اطلاعات جامع و کامل در مورد رشته فیزیوتراپی

بدون دیدگاه

یکی از محبوب‌ترین گروه‌های آموزشی در کنکور سراسری، گروه علوم تجربی است. اکثر داوطلبان گروه علوم تجربی به دنبال قبولی در رشته‌های پرطرفدار و محبوبی مانند پزشکی و داروسازی هستند. البته این بدین معنی نیست که داوطلبان گروه تجربی به جز این چند رشته به رشته‌های دیگری فکر نمی‌کنند. داوطلبان در کنار رشته‌های پزشکی به رشته‌های پیراپزشکی نیز توجه زیادی دارند. رشته‌های گروه پیراپزشکی نیز از پردرآمدترین و محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در کنکور سراسری محسوب می‌شوند. یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه علوم تجربی و رشته‌های پیراپزشکی، رشته فیزیوتراپی است. اما رشته فیزیوتراپی چیست و داوطلبان در این رشته تحصیلی چه مطالبی را یاد می‌گیرند؟ رشته فیزیوتراپی از رشته‌های توانبخشی محسوب می‌شود. داوطلبان در این رشته مجموعه فعالیت‌هایی را یاد می‌گیرند که در آن به یک فرد با مشکلات جسمی کمک کنند. به عبارت دیگر فیزیوتراپی حرکات فیزیکی را شامل می‌شود که به بهبود عملکرد فرد بیمار کمک می‌کند.

رشته تحصیلی فیزیوتراپی به داوطلبان آموزش می‌دهد تا آن‌ها به افرادی با سابقه بیماری‌های روماتیسم، مشکلات مفصلی یا هر نقض دیگری کمک کنند. این رشته تمرکز زیادی بر روی عوامل فیزیکی دارد و درمان در این رشته بدون تجویز داروهای شیمیایی انجام می‌شود. گاهی اوقات افراد به دلیل حوادث یا تصادفات دچار مشکلات فیزیکی می‌شوند. فیزیوتراپ در این شرایط به کمک افراد می‌آید و با انجام حرکات فیزیکی به این بیماران کمک می‌کند. بنابراین در حالت کلی می‌توان گفت که رشته فیزیوتراپی از رشته‌های توانبخشی محسوب می‌شود که به حرکت اندام‌های انسان پس از حادثه یا مشکلی کمک می‌کند. ما در این مطلب به سراغ معرفی رشته فیزیوتراپی می‌رویم و صفر تا صد این رشته محبوب را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهیم. اگر داوطلبان گروه تجربی به دنبال معرفی رشته خاصی از سایت حرف آخر هستند به راحتی در قسمت نظرات نام رشته مورد نظر خود را یادداشت کنند.

معرفی رشته فیزیوتراپی

ضرایب دروس تخصصی رشته فیزیوتراپی در کنکور

تمامی داوطلبان قبل از انتخاب رشته مورد علاقه خود باید به نکات زیادی توجه داشته باشند. یکی از این نکات مهم، توجه به شرایط کنکور و رشته‌های گروه تجربی است. بدون شک اکثر داوطلبان از این موضوع مطلع هستند که کنکور سال 1402 در مقایسه با کنکور سال‌های اخیر با تفاوت‌های زیادی روبه‌رو شده است. بنابراین داوطلبان باید با توجه به شرایط جدید خود را برای کنکور آماده کنند. اولین و مهم‌ترین تغییر در کنکور، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. این بدین معنی است که داوطلبان در کنکور سراسری تنها به سوالات دروس تخصصی پاسخ می‌دهند. دروس تخصصی در کنکور تجربی دروس زیست شناسی، زمین شناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی هستند. بنابراین داوطلبان گروه تجربی در کنکور 1402 و کنکور سال‌های آینده تنها باید به سوالات این دروس تخصصی پاسخ دهند. با توجه به این شرایط تنها 5 درس در کنکور تجربی و دفترچه تخصصی وجود دارد.

دانلود پکیج رایگان موفقیت ۵ ماهه در کنکور 

محتوای این پکیج سرنوشت کنکور شما را تغییر خواهد داد

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

حذف دروس عمومی یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری است. اما این تغییر تنها تغییر مهم کنکور سراسری نیست. یکی دیگر از تغییراتی که تاثیر مهمی بر روی رتبه نهایی داوطلبان دارد، حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری است. همان طور که می‌دانید گروه تجربی در کنکور سراسری 5 زیرگروه داشت. اما این شرایط در کنکور 1402 و سال‌های آینده برقرار نیست. این بدین معنی است که داوطلبان گروه تجربی برای قبولی در یک رشته خاص نیازی ندارند تا به ضرایب زیرگروه توجه داشته باشند. تمامی رشته‌های گروه علوم تجربی در یک گروه قرار دارند و ضرایب دروس تخصصی برای این رشته‌ها یکسان هستند. این بدین معنی است که درس زمین شناسی برای تمامی رشته‌های گروه علوم تجربی دارای ضریب 1 است و تمامی رشته‌ها برای این درس با ضریب 1 حساب می‌شوند. شما می‌توانید در قسمت زیر با ضرایب جدید درس تخصصی در کنکور سراسری بیشتر آشنا شوید:

ضرایب جدید دروس تخصصی تجربی

نام درس ضریب
زمین شناسی 1
ریاضی 7
زیست شناسی 12
فیزیک 7
شیمی 9

منابع کنکور تجربی برای رشته فیزیوتراپی

همان طور که در قسمت بالا نیز مطالعه کردید کنکور 1402 و کنکور در سال‌های آینده با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. شما در قسمت بالا با دو تغییر مهم کنکور آشنا شدید. اما یک تغییر مهم دیگر باقی مانده است که تاثیر مهمی در رتبه نهایی داوطلبان دارد. یکی دیگر از تغییرات مهم کنکور، برگزاری این آزمون در دو نوبت مختلف است. این بدین معنی است که کنکور در دو نوبت مختلف برگزار می‌شود و داوطلبان در ماه دی و تیر باید در این آزمون بزرگ شرکت کنند. برگزاری کنکور در دو نوبت مختلف به کاهش استرس داوطلبان در کنکور کمک می‌کند. داوطلبان در یک سال دو بار شانس این را دارند تا نتیجه مناسبی در کنکور به دست آورند. این تغییر برای داوطلبان بسیار مناسب است و به داوطلبان برای قبولی در کنکور شانس مجدد می‌دهد. اما این تغییر مهم یک سوال و چالش مهم ایجاد می‌کند.

داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته فیزیوتراپی هستند باید چه منابعی را برای کنکور در نوبت اول و دوم مطالعه کنند؟ آیا منابع کنکور برای نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند؟ داوطلبان سوالات زیادی در مورد منابع کنکور دارند و باید قبل از مطالعه دروس تخصصی پاسخ مناسبی برای این سوالات داشته باشند. متاسفانه برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که برای نوبت اول کنکور تنها باید بخشی از مفاهیم کتاب درسی را مطالعه کنند. این طرز فکر اشتباه است و موجب می‌شود که داوطلبان در مرحله اول کنکور رتبه مناسبی به دست نیاورند. منابع کنکور تجربی برای نوبت اول و نوبت دوم یکسان هستند. این بدین معنی است که داوطلبان گروه تجربی باید تمامی مفاهیم کتاب‌های درسی در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم را به طور کامل مطالعه کنند. بنابراین منابع کنکور در نوبت اول و دوم یکسان هستند.

