اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

بدون دیدگاه

به نظر شما بهترین رشته دانشگاهی کدام رشته است؟ آیا مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی رشته‌های پزشکی، مهندسی عمران و رشته دندانپزشکی هستند؟ هر رشته دانشگاهی برای برخی از داوطلبان جذاب و برای سایر داوطلبان غیر قابل انتخاب است. این بدین معنی است که هر داوطلبی با توجه به معیارها و علاقه خود به سراغ انتخاب رشته دانشگاهی می‌رود. رشته‌های دانشگاهی تنوع زیادی دارند و داوطلبان نمی‌توانند تنها یک رشته را به عنوان بهترین رشته‌ در دانشگاه انتخاب کنند. تمامی رشته‌های دانشگاهی بازار کار خاص خود را دارند و فقط نمی‌توان یک رشته را به عنوان بهترین رشته معرفی کرد. داوطلبان گروه ریاضی هنگام انتخاب رشته با انواع رشته‌های مهندسی روبه‌رو هستند. یکی از این رشته‌ها که جزو رشته‌های جدید گروه ریاضی محسوب می‌شود، رشته مهندسی پزشکی است. رشته مهندسی پزشکی یک پل ارتباطی مابین رشته‌های مهندسی و پزشکی است. به عبارت دیگر این رشته یک رشته ترکیبی مهندسی و پزشکی است.

دانلود پکیج رایگان موفقیت ۵ ماهه در کنکور

محتوای این پکیج سرنوشت کنکور شما را تغییر خواهد داد

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

رشته مهندسی پزشکی با هدف ساخت سیستم‌های هوشمند پزشکی ایجاد شده است. داوطلبانی که در این رشته به ادامه تحصیل می‌پردازند باید با وسایل الکترونیکی به دنبال ساخت وسایل پزشکی باشند. بنابراین به این موضوع به راحتی می‌توان اشاره کرد که رشته مهندسی پزشکی ترکیبی از مباحث و مفاهیم مهندسی و علوم تجربی است. این رشته در دانشگاه‌ها دارای اسامی مختلفی است. رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه‌ها با اسامی مختلفی مانند زیست پزشکی و بیوپزشکی نیز شناخته می‌شود. این رشته مانند سایر رشته‌های گروه ریاضی از شناخت مناسبی مابین داوطلبان برخوردار نیست و داوطلبان اطلاعات کمی در مورد این رشته دارند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به سراغ بررسی کامل این رشته دانشگاهی می‌رود و اطلاعات کاملی را در مورد گرایش‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری این رشته در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبان در این مطلب می‌توانند با بازار کار و درآمد این رشته تحصیلی آشنا شوند.

 

رشته مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی زیرگروه کدام رشته است

رشته مهندسی پزشکی چیست؟ بازار کار این رشته تحصیلی چگونه است؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد رشته مهندسی پزشکی دارد، اما قبل از کسب اطلاعات لازم در مورد این رشته تحصیلی باید اطلاعات کاملی در مورد کنکور داشته باشند. کنکور سراسری با تغییرات بسیار زیادی روبه‌رو شده است. این بدین معنی است که کنکور سال 1402 و کنکور در سال‌های آینده مانند کنکور در سال‌های اخیر برگزار نمی‌شوند. بنابراین داوطلبان باید قبل از هر کاری با تغییرات جدید کنکور آشنا شوند و با توجه به این تغییرات خود را برای کنکور سراسری آماده کنند. اولین و مهم‌ترین تغییر کنکور سراسری، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. این بدین معنی است که داوطلبان دیگر به سوالات دروس عمومی ادبیات فارسی، دین و زندگی، عربی و زبان انگلیسی در کنکور سراسری پاسخ نمی‌دهند. با توجه به این شرایط داوطلبان در کنکور تنها باید به سوالات دروس تخصصی پاسخ دهند.

رشته مهندسی پزشکی یکی از رشته‌های گروه ریاضی در کنکور است. بنابراین داوطلبان برای قبولی در این رشته تحصیلی باید به سوالات دروس تخصصی گروه ریاضی پاسخ دهند. البته داوطلبان از گروه تجربی نیز می‌توانند در این رشته قبول شوند، اما پذیرش این رشته برای داوطلبان گروه تجربی کمی متفاوت‌تر است. رشته مهندسی پزشکی جزو کدام زیرگروه ریاضی است؟ رشته مهندسی پزشکی جزو هیچ زیرگروهی در کنکور ریاضی نیست! شاید بسیاری از داوطلبان از این موضوع مطلع نیستند که زیرگروه‌ها از کنکور سراسری حذف شدند. با توجه به آخرین تغییرات کنکور سراسری تمامی رشته‌های گروه ریاضی در یک گروه قرار دارند. اگر تمامی رشته‌ها در یک گروه قرار داشته باشند، ضرایب دروس تخصصی چگونه محاسبه می‌شوند؟ تمامی دروس تخصصی دارای یک ضریب یکسان هستند. این بدین معنی است که رشته مهندسی پزشکی و سایر رشته‌های گروه ریاضی دارای ضرایب یکسان هستند و این ضرایب با توجه به رشته‌ها تغییر نمی‌کنند.

