوهشی
دانشگاه تبریز در کنار دانشکدههای مختلفی که دارد از مراکز مطالعاتی و پژوهشی مختلفی نیز برخوردار است. مراکز مطالعه و پژوهشی دانشگاه تبریز عبارتند از:
- موسسه تحقیقات اجتماعی
- موسسه تحقیقات علوم اسلامی – انسانی
- مرکز تحقیقات علوم پایه تبریز
- مرکز پژوهشی ریاضیات در صنعت
- مرکز پژوهشی ژئوتوریسم
- پژوهشکده محیط زیست
- پژوهشکده ستارهشناسی و فیزیک کاربردی
- گروه پژوهشی جغرافیا
- موسسه تاریخ و فرهنگ ایران
- موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه
معرفی دانشگاه تبریز: مقطع تحصیلی
دانشگاه تبریز در مقطعهای تحصیلی مختلف به دانشجویان خدمات ارائه میدهد. داوطلبان و دانشجویان در دانشگاه تبریز میتوانند در رشتههای زیر تحصیل کنند:
- 4 رشته کاردانی
- 164 رشته کارشناسی
- 322 رشته کارشناسی ارشد
- 209 رشته دکتری
پردیسهای دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز از دو پردیس با نامهای پردیس بینالمللی ارس و پردیس خودگردان تبریز تشکیل شده است. دانشجویان میتوانند با توجه به رشته و علاقه خود در این دو پردیس دانشگاه تبریز تحصیل کنند.
معرفی دانشگاه تبریز: دانشکده های دانشگاه تبریز
در ادامه معرفی دانشگاه تبریز به سراغ معرفی دانشکدههای این دانشگاه میرویم. این دانشکده از 20 دانشکده تشکیل شده است و هر کدام از این دانشکدههای رشتههای تحصیلی مختلفی را در اختیار دانشجویان قرار میدهند. شما میتوانید در بخش زیر با دانشکدههای دانشگاه تبریز آشنا شوید:
- دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی
- دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی
- دانشکده الهیات و علوم اسلامی
- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
- دانشکده جغرافیا و برنامهریزی
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده ریاضی
- دانشکده شیمی
- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
- دانشکده علوم طبیعی
- دانشکده فنی-مهندسی برق و کامپیوتر
- دانشکده فنی-مهندسی شیمی و نفت
- دانشکده فنی-مهندسی عمران
- دانشکده فنی- مهندسی فناوریهای نوین
- دانشکده فنی- مهندسی مکانیک
- دانشکده فیزیک
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر
- دانشکده فنی و مهندسی مرند
- دانشکده فنی و مهندسی میانه
بودجه بندی کنکور 1402 (تجربی,ریاضی,انسانی)
1) دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز
یکی از دانشکدههای دانشگاه تبریز دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی است. این دانشکده در حال حاضر 14 رشته گرایش دارد و با 45 عضو هیات علمی به فعالیت خود ادامه میدهد. دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی در حدود 35 دانشجوی دکتری، 151 دانشجوی ارشد و 709 دانشجو در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل دارد. دانشجویان در این دانشگاه میتوانند در 6 گروه آموزشی زیر تحصیل کنند:
- گروه زبان و ادبیات انگلیسی
- گروه زبان و ادبیات فارسی
- گروه زبان و ادبیات فرانسه
- گروه فرهنگ و زبانهای باستانی
- گروه فلسفه
- گروه زبان و ادبیات ترکی آذری
2) دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی
این دانشکده در سال 1390 با تفکیک از دانشکده علوم انسانی و اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرده است. دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی 2 گروه آموزشی و 15 رشته برای تحصیل در اختیار دانشجویان قرار میدهد. تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه 21 نفر است و دانشجویان در 15 رشته به تحصیل ادامه میدهند.
3) دانشکده الهیات و علوم اسلامی
دانشکده الهیات و علوم اسلامی در سال 1389 تاسیس شده است. هیات علمی این دانشگاه از 17 نفر تشکیل شده و شمار کارکنان این دانشگاه 6 نفر است. دانشکده الهیات و علوم اسلامی 3 گروه آموزشی به صورت زیر دارد:
- فقه و حقوق اسلامی
- فلسفه و کلام اسلامی
- معارف اسلامی
4) دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
یکی دیگر از دانشکدههایی که در معرفی دانشگاه تبریز به آن اشاره میکنیم دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی است. دانشکده تربیت بدنی تبریز دارای 12 عضو در هیات علمی، 3 گروه آموزشی و 8 رشته با گرایش مختلف است.