منابع کنکور تجربی 1402

زمین شناسی

نام کتاب سال چاپ
زمین شناسی پایه یازدهم 1400

ریاضیات

نام کتاب سال چاپ
ریاضی 1: پایه دهم 1399
ریاضی 2: پایه یازدهم 1400
ریاضی 3: پایه دوازدهم 1401

زیست شناسی

نام کتاب سال چاپ
زیست شناسی 1: پایه دهم 1399
زیست شناسی 2: پایه یازدهم 1400
زیست شناسی 3: پایه دوازدهم 1401

فیزیک

نام کتاب سال چاپ
فیزیک 1: پایه دهم 1399
فیزیک 2: پایه یازدهم 1400
فیزیک 3: پایه دوازدهم 1401

شیمی

نام کتاب سال چاپ
شیمی 1: پایه دهم 1399
شیمی 2: پایه یازدهم 1400
شیمی 3: پایه دوازدهم 1401

رشته فیزیوتراپی چیست

واژه فیزیوتراپی که آن را با نام فیزیک درمانی نیز می‌شناسند به نوعی از درمان بیماری‌ها گفته می‌شود که مربوط به اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای و اسکلتی است. افراد فیزیوتراپیست با استفاده از تجهیزات خاص مکانیکی یا تمرینات ورزشی مشکلات مربوط به عوامل فیزیکی را از بین می‌برند. افرادی که این رشته را مطالعه می‌کنند بعد از فارغ‌التحصیلی، مشکلات فیزیکی بیماران را حل می‌کنند.

دانشجویانی که در این رشته قبول می‌شوند باید برای فارغ‌التحصیلی یک دوره 4 ساله را سپری کنند. پذیرش این رشته به صورت بومی گزینی قطبی است. این بدین معنی است که هر جنسیت در این رشته حداکثر 70 درصد ظرفیت یک کلاس را تشکیل می‌دهد. یا به عبارت دیگر ۳۰ درصد جمعیت یک کلاس فیزیوتراپی باید از یک جنسیت باشد.

رشته فیزیوتراپی خوبه؟

هر داوطلبی قبل از انتخاب رشته مورد نظر خود با سوالات زیادی روبه‌رو می‌شود. اکثر داوطلبان با مشاوران موسسه حرف آخر تماس می‌گیرند و این سوال را می‌پرسند، رشته فیزیوتراپی خوبه؟ داوطلبان عزیز این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد و مهم‌ترین عامل در انتخاب این رشته، علاقه است. این رشته از درآمد نسبتا خوبی در جامعه برخوردار است و داوطلبان می‌توانند از این رشته درآمد بالایی داشته باشند. طول تحصیلی این دوره نسبت به سار رشته‌های پردرآمد گروه تجربی کمتر است و داوطلبان باید در طول 4 سال این رشته را مطالعه کنند. دانشجویان در صورت داشتن علاقه می‌توانند در گرایش‌های ارشد و دکتری نیز شرکت کنند.

معرفی رشته فیزیوتراپی

معرفی رشته فیزیوتراپی

داوطلبان در قسمت بالا با اطلاعات لازم در مورد کنکور تجربی برای رشته فیزیوتراپی آشنا شدند. بنابراین اولین قدم برای شناخت این رشته تحصیلی با موفقیت انجام شده است. ما در مرحله بعدی به سراغ معرفی کامل این رشته تحصیلی می‌رویم و تمامی اطلاعات لازم در مورد این رشته را در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌دهیم. رشته فیزیوتراپی چه رشته‌ای است؟ این رشته چه مفاهیمی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد؟ رشته فیزیوتراپی یکی از رشته‌های محبوب پیراپزشکی در گروه علوم تجربی است. رشته فیزیوتراپی یک شاخه خاص و مهم از علوم پزشکی است که به رفع اختلالات حرکتی افراد کمک می‌کند. برخی از افراد بنا به دلایل مختلف مشکلات جسمانی و فیزیکی دارند. رشته فیزیوتراپی به این افراد کمک می‌کند تا آن‌ها بدون مصرف داروهای شیمیایی و تنها با انجام چند حرکت ورزشی شرایط راحت‌تری را نسبت به قبل داشته باشند.

رشته فیزیوتراپی به عنوان یک شغل مراقبتی معرفی می‌شود که با قسمت‌های مختلف بدن مانند اعصاب، مغز، استخوان‌ها و … در ارتباط است. فارغ‌التحصیلان این رشته پس از اتمام این رشته تحصیلی به عنوان فیزیوتراپیست مشغول فعالیت می‌شوند. افراد برای مشکلاتی مانند شکستگی استخوان، دیسک کمر، قطع یکی از اندام‌ها، مشکلات استخوان، پارگی یا التهاب تاندون و … به فیزیوتراپیست مراجعه می‌کنند. فیزیوتراپیست وظایف دیگری مانند کمک به افراد با ناتوانی جسمی و ذهنی نیز دارد. در حالت کلی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که این رشته به افراد تمرینات جسمانی و فیزیکی ارائه می‌دهد تا افراد مشکلات جسمانی و فیزیکی خود را تا حدی کمتر کنند. این رشته تحصیلی از رشته‌های محبوب پیراپزشکی است و از بازار کار نسبتا خوبی هم برخوردار است. البته این رشته مانند رشته پزشکی و دندانپزشکی درآمد بالایی برای داوطلبان ندارد. اما داوطلبان با این رشته نیز می‌توانند صاحب آینده شغلی مناسبی شوند.

رشته فیزیوتراپی به انگلیسی

یکی از مهم‌ترین کارهایی که داوطلبان قبل از انتخاب رشته باید آن را انجام دهند، بررسی تمامی جوانب منفی و مثبت یک رشته تحصیلی است. رشته فیزیوتراپی یکی از بهترین رشته‌های تحصیلی در گروه علوم تجربی است. البته به این نکته توجه داشته باشید که این رشته جزو رشته‌های پیراپزشکی محسوب می‌شود. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که رشته پزشکی با رشته پیراپزشکی چه تفاوت‌هایی دارد؟ داوطلبانی که از رشته پزشکی پس از 8 سال فارغ‌التحصیل می‌شوند، پزشک نامیده می‌شوند. اما داوطلبانی که از رشته‌های پیراپزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند، پیراپزشک نامیده می‌شوند. بنابراین رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی با یکدیگر متفاوت هستند. رشته فیزیوتراپی یک رشته پیراپزشکی است که داوطلبان سوالات زیادی در مورد آن دارند. یکی از متداول‌ترین سوالات داوطلبان در مورد این رشته در مورد اصطلاحات و کلمات انگلیسی این رشته است. رشته فیزیوتراپی به انگلیسی چیست؟

داوطلبانی که به دنبال مهاجرت و ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی هستند به سراغ کلمات انگلیسی این رشته می‌روند. البته ما در قسمت زیر در مورد ادامه تحصیل این رشته در خارج از کشور نکاتی را به داوطلبان توضیح می‌دهیم. اما در این قسمت تنها با کلمات انگلیسی این رشته آشنا می‌شویم. رشته فیزیوتراپی که به آن Physiotherapy field گفته می‌شود در اکثر کشورهای جهان یک رشته محبوب و پردرآمد است. فیزیوتراپی که به آن Physiotherapy گفته می‌شود به درمان بیماری‌ها و اختلالات مربوط به ماهیچه‌ها و اسکلت بدن می‌پردازد. واژه فیزیوتراپی از دو واژه فیزیو و تراپی تشکیل شده است. اما هر کدام از این واژه‌ها چه معنایی دارند؟ واژه فیزیو به معنی فیزیولوژیک و وضعیت جسمانی است. واژه تراپی نیز به درمان یک مشکل و بیماری مربوط می‌شود. فیزیوتراپیست برای درمان بیماری معمولا از سه روش عمده تمرین درمانی، الکتروتراپی و مهارت‌های درمان با دست استفاده می‌کند.

