یکی از سوالات و ابهاماتی که هر سال برای دانش‌‌آموزان قبل از آزمون سراسری ایجاد می‌شود حذف کنکور است. حذف کنکور سالیان سال است که شایدهای زیادی به وجود آورده است. سال 1386 قانون حذف کنکور به تصویب رسیده است اما این قانون تا به امروز اجرا نشده است. این موضوع دلایل بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها پیدا نشدن روش جایگزین برای این آزمون است. ما به عنوان تیم حرف آخر در این مطلب به تمامی سوالات و ابهامات دانش‌آموزان و داوطلبان در این مورد پاسخ می‌دهیم تا استرس و نگرانی آن‌ها کمتر از قبل شود.

حذف کنکور: شایعه تا واقعیت

سال 1386 طرح حذف کنکور در مجلس تصویب شد تا با توجه به این طرح در سال 1390 این آزمون به طور کامل حذف شود. اما تا به امروز کنکور به طور کامل حذف نشده است. دلیل اصلی این موضوع، پیدا نشدن جایگزین مناسب برای کنکور سراسری است. سال 1392 با توجه به تصویب مجلس این قانون اصلاح شد و تصمیم بر حذف کنکور تا حدودی کمرنگ شد.

دانش‌آموزان و داوطلبان زیادی هر سال در آزمون سراسری شرکت می‌کنند و برگزاری یک آزمون جامع بهترین روش برای انتخاب آن‌هاست. با توجه به تمامی این شرایط، کنکور سراسری دوباره در سال 98 برگزار شد و خبری از حذف آن نیست.

کنکور چگونه برگزار می شود؟ پاسخ به همه سوالات و ابهامات در مورد برگزاری کنکور ۱۴۰۰

حذف کنکور بر اساس سوابق تحصیلی

یکی از روش‌هایی که برای حذف کنکور پیشنهاد شده است پذیرش دانش‌آموزان بر اساس سوابق تحصیلی آن‌هاست. البته این موضوع نیز با ابهامات زیادی روبه‌رو است زیرا این روش بهترین راه برای جذب دانشجو نیست. این روش برای پذیرش دانش‌آموزان و داوطلبان برای همه افراد رضایت‌بخش نیست. با توجه به این روش، سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در سه سال آخر دوره تحصیل برای آن‌ها سابقه تحصیلی محسوب می‌شود. دانش‌آموزانی که نمرات بسیار پایینی دارد با این روش نمی‌توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و مجوز ورود به دانشگاه را به دست نمی‌آورند. دانش‌آموزانی که نمرات بسیار بالایی نیز دارند مدرک قابل قبولی برای تعیین نمرات آن‌ها وجود ندارد. بنابراین با توجه به توضیحاتی که داده شد این روش در حال حاضر راه مناسبی برای جایگزینی با حذف کنکور نیست.

حذف کنکور با تاثیر مستقیم معدل

یکی از روش‌هایی که چند سال است به طور دقیق انجام می‌شود استفاده از تاثیر معدل در کنکور است. همان طور که می‌دانید کنکور بر اساس منابع نظام جدید برگزار خواهد شد و دانش‌آموزان و داوطلبان باید منابع نظام جدید را مطالعه کنند. یکی از پیشنهادات اخیر مربوط به حذف کنکور با تاثیر مستقیم معدل است. این بدین معنی است که دانش‌آموزان کاملا با توجه به معدلی که دارند برای پذیرش در دانشگاه انتخاب می‌شوند.

این موضوع نیز حالت عادلانه‌ای ندارد و دانش‌آموزانی که معدل کمی دارند از شانس کمتری برای پذیرش برخوردار خواهند بود. سازمان سنجش این روش حذف کنکور را نیز کاربردی ندانست و از این روش فقط به عنوان تاثیر معدل در آزمون سراسری استفاده کرد. تاثیر معدل برای دانش‌آموزان و داوطلبان نظام جدید برای کنکور سراسری به صورت زیر است. به این نکته توجه داشته باشید که این تاثیر می‌تواند در سال‌های بعدی بیشتر نیز شود:

  • میزان تاثیر معدل برای داوطلبانی که مدرک دیپلم از سال 84 به بعد را دارند، 25 درصد تاثیر مثبت است.
  • میزان تاثیر برای داوطلبانی که مدرک پیش دانشگاهی سال 91 را دارند، 5 درصد تاثیر مثبت است.
  • تاثیر معدل برای دانش‌آموزان نظام جدید 30 درصد تاثیر مثبت است.

این روش شاید در سال‌های بعد با اصلاحاتی به یکی از روش‌های حذف کنکور تبدیل شود. اما هنوز جواب قطعی برای هیچ کدام از این روش‌ها وجود ندارد.