5) دانشکده جغرافیا و برنامهریزی
دانشکده جغرافیا در سال 1390 فعالیت خود را به عنوان یک دانشکده مستقل شروع کرده است. این دانشکده 5 گروه آموزشی و 24 رشته با گرایشهای مختلف دارد. 5 گروه آموزشی این دانشکده به صورت زیر هستند:
- گروه آموزشی ژئومورفولوژی
- گروه آموزشی آب و هواشناسی
- گروه آموزشی برنامهریزی شهری
- گروه آموزشی سنجش از دور و GIS
- گروه آموزشی برنامهریزی روستایی
معرفی رشته روانشناسی همراه با اطلاعات کامل در مورد گرایشهای رشته
6) دانشکده دامپزشکی
با توجه به این که دانشگاه تبریز یکی از بزرگترین دانشگاههای ایران است بنابراین دانشکدههای زیادی نیز دارد. یکی دیگر از این دانشکدهها، دانشکده دامپزشکی است. این دانشکده دارای 4 گروه آموزشی و 3 رشته گرایش است. گرایشها و گروههای آموزشی این دانشکده عبارتند از:
- گروه علوم درمانگاهی
- گروه علوم پایه
- گروه پاتوبیولوژی
- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان
بخشهای مختلف دانشکده دامپزشکی بر اساس گروه
گروه علوم درمانگاهی
- بخش مامایی و بیماریهای تولید مثل
- بخش داخلی دامهای بزرگ
- بخش جراحی و هوشبری
- بخش کلینیکال پاتولوژی
- بخش بهداشت و بیماریهای طیور
- بخش تغذیه دام
گروه علوم پایه
- بخش بافتشناسی
- بخش مارماکولوژی و سمشناسی
- بخش فیزیولوژی
- بخش آناتومی و جنینشناسی
- بخش بیوشیمی
گروه پاتوبیولوژی
- بخش میکروبیولوژی و ایمنولوژی
- بخش انگلشناسی
- بخش پاتولوژی
- بخش بیوتکنولوژی
- بخش قارچشناسی
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان
- بخش پرورش و بیماریهای زنبور عسل
- بخش بهداشت مواد غذایی
- بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان
7) دانشکده ریاضی
دانشکده ریاضی نیز یکی دیگر از دانشکدههای دانشگاه تبریز است. این دانشکده دارای 4 گروه آموزشی، 49 عضو هیات علمی و 22 رشته است. گروههای آموزشی این دانشکده عبارتند از:
- گروه آمار
- گروه ریاضی کاربردی
- علوم کامپیوتر
- ریاضی محض
8) دانشکده شیمی
دانشکده شیمی دانشگاه تبریز در سال 1369 تاسیس شده است. این دانشکده یکی از بهترین دانشکدههای کشور برای شیمی محسوب میشود. دانشجویان میتوانند در دانشکده شیمی در مقطعهای تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند. دانشکده شیمی این دانشگاه از 5 گروه آموزشی، 14 رشته گرایش تشکیل شده است.
جدیدترین لیست رشته های کنکور انسانی 1402
9) دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی یکی دیگر از دانشکدههای تبریز است. این دانشکده در سال 1329 با عنوان “دانشسرای عالی ” تاسیس شده است و در سال 1340 به نام دانشکده علوم تربیتی تغییر یافت. این دانشکده شامل 3 گروه آموزشی و 21 رشته با گرایشهای مختلف است.
10) دانشکده کشاورزی
دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1334 فعالیت خود را آغاز کرده است و در 10 گروه آزمایشی فعالیت میکند. این دانشکده دارای 61 رشته گرایش و 3000 دانشجو است. دانشکده کشاورزی تبریز دارای 10 آزمایشگاه است که عبارتند از:
- آزمایشگاه گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی
- آزمایشگاه گروه آموزشی باغبانی
- آزمایشگاه گروه آموزشی خاکشناسی علوم خاک
- آزمایشگاه گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات
- آزمایشگاه گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی
- آزمایشگاه گروه آموزشی مهندسی آب
- آزمایشگاه گروه علوم دامی
- آزمایشگاه گروه گیاهپزشکی
- آزمایشگاه گروه ماشینهای کشاورزی
- آزمایشگاه گروه مهندسی فضای سبز
دانشکده کشاورزی دارای 10 گروه آزمایشی به صورت زیر است:
- گروه آموزشی مهندسی آب
- گروه آموزشی خاکشناسی
- گروه آموزشی اگروتکنولوژی و اصلاح نباتات.
- گروه آموزشی باغبانی
- گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی
- گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی
- گروه علوم دامی
11) دانشکده فیزیک
یکی دیگر از دانشکدههای دانشگاه تبریز، دانشکده فیزیک است. این دانشگاه در سال 1374 تاسیس شده در 5 گروه آموزشی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. دانشجویان میتوانند در 23 رشته گرایش در این دانشکده تحصیل کنند. گروههای آموزشی دانشکده فیزیک عبارتند از:
- گروه فیزیک اتمی و مولکولی
- گروه فیزیک ماده چگال
- گروه فیزیک نظری و اخترفیزیک
- گروه فیزیک هسته ای
- گروه نانوفیزیک
12) دانشکده مهندسی مکانیک
یکی دیگر از مواردی که در معرفی دانشگاه تبریز باید به آن اشاره کرد، دانشکدههای فنی مهندسی این دانشگاه است. دانشکده مهندسی مکانیک یکی از دانشکدههای فنی دانشگاه تبریز است. این دانشکده از 25 آزمایشگاه و 4 گروه آموزشی و 9 کارگاه آموزشی تشکیل شده است.