دروس رشته فیزیوتراپی در کارشناسی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد معرفی رشته فیزیوتراپی به آن توجه کنید، نداشتن گرایش در مقطع کارشناسی است. داوطلبان باید در مقطع کارشناسی 130 واحد درس مطالعه کنند. البته در برخی از دانشگاه‌ها این تعداد واحد برابر با 135 واحد است. دانشجویان باید 24 واحد دروس عمومی، 82 واحد دروس پایه و تخصصی و 24 واحد دوره کارآموزی را در این رشته سپری کنند.

دروس عمومی: 24 واحد

دانشجویان در دوره کارشناسی باید 24 واحد دروس عمومی سپری کنند. دروس عمومی رشته فیزیوتراپی به صورت زیر هستند:

مبانی نظری اسلام اخلاق اسلامی ادبیات فارسی
انقلاب اسلامی جمعیت و تنظیم خانواده تربیت بدنی 2
تربیت بدنی 1 تاریخ و تمدن اسلامی زبان عمومی
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران آشنایی با منابع اسلامی

دروس پایه و تخصصی: 82 واحد

دانشجویان باید در کارشناسی پیوسته این رشته 82 واحد دروس پایه و تخصصی را سپری کنند. دروس پایه و تخصصی این رشته به صورت زیر هستند:

بیوشیمی و داروشناسی فیزیولوژی عمومی تشریح سطحی
فیزیولوژی عصب و عضله بافت‌شناسی تشریح اعصاب
تشریح سر، گردن و تنه تشریح اندام فوقانی تشریح اندام تحتانی
آسیب‌شناسی ژنتیک جراحی عمومی
روان‌شناسی عمومی و بیماران بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی بیماری‌های روماتیسمی و پوستی
بیماری های مغز و اعصاب روانپزشکی ارتوپدی
رادیولوژی کمک‌های اولیه زبان تخصصی
مدیریت بخش فیزیوتراپی اصول توانبخشی و فیزیوتراپی الکتروتراپی 1و2
فیزیوتراپی در بیماری‌های اعصاب 1و2و3 فیزیوتراپی در بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی فیزیوتراپی در بیماری‌های روماتیسمی و پوستی
فیزیوتراپی در بیماری‌های جراحی وسایل کمکی و اندام‌های مصنوعی ارزشیابی دستگاه عضلانی – اسکلتی
فیزیوتراپی در بیماری‌های ارتوپدی 1 و 2 کینزیولوژی و بیومکانیک 1و2و3 روش‌های اختصاصی تمرین درمانی

 

درمان‌های دستی 1و2 3 درمان مبتنی بر شواهد اخلاق حرفه‌ای

دوره کارآموزی: 24 واحد

دانشجویانی که می‌خواهند در این رشته فارغ‌التحصیل شوند باید 24 واحد دوره کارآموزی را با توجه به دوره‌های زیر سپری کنند:

کارآموزی در عرصه مشاهده بالینی کارآموزی در عرصه ترمیمی و سوختگی کارآموزی در عرصه (سالمندان)
کارآموزی در عرصه بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی کارآموزی در عرصه بیماری‌های روماتیسمی و پوستی کارآموزی در عرصه بیماری‌های کودکان
کارآموزی در عرصه بیماری‌های ارتوپدی 1 کارآموزی در عرصه بیماری‌های ارتوپدی 2 کارآموزی در عرصه بیماری‌های مغز و اعصاب 1
کارآموزی در عرصه بیماری‌های مغز و اعصاب 2 کارآموزی در عرصه مستقل

گرایش های ارشد رشته فیزیوتراپی

برخی از داوطلبان قبل از انتخاب رشته فیزیوتراپی به سراغ بررسی گرایش‌های ارشد این رشته می‌روند. آیا رشته فیزیوتراپی در مقطع ارشد گرایش‌هایی دارد؟ آیا داوطلبان امکان ادامه تحصیل در این رشته تحصیلی را دارند؟ اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید در مورد گرایش کارشناسی این رشته تحصیلی است. رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی هیچ نوع گرایشی ندارد. این بدین معنی است که تمامی داوطلبان در مدت زمان 4 سال باید دروس مشترکی را مطالعه کنند. اما این شرایط برای مقطع کارشناسی ارشد این رشته صدق نمی‌کند. رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش‌های مختلفی است. از طرفی دیگر تنها داوطلبانی موفق به تحصیل در ارشد این رشته می‌شوند که مدرک کارشناسی آن‌ها فیزیوتراپی باشد. بنابراین تنها فارغ‌التحصیلان رشته فیزیوتراپی می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد این رشته شرکت کنند.

داوطلبان در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به علاقه خود می‌توانند گرایش‌های مختلفی را انتخاب کنند. دوره ارشد رشته فیزیوتراپی معمولا دو سال طول می‌کشد و داوطلبان در این مدت زمان باید 32 واحد درس را سپری کنند. داوطلبان در این مدت باید 18 واحد دروس اختصاصی اجباری، 8 واحد دروس اختصاصی اختیاری و 6 واحد پایان‌نامه را مطالعه کنند. گرایش‌های ارشد رشته فیزیوتراپی به صورت زیر هستند:

  • کارشناسی ارشد فیزیوتراپی
  • کارشناسی ارشد فیزیولوژی
  • کارشناسی ارشد فیزیوتراپی ورزشی
  • کارشناسی ارشد مدیریت توانبخشی
  • کارشناسی ارشد علوم تشریحی
  • کارشناسی ارشد سلامت سالمندی
  • کارشناسی ارشد ارگونومی فیزیک پزشکی

دروس اختصاصی اجباری کارشناسی ارشد فیزیوتراپی

  • آمار زیستی
  • روش تحقیق در سیستم‌های بهداشتی
  • فیزیوتراپی مبتنی بر شواهد
  • الکترومیوگرافی
  • آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی فیزیوتراپی
  • کارآموزی بالینی
  • سمینار تحقیقاتی
  • پروژه تحقیقاتی
  • پایان نامه

دروس اختصاصی اختیاری کارشناسی ارشد فیزیوتراپی

  • فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژیِ دستگاه عصبی عضلانی
  • بیومکانیک اختلالات اندام‌ها و راه رفتن
  • بیومکانیک اختلالات ستون فقرات
  • درمان‌های دستی اختلالات عملکردی مفاصل ستون فقرات
  • الکتروفیزیولوژِی سیستم اعصاب مرکزی
  • کنترل حرکت
  • تکنیک‌های اختصاصی پیشرفته
  • پاتوفیزیولوژی سیستم قلبی- عروقی- ریوی
  • فیزیولوژی تمرین
  • فیزیوتراپی بیماری‌های قلبی- ریوی
  • تشخیص‌های پاراکلینیکی بیماری‌های قلبی- عروقی- ریوی