ضرایب جدید دروس تخصصی کنکور ریاضی

نام درس ضریب
ریاضی 12
فیزیک 9
شیمی 7

منابع کنکور ریاضی برای قبولی در مهندسی پزشکی

تغییرات کنکور در سال 1402 به قدری زیاد و متنوع هستند که داوطلبان بدون اطلاع از این تغییرات با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم دروس عمومی از کنکور سراسری حذف می‌شوند و داوطلبان تنها باید به سوالات دروس تخصصی در کنکور سراسری پاسخ دهند. اما این شرایط تنها تغییرات مهم کنکور سراسری نیستند. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری به نحوه برگزاری کنکور سراسری مربوط می‌شود. کنکور سراسری با توجه به شرایط جدید سالی دو بار برگزار می‌شود. این بدین معنی است که کنکور سراسری در دو نوبت مجزا و با نتایج متفاوت برگزار می‌شود. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف موجب می‌شود که داوطلبان استرس کمتری در کنکور داشته باشند و نتایج خوبی در کنکور به دست آورند. داوطلبان سوالات زیادی در مورد این تغییر کنکور سراسری دارند. برگزاری کنکور در دو نوبت چه تاثیری بر روی منابع دارد؟

آیا منابع کنکور برای نوبت اول و دوم یکسان هستند؟ داوطلبان برای مطالعه دروس تخصصی کدام کتاب‌ها را مطالعه می‌کنند؟ بدون شک این سوالات و سوالات دیگر در مورد منابع کنکور به ذهن داوطلبان می‌آیند. اولین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد در مورد منابع کنکور برای نوبت اول و دوم است. منابع کنکور برای نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان برای هر دو نوبت کنکور در دی ماه و تیر ماه باید کل مفاهیم کتاب درسی را از سطر اول تا سطر آخر مطالعه کنند. داوطلبان برای کنکور سراسری باید کتاب‌های ریاضی پایه دهم، هندسه دهم، هندسه یازدهم، آمار و احتمال پایه یازدهم، حسابان پایه یازدهم، حسابان پایه دوازدهم، هندسه پایه دوازدهم، ریاضی گسسته پایه دوازدهم، فیزیک دهم، فیزیک یازدهم، فیزیک دوازدهم، شیمی دهم، شیمی یازدهم و شیمی دوازدهم را مطالعه کنند.

منابع کنکور ریاضی در سال 1402

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
هندسه 1: پایه دهم 1399
هندسه 2: پایه یازدهم 1400
آمار و احتمال: پایه یازدهم 1400
حسابان 1: پایه یازدهم 1400
حسابان 2: پایه دوازدهم 1401
هندسه 3: پایه دوازدهم 1401
ریاضیات گسسته: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

معرفی رشته مهندسی پزشکی

داوطلبان در حال حاضر با مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری آشنا هستند. ما در ادامه مطلب به سراغ معرفی رشته مهندسی پزشکی می‌رویم و اطلاعات کاملی را در مورد این رشته در اختیار داوطلبان قرار می‌دهیم. رشته مهندسی پزشکی یک پل ارتباطی مابین رشته‌های مهندسی و علوم تجربی است. مهندسی پزشکی که به آن مهندسی زیست پزشکی نیز گفته می‌شود در انگلیسی به معنی Biomedical engineering است. این رشته جدید نیازهای پزشکی را در زمینه ساخت ابزارهای پزشکی از طریق مهندسی برطرف می‌کند. این بدین معنی است که رشته مهندسی پزشکی ابزارهایی را با علم مهندسی تولید می‌کند که برای بیماران با مشکلات مختلف مفید است. مهندسی پزشکی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها عملکرد بهتری در درمان بیماری‌ها داشته باشند. بنابراین با توجه به این تعاریف به راحتی می‌توان گفت که رشته مهندسی پزشکی ترکیبی از رشته‌های مهندسی و علوم تجربی است.

رشته مهندسی پزشکی به فارغ‌التحصیلان این آموزش را می‌دهد که آن‌ها وسایل مصنوعی مانند چشم مصنوعی، پای مصنوعی، دست مصنوعی و … را برای راحتی بیماران طراحی کنند. البته به این موضوع توجه داشته باشید که ساخت اعضای مصنوعی تنها وظیفه مهندسان پزشکی نیست و آن‌ها در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارند. مهندسی پزشکی از رشته‌های مهندسی مانند کامپیوتر، مکانیک و الکترونیک همراه با رشته‌های پزشکی استفاده می‌کند تا وسایل مناسبی را برای بیماران طراحی کند. دانشجویان در این رشته یاد می‌گیرد که چگونه اندام‌های مصنوعی را بسازند. داوطلبانی که به سراغ این رشته تحصیلی می‌روند باید به هر دو رشته مهندسی و علوم تجربی علاقمند باشند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که داوطلبان در این رشته تجهیزات پزشکی مناسب را در اختیار جامعه پزشکی قرار می‌دهند. تمامی دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی باید زیر نظر مهندسان پزشکی وارد بازار شوند.

مهندسی پزشکی به انگلیسی

داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته مهندسی پزشکی هستند باید اطلاعات کافی در مورد این رشته داشته باشند. رشته مهندسی پزشکی مانند سایر رشته‌های مهندسی شناخته شده نیست. همین موضوع نیز موجب می‌شود که اکثر داوطلبان با شناخت کافی به سراغ این رشته نروند یا حتی با نام این رشته آشنا نباشند. یکی از متداول‌ترین سوالات داوطلبان در مورد رشته مهندسی پزشکی به اصطلاحات و کلمات انگلیسی این رشته مربوط می‌شود. رشته مهندسی پزشکی به انگلیسی چیست؟ مهندسی پزشکی یا مهندسی زیست پزشکی به انگلیسی Biomedical engineering است. این رشته در سایر کشورها نیز یک رشته جدید و شناخته نشده محسوب می‌شود، اما این رشته یک رشته بسیار تاثیرگذار در علم پزشکی است. داوطلبانی که به دنبال ادامه تحصیل در این رشته هستند باید با تمامی کلمات و اصطلاحات انگلیسی این رشته آشنا باشند. البته داوطلبان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به نحوی با این کلمات آشنا می‌شوند.