کارگاههای آموزشی دانشکده مکانیک
- کارگاه سنگ زنی
- کارگاه تراشکاری
- کارگاه فرزکاری
- کارگاه جوشکاری
- کارگاه ورقکاری
- کارگاه ماشینهای CNC
- کارگاه اسپارک
- کارگاه تزریق پلاستیک
- کارگاه ماشین ابزار
گروه آموزشی
- مهندسی ساخت و تولید
- مهندسی صنایع
- مهندسی مکانیک
- مهندسی مواد
آزمایشگاههای دانشکده مکانیک
- آزمایشگاه ترمودینامیک
- آزمایشگاه انتقال حرارت
- آزمایشگاه ریخته گری
- آزمایشگاه ماشینهای حرارتی
- آزمایشگاه ماشینهای بخار
- آزمایشگاه مقاومت مصالح
- آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات
- آزمایشگاه مکانیک سیالات
- آزمایشگاه هیدرولیک و پنوماتیک
- آزمایشگاه فتوالاسیته
- آزمایشگاه اندازه گیری دقیق
- آزمایشگاه کنترل اتوماتیک
- آزمایشگاه توربو ماشین
- آزمایشگاه اتومکانیک
- آزمایشگاه فشار قوی
- آزمایشگاه علم مواد
- آزمایشگاه متالوگرافی
- آزمایشگاه متالورژی و عملیات حرارتی
- آزمایشگاه مواد دیرگداز
- آزمایشگاه شیشه
- آزمایشگاه لعاب
- آزمایشگاه چینی
- آزمایشگاه ساخت سیمان
- آزمایشگاه مواد اولیه سرامیکی و ساخت قالب و مدل
- آزمایشگاه شکل دادن مواد سرامیکی
- آزمایشگاه خشت و پخت مواد سرامیکی
13) دانشکده مهندسی عمران
یکی دیگر از دانشکدههای دانشگاه تبریز، دانشکده مهندسی عمران است. این دانشکده شامل آزمایشگاهها و گروههای آموزشی مختلفی است. این آزمایشگاهها و گروههای آموزشی عبارتند از:
آزمایشگاههای دانشکده مهندسی عمران
- آزمایشگاه تکنولوژی بتن
- آزمایشگاه سازه و مقاومت مصالح
- آزمایشگاه فتوگرامتری
- آزمایشگاه کارتوگرافی
- آزمایشگاه مصالح ساختمانی
- آزمایشگاه مکانیک خاک
- آزمایشگاه مکانیک خاک پیشرفته
گروههای آموزشی دانشکده مهندسی عمران
- مهندسی آب و محیط زیست
- مهندسی ژئوتکنیک
- مهندسی سازه
- عمران
- مهندسی نقشهبرداری
- معماری
جدیدترین لیست رشته های کنکور تجربی 1402
14) دانشکده علوم طبیعی
تعداد دانشکدههای دانشگاه تبریز و رشتههای آن به قدری زیاد است که هر داوطلبی میتواند یک رشته برای خود انتخاب کند. یکی دیگر از دانشکدههای دانشگاه تبریز، دانشکده علوم طبیعی است. این دانشکده از آزمایشگاهها و گروههای آموزشی مختلفی تشکیل شده است. این دانشگاه 3 گروه آموزشی دارد که عبارتند از:
- گروه آموزشی زمینشناسی
- گروه آموزشی علوم جانوری
- گروه علوم گیاهی
15) دانشکده مهندسی عمران
دانشکده مهندسی عمران در سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرده است و داری 6 گروه آموزشی و 14 رشته مختلف است. 6 گروه آموزشی در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز عبارتند از:
- گروه مهندسی عمران سازه
- گروه مهندسی عمران آب
- گروه مهندسی عمران ژئوتکنیک
- گروه مهندسی نقشهبرداری
- گروه مهندسی عمران (کارشناسی)
- گروه مهندسی معماری
16) دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز دارای 7 گروه آموزشی و 24 رشته گرایش است. گروههای آموزشی این دانشگاه عبارتند از:
- مکاترونیک
- مهندسی فناوری اطلاعات
- مهندسی برق – الکترونیک
- مهندسی برق – قدرت
- مهندسی برق – کنترل
- مهندسی برق – مخابرات
- گروه مهندسی کامپیوتر
- گروه مهندسی پزشکی
آزمایشگاههای دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر یکی از مجهزترین آزمایشگاههای دانشگاه است. آزمایشگاههای این دانشکده عبارتند از:
- آزمایشگاه تحقیقاتی کنترل تطبیقی و شناسایی سیستم
- آزمایشگاه تحقیقاتی شبکههای موردی و حسگر بیسیم
- آزمایشگاه تحقیقاتی رباتهای انساننما و فناوری شناختی
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستمهای تله اپراتوری
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستمهای هوشمند انرژی
- آزمایشگاه تحقیقاتی بازار برق و شبکههای توزیع
- آزمایشگاه تحقیقاتی محرکههای الکتریکی
- آزمایشگاه تحقیقاتی FACTS و FRIENDS
- آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک قدرت و درایو
- آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک نوری
- آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش سیگنالهای دوگوشی
- آزمایشگاه تحقیقاتی رباتیک و سیستمهای خودگردان
- آزمایشگاه تحقیقاتی هدایت و ناوبری
- آزمایشگاه تحقیقاتی طراحی مدارات الکترونیک و رباتیک
- آزمایشگاه تحقیقاتی طراحی مدارهای مجتمع
- آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش تصویر و بینایی ماشین
- آزمایشگاه تحقیقاتی مدلسازی و شبیهسازی سیستمهای پیچیده با سیستمهای چند عاملی
- آزمایشگاه تحقیقاتی هوش مصنوعی و رباتیک
- آزمایشگاه تحقیقاتی رایانش ابری
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستم
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستمهای غیرخطی و کنترل سازهها
- آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری اطلاعات و چند رسانه ای هوشمند
- آزمایشگاه تحقیقاتی شبکههای مخابراتی بیسیم
- آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش سیگنالهای گفتار
- آزمایشگاه تحقیقاتی سامانههای نهفته
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستمهای دیجیتال
- آزمایشگاه تحقیقاتی سیستمهای هوشمند
- آزمایشگاه تحقیقاتی حفاظت دیجیتال
اطلاعات کامل در مورد کنکور تجربی ۱۴۰۲
17) دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر
یکی دیگر از دانشکدههای دانشگاه تبریز که در اهر قرار دارد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی است. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی از گروههای زیر تشکیل شده است:
- گروه آموزشی علوم دامی
- گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی
- گروه آموزشی جنگلداری
- گروه آموزشی علوم و مهندسی باغبانی
18) دانشکده فنی و مهندسی مرند
این دانشکده نیز تحت نظر دانشگاه تبریز فعالیت میکند و در شهر مرند قرار دارد. دانشکده فنی و مهندسی مرند شامل گروههای آموزشی زیر است:
- گروه عمران
- گروه نقشهبرداری
- گروه علوم پایه
19) دانشکده فنی و مهندسی میانه
دانشکدههای دانشگاه تبریز تمامی رشتههای دانشگاهی را پوشش میدهد و دانشجویان میتوانند در رشته دلخواه خود تحصیل کنند. یکی دیگر از دانشکدههای این دانشگاه، دانشکده فنی و مهندسی میانه است. این دانشکده شامل گروههای آموزشی زیر است:
- مهندسی کامپیوتر
- کارشناسی مکانیک
- کاردانی صنایع
- کاردانی خط و ابنیه
20) دانشکده مهندسی فناوریهای نوین
دانشکده مهندسی فناوریهای نوین در سال 1387 در دانشگاه تبریز تاسیس شده است. این دانشکده با هدف توسعه رشتههای بیت رشتهای فعالیت میکند. دانشکده مهندسی فناوریهای نوین 4 گروه آموزشی و 3 رشته گرایش دارد.