دکترای رشته فیزیوتراپی

همان طور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد. اما در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته گرایش‌های مختلفی دارد. بنابراین داوطلبان به راحتی می‌توانند از مقطع کارشناسی تا دکتری در این رشته به ادامه تحصیل بپردازند. دکترای رشته فیزیوتراپی حداکثر در یک مدت زمان 4 الی 5 ساله در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. اگر دانشجویان نتوانند در این مدت زمان از پایان‌نامه خود دفاع کنند از ادامه تحصیل در این رشته محروم می‌شوند. دانشجویان در دکترای این رشته تحصیلی دروس مختلفی از جمله دروس اجباری و انتخابی دارند. واحدهای اجباری این رشته شامل 10 واحد هستند و 27 واحد دروس را نیز دروس انتخابی تشکیل می‌دهد. گرایش‌های دکترای رشته فیزیوتراپی به صورت زیر هستند:

  • دکتری فیزیوتراپی
  • دکتری بیولوژی تولید مثل
  • دکتری علوم و فناوری‌های تصویربرداری پزشکی – گرایش تصویربرداری عصبی
  • دکتری سالمند شناسی
  • دکتری علوم اعصاب
  • دکتری علوم تشریحی
  • دکتری فیزیولوژی ورزشی
  • دکتری علوم سلولی کاربردی
  • دکتری کار درمانی
  • دکتری پزشکی مولکولی
  • دکتری فیزیولوژی
  • دکتری علوم بیومدیکال مقایسه‌ای
  • دکتری علوم تغذیه
  • دکتری مطالعات اعتیاد
  • دکتری سیاست گذاری سلامت
  • دکتری مدیریت اطلاعات سلامت
  • دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
  • دکتری مشاوره توانبخشی
  • دکتری مهندسی بافت
  • دکتری مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
  • دکتری ارگونومی
  • دکتری مهندسی پزشکی (رباتیک پزشکی)
  • دکتری بهداشت حرفه‌ای
  • دکتری نانوفناوری پزشکی

دروس انتخابی دکترای رشته فیزیوتراپی

  • آنالیز سیستم‌های حسی و حرکتی
  • کنترل حرکت
  • آناتومي و فيزيولوژي پيشرفته سيستم قلبي – ريوي
  • فيزيوتراپي در ضايعات عضلاني – اسكلتي
  • فيزيوتراپي در آسيب‌هاي ورزشي
  • بيوشيمي
  • فارماكولوژي در توان بخشي
  • بافت شناسي
  • آشنايي با حيوانات آزمايشگاهي
  • بيومكانيك بافتي
  • درمان‌هاي دستي

دروس اجباری دکترای رشته فیزیوتراپی

  • اصول فيزيكي تمرين درماني
  • فيزيولوژي پيشرفته اعصاب و عضلات
  • بيومكانيك كار
  • الكتروفيزيولوژي
  • سمينار
  • رساله

 

این رشته مناسب چه افرادی است؟

دانشجویانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند صبح تا شب با افرادی ارتباط دارند که مشکلات فیزیکی دارند. بنابراین مهم‌ترین فاکتور برای خواندن این رشته داشتن صبر و حوصله زیاد است. بیمارانی که با توجه به شرایط خود به سراغ فیزیوتراپ می‌روند به توجه زیادی نیاز دارند و دانشجویان باید مهارت کلامی بالایی برای ارتباط با بیماران داشته باشند.

کسانی که به این رشته و درآمد بالای آن علاقه دارند باید خستگی بیش از حد این کار را نیز در نظر داشته باشند. دانشجویان باید آمادگی جسمانی بالایی داشته باشند تا بتوانند صبح تا شب مشکلات افراد را حل کنند. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید، درس زیست شناسی است. بله این رشته برای داوطلبان و دانشجویانی مناسب است که به درس زیست شناسی علاقه زیادی دارند.

معرفی رشته فیزیوتراپی و درآمد آن

در حالت کلی می‌توان گفت که درآمد این رشته بسیار مناسب است. این رشته جزو رشته‌های پردرآمد گروه تجربی محسوب می‌شود و بازار کار خوبی برای آن وجود دارد. پذیرش دانشگاه‌ها برای این رشته بسیار کم است و بازار کار این رشته به شدت زیاد اشباع نشده است. بنابراین این رشته درآمد بسیار خوبی دارد. اما درآمد یک فیزیوتراپیست به عوامل متعدد و زیادی بستگی دارد.

درآمد فارغ‌التحصیلان این رشته به سطح تحصیلات، مقطع تحصیلی، میزان تجربه کاری و شهری که در آن فعالیت می‌کند بستگی دارد. بنابراین درآمد هر فیزیوتراپیست با توجه به شرایط مختلف می‌تواند متفاوت باشد. افرادی که کلینیک یا مطب خصوصی دارند از درآمد بسیار بالاتری برخوردار هستند. افرادی که مهارت بالایی در رشته خود دارند در مقایسه با سایر افراد درآمد بیشتری کسب می‌کنند.

بازار کار و موقعیت های شغلی

همان طور که در قسمت بالا اشاره شد بازار کار این رشته اشباع نشده است و فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به راحتی کار کنند. بازار کار و موقعیت های شغلی این رشته به شرح زیر هستند:

  • فعالیت در بیمارستان‌ها
  • فعالیت در آسایشگاه‌های معلولین
  • فعالیت در سازمان بهزیستی کشور
  • فعالیت در هلال احمر
  • فعالیت در کلینیک‌های توانبخشی
  • فعالیت در مطب خصوصی
  • درمان بیماری‌ها استخوان
  • درمان بیماری‌های مربوط به مفاصل
  • درمان بیماری‌های مربوط به روماتیسم
  • درمان مشکلات مربوط به جراحی
  • و ….

درآمد رشته فیزیوتراپی

داوطلبان سوالات زیادی در مورد انتخاب رشته فیزیوتراپی دارند. آیا رشته فیزیوتراپی خوبه؟ اکثر داوطلبان به دنبال پاسخ این سوال هستند تا با توجه به پاسخ رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. اما پاسخ این سوال به معیارهای زیادی بستگی دارد. داوطلبان بر اساس چه معیارهایی یک رشته تحصیلی را خوب می‌دانند؟ اکثر داوطلبان رشته تحصیلی را بر اساس درآمد آن رشته انتخاب می‌کنند. این بدین معنی است که یک رشته تحصیلی با درآمد مناسب یک رشته تحصیلی خوب برای داوطلبان محسوب می‌شود. بنابراین ما در این قسمت به سراغ بررسی درآمد رشته فیزیوتراپی می‌رویم. در حالت کلی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که رشته فیزیوتراپی یک رشته پردرآمد برای داوطلبان گروه تجربی است. داوطلبانی که این رشته تحصیلی را برای آینده شغلی خود انتخاب می‌کنند باید با برخی از واقعیت‌های این رشته تحصیلی و درآمد آن آشنا باشند.