پذیرش رشته‌های بدون کنکور

بیشتر از 85 درصد رشته محل‌ها در دانشگاه‌های سراسری بدون کنکور دانشجو قبول می‌کنند. این بدین معنی است که دانش‌آموزان با توجه به سوابق تحصیلی می‌توانند در رشته‌های دانشگاهی تحصیل کنند. اما رشته‌های برتر دانشگاهی مانند رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی با برگزاری آزمون دانشجو قبول می‌کنند. 15 درصد از رشته‌های برتر دانشگاهی نیازمند برگزاری آزمون هستند و این روش نیز تا حدی نمی‌تواند جایگزین حذف کنکور شود.

آیا قبولی در رشته پزشکی بدون کنکور در دانشگاه سراسری امکان‌پذیر است؟

اکثر داوطلبان کنکور، زمان زیادی را برای قبولی در رشته پزشکی صرف می‌کنند. سوالی در سال‌های اخیر با عنوان “آیا قبولی در رشته پزشکی بدون کنکور امکان‌پذیر است؟” مطرح می‌شود. این موضوع موجب سردرگمی بسیاری از دانش‌آموزان می‌شود. به نظر شما آیا امکان تحصیل در رشته پزشکی بدون کنکور وجود دارد؟

برگزاری چند کنکور در طی سال

یکی دیگر از روش‌های حذف، برگزاری چند آزمون در طی سال است. این طرح نیز مانند طرح‌های دیگر پیشنهاد شده است و برگزاری آن قطعی نیست. دانش‌آموزان و داوطلبان با استفاده از این طرح باید 4 بار در آزمون سراسری در طول یک سال شرکت کنند. برخی افراد معتقدند این روش استرس دانش‌آموزان و داوطلبان را کمتر می‌کند. اما عده زیادی با این طرح مخالف هستند و معتقدند استرس دانش‌آموز بیشتر نیز می‌شود.

کنکور سال‌های 90 تا 98

کنکور یکی از مهم‌ترین آزمون‌هایی است که هر سال دانش‌آموزان و داوطلبان زیادی در آن شرکت می‌کنند. حذف کنکور با توجه به تعداد زیاد داوطلبان باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و روش جایگزین مناسب انجام شود. شما می‌توانید در قسمت زیر آمار شرکت‌کنندگان در کنکور سال‌های اخیر را مشاهده کنید. این آمار به خوبی نشان می‌دهد که تعداد داوطلبان به چه میزانی زیاد است و حذف این آزمون برای این تعداد داوطلب باید با یک برنامه دقیق صورت گیرد:

  • کنکور سال 1390: 1138000 داوطلب
  • کنکور سال 1391: 1066141 داوطلب
  • کنکور سال 1392: 1083570 داوطلب
  • کنکور سال 1393: 1,034,753 داوطلب
  • کنکور سال 1394: 880,756 داوطلب
  • کنکور سال 1395: 860,109 داوطلب
  • کنکور سال 1396: 929,791 داوطلب
  • کنکور سال 1397: 1,011,384 داوطلب
  • کنکور سال 1398: 1,118,793 داوطلب

آیا کنکور سراسری حذف می‌شود؟

  • این آزمون در شرایط فعلی نام کنکور را دارد
  • شاید چند سال بعد اسم آن به امتحان نهایی تبدیل شود
  • شاید چهار سال بعد، اسم آن آزمون ورودی دانشگاه‌ها باشد و …

 آزمون جایگزین کنکور

  • این آزمون می‌تواند قالب امتحانات نهایی باشد
  • هر دانشگاه می‌تواند آزمون ورودی خود را داشته باشد
  • در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد رشته‌های دانشگاهی با معدل پذیرش می‌گیرند و فقط ۱۵ درصد با کنکور است
  • برای حذف این آزمون باید امتحانات دهم، یازدهم و دوازدهم نهایی شوند

"<yoastmark

سخن آخر

آیا کنکور حذف می‌شود؟ بدون شک همه دانش‌آموزان و داوطلبان با این سوال مواجه می‌شوند. اما پاسخ دقیق و واضحی به این سوال هنوز وجود ندارد. دانش‌آموزان حتی در صورت حذف آزمون کنکور نیز باید دروس عمومی و اختصاصی رشته‌های خود را با دقت زیادی مطالعه کنند. اگر قبولی در کنکور به سوابق تحصیلی دانش‌آموز بستگی داشته باشد مطالعه و کسب نمرات بالا از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

حذف کنکور ۱۴۰۰, کنکور, کنکور1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۵۰ روزه در کنکور و امتحان نهایی

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.