رتبه دانشگاه تبریز
در رتبهبندی دانشگاههای ایران که در سال 2020 صورت گرفته، دانشگاه تبریز هشتمین دانشگاه برتر ایران و سومین دانشگاه در بین دانشگاههای جامع کشور است. دانشگاه تبریز با 106 مقاله در داخل کشور و 6 مقاله بینالمللی همچنان به کسب رتبههای برتر ادامه میدهد.
خوابگاه دانشگاه تبریز
خوابگاه فجر |
خوابگاه ولیعصر(عج) |
خوابگاه شهداء |
خوابگاه خودگردان فدک |
نشریات دانشگاه تبریز
نشریات علمی دانشگاه در حوزههای کشاورزی و دامپزشکی | نشریات علمی دانشگاه در حوزههای علوم پایه | نشریات علمی دانشگاه در حوزههای علوم انسانی |
نشریات علمی دانشگاه در حوزههای فنی – مهندسی |
رشته های دانشگاه تبریز
بخش اول
هوانوردی- ناوبری هوایی | هوانوردی – خلبانی | هوانوردی – مراقبت پرواز | مهندسی نساجی |
مهندسی هوا فضا | مهندسی نفت | مهندسی مواد | مهندسی معماری |
مهندسی کشاورزی | مهندسی مکانیک نیروگاه | مهندسی مکانیک | مهندسی ماشینهای ریلی |
مهندسی فناوری اطلاعات (IT) | مهندسی فر ماندهی و کنترل هوایی | مهندسی معدن | مهندسی کامپیوتر |
مهندسی عمران | مهندسی علمی کاربردی عمران دانشکده ی صنعت آب و برق شهید عباس پور | مهندسی شیمی | مهندسی صنایع |
مهندسی شهرسازی | مهندسی سیستم | مهندسی رباتیک | مهندسی دریا |
مهندسی پلیمر | مهندسی حمل و نقل ریلی | مهندسی خط و سازههای ریلی | مهندسی برق |
مهندسی پزشکی | مهندسی بازرسی فنی | مدیریت مالی | مدیریت هتلداری |
مدیریت و کمیسر دریایی | مدیریت و بازرگانی دریایی | مخابرات هواپیمایی | کتابداری |
کارشناسی علوم انتظامی | کاردانی معماری سنتی | مدیریت | کانه آرایی |
کاردانی فنی مواد -ریخته گری | کاردان فنی عملیات پتروشیمی | کاردانی فنی الکترونیک صدا و سیما | کاردانی دریانوردی |
کاردان فنی کشتی | کاردان فنی معدن | فیزیک | کاردان فنی مکانیک |
علوم کامپیوتر | کاردانی فنی عمران | علوم اقتصادی | علوم و فنون هوانوردی – خلبانی هلی کوپتری |
علوم اقتصادی | علوم سیاسی | علوم حدیث | ریاضی |
روانشناسی | شیمی | حقوق | حسابداری |
تکنولوژی ماشینهای کشاورزی | تکنولوژی آبیاری | تعمیر و نگهداری هواپیما | اویونیک هواپیما |
آمار | الکترونیک هواپیمایی | اتاق عمل | آبادانی و توسعه روستاها |
بهداشت محیط | امور گمرکی | اعضاء مصنوعی | بهداشت حرفهای |
بینایی سنجی | بیوتکنولوژی | پرستاری دندانپزشکی | پرستاری |
تکنسین پروتزهای دندانی | پزشکی | تکنولوژی پزشکی هستهای | تکنولوژی پرتو شناسی (رادیولوژی) |
بخش دوم
تکنولوژی تولیدات گیاهی | تکنولوژی تولیدات دامی | تکنولوژی جنگلداری | تکنولوژی چوب |
تکنولوژی مرتع و آبخیزداری | تکنولوژی محیط زیست | تکنولوژی شیلات | حقوق |
دندانپزشکی | دامپزشکی | داروسازی | روانشناسی |
شنوایی شناسی | زیست شناسی | زمین شناسی | زیست شناسی سلولی ملکولی |
علوم تغذیه | علوم اقتصادی | علوم آزمایشگاهی | شیمی |
علوم و صنایع غذایی | علوم حدیث | علوم سیاسی | فیزیوتراپی |
کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی پرورش زنبور عسل | کاردانی فوریتهای پزشکی | کاردانی علمی کاربردی تولید و بهرهبرداری گیاهان دارویی معطر | کاردرمانی |
کتابداری | کارشناسی علوم انتظامی | گفتاردرمانی | کتابداری در شاخه پزشکی |
مددکاری اجتماعی | مامایی | مدیریت | مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی |
مدیریت و کمیسر دریایی | مدیریت و بازرگانی دریایی | مدیریت مالی | مدیریت هتلداری |
هوشبری | مهندسی فضای سبز | مهندسی منابع طبیعی | مهندسی کشاورزی |
مطالعات خانواده | تکنولوژی پرتودرمانی(رادیوتراپی) | مدیریت هتلداری | مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات |
مدیریت و بازرگانی دریایی | مدیریت مالی | مدیریت | کتابداری |
کارشناسی علوم انتظامی | مددکاری اجتماعی | علوم حدیث | فلسفه |
علوم تربیتی | علوم سیاسی | علوم ارتباطات اجتماعی | علوم اقتصادی |
زبان و ادبیات کردی | علوم اجتماعی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی |
جغرافیا | رشد و پرورش کودکان پیش دبستانی | تاریخ | باستان شناسی |
الهیات و معارف اسلامی | ادبیات داستانی | طراحی صنعتی | طراحی پارچه و لباس |
کاردانی باستان شناسی | عکاسی | کاردانی فرش | کاردانی مردم شناسی |
بخش سوم
کاردانی هنرهای سنتی | کاردانی هنرهای تجسمی | کارشناسی فرش | کارگردانی تلویزیون |