فارغ‌التحصیلان رشته فیزیوتراپی به هیچ عنوان نباید نگران آینده شغلی خود باشند، زیرا این رشته بازار کار و درآمد مناسبی دارد. اما در این قسمت باید به یک نکته مهم توجه کنید که درآمد رشته فیزیوتراپی به عوامل زیادی بستگی دارد. درآمد یک فیزیوتراپ به عوامل زیادی مانند سابقه کار، میزان تحصیلات، موقعیت مرکز فیزیوتراپی و تبلیغات مرکز فیزیوتراپی بستگی دارد. بنابراین درآمد این رشته تنها با یک معیار ارزیابی نمی‌شود. فیزیوتراپیست مانند فردی که از پزشکی فارغ‌التحصیل شده و به عنوان پزشک فعالیت می‌کند درآمد زیادی ندارد. البته به این نکته توجه داشته باشید که اگر درآمد این دو رشته با یکدیگر مقایسه کنید درآمد رشته فیزیوتراپی از رشته پزشکی کمتر است. در حالت عادی رشته فیزیوتراپی از درآمد مناسبی برخوردار است. اگر یک فیزیوتراپ مهارت‌ها و توانایی‌های زیاد داشته باشد افراد زیادی به او مراجعه می‌کنند و همین موضوع نیز درآمد فیزیوتراپ را افزایش می‌دهد.

شرایط لازم برای تاسیس کلینیک فیزیوتراپی

افرادی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند و به دنبال تاسیس کلینیک هستند به حداقل مدرک لیسانس در این رشته نیاز دارند تا بتوانند یک کلینیک تاسیس کنند.

شرایط لازم برای تاسیس مرکز فیزیوتراپی

دانشجویان پس از گذراندن 7 الی 8 سال از طب فیزیکی می‌توانند با کسب مدرک تخصص در آزمون دستیاری شرکت کنند و به این ترتیب پروانه تاسیس مرکز فیزیوتراپی را کسب نمایند.

 

مزایا و معایب رشته فیزیوتراپی

کنکور سراسری یکی از مهم‌ترین چالش‌های تحصیلی در طول دوران آموزشی هر دانش‌آموز و داوطلبی است. بنابراین داوطلبان باید با دقت زیادی به سراغ این آزمون بروند. داوطلبان پس از قبولی در کنکور سراسری باید به سراغ انتخاب رشته تحصیلی بروند. انتخاب رشته تحصیلی مناسب آینده شغلی و درآمد داوطلبان را در آینده تضمین می‌کند. بنابراین انتخاب رشته باید با توجه به معایب و مزایای آن رشته تحصیلی انجام شود. رشته فیزیوتراپی نیز مانند سایر رشته‌های تحصیلی دارای معایب و مزایای زیادی است. داوطلبان قبل از انتخاب این رشته تحصیلی باید اطلاعات زیادی در مورد فیزیوتراپی داشته باشند. ما در این بخش ابتدا به سراغ معرفی مزایای رشته فیزیوتراپی می‌رویم و در قسمت بعدی معایب این رشته را به داوطلبان توضیح می‌دهیم. یکی از مهم‌ترین مزایای رشته فیزیوتراپی آرامش و امنیت بالای این رشته تحصیلی است. فارغ‌التحصیلان این رشته بر خلاف سایر رشته‌های گروه تجربی با مشکلات کمتری روبه‌رو هستند.

دومین مزیت مهم این رشته تحصیلی بازار کار رشته فیزیوتراپی است. رشته فیزیوتراپی بازار کار بسیار مناسبی دارد و اکثر فارغ‌التحصیلان این رشته به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شوند و شغل مناسبی داشته باشند. بدون شک این مزیت مهم‌ترین دلیل برای انتخاب این رشته تحصیلی است. همان طور که می‌دانید رشته پزشکی یک مدت زمان مطالعه 8 ساله دارد و همین موضوع موجب می‌شود که اکثر داوطلبان به سراغ این رشته تحصیلی نروند. اما رشته فیزیوتراپی این شرایط را ندارد. مدت زمان مطالعه رشته فیزیوتراپی 4 سال است. این بدین معنی است که داوطلبان پس از 4 سال فارغ‌التحصیل شده و سپس وارد بازار کار می‌شوند. داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته فیزیوتراپی هستند شانس زیادی برای قبولی در این رشته دارند، زیرا این رشته رقابت زیادی مابین داوطلبان ندارد. بنابراین داوطلبان به راحتی می‌توانند در این رشته تحصیلی به ادامه تحصیل بپردازند.

معایب رشته فیزیوتراپی

همان طور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم رشته فیزیوتراپی معایب و مزایای زیادی دارد. داوطلبان با توجه به این مزایا و معایب باید به سراغ این رشته تحصیلی بروند. رشته فیزیوتراپی معایب زیادی ندارد و مزایای این رشته تحصیلی به مراتب بیشتر از معایب آن است. یکی از مهم‌ترین معایب و دشواری‌های رشته فیزیوتراپی حجم بالای دروس این رشته است. داوطلبان در مدت زمان 4 سال تا فارغ‌التحصیلی باید دروس مختلفی را با حجم بالا مطالعه کنند. یکی دیگر از دشواری‌های این رشته به توان بدنی مربوط می‌شود. فیزیوتراپیست‌ها برای درمان افراد بیمار از توان بدنی خود استفاده می‌کنند. همین موضوع نیز موجب می‌شود که آن‌ها در طولانی مدت دچار مشکل در اندام‌های حرکتی خود شوند. البته این مشکل یک راه‌حل ساده دارد. این افراد باید به صورت مکرر فعالیت‌های ورزشی انجام دهند.

یکی دیگر از مشکلات و معایبی که این رشته تحصیلی دارد به شانس کم این رشته برای بورسیه مربوط می‌شود. این بدین معنی است که فارغ‌التحصیلان این رشته پس از کسب مدرک کارشناسی شانس کمی برای کسب بورسیه تحصیلی در کشورهای خارجی دارند. البته این بدین معنی نیست که داوطلبان به هیچ عنوان نمی‌توانند بورسیه تحصیلی به دست آورند. این بدین معنی است که شانس داوطلبان در مقایسه با سایر رشته‌های تحصیلی کمتر است. همان طور که مطالعه می‌کنید رشته فیزیوتراپی دارای معایب و مشکلات کمتری است. داوطلبان با توجه به این شرایط به راحتی می‌توانند این رشته را برای کسب یک درآمد ایده‌آل انتخاب کنند.

رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیتوراپی: طرح اجباری یا اختیاری؟

11 رشته گروه تجربی به همراه رشته‌های گروه پیراپزشکی شامل طرح اجباری هستند. آیا رشته فیزیوتراپی نیز شامل طرح اجباری است؟ خیر رشته فیزیوتراپی جزو طرح اجباری محسوب نمی‌شود. داوطلبان این رشته پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شوند و طرح اجباری را سپری نکنند. البته داوطلبان می‌توانند در این طرح به صورت اختیاری نیز شرکت کنند. این بدین معنی است که داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی به مناطق محروم اعزام می‌شوند و در آن مناطق به افراد بیمار و نیازمند کمک می‌کنند. داوطلبان در این دوره یک مبلغ نیز به صورت ماهیانه دریافت می‌کنند.