داوطلبان می‌توانند در بخش زیر با مهم‌ترین اصطلاحات رشته مهندسی پزشکی آشنا شوند:

  • مهندسی ژنتیک: genetic engineering
  • مهندسی کیفیت: quality engineering
  • مهندسی همزمان: concurrent engineering
  • مهندسی صنایع: industrial engineering
  • مهندسی اجتماعی: social engineering
  • مهندسی وب: web engineering

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

لیسانس رشته مهندسی پزشکی چند سال طول می‌کشد؟

رشته مهندسی پزشکی چند سال طول می‌کشد؟ این رشته در مقطع کارشناسی چند ترم است؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد تعداد واحدهای درسی این رشته و مدت زمان تحصیل آن دارند. رشته مهندسی پزشکی جزو رشته‌های مهندسی است که مدت زمان تحصیل مناسبی دارد. این رشته در مدت زمان 4 سال در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. مهندسی پزشکی واحدهای درسی را در 8 ترم تحصیلی به داوطلبان ارائه می‌دهد. داوطلبان باید در این مدت زمان 140 واحد درسی را مطالعه کنند. واحدهای درسی این رشته شامل دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی و دروس تخصصی هستند. داوطلبان در طول این دوره باید 20 واحد دروس عمومی، 26 واحد دروس پایه، 47 واحد دروس اصلی و 47 واحد دروس تخصصی را سپری کنند.

  • دروس عمومی: 20 واحد
  • دروس پایه: 26 واحد
  • دروس اصلی: 47 واحد
  • دروس تخصصی: 47 واحد

گرایش های مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی

آیا رشته مهندسی پزشکی گرایش‌هایی دارد؟ داوطلبان چگونه می‌توانند بهترین گرایش را برای خود انتخاب کنند؟ همان طور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم داوطلبان باید اطلاعات زیادی در مورد رشته مهندسی پزشکی و گرایش‌های آن داشته باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد این رشته به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها شانس بیشتری برای موفقیت در مهندسی پزشکی داشته باشند. رشته مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی دارای گرایش‌های مختلفی است. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 3 گرایش مختلف است. داوطلبان در ترم دوم یا سوم تحصیل خود می‌توانند یکی از گرایش‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنند. گرایش‌های کارشناسی رشته مهندسی پزشکی به صورت زیر هستند:

  • مهندسی پزشکی با گرایش بیومکانیک
  • مهندسی پزشکی با گرایش بیومتریال
  • مهندسی پزشکی با گرایش بیوالکتریک

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

دروس مهندسی پزشکی

داوطلبان و دانش‌آموزانی که در این رشته دانشگاهی قبول شدند باید در 4 سال حدوداً 140 واحد را پشت سر بگذارند. این 140 واحد شامل دروس عمومی، پایه، تخصصی و اختیاری است. دانشجویان باید در مقطع کارشناسی دروس زیر را برای رشته مهندسی پزشکی مطالعه کنند:

  • دروس عمومی: 20 واحد
  • دروس پایه: 26 واحد
  • دروس اصلی: 47 واحد
  • دروس تخصصی: 47 واحد

دروس رشته مهندسی پزشکی

دروس عمومی مشترک

  • محاسبات‌ عددی‌
  • استاتیک‌ و مقاومت‌ مصالح‌ در مهندسی‌ پزشکی‌
  • ریاضیات‌ مهندسی‌
  • مقدمه‌ای‌ بر مهندسی‌ پزشکی‌ زیستی‌
  • تجهیزات‌ عمومی‌ بیمارستان‌ها و کلینیک‌های‌ پزشکی‌
  • ریاضی‌ عمومی‌
  • معادلات‌ دیفرانسیل‌
  • فیزیک‌ عمومی
  • برنامه‌نویسی‌ کامپیوتر
  • الکترونیک‌
  • مدارهای‌ منطقی‌
  • بهداشت‌ عمومی‌
  • اصول‌ توانبخشی‌ وسایل‌ و دستگاه‌ها
  • اصول‌ و کلیات‌ مدیریت‌ خدمات‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌
  • اصول‌ سیستم‌های‌ رادیولوژی‌ و رادیوتراپی‌
  • فیزیولوژی‌
  • آناتومی‌
  • فیزیک‌ پزشکی‌
  • زبان‌ تخصصی‌ مهندسی‌ پزشکی‌
  • بیوفیزیک‌
  • کارورزی‌
  • پروژه‌
  • آمار حیاتی‌ و احتمالات
  • مدارهای‌ الکتریکی‌

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

دروس اصلی 

  • فیزیولوژی
  • آناتومی
  • ریاضیات مهندسی
  • مديريت خدمات بهداشتي درماني
  • ايمني و حفاظت الكتريكي
  • سيگنال‌ها و سيستم‌ها
  • مديريت فني تجهيزات و استانداردهاي ايمني پزشكي
  • فرآيندهاي فيزيولوژيك
  • انفورماتيك پزشكي
  • فراصورت در پزشكي
  • بيومكانيك باليني
  • شبيه‌سازي و مدل‌سازي سيستم‌هاي بيولوژيكي
  • پردازش سيگنال‌هاي حياتي
  • بيومتريال
  • تصويرگري پزشكي و پردازش تصوير
  • ليزر و كاربردهاي آن در مهندسي پزشكي
  • آزمایشگاه مهندسي بالینی 1 و 2
  • سیستم‌های اطلاع‌رسانی پزشکي

دروس تخصصی گرایش بیوالکتریک

  • مدارهای‌ الکتریکی‌
  • ماشین‌های‌ الکتریکی‌ مستقیم‌ و متناوب‌
  • الکترونیک‌
  • مخابرات‌ آنالوگ‌ و دیجیتال‌
  • تکنیک‌ پالس‌
  • تجزیه‌ و تحلیل‌ سیستم ‌ها
  • حفاظت‌ الکتریکی‌ در سیستم‌های‌ بیمارستانی‌
  • میکرو پروسسور
  • سیستم‌های‌ کنترل‌ خطی‌
  • اندازه‌گیری‌ الکترونیکی‌
  • مقدمه‌ای‌ بر هوش‌ محاسباتی‌ و زیستی‌