مجسمه سازی | گرافیک (ارتباط تصویری) | مرمت و احیای بناهای تاریخی | موزه داری |
هنرهای تجسمی | نقاشی | صنایع دستی | نمایش |
حفاظت و مرمت بناهای تاریخی | سینما | تلویزیون و هنرهای دیجیتالی | چاپ |
زبان روسی | ارتباط تصویری | حفاظت و مرمت آثار تاریخی | زبان چینی |
زبان و ادبیات ارمنی | زبان و ادبیات اردو | زبان ژاپنی | زبان فرانسه |
زبان انگلیسی | زبان ایتالیایی | زبان آلمانی | زبان اسپانیایی |
لیست رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز
بخش اول
آموزش زبان فرانسه | فلسفه هنر | زبانهای باستانی ایران | فلسفه – تطبیقی |
زبان و ادبیات فارسى | آموزش زبان انگلیسی | زبان و ادبیات فارسی – ادبیات پایداری | زبان و ادبیات فرانسه |
زبان و ادبیات انگلیسی | زبان و ادبیات فارسی – ادبیات مقاومت | فلسفه | فرهنگ و زبانهاى باستانى |
علوم اقتصادی – اقتصاد شهری | علوم اقتصادی – اقتصاد نظری | مدیریت کسب و کار – بازاریابی | مدیریت کسب و کار – رفتار سازمانی و منابع انسانی |
علوم اقتصادی – توسعه اقتصادی و برنامهریزی | مدیریت کسب و کار – فناوری | علوم اقتصادی – برنامهریزی سیستمهای اقتصادی | مدیریت MBA – کسب و کار |
مدیریت MBA -استراتژی | مدیریت بازرگانی -مدیریت مالی | توسعه اقتصادی و برنامهریزی | علوم اقتصادی |
مدیریت بازرگانی -بازرگانی بینالمللی | مدیریت بازرگانی -بازاریابی | مدیریت MBA – سیستمهای اطلاعاتی و فناوری اطلاعات | مدیریت MBA -مدیریت مالی |
مدیریت MBA – عملیات و زنجیره تامین | مدیریت بازرگانی -مدیریت تحول | مدیریت بازرگانی – تجارت الکترونیک | مدیریت بازرگانی – بازرگانی بینالملل |
مدیریت بازرگانی – کار آفرینی | مدیریت بازرگانی – مدیریت استراتژیک | مدیریت کسب و کار- عملیات و زنجیره تامین | مدیریت کسب و کار – سیستمهای اطلاعاتی و فناوری اطلاعات |
مدیریت بازرگانی – تجارت الکترونیکی | مدیریت کسب و کار- مالی | علوم اقتصادی – بانکداری اسلامی | علوم اقتصادی – اقتصاد انرژی |
کلام اسلامی | علوم اقتصادی – اقتصاد و تجارت الکترونیک | الهیات و معارف اسلامی – فلسفه و کلام اسلامی | فلسفه و کلام اسلامی – فلسفه اسلامی |
فقه و مبانی حقوق اسلامی | فلسفه و کلام اسلامی | فلسفه دین | فقه و حقوق اسلامی |
فقه و حقوق خصوصی | فقه اقتصادی | آب و هوا شناسی – تغییر اقلیم | فقه و حقوق جزاء |
ژئومورفولوژی – ژئومورفولوژی و آمایش محیط | آب و هوا شناسی – آب و هوا شناسی محیطی | جغرافیا و برنامهریزی شهری – کاربری اراضی و ممیزی املاک | جغرافیا و برنامهریزی شهری – برنامهریزی مسکن و باز آفرینی شهری |
بخش دوم
سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی – سیستم اطلاعات جغرافیایی | جغرافیا و برنامهریزی روستایی – برنامهریزی کالبدی – فضایی | جغرافیا و برنامهریزی شهری -آمایش شهری | سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی – سنجش ار دور |
جغرافیا و برنامهریزی شهرى | جغرافیا و برنامهریزی شهری – محیط زیست شهری | جغرافیا و برنامهریزی روستایی | جغرافیا و برنامهریزی شهری بهسازی و نوسازی شهری |
جغرافیا و برنامهریزی روستایی – برنامهریزی کالبدی | جغرافیا و برنامهریزی شهری- برنامهریزی مسکن شهری | جغرافیا و برنامهریزی روستایی ساماندهی مناطق عشایری | جغرافیا و برنامهریزی روستایی اقتصاد فضا |
طبیعت گردی (اکوتوریسم) | جغرافیا و برنامهریزی روستایی – مدیریت توسعه پایدار روستایی | جغرافیاى طبیعى-اقلیم شناسى در برنامهریزی محیطی | جغرافیای طبیعی ژئومورفولوژی |
آب و هواشناسی -آب و هواشناسی شهری | سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی | آب و هواشناسی -مخاطرات آب و هوایی | آب و هواشناسی – آب و هواشناسی کاربردی |
برنامهریزی آمایش سرزمین | جغرافیای پزشکی | جغرافیا و برنامهریزی شهری – برنامهریزی مسکن | طبیعت گردی |
فیزیک – فوتونیک | جغرافیا و برنامهریزی گردشگری | سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی-مطالعات شهری و روستایی | فناوری پلاسما |
مهندسی پلاسما | گردشگری | فوتونیک -الکترونیک | فوتونیک – فیزیک |
فیزیک – مهندسی پلاسما | فوتونیک – مخابرات | تربیت بدنی و علوم ورزشی-مدیریت ورزشی | تربیت بدنی و علوم ورزشی – رفتار حرکتی |