وظایف فیزیوتراپیست

داوطلبان پس از 4 سال مطالعه دروس مختلف از رشته فیزیوتراپی فارغ‌التحصیل می‌شوند. فارغ‌التحصیلان این رشته به راحتی وارد بازار کار می‌شوند و فعالیت خود را به عنوان فیزیوتراپ آغاز می‌کنند. فیزیوتراپیست وظایف بسیار متعددی دارد که یکی از این وظایف درمان مشکلات مربوط به جسم و فیزیک است. البته به این نکته توجه داشته باشید که این تنها وظیفه یک فیزیوتراپ نیست. افرادی که مشکلات گرفتگی عضلات دارند برای تقویت عضلات خود به سراغ فیزیوتراپ می‌روند تا فیزیوتراپ مشکل آن‌ها را حل کند. شما می‌توانید در قسمت زیر با وظایف مختلف یک فیزیوتراپ پس از فارغ‌التحصیلی آشنا شوید:

  • تشخیص محدودیت‌های حرکتی و جسمانی بیماران
  • آموزش و توصیه‌های مناسب برای بیمار
  • ارائه خدمات درمانی به بیماران
  • آموزش حرکت‌های فیزیوتراپی به بیماران
  • بررسی روند پیشرفت و بهبود بیماران
  • استفاده از دستگاه‌های مختلف فیزیوتراپی جهت درمان افراد
  • انجام حرکت‌های فیزیوتراپی مانند ماساژ دادن و …
  • و …

دانشگاه های آزاد دارای رشته فیزیوتراپی

برخی از داوطلبان بنا به دلایل مختلف امکان قبولی در دانشگاه سراسری و پردیس خود گردان دانشگاه سراسری را ندارند. این داوطلبان با توجه به شرایط خود به سراغ دانشگاه آزاد می‌روند. اما شرایط قبولی در رشته فیزیوتراپی در دانشگاه آزاد کمی متفاوت است. دانشگاه آزاد برای اکثر رشته‌های گروه علوم تجربی و پیراپزشکی امکان ادامه تحصیل دارد. اما رشته فیزیوتراپی در دانشگاه آزاد ارائه نمی‌شود. این بدین معنی است که در حال حاضر هیچ کدام از دانشگاه‌های آزاد رشته فیزیوتراپی ارائه نمی‌دهند. بنابراین داوطلبان تنها در دانشگاه سراسری امکان مطالعه رشته فیزیوتراپی را دارند.

رشته فیزیوتراپی بدون کنکور

داوطلبان گروه تجربی برای قبولی در کنکور سراسری و رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی باید تمامی دروس تخصصی را با دقت زیادی مطالعه کنند. البته مطالعه دروس تخصصی برای قبولی در کنکور سراسری تنها معیار برای قبولی در کنکور نیست. بر اساس آخرین تغییرات کنکور سراسری، سوابق تحصیلی تاثیر مهمی در رتبه نهایی داوطلبان دارند. سوابق تحصیلی با یک نمره 40 درصدی و نتیجه کنکور با نمره 60 درصدی رتبه نهایی داوطلبان را مشخص می‌کنند. بنابراین داوطلبان باید با توجه به این شرایط برای کنکور سراسری آماده شوند. برخی از رشته‌ها در کنکور سراسری بدون کنکور در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌گیرند. آیا رشته فیزیوتراپی نیز بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد؟ آیا تحصیل در رشته فیزیوتراپی بدون کنکور امکان‌پذیر است؟ داوطلبان گروه تجربی سوالات زیادی در مورد این نوع پذیرش در کنکور سراسری دارند و به دنبال پاسخ‌های این سوال هستند.

رشته فیزیوتراپی جزو رشته‌های پیراپزشکی محسوب می‌شود که بدون کنکور نیز در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌گیرد. اما نوع پذیرش بدون کنکور چگونه است؟ پذیرش بدون کنکور در رشته فیزیوتراپی با توجه به سوابق تحصیلی انجام می‌شود. این بدین معنی است که داوطلبان باید نمرات بالایی داشته باشند تا بتوانند در رشته فیزیوتراپی بدون کنکور پذیرش شوند. داوطلبان برای پذیرش بدون کنکور این رشته باید به سراغ سایت‌ دانشگاه‌ها بروند و اطلاعات لازم را در سایت دانشگاه‌ها مطالعه کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که سازمان سنجش در صورتی که به دانشجو برای پذیرش در این رشته بدون کنکور نیاز داشته باشد این موضوع را اطلاع‌رسانی می‌کند. دانشگاه‌های زیر برای رشته فیزیوتراپی بدون کنکور دانشجو قبول می‌کنند:

  • علوم بهزیستی و توانبخشی – تهران
  • علوم پزشکی اصفهان
  • علوم پزشکی ایران
  • علوم پزشکی بابل
  • علوم پزشکی مشهد
  • علوم پزشکی همدان
  • علوم پزشکی شیراز
  • علوم پزشکی تبریز
  • علوم پزشکی تهران
  • علوم پزشکی جندی شاپور – اهواز
  • علوم پزشکی زاهدان
  • علوم پزشکی سمنان
  • علوم پزشکی شهید بهشتی – تهران

مهاجرت برای رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی یکی از محبوب‌ترین رشته‌های پیراپزشکی است که درآمد و بازار کار مناسبی برای داوطلبان دارد. برخی از داوطلبان به دنبال بررسی شرایط این رشته تحصیلی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. آیا مهاجرت برای رشته فیزیوتراپی امکان‌پذیر است؟ بله فارغ‌التحصیلان این رشته پس از اتمام دوران کارشناسی خود می‌توانند برای ادامه تحصیل و مهاجرت اقدام کنند. اما داوطلبان باید این شرایط را در نظر داشته باشند که امکان کسب بورسیه تحصیلی برای این رشته کمی دشوار است. اما این بدین معنی نیست که هیچ بورسیه تحصیلی برای این رشته در نظر گرفته نمی‌شود.

تعداد بورسیه‌های تحصیلی برای این رشته در مقایسه با سایر رشته‌های علوم تجربی کمتر است. رشته‌های گروه علوم تجربی در اکثر نقاط جهان متقاضیان زیادی را به خود جذب می‌کنند. رشته فیزیوتراپی نیز جزو این رشته‌ها محسوب می‌شود. اما تحصیل در این رشته تحصیلی در خارج از کشور شرایط خاص خود را دارد.

تغییر سبک زندگی افراد، افزایش ساعات کاری اداری، فعالیت افراد به صورت دورکاری و سایر عوامل موجب شده است که افراد درگیر مشکلات جسمانی شوند. همین موضوع نیز موجب شده است که نیاز به افراد فیزیوتراپ در سراسر جهان افزایش پیدا کند. رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی ارشد بورسیه‌های تحصیلی اندکی دارد. البته داوطلبان برای مقطع دکترای این رشته می‌توانند در برخی از دانشگاه‌های جهان به صورت رایگان تحصیل کنند. این موضوع کاملا به دانشگاه مورد نظر در سال تحصیلی بستگی دارد. کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا، ترکیه، آلمان، سوئد، نروژ و … بهترین کشورها برای ادامه تحصیل این رشته و مهاجرت کاری محسوب می‌شوند. داوطلبان قبل از هر اقدامی باید به سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنند و شرایط پذیرش در این دانشگاه‌ها را مطالعه نمایند. مهم‌ترین ویژگی برای مهاجرت داوطلبان و ادامه تحصیل این رشته داشتن مدرک زبان انگلیسی و مدرک معتبر تحصیلی برای رشته فیزیوتراپی است.