دروس تخصصی گرایش بیومتریال

  • کینزیولوژی‌ و بیومکانیک‌ مقدماتی‌
  • ارتز و پروتز
  • طراحی‌ اجزا
  • دینامیک‌ ماشین‌
  • دینامیک‌ و ارتعاشات‌ در مهندسی‌ پزشکی‌
  • خواص‌ مواد مهندسی‌
  • مقدمه‌ای‌ بر کاربرد مواد مهندسی‌ در پزشکی‌
  • مکانیک‌ سیالات‌
  • ترمودینامیک‌ و انتقال‌ حرارت‌
  • طراحی‌ و تولید به‌ کمک‌ کامپیوتر
  • شیمی‌ عمومی
  • بیوشیمی‌

دروس تخصصی گرایش بیومکانیک

  • دینامیک‌ و ارتعاشات‌ در مهندسی‌ پزشکی‌
  • خواص‌ مواد مهندسی‌
  • مقدمه‌ای‌ بر کاربرد مواد مهندسی‌ در پزشکی‌
  • مکانیک‌ سیالات‌
  • کینزیولوژی‌ و بیومکانیک‌ مقدماتی‌
  • ارتز و پروتز
  • طراحی‌ اجزا
  • دینامیک‌ ماشین‌
  • ترمودینامیک‌ و انتقال‌ حرارت‌
  • طراحی‌ و تولید به‌ کمک‌ کامپیوتر
  • شیمی‌ عمومی
  • بیوشیمی‌

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

ارشد مهندسی پزشکی

داوطلبان پس از 4 سال از رشته کارشناسی رشته مهندسی پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند. برخی از داوطلبان بلافاصله وارد بازار کار می‌شوند و برخی از آن‌ها به سراغ ادامه تحصیل می‌روند. رشته مهندسی پزشکی در مقطع ارشد نیز دارای گرایش‌های مختلفی است و داوطلبان با توجه به علاقه خود می‌توانند یکی از گرایش‌ها را انتخاب کنند. گرایش‌های رشته مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد بسیار زیاد هستند. برخی از منابع گرایش‌های ارشد این رشته را به سه دسته تقسیم می‌کنند، اما گرایش‌های مقطع ارشد این رشته بیشتر از سه گرایش است. داوطلبان در مقطع ارشد این رشته باید 38 واحد درسی را سپری کنند. دروس این مقطع شامل 24 واحد دروس تخصصی، 2 واحد سمینار و 12 واحد پروژه هستند.

داوطلبان در مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند گرایش‌های این رشته را از میان گرایش‌های مجموعه مهندسی برق و مجموعه مهندسی مکانیک نیز انتخاب کنند. گرایش‌های ارشد مهندسی پزشکی به صورت زیر هستند:

  • گرایش مهندسی ورزش
  • گرایش مهندسی بافت
  • گرایش مهندسی بیومتریال
  • گرایش مهندسی بیومکانیک
  • گرایش مهندسی بیوالکتریک
  • گرایش مهندسی اطلاعات پزشکی
  • گرایش مهندسی توانبخشی
  • گرایش مهندسی پردازش تصاویر پزشکی
  • گرایش مدل‌سازی سیستم‌های فیزیولوژیکی

گرایش های دکتری رشته مهندسی پزشکی

یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در رشته مهندسی پزشکی، امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری است. این بدین معنی است که داوطلبان می‌توانند از مقطع کارشناسی تا مقطع دکتری در این رشته به ادامه تحصیل بپردازند. مهندسی پزشکی در مقطع دکتری نیز دارای گرایش‌های مختلفی است. دوره دکتری مهندسی پزشکی دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. این دوره معمولا در یک مدت زمان 4 ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان در این دوره باید 18 واحد درسی و 18 واحد تدوین رساله را سپری کنند. این بدین معنی است که داوطلبان در مجموع باید 36 واحد درس را در این مدت زمان بگذرانند. گرایش‌های دکتری رشته مهندسی پزشکی به صورت زیر هستند:

  • مهندسی بیومتریال
  • مهندسی بیومکانیک
  • مهندسی بیوالکتریک
  • مهندسی بافت
  • مهندسی رباتیک

آموزش حرف آخر tv – دانلود نرم افزار حرف آخر tv

معرفی گرایش‌های رشته مهندسی پزشکی

1) گرایش بیوالکتریک

گرایش بیوالکتریک یا گرایش زیست الکترومغناطیس (Bioelectromagnetics) یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های این رشته در مقطع کارشناسی است. دانشجویان در این گرایش یاد می‌گیرند که چگونه از اصول مهندسی مانند اصول الکتریکی، مغناطیسی یا الکترومغناطیسی در زمینه پزشکی استفاده کنند. دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند علاوه بر مطالعه گرایش‌های مهندسی برق برخی از درس‌های مهندسی کامپیوتر یا فناوری اطلاعات را نیز سپری می‌کنند. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می‌کنند بیشتر با درس‌های رشته مهندسی برق سروکار دارند.

با یک زبان ساده می‌توان گفت دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند از حوزه‌های الکترونیک و کامپیوتر در حوزه پزشکی استفاده می‌نمایند. دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند بعد از فارغ‌التحصیلی توانایی‌های زیر را به دست می‌آورند:

  • ساخت وسایل و تجهیزاتی که در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • طراحی و ساخت سیستم‌های تصویربرداری
  • طراحی سیستم‌های مانیتورینگ
  • طراحی سیستم‌های گفتار درمانی
  • و …

معرفی دانشگاه تبریز

2) گرایش بیومکانیک

گرایش بیومکانیک برای دانشجویانی بیشتر مناسب است که به درس‌های رشته مکانیک نیز علاقه دارند. در واقع می‌توان گفت دانشجویان در رشته مهندسی پزشکی چندین رشته را مطالعه می‌کنند. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می‌کنند موضوع‌هایی مانند ساخت دست و پای مصنوعی، ساخت دریچه‌های قبل، ساخت مفاصل مصنوعی و … را یاد می‌گیرند. هدف گرایش بیومکانیک، تحلیل حرکت اندام و کاربرد رباتیک برای درمان بیماری‌هاست.