فیزیولوژی ورزشی – فیزیولوژی ورزشی کاربردی | فیزیولوژی ورزشی _ تغذیه ورزشی | رفتار حرکتی – روانشناسی ورزشی | رفتار حرکتی – یادگیری و کنترل حرکتی |
مدیریت ورزشی – مدیریت رویدادهای ورزشی | مدیریت ورزشی -مدیریت بازاریابی در ورزش | فیزیولوژی ورزشی- تغذیه و ورزش | روانشناسی ورزشی |
جامعه شناسی | علوم اجتماعى – جامعه شناسى | پژوهش علوم اجتماعی | تاریخ – تاریخ عمومی جهان |
اندیشه سیاسی در اسلام | تاریخ – تاریخ ایران اسلامى | تاریخ – تاریخ تشیع | حقوق عمومی |
علوم سیاسی | حقوق خصوصی | حقوق جزا و جرم شناسی | حقوق دادرسی اداری |
بخش سوم
انگل شناسی دامپزشکی | بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی | بافت شناسی | بافت شناسی دامپزشکی |
شیمى کاربردى | انگل شناسی | بیوشیمی بالینی | شیمی – شیمى فیزیک |
شیمی – شیمى تجزیه | شیمی – شیمی کاربردی | شیمی – شیمى معدنى | نانو شیمی |
مهندسی پلیمر – علوم پایه | شیمی – نانو شیمی | شیمی – شیمى آلى | مهندسی پلیمر- علوم و تکنولوژی پلیمر |
روانشناسی عمومی | علوم و فناوری نانو -نانوشیمی | روانشناسی تربیتی | روانشناسی عمومی |
روانشناسی بالینی کودک و نوجوان | روانشناسی بالینی | علم اطلاعات و دانش شناسی- مدیریت اطلاعات | علم سنجی |
علوم تربیتی – برنامهریزى درسى | آموزش و بهینهسازی منابع انسانی | برنامهریزی درسی | ریاضی محض – جبر جابجایی |
ریاضى محض -آنالیز | ریاضی کاربردی | ریاضی محض | ریاضی محض – هندسه (توپولوژی) |
ریاضى محض _ منطق ریاضى | ریاضی محض -هندسه | ریاضی محض – جبر | ریاضی محض – جبر – زمینه منطق ریاضی |
ریاضی کاربردى -ریاضی فیزیک | ریاضی کاربردی – آنالیز عددی | ریاضی کاربردى -تحقیق در عملیات | ریاضی کاربردی _ معادلات دیفرانسیل |
ریاضی کاربردی-آنالیز عددی – حل عددی معادلات انتگرال | ریاضی کاربردی-آنالیز عددی – حل عددی سیستمهای دینامیکی | ریاضی کاربردی-آنالیز عددی – حل عددی معادلات دیفرانسیل | ریاضی کاربردی-آنالیز عددی-روشهای عددی در جبر خطی |
ریاضی کاربردی -آنالیز عددی – پردازش تصویر | ریاضی کاربردی – آنالیز عددی -معادلات دیفرانسیل و کاربردهای آن | ریاضی کاربردی – بهینه سازی | ریاضی کاربردی -آنالیز عددی – زمینه ریاضیات مالی |
مهندسی کامپیوتر – نرم افزار | علوم کامپیوتر -سیستمهای هوشمند | علوم کامپیوتر -سیستمهای کامپیوتری | علوم کامپیوتر – نظریه سیستمها |
زمین شناسى _ رسوب شناسى | زمین شناسى _ پترولوژى | زیست شناسی گیاهی – سلولی و تکوینی | علوم کامپیوتر – محاسبات نرم و هوش مصنوعی |
زمین شناسى نفت | زمین شناسى چینه شناسى و فسیل شناسى | زمین شناسى _ آبشناسى | زمین شناسى اقتصادى |
زمین شناسی _ ژئوشیمی | زمین شناسى مهندسی | زمین شناسی زیست محیطی | پترولوژی |
زمین شیمی | زمین شناسی -آبشناسی | آب زمین شناسی | علوم زمین- آب شناسی |
بخش چهارم
زیست شناسی _ علوم گیاهى | زیست شناسی _ علوم گیاهی _ سیستماتیک اکولوژی | زیست شناسی _ علوم گیاهی _ فیزیولوژى گیاهى | زیست شناسى _ ژنتیک |
زیست شناسی -ژنتیک(علوم جانوری) | بیوشیمی | زیست شناسی – بیوشیمی | زیست شناسی – علوم جانوری -فیزیولوژی جانوری |
زیست شناسی -ژنتیک مولکولی | زیست شناسی – میکروبیولوژی | علوم گیاهی -فیزیولوژی | ژنتیک |
علوم جانوری – فیزیولوژی | علوم گیاهی – سیستماتیک و بوم شناسی | علوم گیاهی – زیست شناسی سلولی و تکوینی | علوم زمین – زمین ساخت (تکتونیک) |
علوم زمین – زمین شناسی مهندسی | علوم زمین – آب زمین شناسی | علوم زمین – زمین شیمی | علوم زمین – زمین شناسی زیست محیطی |
زیست شناسی سلولی و مولکولی – ژنتیک | زیست شناسی سلولی و مولکولی – علوم سلولی و مولکولی | زیست شناسی سلولی و مولکولی – میکروبیولوژی | زیست شناسی سلولی و مولکولی – بیوشیمی |
زیست شناسی گیاهی – سیستماتیک و بوم شناسی | زیست شناسی گیاهی – فیزیولوژی | زیست شناسی سلولی و مولکولی | علوم زمین – چینه نگاری و دیرینه شناسی |
میکروبیولوژی – صنعتی | میکرو بیولوژی – میکروبهای بیماری زا | علوم زمین – زمین شناسی اقتصادی | علوم زمین – پترولوژی |
زیست شناسی جانوری – فیزیولوژی | زیست شناسی گیاهی – زیست شناسی سلولی و تکوینی | فیزیک – هستهای | فیزیک – فیزیک حالت جامد |
فیزیک هستهای تجربی | فیزیک – فیزیک بنیادی | فیزیک – فیزیک نجومی | فیزیک – حالت جامد |