دانشگاه‌های برتر در رشته فیزیوتراپی

  • دانشگاه مریلند (university of Maryland college park)
  • دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ (The Hong Kong Polytechnic University)
  • دانشگاه ایالتی نیویورک (State university of new York)
  • دانشگاه لاتروب (La Trobe University)
  • دانشگاه سیدنی (The University of Sydney)
  • دانشگاه صنعتی اوکلند (Auckland University of Technology)
  • دانشگاه ترنت (Trent university)
  • دانشگاه ولونگونگ (University of Wollongong)
  • دانشگاه بولتون (University in Bolton)
  • دانشگاه وینچستر (University of Winchester)
  • دانشگاه کاردیف (Cardiff University)
  • دانشگاه ووستر (University of Worcester)
  • دانشگاه پلیموث(University of Plymouth)
  • دانشگاه ساوتهمپتون (University of Southampton)
  • دانشگاه رابرت گوردن (University Gordon)
  • دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham)

رشته فیزیوتراپی در کانادا

یکی از کشورهای مهم برای ادامه تحصیل و کار رشته فیزیوتراپی، کشور کاناداست. بدون شک این کشور بهترین کشور جهان برای کار در رشته فیزیوتراپی است. دانشجویان به راحتی می‌توانند برای ادامه تحصیل در این کشور دانشگاه مناسبی را برای خود انتخاب کنند. میانگین حقوق فیزیوتراپ در این کشور بسیار بالاست و همین موضوع نیز موجب شده است بسیاری از افراد این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. این کشور برای ادامه تحصیل رشته فیزیوتراپی شرایط خاصی دارد. به عنوان مثال داوطلبان باید نمره زبان بالایی داشته باشند و نمرات آن‌ها نیز باید بالا باشد. اکثر دانشگاه‌های این کشور این رشته تحصیلی را ارائه می‌دهند و داوطلبان قبل از انتخاب هر دانشگاهی باید به سایت این دانشگاه‌های کانادایی مراجعه کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد پذیرش و مقدار بورس تحصیلی داشته باشند.

بررسی کارنامه و ترازهای لازم برای قبولی در فیزیوتراپی (منطقه 1، 2 و 3)

بسیاری از داوطلبان با این سوال روبه‌رو هستند، برای قبولی در رشته‌ای که علاقه داریم باید چه ترازی کسب کنیم؟ باید برای درس‌های عمومی و تخصصی چه ترازی کسب کنیم؟ ما در این قسمت در ادامه معرفی رشته فیزیوتراپی به سراغ بررسی کارنامه و ترازهای داوطلبان در این رشته می‌رویم. با ما همراه باشید:

بررسی کارنامه و تراز داوطلب در منطقه 1

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی ایران

این داوطلب (خانم) ساکن شهر مشهد است و توانسته است در دوره روزانه دانشگاه علوم پزشکی ایران برای فیزیوتراپی قبول شود. سهمیه قبولی این داوطلب برای منطقه 1 است و دارای رتبه کشور 5953 و رتبه در سهمیه 1779 است. ترازهای این داوطلب برای قبولی در این رشته به صورت زیر است:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 39 درصدی
  • درس عربی: تراز 63 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 72 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 63 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 0 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 52 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 77 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 79 درصدی
  • درس شیمی: تراز 85 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

این داوطلب (آقا) ساکن استان خراسان رضوی است و توانسته در دوره روزانه این رشته در سهمیه منطقه 1 قبول شود. رتبه در سهمیه این داوطلب 2080 و رتبه کشوری آن 6615 است. تراز این داوطلب 9720 است و ترازهای زیر را برای دروس عمومی و تخصصی کسب کرده است:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 67 درصدی
  • درس عربی: تراز 65 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 77 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 70 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 20 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 50 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 84 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 47 درصدی
  • درس شیمی: تراز 71 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

در ادامه معرفی رشته فیزیوتراپی به سراغ پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌رویم. این داوطلب (آقا) ساکن شهر فارس است و سهمیه قبولی در منطقه 1 و پردیس خود گردان دارد. رتبه کشوری این داوطلب 7698 و رتبه در سهمیه او 2970 است. او دارای تراز کلی 9440 است و برای درس‌های عمومی و تخصصی ترازهای زیر را به دست آورده است:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 50 درصدی
  • درس عربی: تراز 54 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 66 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 67 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 6 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 44 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 76 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 70 درصدی
  • درس شیمی: تراز 72 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  

این داوطلب (آقا) از استاد آذربایجان شرقی در کنکور سراسری شرکت کرده است و نوع دوره قبولی آن روزانه است. سهمیه قبولی این داوطلب منطقه 2 است. این داوطلب دارای رتبه کشوری 8900 و رتبه در سهمیه 4050 است. تراز کلی این داوطلب 9503 است و برای درس‌های عمومی و تخصصی ترازهای زیر را دارد:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 54 درصدی
  • درس عربی: تراز 62 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 95 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 58 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 0 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 54 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 78 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 46 درصدی
  • درس شیمی: تراز 81 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 

این داوطلب (آقا) ساکن استاد سیستان و بلوچستان است و توانسته در نوبت دوم این رشته رتبه کشوری 13420 کسب کند. سهمیه قبولی این داوطلب در منطقه 2 است و دارای رتبه در سهمیه 6090 است. تراز کلی این داوطلب 9180 است و برای درس‌های عمومی و تخصصی ترازهای زیر را کسب کرده است:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 62 درصدی
  • درس عربی: تراز 58 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 83 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 61 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 0 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 28 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 70 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 52 درصدی
  • درس شیمی: تراز 54 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی تهران   

یکی از برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این داوطلب (آقا) توانسته است سهمیه قبولی در منطقه 3 را به دست آورد. این داوطلب ساکن شهر تهران است و توانسته در دوره روزانه رتبه کشوری 7597 را کسب کند. رتبه در سهمیه این داوطلب 1607 است و تراز کلی 9621 را در سطح کشور دارد. ترازهای دروس عمومی و تخصصی برای داوطلب به صورت زیر است:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 56 درصدی
  • درس عربی: تراز 83 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 81 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 69 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 0 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 58 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 74 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 50 درصدی
  • درس شیمی: تراز 60 درصدی

پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی سمنان

داوطلبی (خانم) دیگر با رتبه کشوری 10450 توانسته در دانشگاه علوم پزشکی سمنان قبول شود. این داوطلب ساکن شهر اصفهان است و سهمیه قبولی او در منطقه 3 است. نوع دوره آن روزانه است و رتبه در سهمیه او 2322 است. تراز کلی این داوطلب 9379 است و برای درس‌های عمومی و تخصصی ترازهای زیر را دارد:

  • درس ادبیات فارسی: تراز 57 درصدی
  • درس عربی: تراز 79 درصدی
  • درس دین و زندگی: تراز 95 درصدی
  • درس زبان انگلیسی: تراز 29 درصدی
  • درس زمین شناسی: تراز 0 درصدی
  • درس ریاضی: تراز 63 درصدی
  • درس زیست شناسی: تراز 67 درصدی
  • درس فیزیک: تراز 48 درصدی
  • درس شیمی: تراز 52 درصدی