3) گرایش بیومواد

گرایش بیومواد همان طور که از نامش پیداست بر روی تهیه مواد مختلف مصنوعی تمرکز دارد. دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند با مواد مختلفی مانند پلیمرها، سرامیک‌ها، کامپوزیت‌ها برای ساخت مواد فلزی و تجهیزات آن در بدن انسان آشنا می‌شوند.

چگونه عربی کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟

کدام گرایش مهندسی پزشکی بهتر است؟

بسیاری از داوطلبان با این سوال مواجه می‌شوند که کدام گرایش مهندسی پزشکی بهتر است؟ برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ مناسبی دهیم باید علایق خود را در مورد رشته این رشته بدانیم. هیچ زمانی نمی‌توان گفت این گرایش بهتر از گرایش دیگر است. این موضوع کاملا بستگی به خود شما دارد. به هر گرایشی از این رشته علاقه دارید باید در آن به ادامه تحصیل بپردازید.

 

 

رشته مهندسی پزشکی

رشته مهندسی پزشکی بدون کنکور

برخی از رشته‌های گروه تجربی و گروه ریاضی بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند. یکی از این رشته‌ها، مهندسی پزشکی است. اما پذیرش در این رشته بر اساس شرایط دانشگاه و سوابق تحصیلی داوطلبان صورت می‌گیرد. داوطلبان و دانش‌آموزان می‌توانند بر اساس سابقه تحصیلی این رشته را در دانشگاه‌های زیر مطالعه کنند:

  • دانشگاه صنعتی سهند – تبریز : بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری – نور: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر – یزد (محل تحصیل واحد یزد): بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی آفرینش – بروجرد: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی قوچان: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی پویندگان دانش – چالوس: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی خزر – محمود آباد: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی رحمان – رامسر: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی زاگرس – کرمانشاه: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی سنا – ساری: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی مازندران – بابل: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری آریان – بابل: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی فخرالدین گرگانی – گرگان: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز شیراز: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز قزوین: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز یزد: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی کسری – رامسر: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی مازیار – رویان نور: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی هدف – ساری: بر اساس سوابق تحصیلی
  • موسسه غیرانتفاعی هرمزگان – بیرجند: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – مرکز کرج: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – تهران شمال: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز مشهد: بر اساس سوابق تحصیلی
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان: بر اساس سوابق تحصیلی

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی از رشته تجربی

شرایط پذیرش رشته مهندسی پزشکی از رشته تجربی چگونه است؟ آیا داوطلبان گروه تجربی می‌توانند در کنکور برای این رشته تحصیلی ثبت‌نام کنند؟ رشته مهندسی پزشکی یکی از رشته‌های اصلی گروه ریاضی محسوب می‌شود. اما این بدین معنی نیست که داوطلبان گروه تجربی امکان تحصیل در این رشته را ندارند. شرایط داوطلبان گروه تجربی در مقایسه با داوطلبان گروه ریاضی در این رشته کمی متفاوت‌تر است. داوطلبان گروه ریاضی اولویت اول برای پذیرش رشته مهندسی پزشکی هستند. برخی از دانشگاه‌ها بنابه دلایل مختلف ظرفیت رشته مهندسی پزشکی را نمی‌توانند با داوطلبان گروه ریاضی پر کنند. داوطلبان گروه تجربی در چنین شرایطی می‌توانند بدون کنکور نیز در این رشته پذیرش شوند.

رشته مهندسی پزشکی مناسب کدام داوطلبان است؟

بسیاری از داوطلبان با یک سوال مهم و اساسی هنگام انتخاب رشته مهندسی پزشکی روبه‌رو می‌شوند. رشته مهندسی پزشکی برای کدام داوطلبان مناسب است؟ کدام داوطلبان می‌توانند این رشته تحصیلی را برای آینده خود انتخاب کنند؟ رشته مهندسی پزشکی برای داوطلبانی مناسب است که با درس فیزیک و ریاضی ارتباط خوبی دارد. داوطلبان در طول دوران تحصیل خود با مسائل فنی و ریاضی سروکار دارند. بنابراین علاقه به دروس فیزیک و ریاضی در این رشته بسیار اهمیت دارد. رشته مهندسی پزشکی یک رشته ترکیبی مابین گروه ریاضی و گروه تجربی است. با توجه به این شرایط داوطلبان باید تا میزانی به رشته‌های تجربی نیز علاقمند باشند. داوطلبان در این رشته یاد می‌گیرند که چگونه وسایل مختلف را برای افراد نیازمند طراحی کنند. بنابراین داوطلبان باید حوصله و صبر زیادی نیز در این رشته داشته باشند.

مزایا و معایب رشته مهندسی پزشکی

کدام رشته دانشگاهی برای داوطلبان مناسب است؟ داوطلبان برای ادامه تحصیل باید کدام رشته دانشگاهی را انتخاب کنند؟ پاسخ تمامی این سوالات به علاقه و استعداد داوطلبان بستگی دارد. شما نمی‌توانید یک رشته مشخص را برای تمامی داوطلبان در نظر بگیرید و انتظار داشته باشید تمامی داوطلبان به سراغ این رشته تحصیلی بروند. هر رشته تحصیلی مورد توجه تعدادی از داوطلبان قرار می‌گیرد و داوطلبان با توجه به شرایط خود رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. داوطلبانی که به دنبال مطالعه مهندسی پزشکی هستند با یک سوال مهم روبه‌رو می‌شوند. آیا رشته مهندسی پزشکی معایب و مزایایی دارد؟ بله رشته مهندسی پزشکی نیز مانند سایر رشته‌های مهندسی و علوم تجربی دارای معایب و مزایایی است. داوطلبان باید با اطلاع از این معایب و مزایا به سراغ انتخاب رشته‌ مهندسی پزشکی بروند. ما در این قسمت مهم‌ترین مزایا و معایب این رشته تحصیلی را به داوطلبان معرفی می‌کنیم.