فیزیک تئوری و اختر فیزیک | فیزیک- فیزیک هستهاى | فیزیک اتمى و مولکولى | فیزیک – اتمى و مولکولى – فیزیک لیزر |
فیزیک اتمى و مولکولى آمارى | فیزیک نظری -نجوم و اختر فیزیک | فیزیک – اتمى و مولکولى – فیزیک پلاسما | فیزیک – فیزیک بنیادی – نظری |
علوم و فناوری نانو – نانو فیزیک | فیزیک – اتمی و مولکولی | فیزیک – فیزیک ماده چگال | فیزیک – نجوم و اختر فیزیک |
علوم و مهندسی باغبانی – سبزیها | علوم و مهندسی باغبانی – درختان میوه | فیزیک – فیزیک پلاسما | علوم و مهندسی باغبانی – گیاهان زینتی |
توسعه روستایی | نانو فیزیک | علوم و مهندسی باغبانی – گیاهان دارویی | اگروتکنولوژی – اکولوژی گیاهان زراعی |
علوم دامی – فیزیولوژی دام و طیور | مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی – مدیریت و تحلیل سامانهها | مهندسی علوم باغبانی – فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه | علوم دامی – ژنتیک و اصلاح دام و طیور |
مهندسی سازههای آبی | مهندسی کشاورزی – آبیارى و زهکشى | مدیریت منابع خاک – فیزیک و حفاظت خاک | مهندسی منابع آب |
مهندسی کشاورزی – علوم باغبانی | مهندسی کشاورزی – ترویج کشاورزی | مهندسی کشاورزی – علوم باغبانی -گیاهان زینتی | مهندسی کشاورزی – باغبانى- میوه کارى |
مهندسی کشاورزى – خاک شناسى | بیوتکنولوژى کشاورزى | مهندسی فضای سبز | مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک – شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه |
مهندسی کشاورزی-علوم دامى – اصلاح نژاد دام | مهندسى کشاورزى- علوم دامى | مهندسی کشاورزی – علوم دامی – تغذیه نشخوار کنندگان | مهندسی کشاورزی – علوم دامی-مدیریت دامپروری |
بخش پنجم
مهندسی کشاورزی علوم دامی – تغذیه طیور | مهندسی علوم دامی – اصلاح نژاد دام | مهندسی علوم دامی – تغذیه دام | مهندسی علوم دامی – مدیریت دامپروری |
مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی – شیمی مواد غذایی | مهندسى کشاورزى – علوم و صنایع غذایی | مهندسى کشاورزى – زراعت | علوم و مهندسی صنایع غذایی -فناوری مواد غذایی |
بیماری شناسی گیاهی | مهندسی کشاورزی – اصلاح نباتات | حشره شناسی کشاورزی | مهندسی علوم دامی – تغذیه طیور |
مهندسی مواد -شناسایی و انتخاب مواد مهندسی | مهندسی مکانیک – ساخت تولید | مهندسی هوا فضا- سازههای هوایی | مهندسی مواد -سرامیک |
مهندسی مکانیک – ساخت و تولید | مهندسی مکانیک – سیستم محرکه خودرو | مهندسی مکانیک – تبدیل انرژى | مهندسی برق – مکاترونیک |
مهندسی مخابرات نوری | مهندسی فتونیک | مهندسی نانو الکترونیک | مهندسی نانوفناوری -نانوالکترونیک |
مهندسی عمران – سواحل، بنادر و سازههای دریایی | مهندسی فتونیک -نانوفتونیک | مهندسی مکاترونیک | مهندسی عمران – آب و سازههای هیدرولیکی |
مهندسی عمران – محیط زیست | مهندسی عمران – مدیریت منابع آب | مهندسی عمران -مهندسی و مدیریت منابع آب | مهندسی عمران -ژئوتکنیک |
مهندسی عمران -ژئودزی | مهندسی عمران – مهندسی محیط زیست | مهندسی عمران _ سازههای دریایی | مهندسی عمران -مهندسی زلزله |
مهندسی عمران – مکانیک خاک و پی | مهندسی عمران -آب | مهندسی عمران – مهندسی خطوط راه آهن | مهندسی عمران – سازه |
مهندسی نقشه برداری – سنجش از دور | مهندسی خطوط راه آهن | مهندسی شیمی – پدیدههای انتقال | طراحی شهری |
مهندسی شیمی – محیط زیست | مهندسی شیمی – طراحی فرآیند | مهندسی شیمی | مهندسی شیمی پیشرفته |
مهندسی پزشکی | مهندسی شیمی -پلیمر | مهندسی شیمی -فرآیند | مهندسی کامپیوتر – رایانش امن |
مهندسی کامپیوتر – هوش مصنوعی و رباتیکز | مهندسی کامپیوتر – معماری سیستمهای کامپیوتری | مهندسی برق – سیستمهای قدرت | مهندسی کامپیوتر – معماری کامپیوتر |
مهندسی برق -مخابرات میدان و امواج | مهندسی کامپیوتر – هوش مصنوعی | مهندسی هوافضا -دینامیک پرواز و کنترل | مهندسی برق – الکترونیک |
اقتصاد کشاورزی – اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست | مهندسی برق -قدرت | زیست شناسی – بیوفیزیک | علوم و مهندسی صنایع غذایی – شیمی مواد غذایی |
مهندسی کشاورزی – توسعه روستایی | مهندسی برق – مدارهای مجتمع الکترونیک | مهندسی کشاورزی – ترویج و آموزش کشاورزی | مهندسی اقتصاد کشاورزی – اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاورزی |
رشته های دکتری در دانشگاه تبریز