رتبه لازم برای قبولی در رشته فیزیوتراپی

اطلاعات این قسمت مربوط به کنکور سال 98-99 است:

بررسی بخش اول

رتبه در سهمیه سهمیه جنسیت دانشگاه دوره
1095 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی تهران روزانه
1504 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه
2036 ایثارگر (25 درصد ظرفیت) مرد دانشگاه علوم پزشکی بابل پردیس خودگردان
1280 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) مرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پردیس خودگردان
5179 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی تهران روزانه
5986 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) زن دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه

بررسی بخش دوم

رتبه سهمیه جنسیت دانشگاه دوره
6825 ایثارگر (5 درصد ظرفیت) مرد دانشگاه علوم پزشکی کرمان روزانه
1779 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه
1970 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه
2080 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی مشهد روزانه
2209 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی شیراز روزانه
2240 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روزانه
2340 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی شیراز روزانه

بررسی بخش سوم

رتبه سهمیه جنسیت دانشگاه دوره
2480 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی تهران روزانه
2970 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی شیراز پردیس خودگردان
2980 منطقه 1 مرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان روزانه
3067 منطقه 1 زن دانشگاه علوم پزشکی ایران روزانه
3478 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روزانه
3990 منطقه 2 مرد دانشگاه گیلان – رشت روزانه
4000 منطقه 2 مرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پردیس خودگردان
4050 منطقه 2 مرد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز روزانه

بررسی بخش چهارم

4310 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی شیراز پردیس خودگردان
4456 منطقه 2 زن دانشگاه علوم پزشکی همدان پردیس خودگردان
6030 منطقه 2 مرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پردیس خودگردان
6090 منطقه 2 مرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نوبت دوم
1607 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی تهران روزانه
1904 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی کرمان روزانه
2060 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی کرمان روزانه
2210 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روزانه
2322 منطقه 3 زن دانشگاه علوم پزشکی سمنان روزانه
2380 منطقه 3 زن دانشگاه اصفهان روزانه
11420 منطقه 3 مرد دانشگاه علوم پزشکی تبریز روزانه

دانشگاه های دارای رشته فیزیوتراپی در ایران

دانشجویان می‌توانند با توجه به رتبه نهایی و شهر مورد نظر خود در یکی از دانشگاه‌های زیر برای رشته فیزیوتراپی تحصیل کنند:

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشگاه علوم پزشکی بابل
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی – تهران دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی – تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی سمنان
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهواز دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان – رشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه علوم پزشکی همدان

دانشگاه های خارج از کشور

دانشگاه‌های زیادی در خارج از کشور وجود دارند که رشته فیزیوتراپی را به دانشجویان ارائه می‌دهند. بهترین دانشگاه‌هایی که در خارج از کشور این رشته را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند عبارتند از: (دانشجویان برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد پذیرش هر دانشگاه باید به سایت رسمی دانشگاه مراجعه کنند)

  • دانشگاه دلاور
  • دانشگاه پیتسبرگ
  • دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • دانشگاه واشینگتن در سنت لوئیس
  • دانشگاه نورث‌وسترن
  • دانشگاه اموری
  • دانشگاه آیووا
  • دانشگاه دوک

دوره‌های حرف آخر برای قبولی در رشته فیزیوتراپی

داوطلبان در این مطلب با صفر تا صد رشته فیزیوتراپی آشنا شدند. داشتن اطلاعات کافی در مورد هر رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا آن‌ها بهترین انتخاب رشته را در کنکور سراسری داشته باشند. داوطلبان پس از کسب اطلاعات لازم در مورد رشته فیزیوتراپی باید به سراغ مطالعه دروس تخصصی برای این رشته تحصیلی بروند. موسسه حرف آخر برای اینکه داوطلبان در رشته فیزیوتراپی قبول شوند دوره‌های آموزشی مناسبی را در اختیار داوطلبان گروه تجربی قرار می‌دهد. دوره‌های تجربی موسسه حرف آخر توسط بهترین اساتید کشور در موسسه حرف آخر تدریس می‌شوند. اساتید مانند مهران قاسمی، عبدالرضا منتظری، علی سلوکی، پیمان کامیار و محمد همدانی از اساتید این موسسه هستند که دروس تخصصی تجربی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند. این اساتید برتر موسسه حرف آخر برای تدریس تمامی دروس تخصصی گروه تجربی از روش‌های خاص و الگوهای ابتکاری استفاده می‌کنند.

موسسه حرف آخر یکی از برترین موسسات آموزشی در کشور است که از سال 1390 بهترین دوره‌های آموزشی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. این موسسه برای تمامی دروس عمومی و تخصصی گروه‌های آموزشی تجربی، انسانی و ریاضی دوره‌های آموزشی مناسبی دارد. این بدین معنی است که تمامی داوطلبان با خیال راحت می‌توانند یکی از دوره‌های آموزشی موسسه حرف آخر را انتخاب کنند و دروس مختلف را یاد بگیرند. موسسه حرف آخر از سال 1401 نحوه ارائه دوره‌های آموزشی خود را تغییر داده است. این موسسه دوره‌های آموزشی خود را در بستر vod ارائه می‌دهد. داوطلبان به راحتی می‌توانند ویدیوهای آموزشی دوره‌های حرف آخر را به صورت آنلاین و آفلاین در این بستر مشاهده کنند. این موسسه برای رشته فیزیوتراپی نیز دوره‌های آموزشی خاصی دارد. داوطلبان می‌توانند با مشاهده دوره‌های آموزشی زیر بهترین درصدها را برای رشته فیزیوتراپی و سایر رشته‌های گروه تجربی به دست آورند:

سوالات متداول در مورد معرفی رشته فیزیوتراپی

1) آیا رشته فیزیوتراپی بدون کنکور در ایران امکان‌پذیر است؟

با توجه به آخرین اعلام سایت سنجش هیچ کدام از دانشگاه‌های ایران این رشته را بدون کنکور قبول نمی‌کنند و پذیرش دانشجو تنها بر اساس رتبه آزمون سراسری است.

2) پذیرش رشته فیزیوتراپی به چه صورتی است؟

پذیرش این رشته به صورت بومی گزینی قطبی است.

3) آیا این رشته دارای طرح اجباری است؟

رشته فیزیوتراپی بر خلاف سایر رشته‌های گروه تجربی مانند پزشکی و … دارای طرح اجباری نیست.

4) آیا رشته فیزیوتراپی در مقطع ارشد و دکتری گرایش‌هایی دارد؟

بله داوطلبان می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی در گرایش‌های ارشد و دکتری این رشته به ادامه تحصیل بپردازند.

شما می‌توانید برای داشتن هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد این رشته با مشاوران حرف آخر تماس بگیرید یا به کانال تلگرام حرف آخر مراجعه کرده و از آخرین اخبار کنکور مطلع شوید.

دانلود برنامه موفقیت ۵۰ روزه در کنکور و امتحان نهایی

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دانلود برنامه موفقیت ۵۰ روزه در کنکور و امتحان نهایی

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.