رشته مهندسی پزشکی مزایای متعددی دارد که مهم‌ترین آن نیاز بالای جامعه به این رشته است. این بدین معنی است که بازار کار این رشته بسیار مناسب است و داوطلبان به راحتی پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار می‌شوند. بنابراین داوطلبان نباید نگران بازار کار و درآمد این رشته تحصیلی باشند. رشته مهندسی پزشکی در کنار مزایای خود معایب مهمی نیز دارد. یکی از مهم‌ترین معایب مهندسی پزشکی خطرات مربوط به محیط کار است. مهندسان پزشکی در محیط‌های آزمایشگاهی فعالیت دارند و همین موضوع نیز موجب می‌شود که آن‌ها با انواع مواد خطرناک در ارتباط باشند. یکی دیگر از معایب این رشته تحصیلی به قبولی این رشته در بهترین دانشگاه‌های کشور مربوط می‌شود. داوطلبانی که به دنبال قبولی در بهترین دانشگاه‌های کشور هستند باید بهترین رتبه‌ها و درصدها را برای دروس تخصصی به دست آورند.

بازار کار رشته مهندسی پزشکی

داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته مهندسی پزشکی به بازار کار این رشته توجه زیادی داشته باشند. بازار کار رشته مهندسی پزشکی بسیار مناسب و ایده‌آل است. جامعه به وجود متخصصان مهندسی پزشکی نیاز زیادی دارد. مهندسان پزشکی با طراحی‌ها و ساخت وسایل مختلف به بیماران کمک زیادی می‌کنند. پزشکان نیز با حضور متخصصان مهندسان پزشکی کار راحت‌تری را پیش روی خود دارند. متخصصان این رشته در صنایع مختلفی می‌توانند مشغول به کار شوند. مهندسان پزشکی می‌توانند در مکان‌های زیر به فعالیت‌های خود ادامه دهند:

  • موسسات درمانی
  • موسسات آموزشی
  • موسسات پژوهشی
  • بیمارستان‌ها
  • دانشگاه‌ها
  • صنایع پزشکی
  • کارخانه‌ها
  • وزارت بهداشت
  • موسسه استاندارد
  • مراکز تحقیقات
  • سازمان تامین اجتماعی
  • و …

مهارت های لازم برای مهندسی پزشکی

داوطلبانی که از رشته مهندسی پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند باید مهارت‌های کافی برای تولید تجهیزات پزشکی را داشته باشند. فارغ‌التحصیلان این رشته که مهارت‌های کافی و استعدادهای لازم را دارند در مقایسه با سایر افراد به راحتی وارد بازار کار می‌شوند و یک شغل مناسب برای خود پیدا می‌کنند. مهارت‌های لازم برای رشته مهندسی پزشکی به صورت زیر هستند:

  • داشتن توانایی‌های لازم علمی
  • داشتن توانایی جسمی مناسب
  • خلاقیت و نوآوری برای ساخت تجهیزات پزشکی
  • علاقه به دروس فیزیک و ریاضی
  • علاقه به کارهای تحقیقاتی
  • آشنایی با بازاریابی و فروش
  • علاقه به علوم تجربی
  • آشنایی با زبان انگلیسی
  • و …

مهندسی پزشکی مهاجرت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان در مورد رشته مهندسی پزشکی به آن توجه زیادی دارد، شرایط مهاجرت برای رشته مهندسی پزشکی است. آیا مهندسی پزشکی امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد؟ آیا فارغ‌التحصیلان این رشته امکان مهاجرت کاری دارند؟ پاسخ تمامی این سوالات بله است. داوطلبانی که مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از این رشته به دست آورده‌اند به راحتی می‌توانند برای ادامه تحصیل در خارج از کشور برای این رشته اقدام کنند. برخی از دانشگاه‌های مطرح دنیا برای این رشته بورسیه تحصیلی دارند و داوطلبان با یک بورس کامل می‌توانند این رشته تحصیلی را مطالعه کنند. مهندسی پزشکی در کانادا محبوبیت زیادی دارد و داوطلبان به راحتی می‌توانند برای این رشته در کشور کانادا اقدام کنند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که داوطلبان باید به آن توجه داشته باشند، داشتن دانش کافی زبان انگلیسی است. داوطلبان باید مدرک زبان معتبری برای مهاجرت داشته باشند.

رتبه لازم برای قبولی در مهندسی پزشکی

سال رتبه سهمیه دانشگاه دوره
1398 245 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) دانشگاه صنعتی اصفهان روزانه
1398 967 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) دانشگاه صنعتی سهند – تبریز روزانه
1398 1508 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه شاهد روزانه
1398 3286 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه صنعتی همدان روزانه
1398 4003 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) دانشگاه صنعتی امیرکبیر پردیس خودگردان
1398 1168 منطقه 1 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 1256 منطقه 1 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1398 1391 منطقه 1 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1398 8151 منطقه 1 دانشگاه غیرانتفاعی ابرار (ویژه خواهران) غیرانتفاعی
1398 9006 منطقه 1 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا روزانه
1398 9358 منطقه 1 دانشگاه صنعتی شاهرود روزانه
1398 9467 منطقه 1 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا روزانه
1398 9929 منطقه 1 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا روزانه
1398 9941 منطقه 1 دانشگاه صنعتی همدان نوبت دوم
1398 17738 منطقه 1 دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی – اصفهان غیرانتفاعی
1398 421 منطقه 2 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 625 منطقه 2 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 678 منطقه 2 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 731 منطقه 2 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 885 منطقه 2 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1398 956 منطقه 2 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1398 1017 منطقه 2 دانشگاه شهید بهشتی روزانه
1398 2498 منطقه 2 دانشگاه اصفهان روزانه
1398 7102 منطقه 2 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا روزانه
1398 295 منطقه 3 دانشگاه صنعتی امیرکبیر روزانه
1398 1079 منطقه 3 دانشگاه اصفهان روزانه
1398 2021 منطقه 3 دانشگاه صنعتی سهند – تبریز روزانه
1398 2245 منطقه 3 دانشگاه صنعتی امیرکبیر پردیس خودگردان
1398 2412 منطقه 3 دانشگاه صنعتی شریف روزانه
1398 9981 منطقه 3 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا روزانه