شما میتوانید در بخش زیر با برخی از رشته های دکتری در دانشگاه تبریز بیشتر آشنا شوید:
مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی شاخه تخصصی مکانیک جامدات | مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی شاخه تخصصی دینامیک، کنترل و ارتعاشات | مهندسی مکانیک -طراحی کاربردی زمینه مکانیک جامدات | مهندسی مکانیک – ساخت و تولید (زمینه مکاترونیک) |
مکانیک – طراحی کاربردی (دینامیک جامدات) | مهندسی مواد و متالورژی | مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی زمینه دینامیک کنترل و ارتعاشات | مهندسی مواد |
مهندسی مکانیک -طراحی کاربردی | مهندسی مکانیک – ساخت و تولید | مهندسی عمران -ژئوتکنیک | مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی |
مهندسی عمران – آب | مهندسی عمران – زلزله | مهندسی عمران – سازههای دریایی | مهندسی عمران – سازههای هیدرولیکی |
مهندسی عمران – مهندسی زلزله | مهندسی عمران – سازه | مهندسی نقشه برداری – ژئودزی | مهندسی عمران-مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی |
مهندسی عمران – مدیریت منابع آب | مهندسی فناوری اطلاعات – شبکه کامپیوتری | مهندسی شیمی – فرآیندهای جداسازی | مهندسی پزشکی |
مهندسی کامپیوتر – معماری سیستمهای کامپیوتری | مهندسی پزشکی – بیوالکتریک | مهندسی کامپیوتر – هوش مصنوعی و رباتیکز | مهندسی برق – الکترونیک – طراحی مدارهای مجتمع آنالوگ و دیجیتال |
مهندسی کامپیوتر – شبکههای کامپیوتری | مهندسی کامپیوتر – رایانش امن | مهندسی برق – مخابرات (میدان) | مهندسی کامپیوتر – نرمافزار |
مهندسی برق قدرت – ماشینهای الکتریکی و درایو | مهندسی برق کنترل – مکاترونیک | مهندسی برق – مخابرات | مهندسی برق – قدرت |
برق الکترونیک -مدارهای مجتمع خطی | مهندسی برق -الکترونیک – طراحی مدارهای مجتمع نوری | مهندسی برق قدرت – سیستم و الکترونیک قدرت | مهندسی برق – مخابرات میدان و موج |
اقتصاد کشاورزی – سیاست و توسعه کشاورزی | اقتصاد کشاورزی – مدیریت مزرعه | مهندسی مکانیک بیوسیستم – انرژیهای تجدید پذیر | مکانیزاسیون کشاورزی – مهندسی پس از برداشت |
علوم زمین – آبهای زیر زمینی | حشره شناسی -کنه شناسی و سیستماتیک حشرات | علوم زمین شناسی آب شناسی | ریاضی کاربردی -سیستمهای کامپیوتری |
جامعه شناسی – جامعه شناسی اقتصادی و توسعه | تاریخ – تاریخ ایران دوره اسلام | علوم اعصاب شناختی – مغز و شناخت | آب و هواشناسی -مخاطرات آب و هوایی |
علوم اقتصادی – اقتصاد پولی | جغرافیا و برنامهریزی روستایی | زبان و ادبیات فارسی – ادبیات غنایی | جغرافیای طبیعی – آب و هواشناسی (اقلیم شناسی) |
امکانات دانشگاه تبریز
یکی از مهمترین ویژگیهای دانشگاه تبریز امکانات رفاهی و تفریحی این دانشگاه است. امکانات دانشگاه تبریز عبارتند از:
- امکانات ورزشی با تجهیزات مجهز
- خوابگاههای با کیفیت
- برگزاری مسابقات در رشتههای مختلف
- سالنها و اماکن ورزشی
- سالنهای بدنسازی
- سالن تنیس روی میز
- زمینهای ورزشی
- پیست دوچرخهسواری
- و …
سخن آخر در مورد دانشگاه تبریز
تمامی داوطلبان و دانشآموزان تلاش میکنند در رشته مورد علاقه خود و در شهری که در آن زندگی میکنند یک رشته مناسب برای خود انتخاب کنند. این نکته را فراموش نکنید که شما میتوانید با مطالعه دروس کنکور بهترین عملکرد را در کنکور سراسری داشته باشید. به هیچ عنوان ناامید نشوید و از تلاش کردن دست برندارید. تمامی داوطلبان میتوانند با مطالعه و برنامهریزی صحیح در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کنند. اگر اطلاعات بیشتری در مورد دانشگاه تبریز نیاز دارید به سایت دانشگاه تبریز مراجعه نمایید و اطلاعات تکمیلی را در آن سایت مشاهده کنید.
سوالات متداول در مورد معرفی دانشگاه تبریز
1) سایت دانشگاه تبریز چیست؟
داوطلبان برای اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه تبریز میتوانند به آدرس https://tabrizu.ac.ir/ مراجعه کنند.
2) شماره تلفن دانشگاه تبریز چیست؟
تلفن دانشگاه تبریز 9-33340081-041 است.
3) دانشگاه تبریز در چه سالی تاسیس شده است؟
دانشگاه تبریز در سال 1326 تاسیس شده است.
4) دانشگاه تبریز در کدام مقاطع رشتههای تحصیلی را در اختیار داوطلبان قرار میدهد؟
دانشگاه تبریز در تمامی مقاطع از کاردانی تا دکتری تخصصی رشتههای مختلفی را در اختیار داوطلبان قرار میدهد.