 

بهترین دانشگاه‌های خارجی برای تحصیل در مهندسی پزشکی

اگر می‌خواهید برای این رشته در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کنید باید حتما به سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنید. اطلاعات کامل در مورد این رشته در این سایت‌ها برای دانشجویان قرار دارد. بهترین دانشگاه‌های خارج از کشور برای این رشته عبارتند از:

  • دانشگاه MIT
  • دانشگاه تگزاس در آستین
  • دانشگاه ویرجینیا
  • دانشگاه واشنگتن
  • دانشگاه جان هاپکینز
  • انستیتوی فناوری جورجیا
  • دانشگاه کالیفرنیا – سن دیگو
  • دانشگاه کارنگی ملون

تراز کنکور چیست و چگونه محاسبه می شود؟ چگونه ترازمان را بالا ببریم؟

بهترین دانشگاه‌های ایران برای تحصیل در مهندسی پزشکی

  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر – تهران
  • دانشگاه شهید بهشتی – تهران
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه صنعتی همدان
  • دانشگاه صنعتی سهند – تبریز
  • دانشگاه صنعتی شاهرود
  • دانشگاه شاهد – تهران
  • مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
  • غیرانتفاعی شیخ بهایی – اصفهان
  • غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی – اصفهان
  • غیرانتفاعی ایوانکی

نرم‌افزارهای کاربردی رشته مهندسی پزشکی

  • نرم‌افزار متلب
  • نرم‌افزار LabVIEW
  • نرم‌افزار Pspice
  • نرم‌افزار Proteus
  • نرم‌افزار سالیدورک
  • نرم‌افزار کتیا
  • نرم‌افزار میمیکس

 

اطلاعات کامل و جامع در مورد رشته مهندسی پزشکی

فرصت‌های شغلی مهندس پزشکی

  • ساخت اندام‌های مصنوعی برای اعضای از دست رفته
  • ساخت ربات‌های مخصوص برای جراحی
  • ساخت پروتزهای پیشرفته
  • ساخت داروهای جدید
  • طراحی و ساخت دستگاه‌های آزمایشگاهی و الکترونیکی
  • طراحی و ساخت سیستم‌های اندازه‌گیری پزشکی
  • تعمیر و نصب تجهیزات پزشکی پیشرفته
  • انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی
  • ساخت سیستم‌های مانیتورینگ مانند دستگاه کنترل خون و …
  • ساخت انواع روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی و …
  • و …

 

رشته مهندسی پزشکی

حقوق و درآمد مهندسی پزشکی

رشته مهندسی پزشکی در تمام دنیا از حقوق و درآمد بسیار مناسبی برخوردار است. اما در ایران شاید این رشته زیاد مورد توجه قرار نگرفته است، زیرا داوطلبان و دانش‌آموزان اطلاعات کمی از این رشته دارند. در حالت کلی می‌توان گفت درآمد این رشته بسیار مناسب است اما نه در حد رشته‌های پزشکی و داروسازی.

بازار کار مهندسی پزشکی برای خانم‌ها

یکی از بیشترین انتقاداتی که به این رشته می‌شود در مورد قبولی خانم‌ها در این رشته است. اما این یک طرز فکر اشتباه است. تمامی داوطلبان دختر و پسر می‌توانند در این رشته، تحصیل کنند. بنابراین این رشته هیچ تبعیض جنسیتی ندارد و تمامی داوطلبان و دانش‌آموزان دختر نیز می‌توانند در آن به ادامه تحصیل بپردازند.

کدام دانشگاه ها رشته مهندسی پزشکی دارند

رشته مهندسی پزشکی یکی از رشته‌های گروه ریاضی محسوب می‌شود که در اکثر دانشگاه‌های کشور پذیرش دارد. داوطلبان در دوره‌های روزانه و نوبت دوم دانشگاه‌های دولتی، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور و دانشگاه آزاد می‌توانند این رشته تحصیلی را انتخاب کنند. شما می‌توانید در قسمت زیر با اسامی دانشگاه‌های رشته مهندسی پزشکی بیشتر آشنا شوید:

دانشگاه‌های دولتی برای مهندسی پزشکی

  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر – تهران
  • دانشگاه صنعتی شاهرود
  • دانشگاه صنعتی سهند – تبریز
  • دانشگاه شاهد – تهران
  • دانشگاه صنعتی همدان
  • دانشگاه اصفهان

دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای مهندسی پزشکی

بخش اول

  • موسسه غیرانتفاعی البرز – قزوین
  • دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) – مشهد
  • موسسه غیرانتفاعی ابرار – تهران (ویژه خواهران)
  • موسسه غیرانتفاعی پویندگان دانش – چالوس
  • موسسه غیرانتفاعی خراسان – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی علوم و فنون مازندران – بابل
  • موسسه غیرانتفاعی شهاب دانش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی ادیبان – گرمسار
  • موسسه غیرانتفاعی رحمان – رامسر
  • موسسه غیرانتفاعی سنا – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی صدرالمتالهین – تهران (ویژه برادران)

بخش دوم

  • موسسه غیرانتفاعی ایوانکی
  • موسسه غیرانتفاعی پویش – قم
  • موسسه غیرانتفاعی خاوران – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی شمال – آمل
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر – یزد
  • موسسه غیرانتفاعی اترک – قوچان
  • موسسه غیرانتفاعی اکباتان – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی خزر – محمود آباد
  • موسسه غیرانتفاعی رشدیه – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی سراج – تبریز
  • موسسه غیرانتفاعی صنعتی مازندران – بابل

بخش سوم

  • دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی – اصفهان
  • دانشگاه غیرانتفاعی صنعتی سجاد – مشهد
  • دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری – نور
  • موسسه غیرانتفاعی آفرینش – بروجرد
  • موسسه غیرانتفاعی احرار- رشت
  • موسسه غیرانتفاعی انرژی – ساوه
  • موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی راغب اصفهانی – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی زند دانش گستر – شیراز
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری آریان – امیرکلا بابل

بخش چهارم

  • موسسه غیرانتفاعی زاگرس – کرمانشاه
  • موسسه غیرانتفاعی سردار جنگل – رشت
  • موسسه غیرانتفاعی مازیار – رویان نور
  • موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا – قزوین
  • موسسه غیرانتفاعی هدف – ساری
  • موسسه غیرانتفاعی هرمزان – بیرجند
  • موسسه غیرانتفاعی علوم و فناوری سپاهان – اصفهان
  • موسسه غیرانتفاعی فخرالدین اسعد گرگانی – گرگان
  • موسسه غیرانتفاعی کسری – رامسر

دانشگاه‌های پیام نور برای رشته مهندسی پزشکی

  • دانشگاه پیام نور استان اصفهان – مرکز اصفهان
  • دانشگاه پیام نور استان البرز – مرکز کرج
  • دانشگاه پیام نور استان تهران – تهران شمال
  • دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی – مرکز مشهد
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان – مرکز اهواز
  • دانشگاه پیام نور استان سمنان – مرکز سمنان
  • دانشگاه پیام نور استان فارس – مرکز شیراز
  • دانشگاه پیام نور استان قزوین – مرکز قزوین
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز میبد
  • دانشگاه پیام نور استان یزد – مرکز یزد

دانشگاه‌های آزاد برای مهندسی پزشکی

  • دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر
  • دانشگاه آزاد واحد کرمان
  • دانشگاه آزاد واحد کرج
  • دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
  • دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی آزاد تهران
  • دانشگاه آزاد واحد اصفهان – خوراسگان
  • دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
  • دانشگاه آزاد واحد فیروزکوه
  • دانشگاه آزاد واحد شیراز
  • دانشگاه آزاد واحد خمین شهر
  • دانشگاه آزاد واحد اهواز
  • دانشگاه آزاد واحد پردیس
  • دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
  • دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی
  • دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
  • دانشگاه آزاد واحد تبریز
  • دانشگاه آزاد واحد پزشکی تهران
  • دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

دوره‌های آموزشی برای قبولی در رشته مهندسی پزشکی

رشته مهندسی پزشکی یکی از جدیدترین رشته‌های دانشگاهی در کشور محسوب می‌شود که داوطلبان شناخت زیادی از این رشته ندارند. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به سراغ بررسی این رشته رفته است و تمامی اطلاعات لازم در مورد مهندسی پزشکی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. موسسه حرف آخر از دوره ابتدایی تا مقطع کنکور دوره‌های آموزشی خاصی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. داوطلبانی که با موسسه حرف آخر برای امتحانات و کنکور آماده می‌شوند بهترین نتایج را به دست می‌آورند. این موسسه برای داوطلبان گروه ریاضی که به دنبال قبولی در رشته‌های مهندسی مانند رشته مهندسی پزشکی هستند، دوره‌های آموزشی خاصی آماده کرده است. دوره‌های آموزشی گروه ریاضی موسسه حرف آخر تمامی مفاهیم دروس تخصصی کنکور ریاضی را شامل می‌شوند. داوطلبان در این دوره تمامی مباحث دروس شیمی، فیزیک و ریاضی را یاد می‌گیرند.

موسسه حرف آخر برای تدریس دوره‌های آموزشی از روش‌های جدید و ابتکاری استفاده می‌کند. اساتیدی مانند استاد مهران منتظری، عبدالرضا منتظری، پیمان کامیار و علی سلوکی از اساتید این دوره‌های آموزشی هستند. تمامی این اساتید برای آموزش بهتر داوطلبان از روش‌های خاصی استفاده می‌کنند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که داوطلبان مفاهیم درسی را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرند. موسسه حرف آخر از سال 1401 یک ویژگی جدید به دوره‌های آموزشی خود اضافه کرده است. داوطلبان تمامی گروه‌های آموزشی می‌توانند ویدیوهای آموزشی را به صورت آنلاین و آفلاین در بستر vod حرف آخر مشاهده کنند. این بدین معنی است که داوطلبان در هر زمان و مکانی می‌توانند به ویدیوهای آموزشی این موسسه دسترسی داشته باشند.

سوالات متداول در مورد رشته مهندسی پزشکی

1) رشته مهندسی پزشکی برای کدام داوطلبان مناسب است؟

تمامی داوطلبان گروه ریاضی می‌توانند این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

2) مهندسی پزشکی در چه مقطع‌هایی برای ادامه تحصیل وجود دارد؟

دانشجویان می‌توانند این رشته را از مقطع کارشناسی شروع کنند و تا دکتری ادامه دهند.

3) آیا رشته مهندسی پزشکی بدون کنکور دانشجو قبول می‌کند؟

بله رشته مهندسی پزشکی بدون کنکور نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

4) آیا رشته مهندسی پزشکی و علوم زیست پزشکی یکسان هستند؟

خیر دو رشته مهندسی پزشکی و علوم زیست پزشکی دو رشته مجزا هستند. مهندسان پزشکی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند. اما فارغ‌التحصیلان زیست پزشکی بر روی علوم زیست شناختی و شیمی فعالیت دارند.

5) آیا مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی گرایش‌هایی دارد؟

بله این رشته در مقطع کارشناسی دارای 3 گرایش بیومکانیک، بیومتریال و بیوالکتریک است.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد رشته‌های دانشگاهی به وبلاگ موسسه حرف آخر مراجعه کنید و برای اطلاع از آخرین اخبار کنکور به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.
رشته پزشکی, کنکور 1400, مهندسی برق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۱۰۰ روزه در کنکور

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.